Menu
Betty Visschers

Betty Visschers

E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Website URL:

Landerdse Dodenherdenking in Schaijk

  • Gepubliceerd in Nieuws

Dodenherdenking in Landerd 

Op vrijdag 4 mei 2018 herdenkt Nederland allen - burgers en militairen - die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesmissies, sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog.

Dit jaar vindt de Landerdse herdenking plaats in Schaijk. De organisatie is in handen van de Stichting Vier Vrijheid Schaijk en het thema bij deze herdenking is Verzet, een thema dat overal in Nederland centraal staat. Het is de verzamelnaam voor alle personen en groepen die tijdens de Tweede Wereldoorlog weerstand boden aan de Duitse bezetting van ons land. 

Het programma op 4 mei : 

18:15 uur: Samenkomst bij Mariakapel aan de Kapelweg in Zeeland met kranslegging

19:00 uur: Aanvang herdenkingsbijeenkomst in dorpshuis De Phoenix in Schaijk met enkele toespraken en met zang van het koor Schalmei.

19:40 uur: Alle aanwezigen vertrekken te voet naar het vredesmonument op het  Pastoor van Spijkplein, waar bij aankomst muziekvereniging Concordia muziek speelt.

19:50 uur: Vlaggenceremonieel

20:00 uur: Twee minuten stilte

20:02 uur: Muziekvereniging Concordia speelt het Wilhelmus

20:05 uur: Kranslegging

20:10 uur: Informeel samenzijn in De Phoenix

21:00 uur: Einde bijeenkomst

Alle inwoners van Landerd zijn van harte welkom.

 

 

 

 

Dodenherdenking Landerd 4 mei

  • Gepubliceerd in Nieuws

In Landerd vindt de dodenherdenking dit jaar plaats in Zeeland. De organisatie is in handen van het Comité Dodenherdenking Zeeland. U bent van harte uitgenodigd om deze herdenking bij te wonen.  Het programma zal er als volgt uitzien:

18.15 uur : Samenkomst bij de Mariakapel aan de Kapelweg in Zeeland, alwaar kranslegging. Aansluitend stille tocht met fakkels naar De Morgenzon.

19.00 uur : Herdenkingsbijeenkomst in de aula van De Morgenzon

19.45 uur : Hijsen van de vlaggen en kranslegging op het kerkplein

20.00 uur : 2 minuten stilte

20.02 uur : Wilhelmus door Decibel en Zeelandia

20.05 uur : loslaten vredesduiven gevolgd door bloemlegging door alle aanwezigen bij graven van geallieerden. Aansluitend gelegenheid tot koffie drinken in het gemeentenhuis is Zeeland.

21.30 uur : einde bijeenkomst

Wij hopen u te mogen begroeten op 4 mei in Zeeland

S.V.V.S.  Stichting Vier Vrijheid Schaijk

 

 

Abonneren op deze RSS feed