Menu
Corry van Schaijk

Corry van Schaijk

E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Website URL:

Tiona zorgt voor gezellige meezingers tijdens de finale avond van de Rabo Clukkas Campagne

De organisatie van de Rabobank Clubkas Campagne heeft Tiona gevraagd om op te treden tijdens de finale avond op donderdag 3 november a.s. in sporthal De Rusheuvel te Oss.
Tiona vindt het super leuk om tijdens de finale avond een optreden te verzorgen. Wij gaan de aanwezige gasten verblijden met gezellige meezingers, dit om de avond feestelijk af te sluiten. Er is tenslotte een bedrag van € 300.000,- verdeeld onder alle deelnemende clubs. Wij zingen tijdens de afsluitende act (ca.21.00 uur tot +/- 21.35 uur), daarna begint de naborrel.

Stem op TIONA bij de Rabobank Clubkas Campagne!

Ook dit jaar doet TIONA weer mee aan de Rabobank Clubkas Campagne. Met deze Clubkas Campagne wil Rabobank Oss Bernheze de verenigingen in hun werkgebied een extra financiële ondersteuning bieden.

We willen het geld deze keer gebruiken voor de organisatie van een korenmiddag die we volgend jaar willen organiseren.

In het fonds van de Rabobank Clubkas Campagne is dit jaar een totaalbedrag van € 300.000 beschikbaar (alleen voor het werkgebied van de Rabobank Oss Bernheze). Dat is € 50.000 meer dan vorig jaar.

Het geld wordt verdeeld naar rato van de uitgebrachte stemmen,  elke stem staat voor een bepaald geldbedrag. Vorig jaar was het bedrag per stem ca. € 5,-. Wij ontvingen in totaal € 516,-, een aardig bedrag. Maar het was wel € 210 minder dan in 2014. Vooral omdat in Bernheze een aantal clubs samenwerkten en daarmee een extra aandeel wisten te behalen.

We streven ernaar om dit jaar weer minstens op het bedrag van 2014 te komen, dus ruim € 700,-.  We hebben daartoe samenwerking gezocht met de Heemkundekring Schaijk-Reek, die ongeveer evenveel leden heeft als wij. Zij vragen hun leden om ook op ons te stemmen en wij hebben beloofd om jullie te vragen ook een of twee stemmen aan de Heemkundekring te geven.

Als je lid bent van Rabobank Oss Bernheze. krijg je een dezer dagen een oproep om te stemmen, met een persoonlijke code, waarmee je online kunt stemmen. Stemmen kan tussen 10 en 23 oktober. Ieder lid mag maximaal 5 stemmen uitbrengen, waarvan maximaal 2 op dezelfde vereniging. We verwachten dus dat je Tiona twee stemmen geeft en het zou fijn zijn als je ook de Heemkundekring met een of twee stemmen wil bedelen.
WE REKENEN OP JOUW STEM! 

EN VRAAG OOK JE FAMILIE EN VRIENDEN OP ONS TE STEMMEN.

SMARTIES, SUIKERSPINKAPSELS, PETTICOATS EN SCHEMERLAMPEN

 SMARTIES, SUIKERSPINKAPSELS, PETTICOATS EN SCHEMERLAMPEN
 
Tiona gaat uit de kleren, voor één keertje!

Tiona bestaat 15 jaar. En dat zal de wereld weten. Al die jaren verscheen het smartlappenkoor in uitbundig rood en zwart, maar dat gaat voor één avond veranderen. Ipv de zondagmiddag nu op zaterdagavond!! Op zaterdag 17 september gaat Tiona samen met de band Fox en de Strotjes een feestje bouwen in Zaal/Feesterij de Potter in Schaijk. Met muziek uit de jaren ’50 en ’60 zal de nostalgie hoogtij vieren. Niet alleen wat betreft de muziek, maar ook de pettycoats en suikerspinkapsels zullen de sfeer en het beeld van het jubileumfeest bepalen.

Zaterdag 17 september Tiona opent om 20.00 uur met een set van 10 liedjes uit het eigen repertoire. Daarna gaan Tiona en Fox en de Strotjes samen het podium op met liedjes uit de tijd dat ‘geluk nog heel gewoon was’ en zullen Fox en de Strotjes de avond verder invullen met Nederlandstalige muziek van ruim een halve eeuw geleden. Voor de meesten onder ons is dit een regelrechte tijdmachine waarmee we terugkeren naar onze jeugd. Je eerste vriendje of vriendinnetje. Een sneeuwwitje drinken! Dat was allemaal heel spannend. We moesten toen wel om half elf thuis zijn. Dat hoeft nu niet meer. Gelukkig, het feest duurt tot ongeveer één uur in de nacht.
 
Fox en de Strotjes
De band bestaat uit 9 mensen en komt uit Gemert. Tiona zag hen met regelmaat optreden tijdens het Graafse Smartlappenfestival. Toetsenist Bas van Nistelrooij heeft wel zin in de samenwerking: “Leuk om samen het Nederlandstalig repertoire te presenteren. En dat uit een tijd dat die liedjes ook muzikaal gezien nog leuk waren. Vroeger werden er liedjes gemaakt die het publiek na enkele maten al herkende, zoals Pappie loop toch niet zo snel en Middellandse Zee. Wij hebben er na 20 jaar nog steeds lol in. We slepen van alles mee om in de goeie sfeer te komen; zelfs schemerlampen met franje.”

Uiteraard kan zo een festival niet tot stand komen zonder onze sponsors:
Notarissen van Maurik en de Bie, grondverzet en loonbedrijf Peter Loeffen, Pan&Zo Pannekoekenrestaurant, Aannemingsbedrijf Peter Peters, Barli unit- en systeembouw, en uiteraard Theo en Petra Potjes van Zaal/Feesterij de Potter.
Tiona 15 jaar
Na de oprichting in 2001 ging het koor al meteen van start met 70 leden. Al snel groeide dat aantal naar 100 en later zelfs 120 leden. Nog altijd zijn er ongeveer 40 mensen van het eerste uur bij. Volgens de korenbond, waar wij lid van zijn, is Tiona het grootste Smartlappenkoor van Nederland, mét de eeuwige wachtlijst en nog altijd springlevend.
 
Smartiesfestival op zaterdag 17 sept. 20.00 tot 1.00 uur.
Zaal/Feesterij de Potter, Schaijk
Toegang gratis

Tiona zingt tijdens het Smartlappenfestival in Grave

Tiona is weer van de partij op het smartlappenfestival in Grave op 3 juli

Voor de zestiende keer vindt op zondag 3 juli a.s. in de gezellige monumentale straten van Grave het Graafse Smartlappenfestival plaats.
Er zijn in Nederland vele korenfestivals en ook smartlappen- of liederentafelfestivals.  Maar het Smartlappenfestival in Grave is een van de populairste, getuige alleen al het feit dat zich elk jaar veel meer koren inschrijven dan er kunnen meedoen. Dat is ook dit jaar het geval: er hebben zich ruim 100 koren ingeschreven, terwijl er maar plek is voor 32 koren. En we weten dat een aantal koren dit jaar niet de moeite heeft genomen om zich in te schrijven, omdat tegenwoordig de regel is dat koren die een keer hebben meegedaan er niet op hoeven te rekenen dat ze het jaar daarop weer kunnen meedoen. Het is niet zo verwonderlijk dat het Graafse festival zo populair is, want het stadje Grave leent zich  uitstekend voor een gezellig festijn, waar de koren heel goed uit de verf kunnen komen.
Het Landerds smartlappenkoor Tiona is dit jaar weer uitgenodigd om mee te doen en dat komt goed uit, want Tiona viert dit jaar haar 15-jarig jubileum. Ze gaan er dan ook een spetterend feestje van maken. Dat is dit grote koor met 120 zangers wel toevertrouwd. Het is voor Tiona de achtste keer dat ze in Grave mag meedoen. De optredens van Tiona in Grave waren steeds een succes. Er was bijvoorbeeld altijd een aantal bezoekers die steeds met Tiona mee trokken naar hun optreedplekken, ‘omdat er steeds zo’n gezellige sfeer is en iedereen mag meezingen’.
De koren treden op tussen 13 en 17 u. op zestien locaties verspreid over de oude binnenstad. De entree is gratis. Bij de haven staat een feesttent waar de koren worden ontvangen en waar na afloop de eindmanifestatie plaatsvindt, met onder meer een samenzang van alle aanwezige koren.

Tiona viert 15 jarig bestaan

  • Gepubliceerd in Nieuws

TIONA VIERT 15 JARIG BESTAAN
Met 120 leden, 5 muzikanten en 1 dirigente is Tiona (Thuis Is Ook Niet Alles) uit Schaijk een van de grootste smartlappenkoren in Nederland. En er is daarnaast nog een wachtlijst van mensen die ook graag zouden willen meedoen.
Dat tekent wel enigszins de aantrekkingskracht die het samen zingen van gezellige liederen in een ongedwongen sfeer heeft. Tiona viert dit jaar haar 15 jarig bestaan en dat gebeurt bij twee gelegenheden:
Allereerst is op zaterdag 28 mei a.s. een ‘verwendag’ georganiseerd voor de eigen leden. De club verzamelt zaterdag om 9:00 uur, daarna gaan we met 2 bussen vol naar De Potter (onze thuishaven) voor het maken van een groepsfoto en koffie met iets lekkers. Daarna gaan we de hele dag op stap naar een voor de leden nog onbekende bestemming. De dag wordt afgesloten bij restaurant Pan en Zo. Het staat nu al vast dat het een gezellige dag gaat worden. Maar liefst 122 mensen gaan er mee!
Daarnaast is er op zaterdagavond  17 september a.s. in De Potter een speciale jubileumeditie van het ‘Smartiesfestival’ dat Tiona elk jaar organiseert. Dat festival is bedoeld om  alle mensen die Tiona een warm hart toedragen in de feestvreugde te laten delen. Het is nu nog te vroeg om  al uitvoerig op dit Smartiesfestival in te gaan, maar we  kunnen alvast verklappen dat het muziekgezelschap Fox en de Strotjes de sfeer komt verhogen.

SmartiesFestival in rood/zwart met oranje franje

  • Gepubliceerd in Nieuws

SMARTIES IN ROOD/ZWART MET ORANJE FRANJE

De band VANAVOND NIET SCHAT is onze muzikale gast tijdens het Smartiesfestival op zondag 27 september. Ze komen uit Oss en hebben hun sporen al lang verdiend in de muziekwereld. Hoewel de bandleden nog stik wat jonger zijn dan de meeste zangers en zangeressen van ons koor, ze bestaan al langer dan wij; namelijk 21 jaar. Ze zijn in elk geval volwassen nu en dat gaan ze ook nog vieren dit jaar.

Met VANAVOND NIET SCHAT denken we opnieuw een spetterende middag en avond te kunnen organiseren. Ze starten ieder optreden onheilspellend met de kreet: We breken de hut af! Ieder optreden beschouwen de mannen als een uitdaging om het publiek op te juinen en te amuseren. En daartoe zetten ze alles in. Ze wonnen al eens de publieksprijs van de Clash of the Coverbands en reizen al jarenlang het Nederlands elftal achterna over de hele wereld. Ze spelen steeds op de zogenaamde Oranje camping. Ze stonden in het voorprogramma van bands als Rowwen Héze, Pater Moeskroen en Van Dik Hout. Eigenlijk wel tof dat een zo geroutineerde band met Tiona in zee wil om samen muziek te maken. Zanger Jeroen Princen zegt daarover: “In het verleden heb ik als zanger al eens deelgenomen aan proms concerten. Dan sta je ineens tussen mensen die gewend zijn in een heel ander genre muziek te maken. Ik merkte steeds dat er veel respect was voor elkaars muzikale uitingen. En ik heb er leuke contacten aan over gehouden. De band bestaat uit: Jeroen Princen/ zang, Joost Blatter/sax, Michel van Raalte/ bassist, Toine van der Wielen/ drums, Guus van der Mond/ gitaar. Samen met Tiona spelen ze 12 liedjes samen, waarbij ons koor meestal alleen de refreinen meezingt. Daar zitten leuke muzikale uitstapjes voor ons bij zoals Je bent sexy als je danst, Ik heb zo waanzinnig gedroomd, liedjes van Guus Meeuwis en Andre Hazes en Gers Pardoel. Natuurlijk gaan we weer samen repeteren, altijd een hoogte punt in het jaar. De exacte datum daarvan is nog niet bekend.

Jeroen Princen: “iIk heb allang ontdekt dat we met muziek maken niet rijk kunnen worden. Dat heb ik lang geleden al op mijn buik geschreven, het gaat vooral om de passie en de lol die we samen delen,”

En als Oranje-huisband hebben ze nog een Cruyfiaanse uitspraak: als de drummer aftikt dan moet je beginnen! Dat is goed om te weten!

En zo keren we weer terug bij waar we ooit begonnen als we op 29 april de Koninginnejam organiseerden; ook toen zat er steeds een beetje oranje franje aan. Toen Tiona met deze vraag kwam om het Smartiesfestival met ons te organiseren, voelde dat direct goed.”

Meezingfestijn met Tiona in de Potter

Tiona gaat weer een carnaval meezingfestijn organiseren in het café van de Potter. Bekende mee-zingers, zoals het Café aan de haven, de Clown, Bloed zweet en tranen, Oh oh Den Haag en vele andere meezingens worden nu volop ingestudeerd. Het zal, evenals vorig jaar, weer een groot feest worden! Tiona heeft er zin in! Jullie ook?

Iedereen is welkom, entree gratis, op zondagmiddag 15 februari van 15.00 tot ongeveer 18.00 uur in het café van de Potter; Carnavalmeezingers voor oud en jong!!!

Tiona's smarties festival met een gulle lach en een enkele traan

  • Gepubliceerd in Nieuws

TIONA’S SMARTIESFESTIVAL MET EEN GULLE LACH EN EEN ENKELE TRAAN

Twee bands staan er op het programma;
De Bijtels en HaRP. En alom aanwezig natuurlijke het enorme 120-koppige Smartlappenkoor Tiona. Op zondag 28 september zullen de schilderijen van de huilende zigeunerkindjes weer de wanden van zaal De Potter in Schaijk vullen. Uiteraard wordt de zaal weer opgetuigd in de overbekende rood/ zwart huiskleur van Tiona en dan kan het feest beginnen. Samen smartlappen zingen brengt iets te weeg bij mensen. Zelfs bij degenen die beweren er niets om te geven. De ongecompliceerdheid van de teksten en de muziek zorgen voor een ontspannen sfeer en iedereen kan op z’n minst de refreintjes meezingen; wat u zegt, meebléren!

Meer nog dan andere jaren is er tijd ingeruimd voor het eigen koor Tiona. Het voor zover bekend grootste smartlappenkoor van Nederland gaat samen met De Bijtels een aantal nummers zingen en dat vereist nogal wat oefening vanwege de grote tegenstelling; coverband cq smartlappenkoor. Door het jaar heen worden onder leiding van dirigent Ellen Geurts van Kessel worden er steeds nieuwe liedjes aan het eigen repertoire toegevoegd, ook die worden ten gehore gebracht.

HaRP en De Bijtels
Bijzonder om te kunnen vermelden is dat uit het koor een geheel nieuwe band ontsproten is: HaRP. Bassist Piet van der Linden is grotendeels verantwoordelijk voor de muziekkeuze van HaRP. "Ik zoek naar repertoire dat aansluit bij de bezetting en bij onze eigen smaak. We kunnen alle vier zingen, en als instrumenten hebben we een accordeon, twee gitaren en wat kleine slaginstrumenten. We hebben inmiddels een 40-tal nummers op ons repertoire staan in de stijlen americano, muzette, Iers en folk. Het moet pure, doorzichtige muziek zijn, niet te lawaaierig , Het liefst zouden we alles akoestisch doen, maar dat gaat niet in grote zalen." Verder bestaat HaRP uit Hans Kuijpers (zang/percussie), Hans de Rooij (gitaar) en Richard Westra (accordeon). Al deze mensen maken deel uit van het Tiona combo. Hans Kuijpers is koorlid en soms solo zanger.

De uitsmijter van de dag vormt de coverband De Bijtels uit Alphen NB. Deze semi -professionele band voorziet menig feest van muzikale omlijsting. En daar zijn ze heel erg goed in. Het repertoire is breed. In feite omvat dat een halve eeuw aan allerlei liedjes die nog altijd goed in het gehoor liggen. Zowel engels-,nederlands- ,als franstalig. Opmerkelijk zijn de Rowwen Héze en Queen specials. De Bijtels staan garant voor FEEST. En ze zullen alles uit de kast halen om dat voor elkaar te krijgen. Eenmaal op het podium zijn ze er maar moeilijk weer af te krijgen. Samen met Tiona zijn een aantal nummers ingestudeerd,ondermeer van Neil Daimond, Normaal, Wolter Kroes en Van Dik Hout.

De Loterij;
Ook de roemruchte loterij is er weer om de toegang gratis te kunnen houden en dus laagdrempelig te zijn, organiseert Tiona elk jaar een loterij. De prijzen worden steeds groter ,meer, mooier en kostbaarder dankzij een vrijgevige Schaijkse middenstand. En bezoekers moeten vooral blijven totdat de hoofdprijs getrokken wordt. In de afgelopen jaren is het een paar keer voorgevallen dat juist de hoofdprijs niet afgehaald werd. En dat is zonde.
De 1e prijs is een verblijf voor 2-4 personen in Windau Lodge Westendorf – Tirol – Oostenrijk. Dit luxe welnes aparthotel, voorzien van alle comfort, is vorig jaar geopend en super mooi gelegen op de nieuwe 18-holes golfbaan van Westendorf. Deze prijs is geschonken door de heren Mark de Vocht & Mark Smits of te wel Mountain Residences. Kijk snel op www.windaulodge.com en laat u verrassen!


De 2e prijs is een reischeque t.w.v. 100,00 Euro en is geschonken door Peters installaties en TravelXL Schaijk.
We hebben drie 3e prijzen: Restaurant Herperduin, Eet- en borrel café de Notaris en Pan & Zo restaurant hebben ieder een hele mooie dinerbon beschikbaar gesteld.

De prijzen voor de loterij zijn geschonken door o.a.:
Albert Heijn, Schoenen- en SportshopBento, De Bouwklus, Bruna de Spijker, Cicle fietsen, Dellemann Bloem & Decoratie, Derks autobedrijf, Emtee, Gizmo haarmode, Restaurant Herperduin, ’t Heuveltje mode, Autobedrijf Hevank, Kim’s kinderkapsalon, Chinees Restaurant Kota Radja, de Kriekeput, Lucas Schoot natuursteen Oss, Magnifiek damesmode, Manders optiek & juwelier, Elektro Megens, Mountain Residences, IJssalon Nieuw Schaijk, Eet & drinkcafé de Notaris, Pan & Zo restaurant, Pebbels baby- & kinderkleding, Pe-Da Shop, Aannemersbedrijf Peter Peters, Peters installaties, Autobedrijf Pieter van Wiechen, Plein 5 casuals, Ploegmakers kapsalon, Pizzaria de Raaf, de Regiobank, Rien van Mun, Bakkerij Sanders, Sisters stoffen & fournituren, Snuf en Shoe, van Sons eethuis, TravelXL Schaijk, Unilever Nederland, het Versgilde (Bakkerij Bongers – Gall en Gall –van Kraaij keurslager), Verstegen tuinplanten, Cafetaria Wieland, van Zummeren Hyundai Fiat, bedrijven die anoniem willen blijven en enkele Tiona leden.
Kortom: We verloten waardebonnen met een totaal bedrag van bijna 700,00 Euro. In totaal zijn er ruim 100 prijzen te verloten. De verkoop van de loten vindt plaats in de korte pauzes tijdens het Smartiesfestival. (15:45-16:00 en 18:15-18:45) De loten kosten 1,00 Euro per stuk of 6 loten voor 5,00 Euro. De trekking van de winnende loten vindt plaats tijdens het Smartiesfestival op 28 september in de Potter om ca. 19:15 uur.

De organisatie van het Smartiesfestival is mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële ondersteuning van:
Café Feesterij de Potter
Hagro Precisie BV
Loonbedrijf Peter Loeffen
Manders Keukens 
Notaris Kantoor Van Mourik & De Bie

Wanneer? zondag 28 september van 15 tot ± 22.00 uur.

Waar? Zaal de Potter in Schaijk

Gratis Toegang

28 september - Grote loterij tijdens Smartiesfestival

Wat ooit begonnen is met een loterij met prijzen die de Tiona leden nog ergens op zolder hadden staan is dankzij gulle giften van vele Schaijkse ondernemers uitgegroeid tot een volwaardige loterij met prachtige en nuttige prijzen.

De 1e prijs is een verblijf voor 2-4 personen in Windau Lodge Westendorf – Tirol – Oostenrijk. Dit luxe welnes aparthotel, voorzien van alle comfort, is vorig jaar geopend en super mooi gelegen op de nieuwe 18-holes golfbaan van Westendorf. Deze prijs is geschonken door de heren Mark de Vocht & Mark Smits of te wel Mountain Residences. Kijk snel op www.windaulodge.com en laat u verrassen!

De 2e prijs is een reischeque t.w.v. 100,00 Euro en is geschonken door
Peters installaties en TravelXL Schaijk.

We hebben drie 3e prijzen:
Restaurant Herperduin, Eet- en borrel café de Notaris en Pan & Zo restaurant hebben ieder een hele mooie dinerbon beschikbaar gesteld.

Verder hebben wij van diverse horeca bedrijven en winkeliers uit Schaijk ruim 50 waardebonnen ontvangen om te verloten. Maar ook vouchers voor een slagroomtaart, APK keuringen, Health Check van de auto, marmer naambord, ijscoupes, tas met boodschappen, planten en een kappersbon voor knippen en kleuren.

Er zijn ook prachtige cadeaus geschonken zoals o.a. handige fietstassen, wijn, 10 badenkaart, ketting met onyx stenen en bergkristal, dubbele fietsendrager, koelbox, gereedschap, schemerlampen, hobbypakketten, draadloze deurgong, verzorgingsartikelen, kleding accessoires en verrassingspakketten.

Kortom:
We verloten waardebonnen met een totaal bedrag van bijna 700,00 Euro.
In totaal zijn er ruim 100 prijzen te verloten.
De verkoop van de loten vindt plaats in de korte pauzes tijdens het Smartiesfestival.
(15:45-16:00 en 18:15-18:45)

De loten kosten 1,00 Euro per stuk of 6 loten voor 5,00 Euro.
De trekking van de winnende loten vindt plaats tijdens het Smartiesfestival op
28 september in de Potter om ca. 19:15 uur. Toegang gratis!

De organisatie van het Smartiesfestival is mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële ondersteuning van Café Feesterij de Potter, Hagro Precisie BV, Loonbedrijf Peter Loeffen, Manders Keukens en Notaris Kantoor Van Mourik & De Bie.

Tiona

Tiona betekent letterlijk : Thuis is ook niet alles.
Het is een koor voor mensen die graag zingen en van gezelligheid houden. Het repertoire bestaat uit Nederlandstalige smartlappen en levensliederen.

Tiona is gestart in september 2001 en telt vanaf de oprichting ongeveer 70 tot inmiddels méér dan 100 leden. Het is een vereniging, met statuten en een huishoudelijk reglement. Vanaf 2004 wordt er voor mensen die lid willen worden gewerkt met een wachtlijst.

Abonneren op deze RSS feed