Menu

26 januari 2014 - Trio 42 bij MuziS Landerd

Drie topmusici van nog geen dertig 

Remy van Kesteren (harp), Merel Vercammen (viool) en Christiaan van der Weij (saxofoon) zijn vaak, ondanks hun nog jeugdige leeftijd, op gerenommeerde podia te bewonderen. Een paar jaar geleden hebben ze elkaar gevonden in het Trio 42. Harp, viool en saxofoon, een onbekende, maar verrassend mooie combinatie als je een concert van deze drie topmusici bijwoont. Een recensent schreef: ‘De subtiele tonen tussen viool en harp werden min of meer tegendraads ondersteund door de zachte sonore melodie van de saxofoon. Opvallend was hun voortdurende en nauwkeurige oogcontact.’ Op zondag 26 januari a.s. is het trio te beluisteren in het Wapen van Reek tijdens een MuziSconcert.

 

Drie jonge topmusici in een verrassende combinatie: harp, saxofoon en viool. Er bestaat geen originele muziek voor deze bezetting, dus de musici zoeken en arrangeren de muziek zelf. Hun enthousiaste presentatie maakt hun concerten voor een breed publiek toegankelijk. Omdat er (nog) geen originele  muziek voor deze bezetting geschreven is zoeken en arrangeren de musici alle muziek zelf.

Trio 42 speelde op vele podia en festivals, zoals het Internationale Kamermuziekfestival van Janine Jansen, het Grachtenfestival en de NJO Muziekzomer. Het trio is juist terug van een tournee door België.In het najaar 2011 kwam hun debuut cd ‘Destination’ uit. Deze cd is zeer enthousiast ontvangen door de vakpers en het publiek.

Op 26 januari speelt het trio bij MuziS het programma ‘The Ice Maiden’, een programma rondom het ijzingwekkende sprookje van Chrstian Anderson, waar Stravinsky zijn ballet Le Baiser de la Fée op schreef. Met één van Debussy’s mooiste triowerken, Russische expressiviteit uit het Zwanenmeer en een kakelverse compositie van de Nederlands-Argentijnse componist Carlós Micháns.

Harpist Remy van Kesteren (1989)  is één van de grootste harptalenten van dit moment. Hij was vijf jaar oud, toen hij in de ban raakte van de harp. Op tienjarige leeftijd ging hij reeds studeren aan het Conservatorium van Utrecht. Remy speelde op vijftienjarige leeftijd in Carnegie Hall. Hij speelde in hetzelfde jaar ook bij de doop van Prinses Amalia en hij maakte een jaar later zijn debuut in de grote zaal van het Concertgebouw. Hij is oprichter en artistiek leider van het ‘Dutch Harp Festival’ dat is uitgegroeid tot het grootste concours ter wereld. Remy won in juli 2013 de zeer prestigieuze ‘USA International Harp Competition’ en hij won een maand later de Grachtenfestivalprijs 2013 in Amsterdam. Uit het juryrapport: ‘Dat het spel op een harp ook duivels, gewiekst en venijnig kan zijn dat wisten we nog niet.’ Remy is momenteel druk bezig om met choreograaf Hans van Maanen een ballet te vervaardigen, dat in het voorjaar 2014 in première gaat.

Violiste Merel Vercammen (1988) is een zeer talentvolle violiste. In 2009 won zij de eerste prijs op het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland. Merel begon op vijfjarige leeftijd met vioollessen. Merel heeft, net als de andere musici van Trio 42, opgetreden in vele landen binnen en buiten Europa. Zo verzorgde zij in mei 2012 een concert op het koninklijk paleis in Boekarest, Roemenië. Merel studeert momenteel voor haar masteropleiding aan het bekende Royal College of Music in Londen. In juli 2013 gaf zij in de beroemde Wigmore Hall in Londen een debuutoptreden met het door haar opgerichte ‘Doppler Piano Trio’, bestaande uit oud-studenten van het Royal College of Music.

Saxofonist Christiaan van der Weij (1985) is een ondernemend musicus: hij soleert, treedt op in diverse ensembles, presenteert educatieve kinderconcerten in een rijdende concertzaal, dirigeert verschillende orkesten en heeft een eigen lespraktijk. Christiaan begon op tienjarige leeftijd met saxofoonspelen. Hij heeft een unieke benadering van de saxofoon binnen de kamermuziek. Ook hij heeft reeds vele eerste prijzen mogen behalen, onder meer bij het Wereld Muziek Concours en het Prinses Christina Concours in Groningen. Bij het laatste concours werden hem ook de Publieksprijs en de Moderne Muziekprijs toegekend. Christiaan haalde in juni 2013 zijn Master of Music titel aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij maakte grote indruk op de jury door met vier verschillende saxofoons zijn examen af te leggen.

Waar en wanneer?

Het concert vindt plaats op zondag 26 januari a.s. in Dorpshuis Het Wapen van Reek, Nieuw Heijtmorgen 20 in Reek. Aanvang 12.00 uur. Een toegangskaartje (inclusief consumptie) kost € 12,50. Kinderen en jongeren tot 15 jaar en CJP-houders betalen € 2,50. Kaarten zijn aan de zaal verkrijgbaar. Ze  kunnen eventueel ook  besteld worden bij de penningmeester, Henriëtte Wijnakker, tel. 0486 462 091. Meer informatie over MuziS Landerd is te vinden op www.muzis.nl

Laatst aangepast opzondag, 26 januari 2014 15:18

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

terug naar boven