Menu

Maashorst Streekproducten

De Maashorst is een prachtig gebied rondom Schaijk en deze streek bevat een aantal leveranciers van prachtige producten. Lokale restaurants kopen hier hun streekproducten als basis voor de lekkerste gerechten. Bekijk welke leveranciers er in de Maashorst aanwezig zijn en welke gerechten ermee gemaakt worden !

Bourgondische rib-wrap

Receptuur: Ingrediënten (voor 1 persoon)
1 wrap
smeer kruidenkaas
geplukte sla
walnoten
bourgondische ribstuk gegaard
zongedroogde tomaatjes
appelstroop
peper en zout

Werkwijze
wrap leg je plat op je werkplaats insmeren met kruidenkaas
de bourgondische rib in lange dunne repen snijden
in een strook in het midden van de wrap leggen
daarna de geplukte sla, de walnoten en gedroogde tomaatjes
hierna een streep appelstroop erop
Nu rol je hem zo strak mogelijk op
en snij je hem met een scherp mes in gelijken stukken
Leg ze op een mooi bord en genieten maar...

foto

logo kriekeput

Lees meer...

Tiramisu van verse zomerse aardbeien

Iedereen kent wel het gewone tiramisu recept waarbij koffie gebruikt wordt. Voor degenen die eens wat anders willen of wellicht voor kinderen die geen koffie lusten (zoals de meesten) is hier een recept om een lekker zomerse tiramisu te maken met verse, zomerse aardbeien.


Ingrediënten

500 g Aardbeien

100 g Lange Vingers

250 g Mascarpone

50 g Suiker

300 ml Slagroom


Bereiding

1. De aardbeien wassen, schoonmaken, pureren en de helft van de massa in een ondiepe vorm gieten

2. De lange vingers daarop leggen en de rest van de aardbeipuree erover gieten

3. De mascarpone samen met de suiker flink opkloppen

4. Slagroom stijf kloppen en voorzichtig onder de mascarpone spatelen

5. De mascarpone/slagroom massa over de lange vingers doen, gladstrijken en in de koelkast zetten

6. Eventueel bovenop versieren met verse aardbeien of chocolade

logo kriekeput

 

Lees meer...

Asperges op Brabantse wijze

Asperges op Brabantse wijze (4 personen)


Ingrediënten:

20 asperges AA geschild

75 gram boter

16 mooie plakken aspergeham van keurslagerij van Kraaij

400 gram mini kriel

4 gekookte eieren

peterselie

100 gram geklaarde boter

Bereidingswijze:

 Kook de krieltjes in ruim water met een theelepel zout

Kook de asperges tot ze gaar zijn in water, 75 gram boter en zout

Leg de plakken ham in een ovenschaal en verwarm deze in de oven op 180 graden. Let op: Dit hoeft maar heel kort, de ham hoeft alleen maar warm te zijn, als je hem te lang in de oven doe droogt hij heel snel uit

Doe 100 gram boter in de pan en laat dit gewoon smelten

Dan af garneren naar eigen keuze (peterselie, ei en boter)

Smakelijk eten.



Dit klassieke gerecht is te vinden op de kaart bij eeterij de Kriekeput in Herpen:

De Kriekeput

Schaijkse weg 3a

5373 KL Herpen

www.kriekeput.nl

0486 415100

logo kriekeput

Lees meer...

Varkens rilette (smeersel voor op boerenbrood)

Bram van der Zanden van de Kriekeput toont hier elke maand een mooi gerecht, gemaakt met streekproducten hier uit de streek. De gerechten kun je nu zelf maken, maar ze zijn (in die maand) ook te bestellen bij de Kriekeput ! Dit is het streekgerecht van April 2013.

Ingrediënten

500 gram reusel (varkensvet)  bij  Keurslagerij van Kraaij

500 gram Mager varkensvlees

3 tintjes knoflook

1 eetlepel runderbouillon poeder of 1 blokje

peper uit de molen

5 gram marjoraam

1 thee lepel engelse kerry

1 eetlepel provinciaalse kruiden

gehakte peterselie

Bereiding wijze

1. De reusel in een passende pan laten smelten

2. Varkensvlees in kleine reepjes snijden

3. Alle ingrediënten behalve de peterselie bij de reusel doen

4. De massa warm maken (konfijten) op lage temperatuur gaar laten worden ongeveer 70 graden. Let op! Niet laten koken

5. Af en toe goed doorroeren tot het vlees draad achtig is daarna de peterselie toevoegen

6. Het geheel in de koeling af laten koelen tot het smeerbaar is

7. Bak hierbij wat brood bij of je haalt wat vers gebakken bartkornbrood bij bakkerij Bart bongers

Smakelijk eten

 

Dit klassieke gerecht is te vinden op de kaart bij eeterij de Kriekeput in Herpen:

De Kriekeput

Schaijkse weg 3a

5373 KL Herpen

www.kriekeput.nl

0486 415100

logo kriekeput

Lees meer...

Maashorst Leveranciers

Maashorst streekproducten leveranciers

Champingnon kwekerij van de Vorle
Achterschaijksestraat 16 berghem
Porto bello / champignons / oesterzwammen
http://www.vande-vorle.nl

De Bosrand (Landwinkel) vd Berg               
Bosdreef 5 a Uden

Biologische Shii-take kwekerij Autarkia     
Broksteeg 2 Schaijk
www.autarkia.nl

Petrus Hoeve landwinkel/kaasmakerij         
Vorstenbossenweg 9 Heeswijk-Dinter
www.petrushoeve.nl

Hertenfarm Edel Brabant vd Elzen              
Kreitsberg 17 Zeeland
Winkel in vers Tam hertenvlees
www.vandenelzen.nl

Wijngaard De Kreitsberg                              
Kreitsberg 14 a Zeeland
Maashorstwijn
www.maashorstwijn.nl

Landwinkel Spierings                                   
Oijenseweg 284 Oss
Kaasmakerij
www.landwinkelspierings.nl

Muifelbrouwerij                                           
Berghem
Speciaal bierbrouwerij ( Maashorstbier)
www.muifelbrouwerij.nl

Tuureind Asperges / kersen / aardbeien           
Deusenweg 5 Berghem
Landwinkel

Kikis Biologische varkens                            
Hoogstraat 2 Uden
www.biovarken.nl

De Klein Asperges                                        
Zeelandsedreef 20 Schaijk

Biolologische Tuinderij De Twee Linden         
Schaijksestraat 17 Reek 
www.2linden.nl


Lees meer...

Porto bello gevuld met geitenkaas en bramencompote

Bram van der Zanden van de Kriekeput toont hier elke maand een mooi gerecht, gemaakt met streekproducten hier uit de streek. De gerechten kun je nu zelf maken, maar ze zijn (in die maand) ook te bestellen bij de Kriekeput ! Dit is het streekgerecht van Maart 2013.

Ingredienten

 

  • 4 Porto bello ontdaan van steel ( van de Vorle uit Berghem)
  • 200 gram zachte geitenkaas (4 plakjes van 50 gram)
  • 1 rode ui gesnipperd
  • ½ groene courgettes in blokjes gesneden
  • 2 takjes verse rozemarijn fijn gesneden
  • 1 teen knoflook
  • geplukte sla mix
  • scheutje mais olie
  • 4 eetlepels bramen compote ( jam)
  • peper en zout

Bereiding wijze

- Oven voorverwarmen op 180
- Scheutje mais olie in een koekenpan en de hoeden van de porto bello om en om aan bakken
- De hoeden in een ovenschaal verdelen en bestrooien met peper en zout
- Rode ui, courgettes blokjes aanfruiten in een pan tot ze licht bruin zijn ( ongeveer 5 min.)   daarna de knoflookpulp toevoegen.
- Het mengsel verdelen over de 4 porto bello hoeden daarna de plakjes geitenkaas er bovenop en bestooien met de gesneden rozemarijn
- 7 minuten in de voorverwarmde oven tot de geitenkaas gesmolten is en de porto bello,s gaat zijn
- Een eetlepel van de bramencompote er boven op en warm serveren op wat geplukte sla.

Smakelijk eten

  • Boodschappen:
  • - Porto bello's bij van de Vorle in Berghem
  • - Zachte geitenkaas bij Spierings in Oss of Petrus Hoeve in Heeswijk-Dinter
  • - De rest ingrediënten kun je bij de landwinkels kopen bijvoorbeeld de Twee Linden in de Reek 
  • Dit gerecht is te vinden op de kaart bij eeterij de Kriekeput in Herpen

 

De Kriekeput
Schaijkse weg 3a
5373 KL Herpen

www.kriekeput.nl
0486 415100

logo kriekeput

 

Lees meer...