Menu
Redactie SEW

Redactie SEW

E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

24 juni - Doe, denk, praat en beleef mee! Festival gemeente Maashorst

De gemeente Landerd en de gemeente Uden worden samen een nieuwe gemeente: de gemeente Maashorst. Deze bestaat dan uit de dorpen Odiliapeel, Reek, Schaijk, Uden, Volkel en Zeeland. Tijdens het Festival gemeente Maashorst kun je meepraten over die nieuwe gemeente. Ook is er van alles te doen en te beleven. Je bent van harte welkom! Tijdens het Festival gemeente Maashorst kun je al jouw vragen, ideeën en wensen laten horen. 


Festival gemeente Maashorst 
Het Festival gemeente Maashorst is een initiatief van de gemeenten Landerd en Uden. Samen met bewonersgroepen en initiatiefgroepen bereiden we deze dag voor.

Wanneer:
maandag 24 juni 2019
Hoe laat:
13.00 uur – 22.00 uur
Waar:
Theater Markant in Uden
Voor wie:
alle inwoners van Landerd en Uden


Grijp deze kans om mee te praten, te denken en te doen en kom naar het festival!  
Het definitieve programma volgt zo snel mogelijk. Het voorlopige programma vind je hieronder.

Vervoer 
Vervoer nodig? Ze komen je graag ophalen! Geef via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aan op welk tijdstip en op welk adres je opgehaald wilt worden.\

12

4e Maashorst Fiets3daagse startklaar

 • Gepubliceerd in Nieuws

Na een voorbereidingstijd van verscheidene weken/maanden is het eindelijk zover van Dinsdag 4 t/m Donderdag 6 Juni a.s. kan fietsminnend Nederland in Schaijk terecht.

Voor het 4e opeenvolgende jaar wordt de Maashorstfiets3daagse in Oostelijk Noord-Brabant georganiseerd. Elke dag is er keuze uit fraaie fietsroutes van 35 of 60 km, beide geheel met pijlen aangegeven en elke keer een route die natuur, cultuur en bezienswaardigheden van het Maasland, land van Ravenstein en natuurgebied de Maashorst combineert. U hoeft dus niet zelf op zoek naar een route, die staat voor u klaar met onderweg een of meer rustpauzes.

 

Zowel voor de plaatselijke en regionale deelnemers als voor de fietsers van verder weg valt er volop te genieten. Rustige wegen gecombineerd met de passage van pittoreske dorpjes maakt dat het voor iedereen plezierig fietsen is.

De routes zijn geschikt voor de gewone, elektrische of sportieve fiets, samen met het hele gezin, met buren, kennissen of individueel. Op de pauzeplaatsen is een verfrissend drankje of andere consumptie verkrijgbaar.

 

Onder de vlag van TWC Ons Verzet is start en finish van dinsdag 4 t/m donderdag 6 juni in hun NIEUWE clubhuis, Feesterij de Potter, Pastoor van Winkelstraat 2 te Schaijk.  

Starttijd elke dag van 09.30 tot 14 uur. Het inschrijfgeld bedraagt € 10,00 p.p. voor de gehele Driedaagse of € 4,00 p.p. per dag


VOORINSCHRIJVEN met KORTING:
Inschrijven kan aan de start maar voorinschrijving is voordeliger. In plaats van € 10,00 p.p. voor de hele driedaagse betaald u slechts € 9,00 en maakt u kans op een van de prijzen die onder deze voorinschrijvers worden verloot Voorinschrijven is mogelijk tot 1 Juni 2019 via de website.
Voor verdere informatie kunt u ook daar terecht: www.maashorstfiets3daagse.nl

12 oktober - Muzis - Nachtlicht

Beleef de nacht intens met Sterre, Merel en Mike. 
Beleef hun dromen en hun nachtmerries.

Laat je meevoeren naar het moment waarop het onderbewuste spreekt, het moment dat creativiteit het licht vindt.
Luister naar nachtmuziek in het schemerduister; nachtelijke jazz, nachtelijke improvisaties en natuurlijk ‘nocturnes’: de nachtmuziek uit de klassieke wereld.
Hoe donker het ook wordt, de drie zorgen altijd dat er een vlammetje in de duisternis blijft branden; een nachtlampje van mooie muziek, de muziek van het nachtlicht.

Sterre Konijn, zang en tekst
Mike Boddé, piano en tekst
Merel Vercammen, viool en tekst

Locatie Het Wapen van Reek
Adres Nieuw Heijtmorgen 20 Reek
Datum 12 oktober 2019
Tijd 20.00 uur

Meer informatie via: www.muzis.nl 

12 t/m 15 juli - Jongerenvakantieweekend 2019

Ben jij tussen de 12 en 16 jaar, zit je op het voortgezet onderwijs en lijkt het jou leuk om komende zomervakantie een lang weekend gave activiteiten en spellen te doen met vrienden en vriendinnen? Schrijf je dan snel in voor het Jongeren Vakantie Weekend!

Het Jongeren Vakantie Weekend wordt elk jaar speciaal georganiseerd voor jongeren van 12 tot en met 16 jaar uit Schaijk en omgeving, dus opgeven en meedoen mag ook wanneer je niet in Schaijk woont. We bedenken elk jaar een nieuw thema en nieuwe spellen, maar er is ook zeker tijd om te chillen. Tijdens dit weekend zullen spanning en ontspanning elkaar op een leuke manier afwisselen. Denk hierbij aan stoere (water)spellen, gave en spannende avondprogramma’s, elke avond een kampvuur en lekker eten en drinken! Het weekend vindt dit jaar plaats van vrijdag 12 tot en met maandag 15 juli 2019.

Nieuwsgierig geworden en zin in een weekend vol plezier en avontuur met vrienden, vriendinnen en andere leeftijdsgenoten?

Voor vragen of wanneer jij jezelf wilt aanmelden, kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vergeet ons niet te volgen via Facebook en Instagram voor de laatste nieuwtjes van dit gave weekend!

15 t/m 19 juli - Moeschakamp 2019

Zit je in Schaijk op de basisschool? Dan kun je meedoen met het Moeschakamp van 15 tot en met 19 juli 2019.
Als het je leuk lijkt om samen met alle andere kinderen en de leiding er weer een spannende, avontuurlijke, maar zeker ook gezellige week van te maken … kom dit jaar dan naar het “Heksen en Tovenaars” Moeschakamp!

Stichting Jeugdvakantiewerk Schaijk organiseert tijdens de zomervakantie het Moeschakamp, voor kinderen vanaf groep 2 tot en met groep 8 van de basisschool. In de Moeschaweek worden er allerlei spelletjes en activiteiten binnen een thema gedaan, op en rondom ons eigen terrein aan de rand van de Maashorst. Elk jaar mogen we weer een grote groep van zo’n 300 kinderen verwelkomen tijdens deze week. Met behulp van vele vrijwilligers is het elk jaar weer een prachtige week met veel uitdagende activiteiten voor alle kinderen.

Meer informatie via www.moescha.nl

 

14 juni - Zomer meezing concert Tiona

Op vrijdagavond 14 juni sluit het bestuur van de Heemkunde Schaijk-Reek het seizoen af met een vrolijk zomermeezingconcert. Tussen 20 en 22 uur treed Tiona voor hun op.  TIONA - dat staat voor ‘Thuis Is Ook Niet Alles’ - is het wereldberoemde smartlappenkoor uit Schaijk.  Het optreden is bij goed weer buiten op de binnenplaats van De Komme, Netjeshof 2 te Schaijk en bij slecht weer binnen.  Iedereen is welkom, entree en meezingen is helemaal gratis. 

Tot de 14e juni, 20 uur bij De Komme! 

30 juni - Zomerconcert Muziekvereniging Concordia

SCHAIJK - Het begint al een mooie traditie te worden, het zomerconcert van Muziekvereniging Concordia Schaijk. Na mooie en gezellige concerten op 'De Wieken' in 2015, in 'De Stroat' in 2016, op ‘De Brink’ in 2017, en 'In d'n Hof' in 2018 treedt het muziekgezelschap dit jaar op op het plein op de Dotterbloem in Schaijk vanaf 14.00 uur!

Meer informatie via www.concordiaschaijk.nl

18 t/m 21 juni - Avond4daagse Schaijk

De afstanden zijn 2½, 5 en 10 km. De starttijden zijn als volgt:

2½ km 17:30 tot 19:00 uur
5 km 17:30 tot 19:00 uur
10 km 17:30 tot 18:30 uur

De voorinschrijivng is maandag 17 juni van 18:30 tot 20:00 uur in de kantine van DAW Schaijk aan de Bossestraat 56 in Schaijk

Inschrijfgeld met herinnering is € 5
Inschrijfgeld zonder herinnering is € 3
Inschrijfgeld voor 1 dag is € 1. (optie per dag is altijd zonder herinnering)

Vrijdag zijn de starttijden als volgt dit ivm de intocht:
2½ km 18:30 tot 19:00 uur
5 km 18:30 tot 19:00 uur
10 km 17:30 tot 18:30 uur

5 oktober - (s)Moeslands Tonproat avond

Op zaterdag 5 oktober 2019 kan je lekker lachen, gieren, brullen.

Dit kan je bij de SMAAK catering & events aan de Runstraat, daar vind de eerste editie plaats van (s)Moeslands Tonproatavond.

Er komen maarliefst 6 toppers naar het Moesland. Wie dat zijn blijft nog even een verrassing, maar deze worden zeer binnenkort bekend gemaakt.

Een ding kunnen we wel verklappen... De Kaartverkoop start op zaterdag 10 augustus.

Jack en Teun Derks vertegenwoordigen Schaijk een Werelddorp in Marokko

 • Gepubliceerd in Nieuws

SCHAIJK - Jack en Teun Derks uit Schaijk doen van 13 tot en met 20 april mee aan de elfde editie van de Morocco Desert Challenge. Vader en zoon Derks zijn inmiddels neergestreken in Marokko voor de prestigieuze achtdaagse rallywedstrijd. De twee avonturiers maken van de gelegenheid gebruik om hun 'werelddorp' te promoten in Marokko, zo blijkt uit bijgaande foto. 

Column: 'Hoogtepunten vol met emoties'

 • Gepubliceerd in Nieuws

René heeft de smaak te pakken en heeft ons weer voorzien van een mooie column. Dankjewel René!
Met nog ruim 1 week te gaan begint het bij ons in ieder geval al te borrelen! Carnaval 2019!!!

MOESLAND - Het mooie van het bijhouden van het archief is dat je nogal eens een keer terug kunt kijken op wat er allemaal plaats heeft gevonden in ons mooie Moesland. De Erewijn, het babybezoek, de verkleedpartijen, de uitreiking van de Moesbakkus, de optocht en aansluitend de prijsuitreiking of de uitreiking van de Zilveren Moestop. Het zijn stuk voor stuk hoogtepunten in het Moeslands carnaval.

Maar wat mij altijd het meest bij blijft (en de meeste indruk maakt) zijn vooral de emoties die vrij komen met carnaval.

Of het nu van blijdschap is, teleurstelling, opluchting of trots. Alle vormen van emotie komen met de carnaval voorbij. En dat is mooi. Dat is heel mooi. Carnaval is puur, voor iedereen en van iedereen. En een ieder beleeft het op zijn eigen manier.

Neem bijvoorbeeld de uitreiking van de Zilveren Moestop. Vaak wordt gezegd dat het de 'winnaar' van de Zilveren Moestop is. Ik zei dat voorheen ook. Tot dat ik van opper Egbert Manders te horen kreeg: "de Zilveren Moestop die win je niet, die verdien je".

En dat is zeker waar (al blijft dat erg lastig om over jezelf te zeggen). Wat ik wel weet is dat alle ontvangers van de Zilveren Moestop dezelfde emoties hebben gehad. Het komt allemaal voorbij; verbazing, ontroering, ontkenning, blijdschap maar vooral trots! Trots op wat je voor het Moesland gedaan hebt (en/of nog steeds doet) en de waardering, die je niet hoeft maar toch, krijgt. En dat is heel mooi.

Wat ik dan ook enorm aan het Moesland waardeer is dat iedereen aanwezig is om degene die de Zilveren Moestop ontvangt ook te vereren met een daverend applaus. Dat zijn dingen die blijven je bij. En dat doet een mens goed...

Dom om te vermelden, maar ik ga er vanuit dat jullie er ook dit keer weer bij zijn om de Zilveren Moestopper het applaus te geven wat hem/haar toekomt.

Ik heb er gruwelijk veul zin in!
Ik wens jullie allemaal heel veel plezier met de carnaval, succes met de optocht en geniet er van. Mi zun alle. Want carnavalle doe de vur mekoar en mi mekoar!

Houdoe!

René Derks
www.deoptocht.nl

moestop 2018 klein

moeskoningin 2018

Win 25 consumptiebonnen! Bedenk jij de naam voor openingsevent nieuwe centrum Schaijk?

 • Gepubliceerd in Nieuws

SCHAIJK – Er wordt al maandenlang met man en macht gewerkt aan het nieuwe dorpshart van Schaijk. Een mooi, nieuw centrum verdient natuurlijk ook een fantastische opening. Daarom hebben Stichting  Carnaval de Moeslanden, Schaijk een Werelddorp en de Toekomst van Schaijk de handen ineengeslagen voor de organisatie van een spectaculair openingsweekend op zaterdag 13 en zondag 14 april. De voorbereidingen zijn in volle gang en het programma krijgt steeds meer vorm. Wat nog ontbreekt is een klinkende naam voor het tweedaagse spektakel. Reden voor de organisatie om een prijsvraag uit te  schrijven en zo een beroep te doen op de creativiteit van de inwoners van Schaijk. Weet jij de perfecte naam voor het Schaijkse openingsevent, geef deze dan door via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en maak kans op een prachtige prijs: 25 consumptiebonnen voor 13 en 14 april.

Op zaterdag 13 april is de officiële opening van het nieuwe centrum van Schaijk. “Een dag voor en door Schaijkenaren”, geeft Joost Geurts van Kessel namens de organisatie aan. “Denk hierbij aan een onderonsje met een gezellig feest voor jong en oud met een hapje en een drankje, maar ook aan een reünie voor voormalige Schaijkenaren en ruimte voor echte Schaijkse bedrijven en verenigingen. Een  feestelijke dag met veel muziek, gezelligheid en natuurlijk de knaller: de officiële opening van het nieuwe centrum.”

Muziek en gezelligheid
“Op zaterdag 13 april laten we samen zien dat we trots zijn op ons mooie dorp”, vertelt Joost enthousiast. “Op zondag 14 april tonen we die trots aan iederéén: de inwoners van Landerd, maar ook van andere dorpen en steden om ons heen. In Schaijk is vanalles te beleven en voor iedereen in de regio is het de moeite waard om daar van te komen genieten.”

Centrummanager Mark Steetsel licht alvast een tipje van de sluier op voor wat betreft het zondagprogramma. “In de verte hoor je al de drukte, muziek en gezelligheid. Je stapt het centrum in met meerdere area’s, waar je een combinatie voorbij ziet komen van een foodtruck- & bierfestival met een heerlijk bourgondische sfeer, heel veel muziek (lokaal), straattheater en workshops. Op het kinderplein is er voor de jeugd allerlei leuks te doen en terwijl je geniet van een lekker drankje luister je naar mooiemuziek en kijk je naar het nieuwe centrum van Schaijk. Je zoon speelt een FIFA-toernooi op een groot scherm, je vrouw  taat bij de lokale modezaak te kijken en dat is het moment dat je besluit, ondanks je hoogtevrees, om toch maar het reuzenrad in te stappen om Schaijk van boven te zien. Wat is het in Schaijk toch mooi geworden allemaal!”

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.?subject=Inzending%20naam%20openingsevent%20nieuwe%20centrum%20Schaijk">Stuur jouw inzending hier in!

Ben je niet bang voor de wilde dieren? Gezellige Boshut zoekt energieke Roodkapje/Boskabouter met gastvrije glimlach!

Allround Horeca medewerker ‘de Boshut’ bij Hartje Groen

Bij de Boshut werken mensen die in beleving geloven. 
Onze basis is een simpele, maar gepassioneerde keuken, met streekproducten uit natuurgebied de Maashorst. We
onderscheiden ons door een laagdrempelige sfeer te creëren met goede voeding en een
heerlijk drankje, voor een passant of voor een evenement passend bij de doelgroep en de
doelstelling van het evenement. En dat op het mooiste plekje van de Maashorst in een
geweldig bosrijke omgeving!!

Deze tijd vraagt om onderscheidend vermogen; genieten op ons terras of in de Boshut is een
totaalbeleving en stelt hoge eisen aan ons! Met maar één doel: onze gasten optimaal te
bedienen en maximaal te laten genieten. En dat in een team waarbij gezelligheid,
gemoedelijkheid en ‘ het samen doen’ belangrijke pijlers zijn. En ook als het enorm druk is
zorgen we met het hele team voor een goede sfeer! In 2018 ontvingen we van Visit Brabant
de nominatie voor meest gastvrij locatie van Brabant. We zijn trots op onze gastvrije
medewerkers!

De Boshut kent voor de horecamensen ‘luxe’ werktijden. Wij zijn 7 dagen per week geopend,
in de winter van 10.00 tot 17.00 uur en in de zomer van 10.00 tot 18.00 uur. Tijdens de
hoogseizoenweken hebben wij drie maal per week aanschuifavonden waarbij wij je vragen in
de avonden te werken en in de winter kan de Boshut gehuurd worden voor feestjes in de
avonden.

Taken en verantwoordelijkheden:

- Gastvrij ontvangen van gasten
- Opnemen van de bestellingen
- Serveren van drankjes en gerechten aan gasten
- Verschaffen van informatie m.b.t. het menu of andere zaken
- Doorgeven van bestellingen aan de keuken
- Zelf bereiden van (eenvoudige) gerechten en deze opmaken
- Opmaken van de rekening en afhandelen van betalingen
- Barwerkzaamheden
- Helpen met het opruimen en schoonmaken van de keuken
- Leveringen uitpakken en voorraden aanvullen
- Eventueel ondersteunen van overig horecapersoneel

Wat verwachten wij?

Een horeca medewerker van de Boshut heeft een hands-on mentaliteit en ziet iedere drukke
dag als een uitdaging. Je bent flexibel, communicatief vaardig, creatief en je hebt gevoel
voor humor. We hechten veel belang aan het contact met, en het vertrouwen van, de gast.
Je neemt de verantwoordelijkheid om elke gast het allerbeste te geven. Je bent
stressbestendig en zelfstandig. Je neemt initiatief en hebt een groot
verantwoordelijkheidsgevoel. Het aantal uren is bespreekbaar en afhankelijk van mogelijke
andere sollicitaties.

Je hebt een MBO werk- en denkniveau en bent een ambitieuze, gemotiveerde, harde werker
zonder 9-17 mentaliteit. Liefst heb je minimaal 2 jaar relevante werkervaring in de horeca,
maar dat is geen vereiste.

Voor meer informatie of solliciteren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat vind jij van Schaijk? - Vul de online enquête in en win een eetbon!

 • Gepubliceerd in Nieuws

SCHAIJK - In september 2018 is het burgerinitiatief Toekomst van Schaijk gestart. Een beweging van, voor en door de inwoners van het dorp. De beweging wil niet alleen motiveren, inspireren en activeren, maar ook de identiteit van Schaijk zichtbaar maken en Schaijk als merk op de kaart zetten.

De Toekomst van Schaijk is zeer benieuwd naar de mening van de inwoners en heeft onder het motto 'Wat vind jij van Schaijk?' een enquête gemaakt. Het invullen van de enquête kost ongeveer vijf minuten en kan anoniem. Onder degenen die de vragenlijst niet anoniem invullen wordt een eetbon van Eetcafé De Notaris uit Schaijk verloot. De beweging roept inwoners op de vragenlijst ook naar andere mensen door te sturen. "Want hoe meer mensen - binnen en buiten Schaijk - deze vragenlijst invullen, hoe beter!"

Klik hieronder om naar de enquête te gaan.
https://www.thesistoolspro.com/survey/ampn05c118279562ea

FOTOREPORTAGE: Schaijk een Werelddorp vervult wensen

 • Gepubliceerd in Nieuws

SCHAIJK - Op 29 december vond de uitreiking plaats van de Schaijk een Werelddorp-wensboomactie. Vanaf het Winterfestijn tot en met 27 december kon het winkelend publiek wensen doen die daarna in de wensboom op het plein voor De Phoenix te vinden waren. Er werden veel leuke wensen gedaan en de jury van Schaijk een Werelddorp heeft er enkele in vervulling kunnen laten gaan.

Een afvaardiging van Schaijk een Werelddorp, Jane Schoppema, Fiona Theunissen en Stefan van Ras, stond 29 december om 18 uur bij Konijnenopvang Hazel in Schaijk om de konijnen te verwennen met voer en lekkere knabbels, gewenst door een vrijwilliger. Daarna richting Berghem om 'oma Tineke' te verrassen met een High Tea na een moeilijke tijd. In Schaijk werden vervolgens mevrouw Zwaans en mevrouw Geurts van Kessel met een lunch verrast. Mevrouw Hermens en mevrouw Van Mun werden op hun beurt verblijd met een wellnessdag, terwijl mevrouw Farah een Schaijk een Werelddorp-cadeaubon ontving. Mevrouw Koninkx nam bloembollen in ontvangst voor de voortuintjes van De Wijers, Sana kreeg entreetickets voor het Tikibad en de familie Bongers werd getrakteerd op oliebollen en appelbeignets. Ook de wens van Tess om met haar vrienden die haar zo goed bijstaan naar de film te gaan, kon worden vervuld. In Reek maakten Jane, Fiona en Stefan Annoesjka blij met een High Tea voor twee en op maandag gingen zij nog naar Oss om mevrouw Verbruggen in het zonnetje te zetten voor al haar vrijwilligerswerk. Omdat zij niet thuis was nam haar dochter de bloemen in ontvangst. 

De wensboomactie is wederom zeer geslaagd en krijgt zeker een vervolg.

sewwens9_Small.jpg

sewwens7_Small.jpg

sewwens8_Small.jpg

sewwens13_Small.jpg

sewwens6_Small.jpg

sewwens5_Small.jpg

sewwens2_Small.jpg

sewwens12_Small.jpg

sewwens11_Small.jpg

sewwens10_Small.jpg

sewwens3_Small.jpg

sewwens4_Small.jpg

Video: Terugblik 1e editie Winterfestijn Schaijk

 • Gepubliceerd in Nieuws

Allereerst allemaal natuurlijk de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar!
Peter van der Ven van Web-tv Schaijk maakte deze mooie terugblik op de allereerste editie van Winterfestijn Schaijk.

Naar ons idee een zeer geslaagde 1e editie waarin we met z'n allen een hele gezellige avond hebben gehad met elkaar.
Voor ons voldoende om met alle vertrouwen uit te kijken naar een nieuwe editie in 2019! Mocht je willen helpen of mocht je leuke ideeën hebben dan horen we dat natuurlijk graag.

Samen zetten we in 2019 in ons nieuwe centrum Schaijk nóg verder op de kaart!

Foto_1.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=m0KANZHqxg8

Schaijk een Werelddorp Wensboom wacht op wensen...

 • Gepubliceerd in Nieuws

SCHAIJK - Onder het motto tradities is er ook dit jaar weer de mogelijkheid om een wens te doen voor familie, vrienden of kennissen bij de wensboom. Tijdens het Winterfestijn op 15 december aanstaande kunt u wensen hangen in de grote wensboom op het plein voor de Phoenix vanaf 18.00 uur.

Heeft u een wens voor uzelf of een ander? Laat het daar niet bij! Iedereen kan zijn of haar wens in de wensboom hangen. Bijzondere wensen voor uzelf of wensen voor een ander. Voor hen die een beetje kleur in hun leven kunnen gebruiken of een duwtje in de rug, een oppepper. En zomaar zouden uw wensen uit kunnen komen.

Bij de Wensboomkraam op het Winterfestijn liggen pennen en wenskaarten voor u klaar. Als u graag de wens vervuld ziet, dan is het vermelden van naam, adres en telefoonnummer bij de wens noodzakelijk. Ook kunt u bij de deelnemende winkels uw wenskaarten halen. De organisatie van de Schaijk een Werelddorp Wensboom zal bekijken wat mogelijk is en de wensen op 29 december in vervulling laten gaan.

Een paar voorbeelden van de Schaijk een Werelddorp Wensboom van het vorig jaar waren bijvoorbeeld "een bosje bloemen voor mijn schoonmoeder", "dat mama en de rest een heel gelukkig nieuwjaar krijgt meteen fles koffielikeur", "een ontspannende massage na een moeilijke tijd" en "een lekkere lunch om te verwennen …"

Kom zaterdag 15 december uw wens doen voor een ander en misschien komt de wens dan voor uw dierbare wel uit!

Ben jij in de prijzen gevallen? 2e trekkingsuitslag Prijzenfestijn Schaijk!

 • Gepubliceerd in Nieuws
Waardebon 250,- Schaijk een Werelddorp                       H. Bongers, Hoogheistraat 10B te Schaijk 
Waardebon 100,- Schaijk een Werelddorp                       Fam., Griffioen, Postiljonstraat 6A te Schaijk 
Waardebon 100,- Schaijk een Werelddorp                       Y. Theunissen, Kolonel Wilsstraat 4 te Ravenstein 
Waardebon 100,- Schaijk een Werelddorp                       Tom Ruijs, Zwingelhof 11 te Schaijk 
Waardebon 25,- Gall & Gall Schaijk                                 Van Son, Past. v Winkelstraat 48 te Schaijk 
Waardebon 25,- Spanjers voor Dier en Tuin                     J. van Bergen, Runstuk 24 te Herpen
Waardebon 25,- Magnifiek Damesmode                          Magnifiek Damesmode, Wieken 34 te Schaijk
Waardebon 25,- AHC Computers                                     Nellie van Summeren, Runstraat 56E te Schaijk
Waardebon 25,- The Read Shop Schaijk                         Frank van Casteren, Heiheuvel 2 te Schaijk
Waardebon 25,- Manders Mode                                       A. van Casteren, Hoekstraat 3 te Schaijk 
Waardebon 25,- Warme bakker Marcel Sanders              J.W. Brands, Wingerd 57 te Schaijk 
Waardebon 25,- DFM Bloemen en Planten                      V. Rooij, Zonnedauw 17 te Schaijk
Waardebon 25,- Bodyfashion Minerva                              VOF Janssen-v Griensven, Aalstvoortsestraat 14 te Herpen 
Waardebon 25,- Brood- en Banketbakkerij Bart Bongers  Yvonne Peters, de Donk 5 te Schaijk
Waardebon 25,- Manders Optiek & Juwelier                     Lieke Jacobs, Past. v Winkelstraat 87A te Schaijk
Waardebon 25,- Welterusten Slaapwinkel Kinderwinkel   Yvonne Bekkers, Molenaarstraat 102 te Schaijk
Waardebon 25,- Albert Heijn Schaijk                                Christien van de Ven, Kerkstraat 96 te Zeeland 
Waardebon 25,- Lekkerz van Hier                                    Mary Janssen, Hoevestraat 35 te Schaijk                                 
Waardebon 25,- De Bouwklus                                          Eelke Aalbers, Veenbies 10 te Schaijk
Waardebon 25,- 't Heuveltje Mode                                    A.Geurts van Kessel, Schansweg 1 te Schaijk
Waardebon 25,- Van Kraaij Keurslager                             Schoenmakers, Landbouwlaan 195 te Berghem
Waardebon 25,- Haku Witgoedspecialist                           D. Koning, Wingerd 11 te Schaijk 
Waardebon 25,- Schoppema Marskramer & Meubel         Thomashuis, Schaijkseweg 14 te Herpen
 
De waardebonnen kunnen vanaf Dinsdag 11 December worden opgehaald bij Schoppema Marskramer & Meubel te Schaijk.

Nieuw hoogtepunt op Winterfestijn Schaijk - 8 meter hoge klimwand!

 • Gepubliceerd in Nieuws

SCHAIJK – Het plein voor dorpshuis De Phoenix vormt zaterdag 15 december vanaf 18 uur het decor voor het Winterfestijn Schaijk. Een sfeervol evenement met een gezellige markt met allerlei kraampjes, de Glow & Snow Run Kids en entertainment voor jong en oud. Daarnaast zijn meerdere winkels de hele avond open.

De organisatie van het Winterfestijn, een initiatief van Schaijk een Werelddorp en Toekomst van Schaijk, heeft op de valreep nog een extra attractie kunnen toevoegen aan het toch al gevarieerde activiteitenprogramma. Een spectaculaire, acht meter hoge klimwand, waar zowel jeugdige als volwassenen waaghalzen hun klim- en klauterkunsten kunnen beproeven. Letterlijk een van de hoogtepunten van het Winterfestijn.

Wie met veel gezelligheid de feestdagen wil inluiden is van harte uitgenodigd op het Winterfestijn in Schaijk. Het sfeervolle evenement start zaterdag 15 december om 18 uur en duurt tot ongeveer middernacht. De toegang is gratis. Er zijn die avond activiteiten door het hele centrum van het werelddorp, waarbij de centrale plek het plein voor De Phoenix is. Daar is de knusse wintermarkt te vinden en het is tevens de start- en finishplek van de Glow & Snow Run Kids. (Bron: Arenalokaal)

1e Trekkingsuitslag Prijzenfestijn Schaijk - Heb jij gewonnen?

 • Gepubliceerd in Nieuws
Afgelopen weekend was de eerste trekking van Prijzenfestijn Schaijk. Onder toeziend oog van onze eigen notaris Theo de Bie werden de winnars getrokken uit een hele hoop inzendingen!
Hieronder de uitslag van de eerste trekking. Sta jij er tussen? Gefeliciteerd!! Volgende week de volgende trekking van Prijzenfestijn Schaijk met wederom geweldige prijzen. Zorg dat je, je bon inlevert om kans te maken! Niets gewonnen? Niet getreurd! De actie loopt namelijk t/m het weekend van 8 december!
 
Waardebon 250,- Schaijk een Werelddorp                         M. v. Schijndel, Zevenhuis 26 te  Zeeland
Waardebon 100,- Schaijk een Werelddorp                         Fam. H. Pennings, Hoogheistraat 7 te Schaijk
Waardebon 100,- Schaijk een Werelddorp                         Gerda Bens, de Biezen 2 te Schaijk
Waardebon 100,- Schaijk een Werelddorp                         PJA van Uden, Johan van Willigenstraat 34 te Ravenstein
Waardebon 25,- Gall & Gall Schaijk                                   L. Geurts v. Kessel, de Biezen 39 te Schaijk
Waardebon 25,- Spanjers voor Dier en Tuin                      Nooijen, 5375 BT Huisnummer 21 te Reek
Waardebon 25,- Magnifiek Damesmode                            Van Kreij, Beatrixstraat 20 te Schaijk
Waardebon 25,- AHC Computers                                       Petra Bergers, de Biezen 25 te Schaijk
Waardebon 25,- The Read Shop Schaijk                           Loosker, Runstraat 55 te Schaijk
Waardebon 25,- Manders Mode                                         Kristy Rodriques, Brouwerstraat 15 te Schaijk
Waardebon 25,- Warme bakker Marcel Sanders                Fam. de Klijn, de Herd 7 te Schaijk
Waardebon 25,- DFM Bloemen en Planten                        N.v. Kreij, Brouwerstraat 1D te Schaijk
Waardebon 25,- Bodyfashion Minerva                                G. vd Linden, Indieplantsoen te Gemert
Waardebon 25,- Brood- en Banketbakkerij Bart Bongers   Wingens, de Kuipersweg 18 te Zeeland
Waardebon 25,- Manders Optiek & Juwelier                      R. v. Dorst, Molengraaf 12 te Schaijk
Waardebon 25,- Welterusten Slaapwinkel Kinderwinkel    M. Baggermans, Hoogheistraat 4 te Schaijk
Waardebon 25,- Albert Heijn Schaijk                                 Bloemers, Kerkpad 13 te Reek
Waardebon 25,- Lekkerz van Hier                                     S. Spijkers, vd Venlaan 22 te Schaijk
Waardebon 25,- De Bouwklus                                           F. Coolen, Lange Spruit 37 te Schaijk
Waardebon 25,- 't Heuveltje Mode                                    C. Princen, Repellaan 22 te Schaijk
Waardebon 25,- Van Kraaij Keurslager                             Y. Reynen, Bereklauw 12 te Cuijk
Waardebon 25,- Haku Witgoedspecialist                          G. Mulder, de Kroon 19 te Wijk en Aalburg
Waardebon 25,- Schoppema Marskramer & Meubel       Hetty Verstegen, Pastoor v Winkelstraat 82 te Schaijk
 
De waardebonnen kunnen vanaf Dinsdag 27 November worden opgehaald bij Schoppema Marskramer & Meubel te Schaijk.

Glutenvrije Piet bij Sinterklaas intocht Schaijk

 • Gepubliceerd in Nieuws

Aan de intocht van Sinterklaas in Schaijkdoet dit jaar een Glutenvrije Piet mee. De Glutenvrije Piet is een initiatief van deNederlandse Coeliakie Vereniging en haar vrijwilligers. Deze Piet is goed op de hoogte van Glutenvrij leven.

 

De Glutenvrije Piet van de NCV is te herkennen aan een groen ‘I love Glutenfree’-tasje. Kinderen met een glutenintolerantie kunnen op de website vande Nederlandse Coeliakieg Vereniging een tekening downloaden om een vlag te maken. Met de vlag herkent de Glutenvrije Piet de kinderen. De pepernoten die de Glutenvrije Piet bij zich heeft, worden vooraf met zorg verpakt in kleine plastic zakjes.

 

Onze glutenvrije Piet, heeft geen ander strooigoed dan het glutenvrije. Kinderen kunnen hem dus ook gewoon een hand geven.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website https://www.glutenvrij.nl/glutenvrijepiet

 

Schitterend Schaijk - Bomen in de buurt 2.0

 • Gepubliceerd in Nieuws

In het kader van Schitterend Schaijk kunnen buurtverenigingen zich net als vorig jaar weer aanmelden om in aanmerking te komen voor een 'inspiratieboom'. De buurt met de mooiste boom wint een prachtige prijs.

Vorig jaar gingen de Rotondo’s (foto) er met de eerste prijs vandoor. Een heuse winter-BBQ, die uiteindelijk in de zomer heeft plaatsgevonden. Dit jaar staat de tweede editie van de bomenactie op het programma. Doel is om extra sfeer en gezelligheid te creëren in de verschillende buurten. "Bijna alle buurtverenigingen die vorig jaar meegedaan hebben, doen dit jaar weer mee", laat de commissie Schitterend Schaijk weten. "We hebben nog maar vijf bomen te verdelen."

Buurtverenigingen van Schaijk kunnen zich via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. nog aanmelden om in aanmerking te komen voor een 'buurtboom'. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt; er zijn er namelijk inmiddels nog maar 3 beschikbaar! Geen buurtvereniging, maar wel een gezellige buurt met een behoorlijke groep fanatiekelingen? Ook dat kan. Laat het weten aan de commissie Schitterend Schaijk. Ook als je mee wilt organiseren.

Stand Zomeravondvoetbal Schaijk-Reek 2018

 • Gepubliceerd in Nieuws

Uitslagen en stand BZA Schaijk-Reek 2018 (t/m 22 juli 2018)

Uitslagen:

   
Thuis-team Uit-team Uitslag
Zaterdag 1 Winterochtend FC 4-3
FC Net Zat Schon gekwakt 1 9-0
Winterochtend FC Makt me Niks 3-2
Zaterdag 2 Schon gekwakt 2 8-1
Go mar Dur Schon gekwakt 2 2-1

 

Stand:

   
Team Wedstrijden Punten
Winterochtend FC 2 6
Zaterdag 2 1 3
Go Mar Dur 1 3
FC Net Zat 1 3
Schon Gekwakt 2 2 0
Makt me Niks 1 0
Zaterdag 1 1 0
Schongekwakt 1 1 0

 

Topscorers:

4     Thijn vd Haterd        - FC net zat

3     Teun Derks             - Zaterdag 2

2     Wesley Vos             - Makt me niks

2     Niels van Rooij        - FC net zat

2     Teun Derks             - Zaterdag 1

2     John Potjes             - Zaterdag 2

2     Marvin Appelhof      - Zaterdag 2

2     Steven vd Heijden   - Winterochtend FC

Nieuwsbrief & uitnodiging zomerconcert muziekvereniging Concordia Schaijk

 • Gepubliceerd in Nieuws

Kombord Zomer 2500x400mm

Uitnodiging Zomerconcert 2018

Het begint al een mooie traditie te worden, het zomerconcert van Muziekvereniging Concordia. Na mooie en gezellige concerten op 'De Wieken' in 2015 en in 'De Stroat' in 2016 en op ‘De Brink’ in 2017, komen we dit jaar op 'In d’n Hof'. Het wordt een concert waarbij Muziekvereniging Concordia o.a. samen met Stichting Dansgroep Anke & Marieke en Dweilorkest Potdômme een middag vullend programma, vol met muziek en dans, hebben. Gezelligheid gegarandeerd dus!

Kom gezellig kijken en luisteren en geniet met ons mee, onder het genot van een hapje en drankje, op:

Zondag 1 juli aanvang 14:00 uur op de hoek van Mackenhof 14-12 en 23 vlak bij de Speelveldje en Pluktuin

Dit concert wordt ondersteund en mede georganiseerd door de buurtbewoners van de Mackenhof. De toegang is natuurlijk gratis!.

- - Korte terugblik op eerste half jaar 2018 - -

Nieuwjaarsconcert 2018
Beter laat dan te laat...., maar wat hebben we genoten van onze Nieuwjaarsborrel. Het Concordia ‘nieuwjaarsconcert’ in nieuwe stijl. Gezellig, druk en een mooi afwisselend programma van het fanfare orkest, de slagwerkgroep, Bende betoeterd, de slagwerk-leerlingen én de blokfluiters. Tijdens dit concert werd Hans Meijer in het zonnetje gezet voor zijn invulling van de rol als steun en toeverlaat van onze vereniging in de afgelopen 25 jaar. Aansluitend was er natuurlijk nog de loterij en de trekking van de serenadecheques.

Nieuwjaarsconcert

Verrassingsoptreden bij Claudia de Breij in Markant
Een hele bijzondere gebeurtenis vond er in April plaats in Theater Markant. Aan het eind van de voorstelling van Claudia de Breij trad de fanfare van Concordia samen met Claudia op. Een speciale ervaring voor zowel het publiek als voor de fanfare.

Optreden Claudia de Breij

Koningsdag 2018
Ook dit jaar waren er weer een aantal gedecoreerden in Schaijk. Traditie is dat de fanfare een Aubade brengt ter ere van de gedecoreerden. Mede vanwege het mooie weer heeft de fanfare dit jaar de Aubades bij de mensen thuis gebracht. Al spelend marcheerde de fanfare van huis tot huis om de gedecoreerden te eren. Na deze aubades speelde de fanfare nog een aantal eigentijdse stukken bij de regenboog waar de kinderen van Schaijk zich verzamelden voor de versierde fietsen optocht. Deze vertrok enige tijd later onder muzikale begeleiding naar de DAW terreinen.

Koningsdag 2018

Uitwisselingsconcert Jeugdslagwerkgroep
OP 27 Mei liet het Jeugdslagwerk ensemble van Concordia in samenwerking met de jeugd- en slagwerkers van St. Lambertus uit Nistelrode en Puijflijk van zich horen in een gezamenlijk concert in de Phoenix in Schaijk. Dit concert was het eerste concert dat door het Jeugdslagwerkensemble onder leiding van Hans van Moosdijk georganiseerd werd. Zowel de gezamenlijke slagwerkers als het publiek genoten van dit gezamenlijke optreden.

Aanmelding nieuwe leerlingen
Hou je van samen creatief bezig zijn? Wil je je verborgen talenten ontdekken. Misschien schuilt er wel een groot muzikant in je. Of vindt je het gewoon leuk om samen met anderen muziek te maken. Muziekvereniging Concordia wil graag samen met jou je muzikale talenten ontwikkelen. Na de zomer start het opleidingsprogramma weer. Schrijf je nu in. Inlichtingen en inschrijvingen: Rianne Nijhuis, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Huldiging Jubilarissen
Op de Algemene Jaarvergadering in April 2018 zijn met terugwerkende kracht een alle leden die 12,5 jaar lid zijn gehuldigd. Aan het eind van de vergadering ontvingen zij de jubileumspeld van de KNMO met de bijbehorende oorkonde. Na de huldiging volgde we nog een gezellig samenzijn in “de Komme”. We kijken er naar uit om deze leden in de komende jaren te kunnen huldigen voor hun 25 jarig lidmaatschap.

125 jubileum

Voor extra filmpjes en foto’s zie onze facebook pagina’s : muziekvereniging Concordia schaijk en Slagwerkgroep Schaijk. Muziekvereniging Concordia Schaijk, Tel 06 53 40 99 22, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , Website www.concordiaschaijk.nl

Abonneren op deze RSS feed