Menu
Mark Everts

Mark Everts

Wij zijn een amateur toneelvereniging in Schaijk, opgericht in 1974! Jaarlijks verzorgen wij een toneeluitvoering met een enthousiast team van spelers. Onder leiding van een professionele regisseur.
Niet alle leden spelen elk jaar mee, maar zijn dan wel altijd achter de schermen betrokken bij de productie.

E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Website URL: www.kunst-adelt-schaijk.nl

Social Profiles

Kom kijken naar 'De Dood of de Gladiolen'!

  • Gepubliceerd in Nieuws

Na een geweldige voorstelling gisterenavond, kunnen we ons voorbereiden op de komende twee voorstellingen. Nieuwschierig?? Al lovende berichten gehoord?? Er zijn voor zaterdag-en zondagavond nog enkele kaarten beschikbaar. Bestel ze nu voor €10,00 via www.kunst-adelt-schaijk.nl of koop ze aan de kassa bij de Werkplaets. Vanaf 20.00 uur ontvangst bij de Werkplaets met kop koffie/thee. Aanvang toneel om 20.30 uur bij van Dinther Bouwbedrijf. Mis het niet!!!

Kaarten winnen Kunst Adelt

  • Gepubliceerd in Nieuws

Er zijn weer kaarten te winnen voor de voorstelling "Onvervalst" op 15, 16, 17 of 18 oktober. Like onze Facebookpagina en je maakt kans op vrijkaarten voor een van de avonden. De aktie loopt tot en met dinsdag 13 oktober. Succes!!

Facebookaktie Kunst Adelt!

  • Gepubliceerd in Nieuws

Je kunt weer kaartjes winnen !!Like onze Facebook pagina en deel deze met je vrienden. Wellicht kunnen we jou ontvangen als winnaar op een van de vermelde data! Voor meer informatie of  het reserveren van kaarten, ga naar onze site.

www.kunst-adelt-schaijk.nl

We gaan op 3 verschillende locaties in het dorp spelen!

  • Gepubliceerd in Nieuws

SCHAIJK (met dank aan Paul Verstegen (Arena) - Kunst Adelt viert in 2014 haar veertig jaar bestaan. Dit doet de Schaijkse toneelvereniging op een bijzondere manier: met drie één-akters op drie verschillende locaties in het dorp. Het publiek wisselt na afloop van elke voorstelling. De eerste vijf avonden van oktober is het zover.

Op papier bestaat Kunst Adelt al veel langer, maar onder meer door de opkomst van de televisie komt er steeds minder publiek naar de voorstellingen waardoor de club op een gegeven moment een stille dood sterft. Totdat enkele Schaijkenaren in 1974 de koppen bij elkaar steken en besluiten tot heroprichting van de vereniging. Sindsdien is de toneelclub niet meer weg te denken.
Vrij snel na de eerste bijeenkomst gaat de vereniging van start. “De klik met de nieuwe regisseur was zo goed dat hij zestien jaar bij ons is gebleven”, vertelt Lucy Geurts van Kessel, samen met Tiny van der Vorst lid van het eerste uur. “Nadien zijn we aan het wisselen geslagen en komt er elke zo veel voorstellingen een nieuwe regisseur.” Voor de jubileumshows ligt die taak in handen van Jeroen Wijnen en Tilly Schenk.

Door de jaren heen speelt Kunst Adelt op veel verschillende plekken. Tot aan de brand is het oude dorpshuis de vaste locatie. Daarna wordt De Phoenix het thuishonk. Verder is de club onder meer te zien geweest in het gemeentehuis, De Gasterij, De Raaf en Museum Jan Cunen.
Eind jaren tachtig geeft de vereniging zelfs een eenmalig optreden in een uitverkochte Lievekamp in Oss. “Dat was een hele ervaring”, weet Sandra van Druten nog. “Je had je eigen kleedkamer. En we mochten naar de artiestenbar waar ook alle grootheden kwamen. Daar staat onze foto ook tussen.”

Loopafstand
In aanloop naar het jubileum spreken de leden de wens uit om een keer iets anders te doen. “We gaan op drie locaties in Schaijk spelen”, zegt Melanie van Gaal. “Aan het begin van de avond verzamelen de toeschouwers zich bij De Phoenix. Daar verdelen we het publiek in drie groepjes, elk groepje mag naar een andere locatie. Alles ligt op loopafstand van elkaar. Daar hebben we uiteraard rekening mee gehouden, maar waar we precies gaan spelen houden we nog even geheim.”
De voorstellingen duren ongeveer twintig minuten. “Ze zijn heel divers”, gaat Van Gaal verder. “Van lachen gieren brullen tot aan drama met veel diepgang waarbij je aan het denken gezet wordt. Het zijn drie losse één-akters, maar er is wel een gemeenschappelijk thema dat met ons jubileum te maken heeft.”
De stukken zijn uitgekozen door de leden en de regisseur zelf. “Daarbij kijken we naar wat bij ons past”, stelt Jenny Kouwenberg. “Deze keer spelen twaalf van de circa twintig leden mee, dus dan moet je daar iets voor zoeken. Dat is gelukt. We hebben een voorstelling voor zeven spelers, eentje voor drie spelers en eentje voor twee spelers.”
Kunst Adelt treedt vijf avonden achter elkaar op. “Omdat het publiek na elke voorstelling wisselt brengen de spelers de voorstelling drie keer per avond”, licht Kouwenberg toe. “Dat vraagt veel van de spelers, maar brengt tegelijkertijd een stukje extra beleving. Het publiek zit heel dichtbij, op de huid van de acteurs.”

Nababbelen
Het is de bedoeling dat het publiek en de acteurs na afloop van de drie voorstellingen samenkomen op een centraal punt om onder het genot van een drankje nog na te babbelen. “Dat is voor de toeschouwers onderweg ook al mogelijk”, denkt Van Druten. “Wanneer zij van de ene naar de andere locatie lopen kunnen ze al van gedachten wisselen en bespreken hoe ze tegen bepaalde dingen in de voorstelling aankijken. Ik denk dat het heel leuke gesprekken oplevert.”

Jubileumreceptie
De leden van Kunst Adelt hebben nog de hele zomervakantie om de scripts te doorgronden, de tekst te oefenen en de rollen te leren. Van woensdag 1 tot en met zondag 5 oktober kunnen toneelliefhebbers naar de drie één-akters komen kijken. Een week later, op zaterdag 11 oktober, vindt er nog een jubileumreceptie plaats voor oud-leden, belangstellenden en genodigden. Op de Facebookpagina (www.facebook.com/kunstadeltschaijk) van de toneelvereniging worden de leden voorgesteld. Tevens kun je daar het laatste nieuws vinden.

 

Kunst Adelt 40 jaar!

  • Gepubliceerd in Nieuws

1974 - 2014

Dit jaar viert Kunst Adelt haar 40-jarig jubileum.
We kijken terug op 40 mooie toneel jaren, waar we vele verschillende stukken hebben mogen uitvoeren voor ons publiek. Maar we kijken ook zeker vooruit naar de mooie jaren die nog gaan komen met dit jaar ons jubileum stuk.

Dit jubileum jaar presenteren wij trots ons nieuw logo. Later zullen we ook nog onze nieuwe website presenteren.Kunst Adelt

Wij zijn een amateur toneelvereniging in Schaijk, opgericht in 1974! Jaarlijks verzorgen wij een toneeluitvoering met een enthousiast team van spelers. Onder leiding van een professionele regisseur.
Niet alle leden spelen elk jaar mee, maar zijn dan wel altijd achter de schermen betrokken bij de productie.

 Abonneren op deze RSS feed