Menu

Jong talent op het podium van MuziS

Gevarieerd concert van jonge musici in Schaijk

Een elfjarige celliste, met een afwisselend programma, een pianiste aan het begin van haar carrière, die onder meer een pianosonate van Shostakovitch ten uitvoer brengt, en een jong duo, bestaande uit een harpiste en een sopraan, dat een programma over liefde en natuur presenteert. Dat zijn de ingrediënten van het Podium Jong Talent dat MuziS Landerd aanbiedt op zondag 31 mei a.s. in De Phoenix in Schaijk.

MuziS Landerd biedt opnieuw een podium aan jonge talentvolle musici.  Hiermee zet  MuziS een traditie voort. MuziS heeft in de 23 jaar van haar bestaan regelmatig een dergelijk podium geboden aan jonge talenten die de moeite waard zijn om te beluisteren. Er is immers zoveel talent in Nederland dat vaak onvoldoende in de schijnwerpers komt. Een aantal van de jonge talenten die ooit bij MuziS zijn opgetreden heeft inmiddels een succesvolle muziekcarrière gemaakt. Ook in het reguliere programma van MuziS zijn regelmatig musici te beluisteren geweest die eerder op het Jong Talenten Podium waren opgetreden.

De nog zeer jonge celliste Lidwien Kuijper (2005) heeft in de loop der jaren reeds diverse optredens verzorgd, zoals bij de herdenkingsceremonie van de gemeente Helmond in 2014 en bij de opening van de expositie van Fien Westendorp in het gemeentemuseum van Helmond. In 2012 heeft zij een aanmoedigingsprijs ontvangen van het Prinses Christina Junior Concours en in 2014 was zij finaliste bij het Archipel Muziekconcours. Lidwien brengt op 31 mei een gevarieerd programma, met werken van o.m. Bréval en Fauré.

De talentvolle Nederlands-Russische pianiste Sonja Kochoutina (St. Petersburg, 1988) woont momenteel in Brussel. Ze behaalde daar in 2014 cum laude haar Master of Arts in Muziek aan het Koninklijk Conservatorium, na een bacheloropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam. Sonja nam deel aan vele concoursen waar ze ook verschillende prijzen heeft behaald. Ze heeft zowel nationaal als internationaal ruime ervaring opgedaan als klassiek pianiste, zowel solo als in kamermuziekverband. Sonja speelt op 31 mei stukken van Berio en van Shostakovitch.

Het getalenteerde Duo Rooijbosch bestaat uit sopraan Martha Bosch en harpiste Milou de Rooij. Ze  leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam. Hun beider passie voor de kamermuziek resulteerde in een samenwerking die uiteindelijk gestalte kreeg in het Duo Rooijbosch. Ze brengen hun programma ‘L’amour, nature et voyage’: ‘een programma over liefde en natuur. dat u meeneemt op reis door muzikale landschappen van Franse componisten. Door deze Franse klanken in zang en harp begeeft de bezoeker zich tussen de Franse klokjes, de Griekse bruiloften en romantische liefdesverklaringen.’ Het programma dat zij op 31 mei presenteren zal op 24 mei j.l. ook worden gespeeld in een concert in de Spiegelzaal van het Concertgebouw,  uitgezonden op Radio4.

MuziS Landerd werkte voor de programmering van dit concert samen met het bureau Muzicarrière (www.muzicarriere.nl ), dat zich richt op de ondersteuning van jong muzikaal talent. Om een brede toegankelijkheid tot dit Podium te waarborgen zijn de entreeprijzen voor dit concert extra laag gehouden.

Waar en wanneer?

Het concert vindt plaats op zondag 31 mei a.s. in Dorpshuis ‘De Phoenix’, Pastoor van Winkelstraat 11 in Schaijk. Aanvang 12.00 uur. Een toegangskaartje (inclusief consumptie) kost € 5,00. Toegang voor kinderen en jongeren tot 15 jaar en CJP-houders is gratis. Meer informatie over MuziS Landerd is te vinden op www.muzis.nl

 
duo

Laatst aangepast opmaandag, 01 juni 2015 22:43

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

terug naar boven