Menu
Peter Boeijen

Peter Boeijen

E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Website URL:

Aluminiumbouw d'n Boeij is genomineerd voor de Reynaers Projectprijs!

  • Gepubliceerd in Nieuws

We zijn genomineerd voor de projectprijs van Reynaers Aluminium Nederland!
Breng nu je stem uit op Fortwachterswoning Poederoijen door hier te klikken!

Op de plek van een voormalige fortwachterswoning aan de noordelijke Maasoever bij Poederoijen bouwde TM2 architecten een nieuwe brasserie met bovenwoning. De nieuwbouw staat op exact dezelfde locatie en heeft vergelijkbare contouren. De gevels zijn met hout bekleed en grote vensters bieden volop uitzicht over het fort, de Maas, de dijk en de uiterwaarden. Omdat de geschiedenis een belangrijk uitgangspunt is bij het ontwerp van de nieuwe fortwachterswoning, legt architect Mick Martens van TM2 architecten uit Arnhem eerst de historische achtergrond van de locatie uit: “De batterij onder Poederoijen is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, een negentiende-eeuwse verdedigingslinie die de steden in het westen van Nederland moest beschermen tegen aanvallen vanuit het oosten en zuidoosten. De linie bestaat uit forten met daartussen inundatiegebieden. Bij een aanval konden die gebieden onder water worden gezet, zodat de vijand niet verder kon oprukken. De batterij is een verdedigingswerk met een bomvrij kazernegebouw. Aan de toegangsweg werd in 1880 een woning gebouwd op een verhoogd plateau, zodat bij inundatie de woning droog zou blijven. Hier woonde de fortwachter, die was belast met de bewaking van de batterij en het toezicht op het onderhoud. De woning is in 1957 gesloopt.”

Revitalisatie fort
De Batterij is eigendom van Staatsbosbeheer. Die heeft als doelstelling behoud en beheer van de natuur, en niet van de gebouwen. De Stichting Behoud Waterlinie Bommelerwaard heeft daarom deze batterij, samen met de Batterij onder Brakel, geadopteerd, met als doel consolidatie en revitalisatie van het gebied. Al 10 jaar is Mick Martens betrokken bij de herontwikkeling, eerst in een adviserende rol bij de wijziging van het bestemmingsplan. Vervolgens als opdrachtgever/directievoerder bij de restauratie van het exterieur van de bomvrije kazerne en de wederopbouw van brug over de gracht naar de kazerne in 2012. Ook de plannen voor de bouw van de nieuwe fortwachterswoning waren toen al vergevorderd, maar de uitvoering ervan moest nog wachten op benodigde vergunningen.

Footprint en silhouet
In 2016 kon de bouw starten en in de zomer van 2017 is de nieuwbouw opgeleverd. Op exact dezelfde locatie als de voorganger is op een verhoogd plateau de nieuwe fortwachterswoning gebouwd. De oorspronkelijke hoofdvorm heeft architect Martens als onderlegger gebruikt voor de nieuwe fortwachterswoning, maar door in detail sterk af te wijken heeft de nieuwbouw duidelijk een eigentijds karakter. “De footprint en het silhouet van het nieuwe gebouw zijn vergelijkbaar met het oorspronkelijke ontwerp. De fortwachterswoning had een rechthoekige plattegrond en bestond uit een kleine kelder onder het huis, een bouwlaag met zadeldak. De gevel was voorzien van houten rabatdelen.”

Zuivere hoofdvorm
Ook de nieuwe fortwachterswoning is voorzien van een houten gevelbekleding. “Door dit materiaal door te zetten op het dak en de hemelwaterafvoeren, dakgoten en dakdoorvoeren aan het zicht te onttrekken, ontstaat er een zuivere hoofdvorm.” De breedte van de latten is leidend geweest in de afmetingen van de gevels, de gevelopeningen en de traptreden. “Ik heb het allemaal zo uitgekiend en ontworpen dat er overal even brede en onverzaagde latten passen.” Alle dakdoorvoerleidingen zijn in een brede schoorsteen samengebracht, die met hetzelfde hout is bekleed als gevels en dak. Resultaat is een archetypische hoofdvorm en een strakke detaillering.

Dynamische gevelopeningen
De gevelopeningen brengen dynamiek in dit strakke ontwerp. De architect heeft gekozen voor diverse aluminium profielen van Reynaers, die Aluminiumbouw D’n Boeij vakkundig tot strakke raam- en deurkozijnen heeft verwerkt. “Ik maak gebruik van een aaneenschakeling van verschillende kozijntypen zoals de vaste delen met draaiende delen en de schuiframen. Ook heb ik shadowboxen toegepast, met een slank gedetailleerd wisselprofiel.” In de shadowboxen zit ondoorzichtige beglazing die is voorzien van een volvlak aangebrachte emaillaag aan de binnenzijde. “De brasserie en de woning zijn twee verschillende brandcompartimenten. Achter de shadowboxen op de eerste verdieping zijn brandwerende borstweringen aangebracht, die in de gevel niet zichtbaar zijn. Op deze manier konden we hetzelfde kozijnprofiel gebruiken.” De shadowboxen zijn als borstwering op de verdieping toegepast en als hoge panelen ter weerszijden van de entree van de horeca. De kleur is zo gekozen dat het onderscheid met de ‘normale’ glazen openingen minimaal is.

Brasserie
Het nieuwe gebouw bestaat uit een brasserie op de begane grond en in het souterrain en op de eerste verdieping bevindt zich een woning. Vanuit de brasserie bieden de grote vensters een panoramisch uitzicht op de omgeving, onder meer op de bomvrije kazerne. In drie gevels kan een schuifraam opengezet worden. Aansluitend aan de begane grond is een terras aan de zuidwestzijde. De jonge bomen die op oude foto’s van de originele fortwachterswoning te zien zijn, staan nu volgroeid aan de kant van de dijk en werpen ’s zomers hun schaduw op het huis en terras. Een halve verdieping lager is een klein terras op het noordoosten. Strokenvensters brengen ruim daglicht in het souterrain, dat ruimte biedt aan een vergaderruimte, toiletten en opslag.

Bovenwoning
De bovenwoning heeft een aparte entree in de noordoostgevel. Door grote vensters in de kopgevels en aan het balkon op het zuidwesten heeft de woning een nog weidser uitzicht over de Maasdijk. Vooral vanuit de hoge woonkamer met een open kap en een mezzanine is het zicht overweldigend. Het balkon is bereikbaar vanuit de woonkamer en een van de drie slaapkamers. Het is grotendeels uit het hoofvolume gesneden en steekt evenveel uit de gevel als de luifel van het terras.

Onderhoudsarm
Vooral met een stichting als opdrachtgever vindt Mick Martens het belangrijk om onderhoudsarme oplossingen te bedenken. “Met de houten gevelbekleding met duurzaamheidsklasse 1 en de aluminium kozijnen is een prachtig resultaat bereikt dat bovendien zeer onderhoudsarm is.” Tot slot wil de architect benadrukken dat “met de realisatie van deze nieuwe fortwachterswoning er een nieuwe tijdlaag aan de batterij bij Poederoijen is toegevoegd en de batterij hiermee toegankelijk is geworden voor een groter publiek.” De brasserie heeft inderdaad aan klandizie geen gebrek, verzekert de uitbater.

Klik hier voor een video van Fortwachterswoning in Poederoijen.
Alvast bedankt voor het stemmen!

Aluminiumbouw d'n Boeij is genomineerd voor de Reynaers Projectprijs!

  • Gepubliceerd in Nieuws

We zijn genomineerd voor de projectprijs van Reynaers Aluminium Nederland! Breng nu je stem uit op kindercampus Zuidas door hier te klikken. Kindercampus Zuidas biedt ruimte aan een basisschool, kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang en sporthal.

Fact Architects en Hund Falk architecten maakten samen het ontwerp voor deze lichte, ruime en frisse school met een bruisend hart. Een open structuur van ruige houten delen in stalen kaders is geplaatst voor robuuste gevels met grote aluminium kozijnen en plaatmateriaal.

Gefaseerde bouw
Het gebouw is in fases gebouwd en is deels op locatie verplaatst. De eerste fase is achter een bestaande sporthal gebouwd. Na de sloop van de bestaande bebouwing is de tweede fase gerealiseerd. Daarna is het eerste bouwdeel 30 meter verschoven en naadloos gekoppeld aan het tweede. Indien de verwachte kinderaanwas doorzet, wordt in 2017 op het lage bouwdeel een extra laag gerealiseerd.

Opzet van de school
Intern is het gebouw georganiseerd rondom een grote centrale aula annex speellokaal. Een brede tribunetrap verbindt deze met de bovengelegen bibliotheek. De school is verder opgedeeld in vier clusters naar leeftijdsgroep. De tussenruimtes tussen de groepslokalen worden ook gebruikt door de buitenschoolse opvang. Deze opzet en verbondenheid met omliggende buitenruimtes zorgen ervoor dat de kinderen hier op een prettige wijze kunnen leren en spelen.

Robuuste gevel
Het gebouw is herkenbaar aan de gevel van ruig hout, glanzend aluminium en glas. De gehele begane grondgevel bestaat uit glazen puien. Op de verdiepingen hebben de groepsruimtes extra grote ramen en de gymzaal zelfs een raam van 3,6 x 5 m. Er is gekozen voor 1 type slank aluminium kozijnprofiel. Het geanodiseerde aluminium past goed bij het hout en staal. Ook de geluidwerendheid was belangrijk bij de kozijnkeuze vanwege het drukke verkeer rond de school. Tenslotte speelde de prijs een rol, gezien het krappe budget voor de school. Voor de gevel langs, ook deels voor de ramen, is een open structuur van ruige houten schaaldelen in stalen frames geplaatst.

Klik hier voor een video van kindercampus Zuidas kindercampus Zuidas.

Binnen montagemedewerkers Aluminiumbouw D’n Boeij.

Heb je iets met techniek en werk je graag met je handen? En ben je net klaar met school en weet je eigenlijk nog niet precies wat je wilt? Dan is dit je kans!

Wat houdt het werk in?
- Montage werkzaamheden.

Wat bieden wij jou?
- Interne opleiding.
- Doorgroei mogelijkheden.
- Een gezellige werksfeer.
- En natuurlijk een baan in Schaijk een werelddorp en dus een baan in je achtertuin.

Deze functie vereist?
- 
Interesse in de techniek.
- Handige handjes.
- Inzet.
- Een leeftijd tussen de 17 en 21 jaar.

Interesse?
Voor interesse kun je contact opnemen met:
Peter Boeijen
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Of loop gerust even binnen en vraag naar Jos van der Linden.

Mountainbikeclub CycleSchik presenteert nieuw clubtenue!

  • Gepubliceerd in Nieuws

Mountainbikeclub CycleSchik presenteerde zijn nieuwe clubtenue bij De Kriekeput in Herpen. Alle leden en sponsoren waren uitgenodigd daarbij aanwezig te zijn. Vanaf 12.30 uur was er een hartelijk ontvangst door het bestuur van CycleSchik. Na een informeel kennismakingsrondje met de onder andere de hoofdsponsoren - Rösler uit Oss en De Kriekeput - en de leden van de fietsclub, wachtte iedereen vol spanning op de presentatie van de nieuwe clubkleding welke is voorzien van het logo van schaijkeenwerelddorp.

Op de klanken van het alom bekende nummer van Joe Cocker 'You can leave your hat on' swingde het bestuur in niets onthullende zwarte capes inclusief fietshelm en fietshandschoenen de zaal van De Kriekeput binnen. De leden en sponsoren waren aangenaam verrast en onder luid applaus danste iedereen uitbundig mee, terwijl het bestuur de spanning opbouwde door te beginnen met - op het ritme van de muziek - de fietshandschoenen uit te doen. Vervolgens liet men tegelijkertijd de capes vallen, waarmee het clubtenue zichtbaar werd. De aanwezigen waren laaiend enthousiast over zowel het tenue en de uitbundige kleuren als ook de presentatie zelf. 


Daarna kregen alle leden de kleding uitgereikt en kon de grote fotoshoot beginnen. 
Alle dertien sponsoren werden persoonlijk bedankt met een prachtig bloemstuk in de clubkleuren, waar heel toepasselijk ook spaken en tandwielen in waren verwerkt . De shirts werden goed onder de loep genomen en de sponsoren werden in de spotlights gezet. 

Rendierestafette
De leden en sponsoren werden vervolgens uitgenodigd om in het nieuwe clubtenue deel te nemen aan de zogenaamde rendierestafette in het bosgebied van Herperduin, waarbij het accent duidelijk lag op 'schik maken met de fiets'. Er werden groepen gemaakt en iedere groep kreeg een kaart van het bosgebied om zijn weg te vinden naar de diverse posten, waar allerlei behendigheidsoefeningen per fiets gedaan moesten worden met uiteraard een sportieve en creatieve puntentelling. Na terugkomst van deze leuke tocht werd de middag voortgezet in De Kriekeput met een gezellige aangeklede borrel en een heerlijke kop snert erbij. 

Voor meer informatie over de Herpense mountainbikeclub kan men terecht op www.cycleschik.nl. wie ook wel een keer wil meefietsen met de club kan contact opnemen met Leon Jansen van CycleSchik.

Aluminiumbouw D'n Boeij wint projectprijs 2013!

  • Gepubliceerd in Nieuws

Het publiek heeft de Nedinscofabriek in Venlo gekozen als winnaar van de publieksprijs van de Reynaers Projectprijs 2013. De renovatie van het voormalige fabriekscomplex, een ontwerp van diederendirrix architecten, gerealiseerd door gevelbouwer Aluminiumbouw D’n Boeij, kreeg de hoogste waardering van het publiek: een 8,6. 

In 2006 sloten de gemeente Venlo en woningcorporatie Woonwenz een akkoord om het monumentale complex te behouden. In opdracht van hen maakte diederendirrix architecten uit Eindhoven daarna de plannen voor renovatie, restauratie en herbestemming van het rijksmonument. In 2013 is de renovatie afgerond. De nieuwe invulling is een mix van appartementen met ook woningen in het sociale segment, kantoren en deels productie-eenheden.

Juryrapport

Nadat de vakjury uit de inzendingen voor de Reynaers Projectprijs 2013 tien projecten had genomineerd, kon het publiek stemmen op de genomineerden via de website projectprijs.reynaers.nl en dit resulteerde uiteindelijk in de hoogste waardering voor de Nedinscofabriek. 

De jury omschreef het project als volgt: ‘De Nedinscofabriek aan de zuidkant van het centrum van Venlo is in de jaren twintig van de vorige eeuw gebouwd volgens de principes van de Nieuwe Zakelijkheid. Anno 2013 is het na een grondige renovatie en transformatie een broedplaats voor nieuwe bedrijvigheid. Met name mediabedrijven hebben hun intrek genomen in het witgestucte complex, dat mede dankzij zorgvuldig gekozen aluminium kozijnen voldoet aan de hedendaagse eisen van comfort en energiegebruik. In een deel van het complex bevinden zich appartementen. Per functie is gekeken naar de juiste oplossing voor de gevel. In de toren, waar geen isolatie nodig was, zijn de oorspronkelijke kozijnen behouden. Alle onderdelen van het complex bij elkaar geven een harmonieus gevelbeeld, met een maat en een tijdloos ritme dat in de kozijncomposities is gevangen.’

Prijsuitreiking

Namens diederendirrix architecten namen projectarchitect Remco Mulder, projectleider Tom Kuipers en bouwkundige Coen de Swart de prijs in ontvangst. Zij ontvingen uit handen van Hans van der Looij, Sales & Marketingmanager van Reynaers, een cheque ter waarde van 2.500,00 euro. Een zelfde prijs werd uitgereikt aan Peter en Nellie Boeijen, de eigenaren van gevelbouwer Aluminiumbouw D’n Boeij uit Schaijk. Reynaers doneert bovendien een zelfde bedrag aan een goed architectuurdoel dat in overleg met de winnaars wordt bepaald. Lokatie van de prijsuitreiking was heel toepasselijk de Yagua Skybar op de zesde verdieping van de Nedinscofabriek.

Tom Kuipers sprak zijn waardering uit voor de samenwerking met zowel Reynaers als Aluminiumbouw D’n Boeij gedurende het hele project van ontwerp tot realisatie. Kuipers: ‘’ als je een vraag stelt, krijg je een antwoord en bovendien kun je erop vertrouwen dat het een kloppend antwoord is. Iets dat tegenwoordig vreemd genoeg niet meer vanzelfsprekend is in de bouw.’’ Peter Boeijen vult aan: “door in het beginstadium al bij zo’n project betrokken te worden, kun je als gevelbouwer tenminste je expertise inbrengen en meedenken in oplossingen. ‘’ Ook hij kijkt tevreden terug op de samenwerking in het project. ‘’Ik ben trots op het eindresultaat’’ besluit Boeijen.

Aluminiumbouw D'n Boeij

D'n Boeij is in de afgelopen dertig jaar uitgegroeid tot een bedrijf met een gerespecteerde naam in de aluminiumbranche. Creatief, niet alledaags en uniek in de toepassing van aluminium. Peter Boeijen wil de mensen meegeven dat aluminium helemaal niet koud en kil is. Het is modern, strak en kan zeker ook warm zijn. Aluminium is een van de meest duurzame bouwmaterialen: bijna onderhoudsvrij, krachtig isolerend en oersterk. Het slanke profiel van aluminium kozijnen garandeert bovendien een maximale lichtinval. Laat de zon nu maar schijnen!

Abonneren op deze RSS feed