Menu
Redactie SEW

Redactie SEW

E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voorrondes Simply The Best 2018

  • - Zaterdag 22 december 2018, 20.00 uur
  • - Zaterdag 29 december 2018, 20.00 uur
  • - Zaterdag 5 januari 2019, 20.00 uur


Zet ze alvast in je agenda!

De finale zal plaatsvinden op 12 januari 2019 om 20.00 uur.

foto: www.dawschaijk.nl

26 augustus - Levende standbeelden in Schaijk

Op zondag 26 augustus verandert het bos rondom De Boshut bij Hartje Groen in Schaijk in een Levend-standbeeldenbos. Alle passanten - onder wie honderden deelnemers aan de Maashorstfietstocht 'Op dié Fiets' - kunnen zich vergapen aan de leuke creaties. Bij het werpen van een muntje gaan sommige standbeelden zelfs even bewegen. Het adres is Udensedreef 14 in Schajk!

Lees meer

 

31 augustus - Buitenbioscoop op terras eetcafé De Notaris

Het terras achter eetcafé De Notaris aan de Schutsboomstraat in Schaijk wordt vrijdag 31 augustus omgetoverd in een sfeervol aangeklede zomeravondbioscoop. Vanaf 20.30 uur is dan de film Loving Vincent te zien. De speciale ‘buitenbios’ biedt plaats aan zo’n honderd bezoekers. Er staan flink wat stoelen, maar je mag ook je eigen favoriete stoel meenemen. Toegang is gratis, maar een kleine bijdrage in de pet na afloop wordt zeer gewaardeerd.

Lees meer

27 oktober - Voorronde NK Legpuzzelen

In Het Wapen van Reek vond eind 2017 voor het eerst een voorronde plaats voor het NK Legpuzzelen. Dat was zo'n succes dat de organisatie zaterdag 27 oktober op herhaling gaat. Daarmee is Reek één van de twaalf locaties waar je jezelf kunt kwalificeren voor het NK Legpuzzelen 2019 op 30 maart in Roelofarendsveen. Op die manier krijgen heel veel puzzelfans de kans om deel te nemen aan dit grootse en gezellige evenement.

Tijdens de voorrondes van het NK Legpuzzelen leggen teams van vier personen, net als bij de finale, een duizend stukjes tellende Jan van Haasteren-puzzel. Per voorronde kwalificeren de eerste vier teams die als snelste de puzzel volledig en correct hebben gelegd. De voorronde in Het Wapen van Reek was vorig jaar uitverkocht. Wil jij dit jaar met vrienden je geluk beproeven? Schrijf je dan snel in via www.nklegpuzzelen.nl. In totaal is er door heel Nederland plek voor tweeduizend puzzelfans, waarvan er bijna twee de strijd met elkaar aangaan tijdens de finale op 30 maart.

19 augustus - Open Schaijk Toernooi

Jeu de boulesclub Le Jeteur uit Schaijk houdt zondag 19 augustus een open toernooi. Dit vindt plaats op de nieuwe locatie aan de Bossestraat 10, het voormalige Emos-terrein. Na jaren van voorbereiding ging onlangs de lang gekoesterde wens van een eigen accommodatie in vervulling. Er is door de leden hard gewerkt om de zogeheten boulodrome te realiseren.

De opening van het nieuwe clubhuis wordt onder meer gevierd met het Open Schaijk Toernooi. Er is ruimte voor vijftig deelnemers. Deelname kost 4 euro per persoon. Je hoeft geen licentie te hebben om mee te doen. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met de sport. Inschrijven kan nog tot 14 augustus via www.lejeteur.nl. Spelers en toeschouwers zijn zondag 19 augustus vanaf 10 uur welkom voor een dag vol verrassingen.

Stand Zomeravondvoetbal Schaijk-Reek 2018

  • Gepubliceerd in Nieuws

Uitslagen en stand BZA Schaijk-Reek 2018 (t/m 22 juli 2018)

Uitslagen:

   
Thuis-team Uit-team Uitslag
Zaterdag 1 Winterochtend FC 4-3
FC Net Zat Schon gekwakt 1 9-0
Winterochtend FC Makt me Niks 3-2
Zaterdag 2 Schon gekwakt 2 8-1
Go mar Dur Schon gekwakt 2 2-1

 

Stand:

   
Team Wedstrijden Punten
Winterochtend FC 2 6
Zaterdag 2 1 3
Go Mar Dur 1 3
FC Net Zat 1 3
Schon Gekwakt 2 2 0
Makt me Niks 1 0
Zaterdag 1 1 0
Schongekwakt 1 1 0

 

Topscorers:

4     Thijn vd Haterd        - FC net zat

3     Teun Derks             - Zaterdag 2

2     Wesley Vos             - Makt me niks

2     Niels van Rooij        - FC net zat

2     Teun Derks             - Zaterdag 1

2     John Potjes             - Zaterdag 2

2     Marvin Appelhof      - Zaterdag 2

2     Steven vd Heijden   - Winterochtend FC

Nieuwsbrief & uitnodiging zomerconcert muziekvereniging Concordia Schaijk

  • Gepubliceerd in Nieuws

Kombord Zomer 2500x400mm

Uitnodiging Zomerconcert 2018

Het begint al een mooie traditie te worden, het zomerconcert van Muziekvereniging Concordia. Na mooie en gezellige concerten op 'De Wieken' in 2015 en in 'De Stroat' in 2016 en op ‘De Brink’ in 2017, komen we dit jaar op 'In d’n Hof'. Het wordt een concert waarbij Muziekvereniging Concordia o.a. samen met Stichting Dansgroep Anke & Marieke en Dweilorkest Potdômme een middag vullend programma, vol met muziek en dans, hebben. Gezelligheid gegarandeerd dus!

Kom gezellig kijken en luisteren en geniet met ons mee, onder het genot van een hapje en drankje, op:

Zondag 1 juli aanvang 14:00 uur op de hoek van Mackenhof 14-12 en 23 vlak bij de Speelveldje en Pluktuin

Dit concert wordt ondersteund en mede georganiseerd door de buurtbewoners van de Mackenhof. De toegang is natuurlijk gratis!.

- - Korte terugblik op eerste half jaar 2018 - -

Nieuwjaarsconcert 2018
Beter laat dan te laat...., maar wat hebben we genoten van onze Nieuwjaarsborrel. Het Concordia ‘nieuwjaarsconcert’ in nieuwe stijl. Gezellig, druk en een mooi afwisselend programma van het fanfare orkest, de slagwerkgroep, Bende betoeterd, de slagwerk-leerlingen én de blokfluiters. Tijdens dit concert werd Hans Meijer in het zonnetje gezet voor zijn invulling van de rol als steun en toeverlaat van onze vereniging in de afgelopen 25 jaar. Aansluitend was er natuurlijk nog de loterij en de trekking van de serenadecheques.

Nieuwjaarsconcert

Verrassingsoptreden bij Claudia de Breij in Markant
Een hele bijzondere gebeurtenis vond er in April plaats in Theater Markant. Aan het eind van de voorstelling van Claudia de Breij trad de fanfare van Concordia samen met Claudia op. Een speciale ervaring voor zowel het publiek als voor de fanfare.

Optreden Claudia de Breij

Koningsdag 2018
Ook dit jaar waren er weer een aantal gedecoreerden in Schaijk. Traditie is dat de fanfare een Aubade brengt ter ere van de gedecoreerden. Mede vanwege het mooie weer heeft de fanfare dit jaar de Aubades bij de mensen thuis gebracht. Al spelend marcheerde de fanfare van huis tot huis om de gedecoreerden te eren. Na deze aubades speelde de fanfare nog een aantal eigentijdse stukken bij de regenboog waar de kinderen van Schaijk zich verzamelden voor de versierde fietsen optocht. Deze vertrok enige tijd later onder muzikale begeleiding naar de DAW terreinen.

Koningsdag 2018

Uitwisselingsconcert Jeugdslagwerkgroep
OP 27 Mei liet het Jeugdslagwerk ensemble van Concordia in samenwerking met de jeugd- en slagwerkers van St. Lambertus uit Nistelrode en Puijflijk van zich horen in een gezamenlijk concert in de Phoenix in Schaijk. Dit concert was het eerste concert dat door het Jeugdslagwerkensemble onder leiding van Hans van Moosdijk georganiseerd werd. Zowel de gezamenlijke slagwerkers als het publiek genoten van dit gezamenlijke optreden.

Aanmelding nieuwe leerlingen
Hou je van samen creatief bezig zijn? Wil je je verborgen talenten ontdekken. Misschien schuilt er wel een groot muzikant in je. Of vindt je het gewoon leuk om samen met anderen muziek te maken. Muziekvereniging Concordia wil graag samen met jou je muzikale talenten ontwikkelen. Na de zomer start het opleidingsprogramma weer. Schrijf je nu in. Inlichtingen en inschrijvingen: Rianne Nijhuis, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Huldiging Jubilarissen
Op de Algemene Jaarvergadering in April 2018 zijn met terugwerkende kracht een alle leden die 12,5 jaar lid zijn gehuldigd. Aan het eind van de vergadering ontvingen zij de jubileumspeld van de KNMO met de bijbehorende oorkonde. Na de huldiging volgde we nog een gezellig samenzijn in “de Komme”. We kijken er naar uit om deze leden in de komende jaren te kunnen huldigen voor hun 25 jarig lidmaatschap.

125 jubileum

Voor extra filmpjes en foto’s zie onze facebook pagina’s : muziekvereniging Concordia schaijk en Slagwerkgroep Schaijk. Muziekvereniging Concordia Schaijk, Tel 06 53 40 99 22, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , Website www.concordiaschaijk.nl

14 t/m 19 oktober - Oerfestival De Maashorst

In de herfstvakantie zetten we de Maashorst op de kaart met een oerfestival om nooit meer te vergeten! Een festival met karakter; stoer, spannend, ruw en echt.  Voor jong en oud. Anders dan anders. Hierbij hebben we jou als deelnemer keihard nodig. We dagen je uit om buiten de lijntjes te denken. Op zoek naar het avontuur van de onverharde paden.

Met de natuur als gastheer vindt komende herfstvakantie het Oerfestival De Maashorst plaats. Voor zowel de deelnemers als bezoekers gaan we een bijzonder festival neerzetten. Als het aan ons ligt, eentje om nooit meer te vergeten; stoer, spannend, ruw en echt! Maar dat kunnen we niet zonder jullie inzet en betrokkenheid. Het Oerfestival De Maashorst is een uitgelezen kans om jezelf als ondernemer of partij te presenteren, maar ook een kans om met zijn allen een unieke beleving in De Maashorst neer te zetten. Een beleving die onze inwoners trots maakt en waar bezoekers op den duur voor (terug)komen. Dit lukt alleen als we buiten de kaders durven te denken en we onze krachten bundelen. Met bijzondere samenwerkingen, verassende activiteiten en gedurfde presentaties maken we samen het verschil.

Bekijk hier de folder!

6 april - StockRock 2019

De datum voor StockRock 2019 staat vast! StockRock staat naast rockmuziek in het teken van gezelligheid en entertainment, dus zorg dat je erbij bent. Laat je verassen door de bands die de avond gaan vullen! De muziek varieert van klassieke rockcovers tot stevige metal, er zijn geen grenzen... Het idee voor StockRock is afkomstig van Schaijkenaar André van Thiel, die samen met Theo Potjes, André Boot, Frank Kunst, Frank van den Bogaert, Leon van Zuijlen, Niels van den Bogaert en Kevin Hermens de organisatie van het festival op zich hebben genomen.

Bron: stockrock.nl

23 maart - De Schaijkse Quiz - Quizavond

Daar gaan we weer!

De eerste voorbereidingen voor De Schaijkse Quiz zijn al in volle gang. De datum is geprikt, we hebben een mooie locatie op het oog en de eerste vragen liggen alweer klaar. Vorig jaar namen maarliefst 55 teams en zo'n 800 Schaijkenaren deel aan de quiz. Zou de quiz dit jaar weer zo'n daverend succes worden? Aan ons zal het niet liggen! Ben jij ook enthousiast? Bekijk dan snel alle tips en tricks en neem de spelregels goed door. Heb je een team verzameld? Schrijf je dan in op onze website: www.deschaijksequiz.nl. Op onze facebookpagina kun je de komende maanden alvast wat voorpret verwachten.

4 maart - Moestempel 2019

Loopgroepen, wagens, kapellen, de drie uur durende optocht van het Moesland (Schaijk) is de grootste uit de omgeving en zeer de moeite waard om te bekijken. Alleen hoe doe je dat als je moeite hebt om lang te staan, gezondheidsproblemen hebt en niet vanuit je raam kunt kijken? Dan kom je naar de verwarmde tribune in de Schutsboomstraat omgeving Apotheek. Schaijk een Werelddorp, MKB Schaijk-Reek organiseert in samenwerking met Stichting Carnaval De Moeslanden deze unieke mogelijkheid.

In eerste instantie zijn de plekken bedoeld voor o.a. mensen met een beperking, ouderen en mensen die slecht ter been zijn,en hun begeleiders, maar U bent ook van harte welkom!

17 november t/m 5 december - Prijzenfestijn

De Schaijkse winkeliers komen in deze periode traditiegetrouw met hun prijzenfestijn, de jaarlijkse eindejaarsactie om het winkelen in dit 'werelddorp' nóg aantrekkelijker te maken. Uniek is dat alle, bij Schaijk een Werelddorp aangesloten winkels, meedoen aan het prijzenfestijn.

Als klant ontvangt men bij de deelnemende winkeliers in de periode dat de actie loopt bij besteding van iedere 10 euro een lot (maximaal 30 loten per transactie). Het enige wat je als klant hoeft te doen is het lot invullen en inleveren bij een van de verzamellocaties.

Royale prijzenpot
Er worden twee trekkingen gehouden. Loten doen de gehele periode mee, zowel bij de eerste als tweede trekking. De prijzen zijn in de vorm van waardebonnen op naam van de deelnemende bedrijven. Van ieder bedrijf zitten er waardebonnen in de pot en zijn er twee hoofdprijzen te winnen. De grote prijzen zijn in de vorm van de Schaijk een Werelddorp-waardebonnen, die bij iedere deelnemende winkel zijn te besteden.

13 oktober - Pater Vos tocht Schaijk

Waar
Restaurant-Zaal-IJssalon Nieuw Schaijk
Rijksweg 46
5374 RB Schaijk

Afstanden/Starttijden
- 6 km 09:00 – 14:00
- 10 km 09:00 – 13:00
- 15 km 09:00 – 12:00
- 20 km 08:00 – 11:00
- 25 km 08:00 – 10:00

Inschrijfgeld
Het inschrijfgeld voor alle afstanden is € 4. Kinderen t/m 12 jaar € 2. Leden van een erkende wandelsportbond die ongevraagd hun lidmaatschappas tonen krijgen een korting van € 1 op het inschrijfgeld.

Medaille
Er is een medaille beschikbaar van de Snerttocht. Deze is voor € 2 verkrijgbaar op het startbureau.

Bron: https://wandel-og.nl/pater-vos-tocht-schaijk/

Abonneren op deze RSS feed