Menu

6 oktober - Mensenbieb Schaijk

Leen een levend boek
Bibliotheek Schaijk geeft u deze bijzondere kans, in gesprek gaan met iemand met een bijzonder verhaal. Bibliotheek Schaijk organiseert zaterdag 6 oktober een Mensenbieb. Hoe voelt het om in een rolstoel te zitten? Wat als je niet kunt lezen of schrijven? Wat zijn jouw ervaringen als vluchteling? Het zijn vragen die we wel hebben, maar niet stellen. Terwijl het stellen van die vragen en het aangaan van het gesprek, vaak veel vooroordelen wegneemt.

'Levende boeken' spreken
Bezoekers gaan één-op-één in gesprek met een persoon met een bijzonder verhaal. Uit onze catagolus kies je een levend boek. Ga in gesprek, leer nieuwe werelden kennen, verruim je blik en neem die vooroordelen weg. De deelnemers van de Mensenbieb zijn mensen die je normaal niet zo snel zou spreken. Bijvoorbeeld een transgender, een vluchteling, een ex-gedetineerde of een ex-verslaafde. Het zijn mensen met een indrukwekkend levensverhaal en de kans lopen anders benaderd, buitengesloten of gediscrimineerd te worden. Door met hen in gesprek te gaan, kijk je anders tegen hun situatie aan.

Opening
De Mensenbieb wordt om 10.45 uur geopend door wethouder Moritz Böhmer van de gemeente Landerd en Walter van Geffen. Walter heeft NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) en is een van deelnemers aan de Mensenbieb.

Interesse?

U kunt zich opgeven voor een gesprek met een Vluchteling, Transgender, Ex-verslaafde, Laaggeletterde, iemand met angst-stoornis, iemand met NAH, moeder van ex-verslaafde, ex-gedetineerde, en iemand met PTSS (post traumatisch stress stoornis). Per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefonisch: 0486-461788 of loop gewoon even binnen.

De gesprekken vinden plaats tussen 11.00 uur en 13.30 uur. Meld u zich snel aan, vol = vol.

Mede mogelijk gemaakt door:
De Mensenbieb is een initiatief van Bibliotheek Schaijk, Ons Welzijn, Stichting Maatschappelijk Ondernemen Noord-Brabant, dorpshuis de Phoenix en de Mensenbieb.

Meer lezen?
Mensenbieb - (leen een) schijtluis, autist, bajesklant (of een) smartlap (22 mei 2018)
Mensenbieb: ... een van de belangrijkste politieke vragen is waar we schuld localiseren (23 mei 2018)

Bibliotheek Schaijk

E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
terug naar boven