Menu

12 april - Stock Rock

Café-feesterij De Potter in Schaijk staat zaterdag 12 april voor het vierde jaar op rij in het teken van rockmuziek. Maar dit jaar wordt anders dan de vorige edities. In de eerste drie jaar werd Stockrock opgezet als een klein buitenfestival op zondag met vier bands. Dit jaar wordt op een breder publiek gemikt door het festival grootser op te zetten en te verplaatsen naar de zaterdagavond, in het weekend van de Schaijkse braderie. Tijdens de StockRock Night Edition wordt van 20 tot 03 uur de beste rockmuziek gecombineerd met een gezonde dosis entertainment.

Zes bands en één andere ‘rockact’ vertonen verdeeld over twee podia hun muzikale kunsten. Zowel in de zaal als in het café van De Potter wisselen de bands elkaar af met verschillende rockstijlen, van wat rustigere muziek tot stevige rock. Hoofdact Patatje Metal zorgt voor stevige rock met een knipoog. Zij brengen herkenbare Nederlandstalige nummers in een ‘jasje van metaal’. In tegenstelling tot andere jaren wordt deze keer entree gevraagd,7 euro in de voorverkoop en een tientje aan de deur. Tickets zijn zowel via www.stockrock.nl als bij De Potter te verkrijgen.

Bands
Stockrock Night Edition wordt geopend door Mac Swordfisch. Deze driemansformatie uit Breda maakt ‘eigenzinnige bluesrock’. Inspiratiebronnen zijn onder meer The White Stripes en Triggerfinger.
De tweede band van deze avond, RAW, maakt zijn debuut op Stockrock. De bandleden zijn bekend van andere regionale bands zoals Rattlesnake Shake. RAW zorgt al vroeg op de avond voor een stevige, rauwe sound met nummers van onder andere Slipknot, Machine Head en Korn.
Na RAW staat in het café alweer de volgende groep klaar: Lady Mahogany and the Woodchoppers. Deze vierkoppige rockband uit Eindhoven staat garant voor een show met een catchy repertoire en een ‘in your face’ act. Mede door de uiteenlopende invloeden van de bandleden heeft de band een vernieuwende sound.
Band nummer vier is Duck & Cover, dat rock- en metalnummers speelt die net even wat verder gaan dan de voor de hand liggende keuzes. Zo komen nummers van Metallica, Black Sabbath, Motörhead en Slayer voorbij, maar spelen ze ook klassiekers van bands als Anthrax en Megadeth. Duck & Cover behaalde eerder de halve finale van The Clash of the Coverbands.
De volgende band op Stockrock is een oude bekende. Underduck betreedt, na een optreden tijdens de eerste editie van Stockrock, opnieuw het podium. Underduck is een rockcoverband die een uitstekende livereputatie heeft opgebouwd. Liefhebbers van oude- en nieuwe rockmuziek komen aan hun trekken. De vijf ervaren heren van de band weten aan bekende en minder bekende nummers een geheel eigen draai te geven. Van Muse tot Metallica, van The Bangles tot De Dijk en van Megadeth tot Meeuwis.

Patatje Metal
Na Underduck is het tijd voor ‘rock met een knipoog’. Patatje Metal maakt al een aantal jaren de vaderlandse podia onveilig met een bijzonder genre: Nedermetal. Nederlandstalige meezingers worden omgebouwd tot verrassende rocksongs. Dit biedt altijd een feest van herkenning zowel voor de fans van Hazes als de fans van Ozzy. Het doet de tijden van de 'over-the-top-rockshows' uit de jaren tachtig en negentig herleven. Patatje Metal speelde de afgelopen jaren onder andere op Dauwpop, Lowlands en de Zwarte Cross. Patatje Metal biedt ook een flinke dosis entertainment. Zo mag je een pompeuze lichtshow, spandex broeken en absurde kapsels verwachten. En ook worden de fratsen uit de glamrockperiode niet geschuwd.

Echte Mannen Rock
De eerste Stockrock Night Edition wordt afgesloten door Echte Mannen Rock. Dit DJ-duo zorgt voor een optreden vol ronkende gitaren, hand in hand met humor en interactiviteit met het publiek, zoals met een luchtgitaarwedstrijd, ballentent en 'KaRockoke'. Echte Mannenrock was onder meer te zien op Festyland en Monsters Of Mariaheide.  

Voor meer informatie en tickets: www.stockrock.nl.

 

Laatst aangepast opmaandag, 14 april 2014 19:30

Aanvullende informatie

  • Naam: Stock Rock
  • Locatie: De Potter
  • Datum: woensdag, 12 maart 2014
  • Soort: Rock muziek
  • Doelgroep: Iedereen
  • Aanvangstijd: 20:30
  • Entree: 10 euro
Redactie SEW

Webmaster van Schaijk een Werelddorp!

Website: www.sewd.nl

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

terug naar boven