Menu

16-02-2020 > Live Muziek van ReMaKe bij de Boshut

ReMake bestaat uit twee mannen uit Schaijk die met behulp van een gitaar, twee stemmen en een goed humeur de snel voortschrijdende vergrijzing trachten tegen te gaa. Alweer een aantal jaren treden de mannen van gevorderde leeftijd, Martin Tieben en Kees de Zeeuw, op onder de naam MaKe, later na een sabbatical Remake. In hun niet aflatende strijd tegen vergrijzing trekken ze van podium naar podium om, slechts gewapend met een gitaar en twee stemmen, het publiek te verrassen met een uitgebreid repertoire aan akoestische rock en ballads. Met als voorwaarde dat ReMake alleen nummers speelt die zij zelf mooi vinden.

De samenwerking tussen Martin en Kees ontstond tijdens een eenmalige sessie op een podiumavond in hun dorp Schaijk. Dit smaakte naar meer en de heren ontdekten al snel dat hun muzikale smaken wel erg overeen kwamen.

Repertoire
Er werd besloten om wekelijks te gaan muziek maken. En dan met een voorkeur voor nummers die voorheen in bandverband nooit echt aan bod kwamen. Van depriballads van Leonard Cohen tot de legendarische American Recordings van Johnny Cash en onbekend Nederlandstalig werk met een lichte voorkeur voor J.P. den Tex. In de loop der jaren, tot op de dag van vandaag, werd het repertoire steeds omvangrijker, waarbij de laatste tijd ook veel plaats is ingeruimd voor Vlaamse rock van onder andere The Scabs en Deus.
Het repeteren gebeurt aan de keukentafel, onder het genot van een fles wijn of meer, en zo wil ReMaKe ook het liefst optreden: heel kleinschalig met een gitaar en twee stemmen en met hoogstens één All-In-One geluidssysteempje. Denk aan kampvuur, terrassen, kleine cafés, huiskamer en tuin en straatmuziek op leuke festivals.

Laatst aangepast opmaandag, 17 februari 2020 21:39

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

terug naar boven