Menu

Schaijk een Werelddorp Plein

From:

Het wordt weer fantastisch ! 17 April 2016 weer een SchaijkEenWerelddorp plein tijdens Braderie Festival Schaijk !

Kijk op www.schaijkeenwerelddorp.nl/plein voor een verslag van 2016

 
poster2

Een héél plein voor vertier!
We hebben grote plannen: Het enthousiasme van de 25 bedrijven van vorig jaar heeft aanstekelijk gewerkt: dit jaar presenteren we ons met zo'n 35 deelnemende bedrijven ! Dat vraagt natuurlijk om een groter plein. Zie hier onze ruwe plannen voor komend jaar !

2016

Een vol plein dus en een mooie vooruitgang ten opzichte van vorig jaar  toen we nog een half plein hadden!


Hoe was het ook al weer?

Zo zag het er vorig jaar uit: een prachtige start voor een nieuw puur Schaijks evenement. Bekijk de foto's en flmpjes om snel even een indruk te krijgen wat je op 17 april 2016 weer te wachten staat ! KIJK HIER

Programma

Het programma voor het plein van die dag is rond. Belangrijk te weten is dat we dit jaar weer een geweldige show neer gaan zetten met heel veel Schaijkse ondernemers. Hij zal nog grootser en veelzijdiger worden dan vorig jaar. Maaar, we hebben ook een hele mooie band geboekt en een leuke feestje als afsluiter zou ook niet gek zijn, dus onze eigen 'mode'-show voeren we die dag slechts twee keer op. Exclusief voor bezoekers van Braderie Festival Schaijk; zorg dus dat je erbij bent die dag. We zullen nog wat verfijningen komen in het programma, maar zo zal het er ongeveer uit zien: (Tijden lijken wel erg precies: gewoon erbij zijn en meemaken !)

Schermafbeelding 2016-04-07 om 20.54.49


Begin de dag met een dansje

Heb jij ook zo'n zin in de Braderie? Dan kun je die dag meteen goed starten, want we openen het SeW plein met een dansvoorstelling van ruim een uur ! Bij ons op het plein zie je optredens van Dansgroep Anke & Marieke, Dansgroep Karin Aarts en de danseressen van Pas de Chat. Om 11:00 gaan we los en zorgen we dat de Smith & Dorlas koffie klaar staat voor opa's en oma's, ouders, broertjes en zusjes en de vele buitendorpse gasten. Komt dat zien, komt dat zien !

DSC 7710

Breakout Run groots op ons plein !

De Breakout Run vindt dit jaar weer plaats op 4 en 5 juni. Om met name de jeugd een voorproefje te geven kunnen zij op de braderie al een beetje oefenen en zien of ze dit jaar ook mee gaan doen. (Vorig jaar deden al honderden kinderen mee en stond half Schaijk te kijken !) Maar nog mooier is dat ze een inschrijving kunnen winnen ! Je moet dan wel een parcours vol hooibalen, autobanden, legernetten, touwen en zandzakken overwinnen in een snelle tijd !

Iedereen kan zich inschrijven die dag: Dit geldt voor de Boefjes (6 t/m 11 jaar), Young Gangsters (12 t/m 15 jaar) en de volwassenen.

bor


Flinke Zangert

Robert Sand komt ook twee keer optreden. Lekkere luchtige muziek en mooie covers voor een dag vol gezelligheid !

Robert Sand

Culinaire puur Schaijkse catering en live cooking op het plein!

We gaan met live cooking weer lekkere en betaalbare gerechtjes serveren en ook de consumpties zullen weer voor dezelfde schappelijke prijs verkocht worden als vorig jaar. De koks staan op een kleine verhoging, zodat het goed zichtbaar is wat er voor jullie gemaakt wordt. Er komt weer een mooie aparte auto met ingebouwde koffiemachine te staan, met een ervaren barista, voor het lekkerste kopje koffie. Verder hebben we als eye catcher een heuze champagnebar, waar we champagne en een aantal cocktails serveren op basis van champagne.

koffie


Grootse show midden op het plein

Twee keer gaan we een mooie gave show neerzetten waar door vele Schaijkse bedrijven aan wordt bijgedragen, zowel voor als achter de schermen. We houden het thema nog even geheim, maar het belooft weer een mooie show te worden die je niet wilt missen !

poster

 

Dat wordt weer smullen !
De menukaart voor het SeW plein is vastgesteld: Voor de super vriendelijke prijs van 2 euro per stuk hebben we heerlijke hapjes voor jullie op 17 april. Neem ze alle vier en je hebt een heerlijke tapas lunch. Natuurlijk hebben we er ook iets lekkers te drinken bij.

- Broodje Black Angus burger met smokey BBQ saus`
- Lamsburger met Tzatzikisaus
- Broodje Pulled chicken met tomatensalsa en whiskeysaus
- Gambaspiezen met knoflooksaus


spies

Laat dat maar over aan de deelnemende Schaijkse horecaondernemers !We gaan voor een feestje; de band FRAGMENT is geboekt

Fragment boeken is verrassend en spectaculair. Een drieman formatie die fungeert als een goede Engels-Nederlandse band. Deze drie mannen zijn een ware hit op vele feesttenten, festivals, kermissen en kroegen. Wat deze band uniek maakt? Dat is zeker de humor en de interactie het publiek. Doordat zij niet werken met een set lijst, hebben zij een groot improvisatie gehalte. Jij vraagt en zij spelen. Combineer dit met een flinke bulk aan energie leuke covers in een Fragment-jasje en je hebt de ideale band voor uw evenement. Ga klaar staan en geniet van het leukste en energiekste optreden wat je ooit zal zien. Laat je verrassen door het entertainment-gehalte van Fragment. De band bestaat uit 2 Engels mannen en een Nederlander.

fragment-persfoto-2015

Ze stonden op de Zwarte Cross en waren de huisband van 3FM: . We doen 1 show minder dit jaar, zodat er genoeg tijd is voor een mooi feestje samen met deze top-band. Bekijk hier nog meer foto's en video's van Fragmentvideo's van Fragment.
 • Deelnemers
  Automobielbedrijf v Zummeren B.V.
 • BreakOut Run
 • Bruna
 • Café-feesterij de Potter 
 • Café-restaurant "Nieuw Schaijk" 
 • Car Event Schaijk
 • De Kriekeput
 • Eetcafe De Notaris 
 • FF Factum Firmitas
 • 5A Kindercoach - Helma van de Rakt
 • HWC Uitzendorganisatie
 • Karin Aarts Trends 
 • Magnifiek 
 • Manders Mode
 • Manders Optiek - Juwelier 
 • Natuurbegraafplaats de Maashorst 
 • Olijf
 • Rabobank
 • Schoppema Marskramer 
 • Sisters stoffen & fournituren 
 • Smaak Catering en Events
 • Snufenshoe
 • Snufenshoe Kids
 • Time 4 Gifts 
 • Toonen Catering
 • Travel XL Schaijk 
 • Trends 'n Classics Catering 
 • Van Kraaij Keurslagerij
 • Van Orsouw Eurotrading
 • Welterusten Slaap & Kinderwinkel 
 • Witgoedspecialist HAKU

 

   • Zij worden ondersteund door

    Albers Consultancy / Webdesign
    Centrumplan Schaijk / Movement Real Estate BV
    Elke Dag Bij
    GriffioenMedia
    Markoen
    Peters van Gemert
    Kapsalon Ploegmakers
    Bella Bellezza

 • Samenwerkers
  Manders Keukens (Het eerste bedrijf dat wil ondersteunen heeft zelf al toegezegd)

  Programma
  Er komt weer een fantastische show waarin veel van deze bedrijven zich gaan presenteren. Deze show gaan we 2 keer opvoeren. Daarnaast is het expo gedeelte dit jaar sterk uitgebreid, zodat de deelnemers zich ook individueel goed kunnen presenteren. Bij sommigen deelnemer skun je zelfs direct zaken doen! Er is ook dans en muziek en daar starten we op tijd mee zodat het nog een mooi feestje kan worden op het plein. Op 17 april ben je welkom vanaf 11:00 uur !

  12823363 334513196673022 6195841491132871249 o

  Media
  Deze pagina is het centrum voor alle informatie over het SchaijkEenWerelddorp Plein, maar als er nieuws is publiceren we dat ook op onze Facebook pagina.

  Loterij
  Er komt ook weer iets van een loterij, maar hoe en wat houden we nog even geheim. Hou de site(s) en lokale media goed in de gaten! Wat kun je dan winnen? SeW cadeaubonnen die je (alleen) bij de SchaijkeenWerelddorp deelnemers kunt inleveren. Zou houden we de inkomsten in Schaijk en kun jij lekker gaan eten bij een horecaondernemer of zelfs iets moois uitkiezen bij een van de vele winkels. Oh ja, je kunt ze die dag natuurlijk ook meteen inwisselen aan de bar !  :-)

Het was fantastisch!
Om alvast een indruk te krijgen kun je foto's (Bekijk het fotoverslag) en films terug kijken op de 2015 pagina ! Daar zie je hoe de show er ongeveer uitzag, hoe prachtig het weer was en hoe vol het plein. Daar gaan we in 2016 ook weer voor. Jij komt toch ook?

Waarom zetten we ons hiervoor in?
Schaijk een Werelddorp is opgezet en gefinancierd vanuit MKB-Schaijk, met als doel een platform neer te zetten van de Schaijkse mensen voor de Schaijkse mensen, bedrijven en bezoekers. Door diverse werkgroepen op te zetten worden alle onderdelen uit de Schaijkse gemeenschap betrokken bij 'het merk' Schaijk en worden zij in staat gesteld met elkaar informatie te delen over wat er speelt in Schaijk. 
 
Deze website schaijkeenwerelddorp.nl speelt hierbij een centrale rol, maar het zijn vooral de evenementen waarmee we Schaijk goed op de kaart zetten voor de Schaijkenaren, de omgeving en de gasten die Schaijk (Speciaal voor die evenementen) bezoeken. Denk hierbij aan eigen evenementen als de Glow & Snow Run en dit Schaijk een Werelddorp plein tijdens de Schaijkse Braderie. Ook de samenwerking met andere evenementen en verenigingen is van groot belang, want ook die activiteiten dragen bij aan het beeld dat men krijgt in/van Schaijk. 
 
Er zijn ook evenementen en acties speciaal gericht op de eigen bevolking. Denk hierbij aan een negen-tal puur Schaijkse rubrieken op de site: van de Schoikse mensen, over Schoikse mensen, voor Schoikse mensen. Ook is de SOK nieuw leven ingeblazen: de Schoikse Ollingjoar Kwis telt niet minder dan 54 deelnemende teams, waardoor zo'n 500 mensen 'leren' over het Schaijk van vroeger, vandaag en morgen.
 
Het begin is gemaakt en de plannen zijn groots. Het merk 'Schaijk' moet sterk neergezet worden, ook met het oog op een mogelijke herindeling in de toekomst. We willen op den duur nog meer naar buiten treden om (potentiele) bezoekers te wijzen op al het moois in Schaijk en omgeving en de evenementen die hier te beleven zijn.

Banner SeW Logo 600x207
 
Het nieuwste evenement is dit eigen Schaijk een Werelddorp plein tijdens Braderie Festival Schaijk op 17 april, waarbij we na een succesvolle start vorig jaar nu nog grootser gaan bijdragen aan de Moeslandse Braderie. 38 Enthousiaste ondernemers werken samen met diverse verenigingen om een mooie show en unieke beleving neer te zetten: Schaijkse trots, Schaijkse show, Schaijkse hapjes bij elkaar op 1 mooi vol plein: niet om direct omzet te scoren, maar om samen te laten zien wat Schaijk te bieden heeft. Als we een positief beeld neerzetten zullen de mensen in de week/maand/jaar na de Braderie vanzelf terug komen om hun boodschappen in Schaijk te doen.
 
Het doel is om een goed event neer te zetten wat een goede start is om uit te breiden naar een groter (tweedaags) evenement tijdens het Braderie-weekend waarbij nog meer verenigingen en met name ook bedrijven betrokken zullen worden, zodat expo, vertier, proeverij, show en plezier nog mooier tot uiting kunnen komen!

Partners
Dit plein is natuurlijk alleen maar mogelijk door de goede samenwerking met Braderie Festival Schaijk, een activiteit van Stichting Carnaval de Moeslanden uit Schaijk ! Ga hier naar de informatie over Braderie Festival Schaijk


OrgineelMoeskop

Laatst aangepast opdonderdag, 02 maart 2017 17:13
Redactie SEW

Webmaster van Schaijk een Werelddorp!

Website: www.sewd.nl

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

terug naar boven