Menu

Schaijk is All Inclusive * * * * *

 

Samen Genieten
Gemoedelijk en Gezellig


In Schaijk zijn diverse initiatieven om ouderen en alleengaanden een mooie tijd te geven op momenten dat ze anders alleen thuis zouden zijn. Denk aan de initiatieven van de Zorgcooperatie, de KBO of Doortje Bekkers (en familie). Op zich genoeg te doen en door groepen als 'Alleengaanden Schaijk' geregeld door Nettie van der Venne zijn er al best veel initiatieven. Kan daar nog iets bij? Jazeker wel. Er zijn nog steeds een hoop mensen die 'net zo lief' thuis zitten of het allemaal niet per se nodig te vinden. Dat mag, maar is wel zonde. Ook zijn er mensen die wellicht last hebben met integreren of hebben niet de financiele middelen om actief aan de activiteiten van ons werelddorp deel te nemen. Dat is jammer. En daar is iets aan te doen. We gaan het in ieder geval proberen. Naar het voorbeeld van Annerie Van Oort-Willems uit Zeeland hebben we de krachten gebundeld en gaan we ook in Schaijk aan de slag. Wie zijn dat vooralsnog?

Dominique van der Heijden, Theetuin Maashorst
Alice van den Broek, Charmecamping Hartje Groen & De Boshut
Debbie Koning (Rol inmiddels overgenomen door Liesbeth Manders), Zorgcoöperatie Schaijk
Jos & Josje Cornelissen, Dorpspicknick Toekomst van Schaijk

We startten met een etentje in de Huiskamer van Charmecamping Hartje Groen. Tussendoor organiseert de Zorgcooperatie ook nog etentjes en in het voorjaar neemt Theetuin Maashorst het stokje over van Hartje Groen. Dirtect na de vakantie komt dan de grote dorpspicknick en in de winter start Hartje Groen weer. Zo hebben we het hele jaar door elke 6 tot 8 weken een momentje waar men kan aansluiten. Binnenkoert volgen hier de overige data, zodat er rekening mee gehouden kan worden.

In de Arena heb je onderstaand artikel al kunnen. Hier worden de diverse activiteiten aangekondigd. (lees verder onder het artikel)

Schaijk is All Inclusive *****

De feestdagen zijn weer achter de rug. Voor velen een tijd van gezelligheid en samen eten. Maar dit is niet voor iedereen het geval. Sommige mensen zitten die dagen alleen thuis. Niet alleen met kerst maar misschien wel vaker in het jaar. Da’s zonde… Annerie van Oort-Willems uit Zeeland dacht daar ook zo over en begon een tijd geleden met etentjes waar ze mensen samen bracht. In Schaijk is het plan opgevat om dit prachtige initiatief ook van de grond te krijgen.

AliceEnDominique k

Samenwerking

Dominique van Theetuin-Maashorst ziet in haar Theetuin veel fietsende en wandelende stelletjes en groepjes op bezoek komen, maar het viel haar ook op dat er een enkele weduwnaar het aan durfde om alleen op de fiets te stappen en naar de Theetuin te komen voor iets lekkers en een praatje. Ze is trots op de gasten die de stoute schoenen aantrekken; alleen of met de Alleengaanden groep. Het inspireerde haar en nam contact op met Annerie om te kijken of haar initiatief in Schaijk navolging kan krijgen. Al snel lag er een plan klaar om in het nieuwe seizoen iets soortgelijks in de Theetuin te gaan organiseren. Niet veel later kreeg Annerie ook een telefoontje van Alice van Hartje Groen met een soortgelijke vraag. De link tussen Dominique en Alice was snel gelegd en het resultaat is dat ze de handen, samen met Debbie Koning van de Zorgcoöperatie Schaijk, ineen slaan.  In de winter zullen er samenkomsten worden georganiseerd op Charme-camping Hartje Groen & De Boshut en dit wordt in het voorjaar voortgezet in Theetuin-Maashorst. De eerste bijeenkomst zal zijn op 13 februari 2020 bij Charme-camping Hartje Groen & De Boshut. 

All Inclusive ***** DorpsPicknick

Om het idee kracht bij te zetten is er contact gezocht met de Toekomst Van Schaijk. Zij zijn vanuit hun “Sociale Hart“ druk bezig om de Schaijkse mensen meer met elkaar te verbinden. Het resultaat van dat initiatief is een All Inclusive ***** Dorps-picknick eind Augustus. Een werkgroep is onlangs aan de slag gegaan: Stel je eens voor dat er een hele lange tafel staat van de Potter tot aan van Kraaij waarbij we als dorp samen gaan lunchen? All Inclusive, dus elk stel of gezin neemt iemand mee waarvan ze weten dat die op dat moment alleen thuis zou blijven zitten als ze niet gevraagd worden om gezellig mee te gaan (je vader, een buurvrouw of een collega van het werk…). Mensen die alleen zijn, moeite hebben met integreren of zich zulke uitjes niet kunnen veroorloven worden op die manier betrokken bij dit pure Schaijkse initiatief. Als iedereen een klapstoeltje en iets lekkers mee neemt, kan er aan tafel volop geruild en gedeeld worden en is er schik én lekkers voor Jan en Alleman! Denk je alvast na wie je in de nazomer mee gaat nemen? 

Samen eten

Voorzichtig en klein zijn we begonnen op Hartje Groen & De Boshut op 13 februari en via de Theetuin-Maashorst in het zomer op naar een “All-inclusive dorps-picknick“ in 2021. Voor de etentjes volgt snel meer informatie over data, tijden en aanmelden. Mocht je nu al iemand weten die zeker aan de etentjes zou moeten deelnemen dan kun je dit natuurlijk doorgeven via alice @ hartjegroen .com

IMG_1028.jpg


Wie zou dit echt leuk vinden?

Het is fijn dat er initiatieven zijn alls 'Alleengaanden Groep Schaijk' : die hebben al een mooi platform om samen activiteiten te ondernemen. Wij richten ons vooral op die mensen die het het hardst nodig hebben, die roepen dat het niet nodig is, of die noodgedwongen thuis zitten. Voor ons belangrijk om juist die mensen te bereiken: help ons om ze te vinden. Voor dat eerste evenement bij Hartje Groen is een inschrijfformulier beschikbaar. Het ligt ook bij Hartje Groen / De Boshut en bij de Zorgcooperatie. Met uw hulp kunnen we de juiste mensen bereiken. Er zijn geen kosten aan verbonden. Het is wel handig om te weten op hoeveel deelnemers we kunnen rekenen. Daarvoor is dit inschrijfformulier. 

Samen Genieten - Volgende nader te bepalen Bijeenkomst  >>>> Gemoedelijk en Gezellig

Ik kom graag naar de volgende gelegenheid

Stuur een email naar welkom @ theetuin-maashorst . nl of vul het strookje in en lever het in in de groene postbus binnen, of geef het af aan de aanwezige gastvrouw of –heer bij ‘Onder de Linde’ van de Zorgcooperatie, Het Hofke 2 in Schaijk.

Naam:

Adres:

Woonplaats:

Telefoonnummer:

Heb je een speciale dieetwens? Laat het ons weten, we passen het menu graag op je wens aan.
Ik heb wel / geen eigen vervoer om naar de Theetuin te komen. Wellicht kunnen we iets regelen.

✂ - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Dominique van der Heijden, Theetuin Maashorst
Alice van den Broek, Charmecamping Hartje Groen & De Boshut
Liesbeth Manders, Zorgcoöperatie Schaijk
Jos & Josje Cornelissen, Dorpspicknick Toekomst van Schaijk

IMG_1032.jpg

Reeds georganiseerde 'Samen Genieten' evenementen voor 2020
13-02-2020 - 18:00 uur > Samen Genieten bij Hartje Groen - Stamppotten Buffet
04-07-2020 - 14:00 uur > Koffie met taart in het theehuisje van Theetuin Maashorst
19-09-2020 - 14:00 uur > Koffie met taart in de zon bij Theetuin Maashorst
07-10-2020 - 18:00 uur > Samen Genieten bij de Zorgcooperatie

Eerstvolgende 'Samen Genieten' evenement
19-11-2020 - 18:00 uur > Samen Genieten bij Hartje Groen >
Gezien de corona maatregelen is de kans klein dat deze in de gewenste vorm doorgang kan vinden


Geplande 'Samen Genieten' evenementen voor 2020
28-01-2021 - 18:00 uur > Samen Genieten bij Hartje Groen 

Tot ziens op een van de bijeenkomsten en in ieder geval graag allemaal tot op de dorpspicknick van 2021.

Dit is een tijdelijke pagina onder de vlag van Schaijk een Werelddorp. Hier verzamelen we alle informatie: hou de site dus in de gaten. Zodra de Toekomst van Schaijk live gaat met hun eigen site, zullen we de gegevens daar naartoe verhuizen. Samen schik in ons mooie dorp, daar gaat het uiteindelijk om. > Op termijn zal de Toekomst van Schaijk steeds actiever worden in Schaijk (En Schaijk een Werelddorp zal naar de achtergrond verdwijnen om plaats te maken). Uit dat platform is al het nieuwe evenement Beleef Schaijk ontstaan. Georganiseerd vanuit 'Het Bruisende Hart'. Ze hebben nog twee peilers: Het Groene Hart en Het Sociale Hart. Dus naast een grote dorpspicknick waar iedereen aan kan deelnemen, zijn er ook kleinere initiatieven om ervoor te zorgen dat iedereen een evenement kan vinden wat bij hen past.


Foto's van de eerste avond Samen Gnieten:
Onlangs de eerste ‘Samen Genieten’ met 25 gasten in de Boshut. Samen met de vrijwilligers aardappels schillen, wortels schrappen, uien huilen, worst en hachee warm maken en straks gezellig allemaal samen eten. De Helpende hartjes waren Bernadette, Wilma, Leni, Chantal, Maarten en Aafke achter de bar !

Alle ingrediënten werden gesponsord door Albert Heijn, Slagerij van Kraaij en Bakker Bongers. De locatie en drankjes werden ter beschikking gesteld door Hartje Groen. Super bedankt dat jullie deze actie onder de vlag van ‘Toekomst van Schaijk’ steunen voor de Schaijkse mensen !!! 

13 februari 2020

IMG_1044.jpg

IMG_1058.jpg

4 juli 2020

IMG 3141


IMG 3144

IMG 3145 

Laatst aangepast opdonderdag, 15 oktober 2020 13:46
Redactie SEW

E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
terug naar boven

Nieuws uit Schaijk (Arena)