Menu
A+ A A-

Patriek Albers

Contactpersoon

Adres:
Website Techniek
Commissie communicatie Schaijk een Werelddorp

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Download gegevens als: vCard

Overige gegevens

Overige gegevens:

patriek

Patriek Albers, geboren en getogen in Schaijk aan de Pastoor van Winkelstraat, zoon van een melkboer (eerst op de wagen, daarna in de stal). Van de Pastoor van Winkelstraat zijn we toen verhuisd naar de Broksteeg. Tijdens mijn studie bedrijfskundige informatica heb ik op kamers gezeten in Breda. Mooie tijd gehad, maar in de weekenden was ik vooral te vinden in het Schaijkse uitgaansleven, dat was er toen volop. Met name de tijd van de Rockefeller, met het Schippers- en Rockcafé. Dit roept bij mij geweldige herinneringen op. Vroeg naar de kroeg om als eerste in de Rockefeller te zijn, voor de heren van de Scherpe jassen competitie. Wij hadden de keuze om in Schaijk uit te gaan, sterker nog, de regio kwam naar Schaijk toe. Trots op Schaijk, uitgaan, diversiteit aan winkels, carnaval en dat vertelde je dan ook.

Ik was halfweg twintig toen ik Danielle leerde kennen. We zijn getrouwd en hebben samen twee kinderen Beau en Raff. Na even op Luijtenbroek gerecreëerd te hebben hadden we ons eerste gezamenlijke huis op de Donk. Inmiddels wonen we al weer vanaf 2009 in de, hoe kan het ook anders , Pastoor van Winkelstraat. Ik heb nooit overwogen om ergens anders te gaan wonen dan in Schaijk. Nee, wonen in een zelf voorzienend dorp met Wereldse allure dat moest het zijn.

Cirkel rond zou je zeggen. Ja en nee. Willen we Schaijk ook interessant houden voor onze kinderen met dezelfde trots dan kunnen we niet stil zitten en afwachten. We zullen zelf onze bijdrage moeten leveren... en weet je wat... dat is nog leuk ook.

Vanuit mijn werkveld ben ik de afgelopen 10 jaar bezig geweest met het verbeteren van processen en prestaties bij profit en non profit organisaties. Mijn drijfveer is het om het telkens beter te proberen doen, het continu toevoegen van waarde aan iets of iemand. Hierdoor kunnen er telkens stappen vooruit worden gezet. Als we afwachten, dan zal er niks gebeuren en worden we links en rechts ingehaald, het is namelijk niet zo dat wij het enige dorp zijn met een dergelijke uitdaging. Proberen we iedere dag iets te doen wat bijdraagt om ons dorp leefbaarder te maken, dan zetten we stapjes vooruit. Positieve ondersteuning voor Schaijk een Werelddorp. Het liken van Schaijk een Werelddorp op Facebook, Schaijk uitdragen buiten onze dorpsgrens, een bijdrage leveren als vrijwilliger enz. Iedereen is in staat om een bijdrage te leveren. Sta bij jezelf stil wat die bijdrage kan zijn! Heb je een idee, ben je goed in het schrijven van nieuws, wil je andere ontmoeten. Het is geven, maar je krijgt er ook veel voor terug.

De schik die ik in mijn jeugd in Schaijk heb ervaren en de mogelijkheden die je had gun ik mijn kinderen ook. Zij moeten veilig kunnen opgroeien in een bruisend dorp, waar we elkaar respecteren en voor elkaar klaar staan. Dat opgroeien, daar zitten ze nu midden in. Dat is ook de reden dat ik mij in 2012 heb aangesloten bij de commissie communicatie van Schaijk een Werelddorp. Bijdragen aan een bruisend, leefbaar Schaijk. Een dorp waar jeugd graag blijft, met stedelijke faciliteiten met een dorpsgevoel. Alles bij de hand, maar de gemoedelijkheid, zoals iedereen dat zou wensen. De enige manier om van Schaijk een ‘Werelddorp’ te maken of een dorpskern met een eigen identiteit is door met elkaar de handen in één te slaan.  We moeten dit samen doen en iedereen kan zijn bijdrage leveren.

Draag bij, maak van Schaijk een Werelddorp! Een dorpskern om trots op te zijn!

Patriek Albers
"Voeg waarde toe, iedere dag!"