Menu
Redactie SEW

Redactie SEW

E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

15 december - Winterfestijn Schaijk

Winterfestijn Schaijk

Je ruikt de dennennaalden en hoort het knisperende hout in de vuurkorf terwijl je uitkijkt op de grote kerstboom op het plein. Ineens vraagt er iemand achter je of je zin hebt in een lekker broodje bratwurst en een glühweintje en gooit er iemand bij het Kerstboomdarten net een dennenboom in de roos! Je waant jezelf helemaal op een Duitse kerstmarkt maar je staat gewoon middenin ons eigen dorp: Schaijk! Het kan écht! De allereerste editie van Winterfestijn Schaijk staat namelijk op het programma! We horen je al denken... Winterfestijn, wat is dat dan?

We gaan nog niet alles verklappen, maar dit jaar willen we midden in Schaijk op 1 plek een gezellig feest geven voor alle Schaijkenaren. Een winterplein met kraampjes vol lokale & regionale producten, diensten en ludieke spellen. Terwijl jullie lekker op het plein luisteren naar een van de lokale optredens zijn de kinderen ook onder de pannen! Er zijn geweldig leuke spellen en interactieve dingen te doen voor hen op het plein. Maar daar houdt het niet bij op! Terug van weggeweest is namelijk de Glow & Snow Run KIDS! Alle kinderen uit de omgeving worden uitgenodigd om deel te nemen aan deze nú al legendarische run in het donker door Schaijk. Natuurlijk mag een prijs niet ontbreken, er is een heuse jury voor de mooist verklede kinderen. Hoeveel rondjes kun jij lopen? Of daag je met jouw klas juist een andere klas uit om de meeste rondjes te lopen? 

Daar hoort natuurlijk een podium bij én een prijsuitreiking! Naast de prijsuitreiking voor de Glow & Snow Run KIDS zal ook Schitterend Schaijk een mooie rol hebben in dit evenement. We dagen alle buurtverenigingen, bedrijven en inwoners uit om Schaijk extra mooi en sfeervol te verlichten. Hebben jullie de mooiste versiering of het leukste of gekste idee? Dan winnen jullie een hele leuke prijs!

Later meer informatie! Maar dit Winterfestijn wil je natuurlijk niet missen. Dus noteer alvast in je agenda: 15 december vanaf 18.00 uur! 

Tot snel!

27 oktober - 50+ beurs Schaijk

Maak kennis met wat KBO-Schaijk voor u kan betekenen. KBO-Schaijk richt zich op senioren vanaf  de leeftijd van 50 jaar. De onderafdelingen zullen zich presenteren en u overtuigen dat het ook voor u zinnig is om lid te worden. Loop binnen op de 27e tussen 11.00 - 17.00 uur.

De toegang is gratis.

Locatie:
Dorpshuis De Phoenix
Pastoor van Winkelstraat 11
5374 BG Schaijk

17 november - Hutspotconcert Schaijkse orkesten

Op zaterdag 17 november 2018 gaat er een uniek concert gegeven worden door drie Schaijkse orkesten die hun sporen in de wijde omgeving al jaren verdiend hebben.

Het Fanfare orkest van Muziekvereniging Concordia zal in samenwerking met Blaskapelle Fresia en BigBand 05-06-‘07 een avondvullend programma verzorgen waarbij de verschillende ingrediënten oftewel muziekstijlen als een hutspotgerecht voor U als luisteraar opgediend zullen gaan worden. Als extra jus , zal het slagwerkorkest van Muziekvereniging Concordia per orkest een ondersteuning verzorgen zodat de smaakpapillen nog verder geprikkeld zullen worden.

Om het verschil in muziekstijlen duidelijk naar voren te laten komen hebben de orkesten ieder in hun eigen stijl het nummer Jan Klaassen de Trompetter (Rob de Nijs) laten arrangeren, zodat U van de verschillende basis-ingrediënten kunt genieten in het zelfde gerecht..

Orkesten hopen met dit gezamenlijk concert de belangstelling voor hun eigen muziekstijl - blaas- en slagwerkmuziek, Böhmisch, Mährische blaasmuzieken pop, rock, funk, soul , jazz - onder de Schaijkse bevolking nog meer bekendheid te geven, maar bovenal om te laten zien dat ook op muziekgebied Schaijk een werelddorp is. Kortom een hutspot van muziek die voor elke aanwezige een ingrediënt heeft wat hem of haar het beste smaakt.

Komende tijd zal er meer informatie verstrekt gaan worden, houdt dus de media in de gaten.

Noteer alvast in uw agenda de datum:

HUTSPOTCONCERT zaterdag 17 november aanvang 20.00 uur in Dorpshuis De Phoenix

Voorrondes Simply The Best 2018

  • - Zaterdag 22 december 2018, 20.00 uur
  • - Zaterdag 29 december 2018, 20.00 uur
  • - Zaterdag 5 januari 2019, 20.00 uur


Zet ze alvast in je agenda!

De finale zal plaatsvinden op 12 januari 2019 om 20.00 uur.

foto: www.dawschaijk.nl

27 oktober - Voorronde NK Legpuzzelen

In Het Wapen van Reek vond eind 2017 voor het eerst een voorronde plaats voor het NK Legpuzzelen. Dat was zo'n succes dat de organisatie zaterdag 27 oktober op herhaling gaat. Daarmee is Reek één van de twaalf locaties waar je jezelf kunt kwalificeren voor het NK Legpuzzelen 2019 op 30 maart in Roelofarendsveen. Op die manier krijgen heel veel puzzelfans de kans om deel te nemen aan dit grootse en gezellige evenement.

Tijdens de voorrondes van het NK Legpuzzelen leggen teams van vier personen, net als bij de finale, een duizend stukjes tellende Jan van Haasteren-puzzel. Per voorronde kwalificeren de eerste vier teams die als snelste de puzzel volledig en correct hebben gelegd. De voorronde in Het Wapen van Reek was vorig jaar uitverkocht. Wil jij dit jaar met vrienden je geluk beproeven? Schrijf je dan snel in via www.nklegpuzzelen.nl. In totaal is er door heel Nederland plek voor tweeduizend puzzelfans, waarvan er bijna twee de strijd met elkaar aangaan tijdens de finale op 30 maart.

Stand Zomeravondvoetbal Schaijk-Reek 2018

  • Gepubliceerd in Nieuws

Uitslagen en stand BZA Schaijk-Reek 2018 (t/m 22 juli 2018)

Uitslagen:

   
Thuis-team Uit-team Uitslag
Zaterdag 1 Winterochtend FC 4-3
FC Net Zat Schon gekwakt 1 9-0
Winterochtend FC Makt me Niks 3-2
Zaterdag 2 Schon gekwakt 2 8-1
Go mar Dur Schon gekwakt 2 2-1

 

Stand:

   
Team Wedstrijden Punten
Winterochtend FC 2 6
Zaterdag 2 1 3
Go Mar Dur 1 3
FC Net Zat 1 3
Schon Gekwakt 2 2 0
Makt me Niks 1 0
Zaterdag 1 1 0
Schongekwakt 1 1 0

 

Topscorers:

4     Thijn vd Haterd        - FC net zat

3     Teun Derks             - Zaterdag 2

2     Wesley Vos             - Makt me niks

2     Niels van Rooij        - FC net zat

2     Teun Derks             - Zaterdag 1

2     John Potjes             - Zaterdag 2

2     Marvin Appelhof      - Zaterdag 2

2     Steven vd Heijden   - Winterochtend FC

Nieuwsbrief & uitnodiging zomerconcert muziekvereniging Concordia Schaijk

  • Gepubliceerd in Nieuws

Kombord Zomer 2500x400mm

Uitnodiging Zomerconcert 2018

Het begint al een mooie traditie te worden, het zomerconcert van Muziekvereniging Concordia. Na mooie en gezellige concerten op 'De Wieken' in 2015 en in 'De Stroat' in 2016 en op ‘De Brink’ in 2017, komen we dit jaar op 'In d’n Hof'. Het wordt een concert waarbij Muziekvereniging Concordia o.a. samen met Stichting Dansgroep Anke & Marieke en Dweilorkest Potdômme een middag vullend programma, vol met muziek en dans, hebben. Gezelligheid gegarandeerd dus!

Kom gezellig kijken en luisteren en geniet met ons mee, onder het genot van een hapje en drankje, op:

Zondag 1 juli aanvang 14:00 uur op de hoek van Mackenhof 14-12 en 23 vlak bij de Speelveldje en Pluktuin

Dit concert wordt ondersteund en mede georganiseerd door de buurtbewoners van de Mackenhof. De toegang is natuurlijk gratis!.

- - Korte terugblik op eerste half jaar 2018 - -

Nieuwjaarsconcert 2018
Beter laat dan te laat...., maar wat hebben we genoten van onze Nieuwjaarsborrel. Het Concordia ‘nieuwjaarsconcert’ in nieuwe stijl. Gezellig, druk en een mooi afwisselend programma van het fanfare orkest, de slagwerkgroep, Bende betoeterd, de slagwerk-leerlingen én de blokfluiters. Tijdens dit concert werd Hans Meijer in het zonnetje gezet voor zijn invulling van de rol als steun en toeverlaat van onze vereniging in de afgelopen 25 jaar. Aansluitend was er natuurlijk nog de loterij en de trekking van de serenadecheques.

Nieuwjaarsconcert

Verrassingsoptreden bij Claudia de Breij in Markant
Een hele bijzondere gebeurtenis vond er in April plaats in Theater Markant. Aan het eind van de voorstelling van Claudia de Breij trad de fanfare van Concordia samen met Claudia op. Een speciale ervaring voor zowel het publiek als voor de fanfare.

Optreden Claudia de Breij

Koningsdag 2018
Ook dit jaar waren er weer een aantal gedecoreerden in Schaijk. Traditie is dat de fanfare een Aubade brengt ter ere van de gedecoreerden. Mede vanwege het mooie weer heeft de fanfare dit jaar de Aubades bij de mensen thuis gebracht. Al spelend marcheerde de fanfare van huis tot huis om de gedecoreerden te eren. Na deze aubades speelde de fanfare nog een aantal eigentijdse stukken bij de regenboog waar de kinderen van Schaijk zich verzamelden voor de versierde fietsen optocht. Deze vertrok enige tijd later onder muzikale begeleiding naar de DAW terreinen.

Koningsdag 2018

Uitwisselingsconcert Jeugdslagwerkgroep
OP 27 Mei liet het Jeugdslagwerk ensemble van Concordia in samenwerking met de jeugd- en slagwerkers van St. Lambertus uit Nistelrode en Puijflijk van zich horen in een gezamenlijk concert in de Phoenix in Schaijk. Dit concert was het eerste concert dat door het Jeugdslagwerkensemble onder leiding van Hans van Moosdijk georganiseerd werd. Zowel de gezamenlijke slagwerkers als het publiek genoten van dit gezamenlijke optreden.

Aanmelding nieuwe leerlingen
Hou je van samen creatief bezig zijn? Wil je je verborgen talenten ontdekken. Misschien schuilt er wel een groot muzikant in je. Of vindt je het gewoon leuk om samen met anderen muziek te maken. Muziekvereniging Concordia wil graag samen met jou je muzikale talenten ontwikkelen. Na de zomer start het opleidingsprogramma weer. Schrijf je nu in. Inlichtingen en inschrijvingen: Rianne Nijhuis, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Huldiging Jubilarissen
Op de Algemene Jaarvergadering in April 2018 zijn met terugwerkende kracht een alle leden die 12,5 jaar lid zijn gehuldigd. Aan het eind van de vergadering ontvingen zij de jubileumspeld van de KNMO met de bijbehorende oorkonde. Na de huldiging volgde we nog een gezellig samenzijn in “de Komme”. We kijken er naar uit om deze leden in de komende jaren te kunnen huldigen voor hun 25 jarig lidmaatschap.

125 jubileum

Voor extra filmpjes en foto’s zie onze facebook pagina’s : muziekvereniging Concordia schaijk en Slagwerkgroep Schaijk. Muziekvereniging Concordia Schaijk, Tel 06 53 40 99 22, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , Website www.concordiaschaijk.nl

14 t/m 19 oktober - Oerfestival De Maashorst

Puur en oerlekker eten vraagt om passie voor het vak. Ervaar het zelf in de maand oktober! Ontdek Oerlekkere arrangementen, activiteiten en natuurlijk het Oerfestival de Maashorst
in de Herfstvakantie. Test je oerkracht, struin door de natuur en proef de streek! Check het volledige programma op oerfestivaldemaashorst.nl

Minifestival heische tip/schoolbosje
Op dinsdag 16 oktober zit je helemaal goed bij de Heische Tip en het aangrenzende Schoolbosje. De opening van het schoolbosje wordt gevierd met allerlei activiteiten. Je
kunt handboogschieten met LARP pijlen, je in het zweet werken met een bootcamp, verdwalen met de boswachter of meedoen aan een workshop wolvilten. Even verderop wachten de Maashorstrangers je
op bij het wengebied om op zoek te gaan naar de wisenten. Ga je liever drollen zoeken? schrijf je dan in voor een exclusieve poepsafari.

De Heische Tip bakt vanaf 16.00 uur pizza’s, terwijl kinderen marshmallows mogen warmen boven het vuur. Het minifestival begint al om 12 uur in het Schoolbosje. Volg je oerinstinct en ga!

Schoolbosje met nashiperen?
Wethouder Hans Vereijken onthult op 16 oktober om 15.00 uur de nieuwe sportinstructiebordjes in het ‘Eetbare Schoolbosje’. Hij trakteert daarbij vanaf 12 uur op Maashorstpannenkoekjes met vulling van fruit dat hier in de toekomst zal groeien. Sjef van Dongen, specialist in eetbare landschappen, zal die middag een rondleiding verzorgen. Diverse fruitbomen, variërend van appel, kers tot nashiperen of de uiensoepboom zijn er al geplant. De gemeente Landerd creëert hiermee een ruimte waar sport en spel volop mogelijk zijn, maar waar je in de nabije toekomst ook vruchten kunt plukken en eten. ‘Gezondheid is ‘hot’, vertelt Sjef van Dongen. ‘Een eetbaar landschap biedt vele voordelen: er worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt, plagen komen niet zo snel voor en er ontstaat een natuurlijk evenwicht.’

Afsluiting Oerfestival Hartje Groen
Op 19 oktober kun je je hart ophalen bij Hartje Groen. De liefhebbers kunnen zich onderdompelen in een compleet programma metworkshops yoga, mindfull running of klankschalensessie. Kids kunnen professioneel leren boomklimmen en de kleintjes knuffelen met Docus de Das. Er is allerlei lekkers uit de streek in een pop-up restaurant van Maashorst catering en ‘s avonds wordt het festival afgesloten met een lekker feestje.

Agenda:

Opening OERFESTIVAL
14 oktober
Herperduin Herpen


MINI-FESTIVAL
16 oktober
Van poepsafari tot pizza bakken. Heische Tip/ Schoolbosje, Zeeland


AFSLUITING OERFESTIVAL
19 oktober
Diverse activiteiten en lezing ‘Oergezond’. Hartje Groen, Schaijk


HERFSTWANDELTOCHT (12 KM)
21 oktober
Inclusief koffie en bokbiertje. Start Herberg d’n Brouwer, Zeeland


SPEUREN NAAR (WILD)SPOREN
27 oktober
Zoeken naar sporen van dassen, vossen, hazen en reeën. Start diverse locaties Zeeland/Schaijk.

6 april - StockRock 2019

De datum voor StockRock 2019 staat vast! StockRock staat naast rockmuziek in het teken van gezelligheid en entertainment, dus zorg dat je erbij bent. Laat je verassen door de bands die de avond gaan vullen! De muziek varieert van klassieke rockcovers tot stevige metal, er zijn geen grenzen... Het idee voor StockRock is afkomstig van Schaijkenaar André van Thiel, die samen met Theo Potjes, André Boot, Frank Kunst, Frank van den Bogaert, Leon van Zuijlen, Niels van den Bogaert en Kevin Hermens de organisatie van het festival op zich hebben genomen.

Bron: stockrock.nl

23 maart - De Schaijkse Quiz - Quizavond

Daar gaan we weer!

De eerste voorbereidingen voor De Schaijkse Quiz zijn al in volle gang. De datum is geprikt, we hebben een mooie locatie op het oog en de eerste vragen liggen alweer klaar. Vorig jaar namen maarliefst 55 teams en zo'n 800 Schaijkenaren deel aan de quiz. Zou de quiz dit jaar weer zo'n daverend succes worden? Aan ons zal het niet liggen! Ben jij ook enthousiast? Bekijk dan snel alle tips en tricks en neem de spelregels goed door. Heb je een team verzameld? Schrijf je dan in op onze website: www.deschaijksequiz.nl. Op onze facebookpagina kun je de komende maanden alvast wat voorpret verwachten.

4 maart - Moestempel 2019

Loopgroepen, wagens, kapellen, de drie uur durende optocht van het Moesland (Schaijk) is de grootste uit de omgeving en zeer de moeite waard om te bekijken. Alleen hoe doe je dat als je moeite hebt om lang te staan, gezondheidsproblemen hebt en niet vanuit je raam kunt kijken? Dan kom je naar de verwarmde tribune in de Schutsboomstraat omgeving Apotheek. Schaijk een Werelddorp, MKB Schaijk-Reek organiseert in samenwerking met Stichting Carnaval De Moeslanden deze unieke mogelijkheid.

In eerste instantie zijn de plekken bedoeld voor o.a. mensen met een beperking, ouderen en mensen die slecht ter been zijn,en hun begeleiders, maar U bent ook van harte welkom!

17 november t/m 5 december - Prijzenfestijn

De Schaijkse winkeliers komen in deze periode traditiegetrouw met hun prijzenfestijn, de jaarlijkse eindejaarsactie om het winkelen in dit 'werelddorp' nóg aantrekkelijker te maken. Uniek is dat alle, bij Schaijk een Werelddorp aangesloten winkels, meedoen aan het prijzenfestijn.

Als klant ontvangt men bij de deelnemende winkeliers in de periode dat de actie loopt bij besteding van iedere 10 euro een lot (maximaal 30 loten per transactie). Het enige wat je als klant hoeft te doen is het lot invullen en inleveren bij een van de verzamellocaties.

Royale prijzenpot
Er worden twee trekkingen gehouden. Loten doen de gehele periode mee, zowel bij de eerste als tweede trekking. De prijzen zijn in de vorm van waardebonnen op naam van de deelnemende bedrijven. Van ieder bedrijf zitten er waardebonnen in de pot en zijn er twee hoofdprijzen te winnen. De grote prijzen zijn in de vorm van de Schaijk een Werelddorp-waardebonnen, die bij iedere deelnemende winkel zijn te besteden.

13 oktober - Pater Vos tocht Schaijk

Waar
Restaurant-Zaal-IJssalon Nieuw Schaijk
Rijksweg 46
5374 RB Schaijk

Afstanden/Starttijden
- 6 km 09:00 – 14:00
- 10 km 09:00 – 13:00
- 15 km 09:00 – 12:00
- 20 km 08:00 – 11:00
- 25 km 08:00 – 10:00

Inschrijfgeld
Het inschrijfgeld voor alle afstanden is € 4. Kinderen t/m 12 jaar € 2. Leden van een erkende wandelsportbond die ongevraagd hun lidmaatschappas tonen krijgen een korting van € 1 op het inschrijfgeld.

Medaille
Er is een medaille beschikbaar van de Snerttocht. Deze is voor € 2 verkrijgbaar op het startbureau.

Bron: https://wandel-og.nl/pater-vos-tocht-schaijk/

Abonneren op deze RSS feed