Recept van de week: Gevulde kalfsoester
- Gepubliceerd in Schaijkse Lekkernijen
- Reageer als eerste!
Gevulde kalfsoester
Een heerlijk gerecht voor 4 personen wat vrij gemakkelijk te maken is en binnen 20 tot 30 minuten op tafel staat!
Benodigdheden:
- 4 kalfsoesters van 120 gram
- 125 gram ricotta
- 10 zongedroogde tomaatjes (fijn gesneden)
- 12 plakken ontbijtspek
- 250 gram spinzie (gewassen en geplukt)
- 1 theelepel bieslook (fijn gesneden)
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels pijnboompitten (geroosterd)
Bereidingswijze:
- Meng de ricotta met de helft van de tomaatjes, de bieslook, peper en zout. Snijd het midden van de kalfsoester open en vul deze met het mengsel. Omwikkel iedere kalfsoester met drie plakjes ontbijtspek.
- Bak de pakketjse om en om goudbruin in een beetje olie en laat ze aan beide
zijden ongeveer 5 minuten nagaren in de pan. Verhit ondertussen vier eetlepels
olie in een wok. Bak hierin de spinazie, de overige zongedroogde tomaatjes, de
knoflook en de pijnboompitjes. Breng op smaak met flink wat peper en een beetje
zout.
- Serveer de kalfsoester op de gebakken spinazie.
Smakelijk eten!
Team Keurslagerij van Kraaij