Menu
A+ A A-

Ruud Derks

Contactpersoon

Adres:
Bedrijven en verenigingen
Commissie communicatie Schaijk een Werelddorp

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Download gegevens als: vCard

Overige gegevens

Overige gegevens:

ruud2

Hoi ik ben Ruud Derks,

Ik ben op mijn 2e vanuit Langenboom geïmporteerd, getrouwd met Rianne, een volbloed Schaijkse, en vader van Roos en Sem. Opgegroeid met mijn twee broers Jack en Twan in een warm nest waar alles mogelijk was met een leraar handvaardigheid als vader en een moeder in de thuiszorg.

Toch dacht ik toen ik 19 was nog dat Schaijk te klein voor me was en besloot ik in Wageningen Bosbouw te gaan studeren. Aangezien dit een internationale studie was heb ik naast 5 jaar op kamers ook een half jaar in Canada en een half jaar in Amerika gewoond. Na mijn studie heb ik nog zo’n 5 jaar als houttechnoloog de wereld rondgereisd om er vervolgens achter te komen dat ik het liefst gewoon thuis ben, in Schaijk. Dat werd extra gevoed door het feit dat ik het interessanter vond om zelf dingen te maken dan om ze te beoordelen, certificeren of te testen.

Om die reden ben ik in 1999 met Jack een carrosseriebedrijf gestart waar we onszelf richten op het bouwen, inrichten en aanpassen van mobiele units en bedrijfswagens. Eén van onze projecten was bv. de complete bouw van een tweetal brandweerwagens voor korps Schaijk en Zeeland. Door de groei van zowel Derks Speciaalbouw als Derks Autobedrijf besloten we in 2004, door gebrek aan ruimte in ons eigen Schaijk de beide bedrijven samen te voegen en naar Uden te verhuizen. Daar zitten we inmiddels alweer 10 jaar en hebben we ons specialisme in bedrijfswagens verder uitgebreid met een verdere specialisatie in rolstoelvoertuigen en koel-/ vrieswagens.

Sec ben ik daarmee dus ook geen Schaijkse ondernemer meer maar middels het MKB toch nog steeds hiermee verbonden. Daarom heb ik me ook aangemeld bij de commissie communicatie van Schaijk een Werelddorp omdat ik me vooral als bewoner sterk verbonden voel met ons dorp.
Ik heb zelf een geweldige jeugd gehad waar alles mogelijk was omdat alles er gewoon was, sport, muziek, speelterreinen, carnaval noem maar op. En dat wil ik helpen behouden voor mijn eigen kinderen en de generaties daarna. Dat gaat niet vanzelf want als we met zijn allen gaan zitten toekijken tot we op termijn opgaan in een grotere gemeente is het maar de vraag wat er overblijft van het dorpsgevoel. Het “merk” Schaijk mag prominent uitgedragen worden zodat de term “Schaijk een Werelddorp” niet alleen een kreet is maar ook daadwerkelijk zo voelt. Om die reden hebben we met een klein clubje de website gebouwd waar iedereen zijn nieuws, evenementen, tips, aanbiedingen etc. kwijt kan. Het doel van de website is HET platform te zijn waar alle informatie en nieuws over Schaijk en haar bewoners te vinden is; een website voor en door de eigen bewoners. Maar zoals eerder gezegd hebben we vooralsnog meer plannen dan mankracht dus iedere hulp is welkom.

Voel jij je ook zo verbonden met je dorp en wil jij ook dat Schaijk een Werelddorp blijft, sluit je dan bij ons aan.

Ruud Derks
"Kumt Goewed"