Menu

1 februari t/m 15 mei 2014 - De Nederlandse Kinderjury

Kinderjury, laat je stem horen!

Ben jij tussen de 6 en 12 jaar? Doe dan mee met de Kinderjury! En stem op je favoriete boek.

In de bibliotheken van Berghem, Heesch, Heeswijk-Dinther, Lith, Nistelrode, Oss, Odiliapeel, Schaijk, Ravenstein, Uden, Veghel, Volkel en Zeeland kunnen kinderen van 1 februari tot en met 15 mei deelnemen aan de Nederlandse Kinderjury en/of de Kinderjury van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken.

De Nederlandse Kinderjury

Er zijn twee leeftijdsgroepen: 6 t/m 9 jaar (groep 3 t/m 5) en 10 t/m 12 jaar (groep 6 t/m 8). Meedoen aan de Nederlandse Kinderjury betekent dat je zoveel mogelijk boeken uit 2013 kritisch leest, erover praat en denkt. En jij mag meestemmen bij het bekronen van je favoriete boeken.

De ingevulde stembiljetten voor de Nederlandse Kinderjury stuurt de bibliotheek door naar Amsterdam, zo breng je automatisch je stem uit in de Nederlandse Kinderjury. Stemmen kan ook via www.kinderjury.nl.

De stemperiode loopt tot en met 15 mei 2014. De Senaat, 12 kinderen, uit elke provincie één, bepaalt uiteindelijk wie de prijs van de Nederlandse Kinderjury wint. Ook jij kunt solliciteren naar een plaats in de Senaat. De Senaat leest de boeken waarop kinderen uit heel Nederland het meest hebben gestemd. De spannende ontknoping, de bekendmaking van het winnende boek, vindt plaats in juni 2014.

Kinderjury in jouw eigen bibliotheek

Daarnaast kun je ook meedoen aan de Kinderjury georganiseerd door de Noord Oost Brabantse Bibliotheken. Je kiest dan je favoriete boek uit 2013 in je eigen bibliotheek.

Aanmelden kan bij de informatiebalie van de bibliotheek, je ontvangt dan een leesformulier. Vanaf dat moment ben je lid van de Kinderjury van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken. Op het formulier geef je bij elk gelezen boek jouw mening en een rapportcijfer. Na het lezen van vijf boeken ontvang je een cadeautje en wordt het leesformulier een lot. Je dingt dan mee naar een prijs, een bekroond boek. In de bibliotheek hebben alle boeken die meedoen voor de verkiezing een Kinderjurysticker met het jaartal 2013 en ze staan in een aparte uitstalling of tentoonstelling.

Wil je meer informatie over de Kinderjury? Vraag het gewoon aan een bibliotheekmedewerker op de jeugdafdeling in jouw bibliotheek.

Nieuw: voorleesprogramma voor de allerkleinsten

Nieuw dit jaar is het Voorleesprogramma ‘Vriendjes’ dat speciaal voor baby’s, peuters en kleuters is ontwikkeld door de Noord Oost Brabantse Bibliotheken (NOBB). Voorlezen is leuk en ook belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt taalgevoel en bezorgt kinderen veel plezier. Dit speciale voorleesprogramma helpt daarbij. In alle bovenstaande bibliotheken kunt u met uw baby, peuter en/ of kleuter meedoen. Er staan prentenboeken over het thema klaar in alle bibliotheken en ze zijn herkenbaar door een speciale sticker op de rug. Elk kind kan een ‘vriendjes’-boekje afhalen aan de balie van de (jeugd)bibliotheek. In dit boekje staan taal- en spelopdrachten voor de kinderen en voorleestips voor de ouders. Wanneer alle opdrachten in het boekje gedaan zijn, hebben de kinderen een cadeautje verdiend. Meedoen aan het Voorleesprogramma kan van 1 februari tot en met 15 mei 2014.

Meer informatie over het Voorleesprogramma, de Nederlandse Kinderjury en de Kinderjury van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken is verkrijgbaar op de jeugdafdelingen van de verschillende bibliotheken.

 

Meer informatie - contactpersonen:

Irène Schoone, Bibliotheek Schaijk; tel. 0486 - 461788

Marianne Dekkers, Bibliotheek Zeeland; tel. 0486 - 451244

 

Laatst aangepast opdonderdag, 15 mei 2014 08:25

Aanvullende informatie

  • Naam: Kinderjury
  • Locatie: Bibliotheek
  • Datum: zaterdag, 01 februari 2014
  • Soort: Lezen
  • Doelgroep: Kinderen
Redactie SEW

Webmaster van Schaijk een Werelddorp!

Website: www.sewd.nl

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

terug naar boven