Menu

30-maart 2014 Kennismakingscursus Fiets-Fit

Explosieve groei kennismakingscursus Fiets-Fit

Op 30 maart start de 14e editie van Fiets-Fit, dé kennismakingscursus voor racefietsen en mountainbiken. De cursus wordt steeds populairder; het aantal inschrijvingen is nu al twee keer hoger dan vorig jaar. Naar verwachting gaan deze editie voor het eerst meer dan 1.000 deelnemers van start.
 
In 6 weken de basisvaardigheden onder de knie
Fiets-Fit is een halfjaarlijks terugkerende kennismakingscursus voor racefietsen en mountainbiken van de NTFU. Tijdens deze cursus verbeteren deelnemers in zes weken hun basisfietstechnieken en uithoudingsvermogen. Onder begeleiding van ervaren fietsers en instructeurs wordt aandacht besteed aan remmen, schakelen, stuurvaardigheid en andere techniek. Dit jaar worden meer dan 100 Fiets-Fit trainingen verzorgd op 84 locaties verspreid door heel Nederland.

Veilig op pad
Bart van de Vossenberg, programmacoördinator Fiets-Fit is blij dat het aantal locaties en deelnemers blijft stijgen: “Zo zorgen we ervoor dat startende fietsers goed voorbereid en veilig op pad gaan. Ze leren naast het technisch goed fietsen ook hoe ze veilig deel kunnen nemen aan het verkeer, hoe te rijden in een groep en hoe om te gaan met andere weggebruikers. Hiermee worden een hoop ongelukken voorkomen.”

Inschrijving open
De deelnemersinschrijving voor Fiets-Fit is sinds 1 februari jl. open. Via www.fiets-fit.nl kunnen fietsers zich aanmelden. Zij nemen dan deel aan zes trainingen en zijn tijdens deze trainingen verzekerd tegen fietsschade dankzij de unieke NTFU-verzekering.
Door de grote interesse voor Fiets-Fit is de inschrijving voor een aantal startlocaties nu al gesloten. In o.a. Assen en Waalre is het maximum aantal deelnemers al bereikt.

In de gemeente Landerd wordt fiets-fit georganiseerd door MTB Schaijk in samenwerking met TWC Ons Verzet en WSC Zeeland
 
Meer informatie over Fiets-Fit is te vinden op www.fiets-fit.nl

Laatst aangepast opzondag, 30 maart 2014 17:06

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

terug naar boven