Menu
Bibliotheek Schaijk

Bibliotheek Schaijk

E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Website URL:

21-12-2019 >Docus de Das: Lampionnen knutselen

Met Docus op pad door het donker!

Op zaterdagavond 21 december organiseert het Platform Toerisme Landerd voor alle kinderen uit Landerd en omgeving een lampionoptocht over het verlichte Docus de Das Avonturenpad aan de Udensedreef in Schaijk.

Lampionnen knutselen
Kinderen kunnen zelf een lampion maken en versieren in de bibliotheken van Schaijk (Pastoor van Winkelstraat 11a) en Zeeland (Kerkstraat 54) op zaterdag 21 december. Tussen 10.00 uur en 12.00 uur zijn ouders en kinderen daar van harte welkom! Misschien komt Docus de Das zelf ook nog even kijken.

De knutselochtend is gratis. Aanmelden is niet nodig

11-12-2019 > Voorlezen en knutselen Kerstmis

Kerstmiddag in de bibliotheek

Op woensdagmiddag 11 december tussen 15.30 en 16.30 uur wordt in de bibliotheek van Schaijk een leuk uurtje georganiseerd voor kinderen tot en met acht jaar. We gaan die middag mooie kerstverhalen voorlezen.

Na het voorlezen kunnen kinderen aanschuiven aan de knutseltafel.

2 oktober-Kinderboekenweekfeestje voor kinderen van de basisscholen in Schaijk

Op woensdag 2 oktober vanaf 14.30 uur organiseren we een Kinderboekenweekfeestje voor alle kinderen van de basisschool. We beginnen natuurlijk met voorlezen! Daarna kan er geknutseld worden en kun je met je zelf geknutselde voertuig rond racen in de bieb! Natuurlijk is er voor iedereen iets lekkers. Kom allemaal en.... breng je vriendje mee!

Op woensdag 9 oktober gaan we ook voorlezen speciaal voor peuters en kleuters om 14.30 uur.
 
Bekroningen
In de bibliotheek zijn natuurlijk ook de bekroonde boeken te bekijken. De gouden griffel, alle Zilveren Griffels en penselen die dit jaar zijn toegekend liggen in een mooie presentatie

Meer informatie over de activiteiten in de Kinderboekenweek is verkrijgbaar in de bibliotheek van Schaijk en Zeeland en via www.bibliotheeklanderd.nl

Tot ziens in de Bibliotheek!!

Workshop Lezen, muziek maken en babygebaren

Bibliotheek Schaijk nodigt ouder en baby uit voor de workshop

‘Lezen, muziek maken en babygebaren’

op vrijdag 7 april van 09.45 tot 10.45 uur in de bibliotheek van Schaijk.

Baby's kunnen vanaf ongeveer het eerste levensjaar met eenvoudige gebaren "zeggen" wat ze voelen, zien of willen. Gebruik maken van deze gebarentaal maakt het lezen met een baby extra leuk én interactief!

In een gezellige lees- en babygebarenworkshop voor ouder en baby vertelt Gonnie van Zutven (www.zingspeelgebaar.nl) hoe dat gaat. Tijdens deze interactieve en muzikale workshop zullen ouder & kind:

  • * ervaren hoe babygebaren het samen lezen nog leuker kunnen maken
  • * met zang, muziek en spel samen een hoop gebaren leren.
  • * leren over babygebaren en de (positieve) effecten op taalontwikkeling

Babygebaren zijn het leukst voor kinderen tussen vanaf 6 maanden tot 2 jaar. Maar ook oudere broertjes en zusjes zijn van harte welkom bij de workshop! Meestal vinden ze de liedjes erg leuk om mee te doen en zo leren ook zij meteen een aantal babygebaren.

U kunt zich opgeven vóór 5 april via de balie van de bibliotheek of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Boekverkoop bibliotheek Schaijk

Op vrijdag 1 juli 2016 start in de bibliotheken  Schaijk en Zeeland de verkoop van afgeschreven materialen. De collectie is in alle bibliotheken flink gesaneerd om plek te maken voor de nieuwste materialen.
Er worden romans, informatieve boeken, luisterboeken, jeugdboeken, dvd’s en tijdschriften aangeboden voor een zacht prijsje. De verkoop start in beide bibliotheken op vrijdag 1 juli vanaf 13.30 uur.

De afgeschreven materialen staan in de maanden juli en augustus, zolang de voorraad strekt, te koop in de bibliotheek.

Een mooie gelegenheid om uw slag te slaan voor de zomervakantie.
Tot ziens bij de verkoop in een van onze bibliotheken.

 

Verkoop afgeschreven materialen Bibliotheken Landerd

Verkoop afgeschreven materialen Bibliotheken Landerd

Vanaf vrijdag 19 juni 2015 is er weer een grote verkoop van boeken en andere materialen in de bibliotheken van Landerd.
De collectie is flink gesaneerd om plaats te maken voor nieuwe materialen.

Het betreft veel afgeschreven romans, informatieve boeken, tijdschriften en veel jeugdboeken voor alle leeftijden. Een mooie gelegenheid om voor de vakantie uw slag te slaan.

De prijs per boek is € 1,-.

De verkoop vindt plaats tijdens de openingstijden van de bibliotheken en begint in Zeeland en in Schaijk om 13.30 uur!

Abonneren op deze RSS feed