Menu

23 februari - Moeslandcup 2019

Ook dit jaar staat hij weer op de kalender: de klassieker van het zuiden. Op zaterdag 23 februari speelt het G-tam van DAW Schaijk weer de traditionele voetbalwedstrijd tegen de Raad van 11 van het Moesland. Na twee nederlagen (11-6 en 13-7) is de raad van 11 wederom gebrand op revanche. In een onderling duel wordt rechtstreeks bepaald wie er dit jaar met Moeslandcup vandoor gaat.

Op sportpark d’n Heuvel in Schaijk wordt weer een flinke supportsschare verwacht. Onder muzikale opluistering van de hofkapel zal het al met al een gezellige happening worden. Jeugdprins Tibo en jeugdprinses Fleur zullen de aftrap verrichten. De wedstrijd staat onder leiding van Leonard Steetsel die wordt bijgestaan door de voorzitter van DAW Henrie Lamers en de voorzitter van Jeugdcarnaval Marieke van Duijnhoven.

Wil je ook een van beide teams komen aanmoedigen, dan ben je meer dan welkom. Om klokslag 11:11 zal er afgetrapt worden op sportpark d’n Heuvel van DAW Schaijk aan de Bossestraat. Uiteraard gratis entree en plek genoeg voor jong en oud in heel Schaijk en omgeving.

Graag tot dan allemaal!

Lees meer...

1 maart: Basisscholen trekken met feestelijke carnavalsroute door dorp!

We ontvingen onderstaand bericht en wilde jullie deze niet onthouden. Als je tijd hebt, kom dan als toeschouwer kijken naar al die mooi verklede kinderen van de basisscholen!

Het is weer bijna carnaval!!!
In ons Moesland begint dit mooie feest vrijdag 1 Maart op de Moeslandse basisscholen. Met heel veel plezier lopen alle kinderen en de leerkrachten van basisschool den Omgang en basisschool de Regenboog een optocht van school naar
Partycentrum de Raaf, waar ze met z’n allen een groot feest zullen hebben.

Om 10.00 uur start de optocht vanaf basisscholen den Omgang en de Regenboog. Langs de route staan dweilorkest Poddomme en dweilorkest de Stroatklinkers voor de muzikale carnavalsnoot. Om 10.30 zal de optocht afgelopen zijn.
De route loopt vanaf de basisscholen naar Partycentrum de Raaf. De kinderen zouden het geweldig vinden wanneer u allen aan de route zou staan om met de leerlingen mee te feesten en de klassen aan te moedigen.

Want wat is een optocht zonder toeschouwers?? Dus papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, ooms, tantes, neven, nichten, buren, kom allemaal gezellig kijken.
Zoek een plekje langs de route en maak zo het begin mee van het mooiste feest van het jaar.

De route is als volgt:

Route

Lees meer...

22 februari - Peuteruurtje in bieb Schaijk

Eén keer per maand op vrijdag van 10.00 tot 11.00u is er in de bibliotheek Schaijk een Peuteruurtje.

Tijdens deze leuke én leerzame activiteiten lezen we met de peuters een prentenboek, zingen we liedjes en spelen we samen. Daarna volgt een activiteit waarin het thema van het gelezen boek centraal staat. Ook de ouders (of opa's, oma's of de oppas) mogen actief meedoen bij dit peuteruurtje.

Bij het peuteruurtje krijgen de kinderen een stempelkaart. Bij 10 stempels krijgt uw kind een leuke vingerpoppetje waarmee de prentenboeken thuis nagespeeld kunnen worden.

https://www.nobb.nl/activiteiten/agenda-landerd/evenement/7254-peuteruurtje-in-bibliotheek-schaijk

Lees meer...

19 februari - Presentatie: 'Weer & klimaat' bij Heemkundekring Schaijk-Reek

Hierbij nodigen wij u uit voor de presentatie over weer en klimaat. Deze presentatie wordt gegeven door Hennie van Apeldoorn. Hennie is lid van onze heemkundekring, Deze presentatie behandelt allereerst het weersysteem van de Aarde; met kennis over: temperatuur, wind, wolken en neerslag, invloed van warme zeestromingen en waarom het weer steeds verandert. Ook de zeer warme en droge zomer van 2018 komt aan de orde. En ook het fenomeen ijstijden, inclusief hoe lang het kan duren tot een volgende ijstijd. In het tweede blok wordt de broeikastheorie toegelicht en het effect hiervan op het klimaat. Na een korte pauze worden recente ontdekkingen besproken. Dit onderdeel is spectaculair en zal lang in uw herinnering blijven. De zaken van voor de pauze en vooral dit laatste blok maken deze avond zeer de moeite waard om te komen luisteren. Dat weer en klimaat hot items zijn, blijkt wel uit onderstaande koppen uit het nieuws van 31 januari 2019.

Tot 19 februari 2019,

Het bestuur Heemkunde Schaijk-Reek

Lezing: Presentatie Weer en Klimaat
Wanneer: 19 februari 2019 om 19.30 uur
Plaats: De Komme, Netjeshof 2, 5374AB Schaijk
Entree: Leden gratis, Niet-leden € 2.50

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Gigantische holte ontdekt onder ‘gevaarlijkste gletsjer ter wereld’

Dat de ijskap op Antarctica in een verontrustend tempo smelt is bekend maar NASA-wetenschappers hebben nu ook een enorme holte ontdekt onder de Thwaites-gletsjer. Die bevatte ooit 14 miljard ton ijs en gold als ‘de gevaarlijkste ter wereld’ maar vertoont nu een gigantische leegte. BD 31 januari 2019

31 januari 2019 Minnesota -40 graden.

31 januari 2019 Alsnog klimaatdebat fractievoorzitters

Australië: Januari 2019 warmste maand ooit. Hoogste maximumtemperatuur: 49,7 graden

Lees meer...

17 februari - Fibberwaarie-tocht Ons Verzet

SCHAIJK - Mountainbikers kunnen zich zondag 17 februari uitleven in Schaijk. TWC Ons Verzet heeft die ochtend een uitgezette MTB-tocht over verschillende afstanden. Deelnemers kunnen kiezen uit 33, 44, 55 of 70 kilometer. De Fibberwaarie-tocht komt door de bossen van Reek, de Maashorst en Herperduin. Alle routes zijn mooi en uitdagend, en bieden afwisselend single tracks, pittige korte klimmetjes en bospaden. Onderweg is een pauzeplaats met verzorging.

Starten voor deze tocht kan tussen 8.30 en 9.30 uur bij de De Potter aan de Pastoor van Winkelstraat 2a in Schaijk. Bij terugkomst is daar gelegenheid om de fiets schoon te spuiten, om te kleden en nog even gezellig na te praten. Tijdens de tocht worden foto's gemaakt door goede-doelenfotograaf Anton Hofmans, lid van Ons Verzet. Na afloop kun je op zijn website foto's bestellen. Anton gaat later dit jaar deelnemen aan Klimmen tegen MS. De opbrengst van de fotoverkoop doneert hij om onderzoek naar de ziekte MS te ondersteunen. Kosten voor deelname zijn 4 euro voor NTFU- en KNWU-leden. Overige deelnemers betalen 5 euro. Voor de jeugd tot en met 15 jaar is deelname gratis.

Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed