Menu
Redactie SEW

Redactie SEW

Webmaster van Schaijk een Werelddorp!

E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Website URL: http://www.sewd.nl

Draag bij aan de toekomst van ons Werelddorp

 • Gepubliceerd in Nieuws

Vier kartrekkers mobiliseren de zevenduizend inwoners van Schaijk om mee te denken over de toekomst. Dat moet begin 2018  leiden tot een actieprogramma met concrete stappen.

 

Alfons Smits (MKB Schaijk-Reek),  Roy van Boekel (carnaval De Moeslanden), Henrie Lamers (DAW) en Bianca Verkuijlen (zorgcoöperatie  Schaijk) brengen enthousiast hun boodschap. 

,,We zijn trots op Schaijk. Dat willen we juist versterken. Er gebeurt al heel veel. Er zijn allerlei initiatieven die de leefbaarheid ten goede komen. Bijvoorbeeld vanuit de zorgcoöperatie of verenigingen. Iedereen is bezig met leefbaarheid. Dat gaat om wonen, scholen, clubs, winkels, ondernemers en zorg. Het vliegwiel draait, maar je moet het wel aan de gang houden.'' 

Het kwartet kartrekkers heeft 65 inwoners - een doorsnee van Schaijk - uitgenodigd om een avondje mee te denken. Over wat ze missen, waar ze trots op zijn, waar ze last van hebben, zich zorgen over maken. Dat leverde een flinke waslijst op van 24 onderwerpen.

De groep van 65 gaat de thema's verder uitwerken. Iedereen benadert daarvoor een of twee andere personen om ook mee te werken. Via de website www.toekomstvanschaijk.nl kunnen inwoners zich ook aanmelden. 

Bron: Brabants Dagblad

De Schaijkse Quiz komt er aan!

Beste Schaijkenaren,

Het zal jullie ongetwijfeld al via diverse media bereikt hebben, maar we zijn met een aantal enthousiastelingen de uitdaging aangegaan om een echte Schaijkse Quiz te gaan organiseren.

Na een omweg als Oudjaars en Ollingjoar Kwis via het platform Schaijk een Werelddorp krijgt Schaijk nu zijn eigen dorpsquiz.
De organisatie is samengesteld, de taken zijn verdeeld, de website is gemaakt en het allerbelangrijkste: de data zijn gekozen!!
Data inderdaad, want de Schaijkse Quiz is niet goed voor slechts één leuke avond, maar voor twee fantastische avonden!

Op de eerste avond komen de deelnemende teams de quizboeken ophalen waarna ze een spannende avond tegemoet gaan.
Een avond gevuld met kennisvragen en weetjes, zoek-, geheime en zeker ook bijzondere opdrachten.
Bij deze opdrachten zullen de teams niet alleen de teamgenoten nodig hebben maar ook (oud-) dorpsgenoten, familie, vrienden en misschien zelfs vage kennissen.
Met recht dus een Schaijkse Quiz want het belangrijkste doel is om elkaar als Schaijkenaren (nog) beter te leren kennen.
Daarom eindigen we dan ook niet op dezelfde avond maar laten we iedereen een week in spanning om op de volgende zaterdagavond te knallen op de afsluitende finale- en feestavond.

De Schaijkse Quiz - 2018 gaat plaatsvinden op de zaterdagen 3 en 10 maart 2018.

Dus: vind je het leuk om deel te nemen aan de Schaijkse Quiz, meld je (team) dan snel aan via de website: www.deschaijksequiz.nl !

Met vriendelijke groet,

de schaijkse quiz 2 

                                                                                            

Speuren naar (wild)sporen

Speuren naar (wild)sporen

Platform Toerisme Landerd organiseert zaterdag 28 oktober 2017 samen met de Wildbeheereenheden van Schaijk en Zeeland een tocht door de bossen. Onder leiding van de leden van de Wildbeheereenheden wordt gezocht naar sporen van onder andere dassen, vossen , hazen en ander klein wild, reeën in het bijzonder. Met een beetje geluk is er een kans om tijdens de schemering oog in oog te komen staan met dit klein wild.

De leden van de Wildbeheereenheden geven tijdens de wandeltocht uitleg over klein wild, hun leefwijze en zij laten de deelnemers kennismaken met de diverse sporen die deze dieren achterlaten in de bossen. Ook vertellen zij over de taken van wildbeheereenheden.

De startlocaties zijn de parkeerplaats van voetbalvereniging Festilent in Zeeland en tuincentrum Verstegen aan de Willibrordusweg 6 in Schaijk, rechts bij de ingang van het tuincentrum.

De tocht start exact om 16.00 uur en duurt tot 18.00 uur. Deelnemers dienen daarom uiterlijk 15.45 uur aanwezig te zijn. Stevig schoeisel en kleding die tegen een stootje kan is aanbevolen. Na afloop is er voor iedere deelnemer een kop soep.

Deelname is gratis en geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar. Aanmelden voor de tocht is verplicht en kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus vol is vol. Aanmelding kan tot woensdag 25 oktober. Vermeld bij aanmelding uw naam, e-mailadres, woonadres, telefoonnummer, het aantal deelnemers dat u aanmeldt en de gewenste startlocatie. Platform Toerisme Landerd informeert u tijdig per e-mail bij welke startlocatie u op 28 oktober wordt verwacht.

Voor meer informatie: www.vvvlanderd.nl

Tijd voor een nieuwe prins!


Op het moment van schrijven zitten we nog zo’n 36 nachtjes van 11 november. En 11-11 is een magisch getal voor de carnavalvierders onder ons. Het is de start van het carnavalsseizoen en in vele dorpen wordt dan ook de nieuwe Prins carnaval bekend gemaakt.

Zo ook in Schaijk. En dit jaar is het 11-11-bal ook echt op 11 november. Mooier kan toch haast niet. Die avond wordt er bekend gemaakt wie de nieuwe heerser wordt over het Moesland voor de aankomende twee jaar. Maar voordat dit bekend wordt gemaakt krijgen Prins Johnny en Prinses Ingrid hun welverdiende afscheid.

Prins Johnny heeft samen met zijn prinseske de afgelopen twee jaar geregeerd over het Moesland. En dat hebben ze prima gedaan. Tijdens de bekendmaking begon hij al sterk met een mooie speech en de toon was direct gezet met zijn slogan; “Un bietje steuke hurt durbe!” Een slogan die de prins op het lijf geschreven was. De rest van Schaijk kon zich hier ook heel goed in vinden, want daar is de carnaval toch voor bedoeld; elkaar een beetje opnaaien.

De eerste optocht onder Prins Johnny verliep erg nat en werd zelfs verzet naar dinsdag. Iets wat nog nooit was voorgekomen in de geschiedenis. Één keer eerder is de optocht verzet geweest, dat was in 1990. Toen werd de optocht een week verzet en op een zondag gelopen.

Overigens nog steeds een prima keuze geweest om de optocht te verzetten. Een jaar later hadden we de tweede optocht onder Prins Johnny en wat we met zijn allen niet wilden gebeurt toch; regen.

Dat heeft mij aan het denken gezet. Een keer regen dat kan, maar twee jaar op rij?
En toen viel het kwartje; de Prins is een Spiering en die houden van water!

Wikipedia schrijft het volgende over een spiering: “De spiering (Osmerus eperlanus) behoort tot de familie van de spieringen (Osmeridae). De spiering wordt ook wel "komkommervisje" genoemd.

Dit visje komt voor in zowel zoet als zout water en is een echte scholenvis. Hij houdt van grote open wateren zoals het IJsselmeer, maar komt ook in de Amsterdamse grachten voor. Een zoutwaterspiering wordt tot 30 cm lang en 8 jaar oud terwijl de zoetwaterspiering meestal niet ouder dan 3 jaar wordt en niet langer dan 14 cm.”

Kortom de prins gedijt in alle wateren, past zich goed aan maar moet veel vocht hebben. Een biertje op zijn tijd is prima, maar om dan ook nog het weer naar zijn hand te zetten…Dat gaat te ver!

Tijd voor een nieuwe prins! Als het kan één van Van Son!

Mocht jij wel weten wie de nieuwe prins wordt geef dit dan door via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en maak kans op twee vrijkaarten voor de pronkzitting!

Houdoe!

René Derks
www.deoptocht.nl

Anja Maathuis

Naam: Anja Maathuis

Naam bedrijf: Firma Spijkers

In 1933 is mijn oma begonnen met een tabakszaak. In 1963 namen mijn ouders de zaak over en werd het assortiment uitgebreid. In 1997 namen Benno en ik de zaak over en werden we Bruna. Vanaf 1 september gaan wij een nieuwe uitdaging aan en gaan wij verder als

The Readshop Express

 

Adres: Runstraat 4, 5374 AC Schaijk

Site: www.readshop.nl

E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Omschrijving gezin:

32 Jaar getrouwd met Benno, we hebben 2 zonen, Luuk van 23 jaar en Jaap van 20 jaar. Sinds 3 jaar een hele leuke schoondochter, Anouk.

Wie ben jij als ondernemer:

Ik ben geboren boven de balie en heb van kleins af aan altijd belangstelling gehad voor de winkel. Inmiddels al 35 jaar werkzaam en nog steeds met heel erg veel plezier. Vooral het contact met mensen is voor mij heel belangrijk.

Nog steeds gedreven en ambitieus en heel veel met mijn winkel bezig. Nu we The Readshop Express worden, mag ik weer meer zelf gaan ondernemen en kan ik beter inspelen op de lokale markt. Ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging.

Wat maakt jouw uniek? Wat is jouw unieke manier van zaken doen?

Tijd en aandacht voor iedere klant. Dat lukt niet altijd, maar ik en niet te vergeten mijn medewerksters, doen daar elke dag ons best voor. Het is belangrijk dat de klant met een blij en tevreden gevoel de winkel verlaat.

Op welk product dat jouw bedrijf levert, ben je het meest trots? En waarom?

Dat zijn absoluut de boeken. Mijn hart ligt bij de boeken. Ik probeer elke week 1 boek te lezen. Ik schrijf een korte recensie en leg die bij het boek.

Mensen vertrouwen op mijn mening en ik verkoop zo gemakkelijker een boek.

Als ze me dan ook nog komen vertellen dat ze het prachtig vonden, dan ben ik echt trots. Daar word ik erg blij van.

Hoe zie je je bedrijf over 5 jaar?

Ik hoop dat in een tijd van digitalisering mijn winkel toch kan blijven bestaan. Mensen hebben toch behoefte aan persoonlijk contact en cadeautjes blijven ze elkaar altijd geven. Die hebben wij dan ook weer hele leuke en we pakken ze altijd met zorg in.

Hoe zie jij de toekomst voor de Schaijkse ondernemers?

Blij dat het nieuwe centrum er aan komt. Blij met de Maashorst, met Hartje Groen, met de Roompot, met de plannen van vakantiepark Herperduin. Van mij mag het bruisen in Schaijk.

Dan is het een fijne plek om te wonen, te leven, te recreëren en om te winkelen (ondernemen).

Hoe kunnen Schaijkenaren bijdragen aan jouw toekomstbeeld?

“Leven en laten leven”. Denk aan de ondernemers in je eigen gemeente.

Laten we Schaijk samen leefbaar houden.

Sissy Ploegmakers

Naam: Sissy Ploegmakers

Naam bedrijf: Kapsalon Ploegmakers

Adres bedrijf: Past. Van Winkelstraat  30

Site: www.kapsalonploegmakers.nl en www.dreadlocks.nl

E-mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Omschrijving gezin: partner, twee kinderen

Wat maakt jou uniek? Wat is jouw unieke manier van zaken doen?

Met onze hoge vakkennis (wij steken erg veel energie in educatie) zorgen wij dat het niveau van onze werkzaamheden erg hoog ligt en dat gecombineerd met een gezellige losse sfeer maakt ons uniek in de regio.

Wie ben jij als ondernemer?

 Ik ben de 3e generatie in het kappersvak en ben echt opgegroeid in de salon. Ik hou ontzettend veel van haar en vind het fantastisch om iemand mooier te maken door middel van mooi haar. Ik geloof in educatie en een positieve probleemoplossende denkwijze. ik vind nieuwe media en technologische ontwikkelingen in mijn vakgebied interessant en probeer hiervan op de hoogte te blijven en toe te passen indien het bij onze salon past. 

Op welk product dat jouw bedrijf levert, ben je het meest trots? En waarom?

Het is te gek om te zien hoe zelfverzekerd een vrouw kan worden als we gebruik maken van haarvermeerdering dmv onze Great Lengths extensions. En als we dan ook terughoren van onze klanten dat zij zelfs bij andere kappers complimenten krijgen over de door ons geplaatste hairextensions, dan ben ik wel trots!

Hoe zie je je bedrijf over 5 jaar?

Dan hoop ik dat we met z'n allen nog steeds mooi haar maken en dat wij tevreden klanten mogen houden, want daar doe je het voor!

Hoe zie jij de toekomst voor de Schaijkse ondernemers?

 Ik hoop dat we er met z'n allen voor kunnen zorgen dat Schaijk een aantrekkelijk dorp blijft en dat iedereen er graag heen blijft gaan. 

Hoe kunnen Schaijkenaren bijdragen aan jouw toekomstbeeld?

 In Schaijk blijven winkelen en actief blijven voor het dorp

Bijdragen aan Schitterend Schaijk 2017, natuurlijk!

 • Gepubliceerd in Nieuws

Schitterend Schaijk 2017, laat je licht er alvast op schijnen. 

We willen vanuit de gemeenschap Schitterend Schaijk hernieuwd leven inblazen. We mogen sowieso trots zijn, want Schaijk is ieder jaar mooi uitgelicht, zeker in vergelijking met andere omringende dorpen. Mocht je het niet weten, Schitterend Schaijk gaat over het uitlichten van Schaijk in de donkere wintermaanden. Vanaf zeg maar half november tot half januari. Bij de eerste edities kreeg het mooist uitgelichte huis en de mooist uitgelichte wijk een prijs. De laatste jaren is het iets wat de buurtverenigingen zelf doen. Nu willen we dit weer onder de aandacht brengen.

Er liggen al flink wat ideeën op tafel en ook willen we het in december samen laten komen met twee andere evenementen en een feestavond.  

Vele handen maken licht werk, dus we zoeken nog enthousiaste bewoners die hier een bijdrage aan willen leveren. Een aantal buurtvoorzitters heb ik al bereid gevonden en ook op het gebied van kunstzinnigheid dragen er al personen bij. Het gaat uiteindelijk om het uitlichten van ons schitterend dorp. 

Denk je, dan wil ik ook, want ik heb een idee, kan mooie stukken schrijven, ben goed in iets wat een ander niet kan.

Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Oja, en als je dit leest, activeer alvast je eigen buurtvereniging ;) lijkt vroeg, maar het is zo november!

Arno en Herbert van der Heijden

Naam: Arno en Herbert van der Heijden

Naam bedrijf:
Van der Heijden bouw en ontwikkeling
FIT Ingenieurs

Adres bedrijf: Industriepark 8 Schaijk

Site:

www.vd-heijden.nl
www.fit-ingenieurs.nl

E-mail adres:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Omschrijving gezinnen:

Arno (49) getrouwd met Fleur en vader van vier zonen en woonachtig in Uden. Herbert (46) getrouwd met Laura en vader van vijf zonen en woonachtig in Schaijk.

Wie zijn jullie als ondernemer?

Sinds 1995 zijn wij de 4de generatie die richting en sturing geeft aan een familiebedrijf dat al 125 jaar actief is in ontwikkeling en bouw in de breedste zin vanaf initiatief tot en met beheer en onderhoud. Daarnaast zijn we sinds 2012 eigenaren van FIT ingenieurs. Een onafhankelijk bedrijf wat adviseert in huisvestingsvraagstukken en gebouwen uitwerkt in een virtuele omgeving (BIM/revit).

Wat maakt jullie uniek? Wat is jullie unieke manier van zaken doen?

Door de rijke ervaring zijn wij in staat “in de huid” van de klant te kruipen en echt samen met hem/haar de vertaling te maken van zijn/haar droom naar een gebouw wat zijn/haar verwachtingen overtreft, voldoet aan de eisen/wensen van de toekomst en gerealiseerd wordt middels strak georganiseerde processen.

Doordat we werken met zelfsturende teams zijn de lijnen met de klant en alle betrokken partners kort. Hierdoor wordt klantwaarde verhoogd, verspillingen geminimaliseerd en iedereen geïnspireerd om zijn of haar werkzaamheden slimmer, sneller en steeds beter te doen. Door met vaste partners te werken is kennisdeling en daarmee het lerend vermogen in de organisatie groter en resulteert het uiteindelijk in een beter proces en beter product.

Op welk product dat jouw bedrijf levert, zijn jullie het meest trots? En waarom?

Op de eerste plaats zijn we enorm trots op het 125-jarige bestaan van ons bedrijf dit jaar. Een mijlpaal die we uitgebreid gaan vieren tijdens “een lang weekend weg” met al onze gewaardeerde medewerkers, hun partners, kinderen en eventuele kleinkinderen. Een uniek moment om samen bij stil te staan. Uiteindelijk werken we al jaren samen aan het succes van Van der Heijden.

Kijkend naar producten, wij bouwen alles op gebied van wonen, werken, sport & recreatie, educatie en zorg. Dromen realiseren voor klanten vanaf idee tot en met ingebruikname geeft ons een enorme drive. Natuurlijk zijn er projecten waarbij je meer gevoel en emotie hebt dan bij andere. Maar elke trotse klant maakt ons weer trots. Bij een tevreden klant heb je gewoon goed je best gedaan en kwaliteit geleverd. Bij een trotse klant heb je verwachtingen overtroffen. Daar zijn wij en onze medewerkers dan trots op.

Hoe zien jullie het bedrijf over 5 jaar?

Waar we elke dag aan werken de komende jaren is, dat de klant en de medewerker “Van der Heijden” als een merk beleeft. Een werkomgeving waar teamflow/familiegevoel hoog in het vaandel staat en waar talent wil zijn. Een bedrijf dat met gedreven en betrokken medewerkers dromen realiseert voor trotse klanten. Continu vooruitstrevend zijn en vooruitlopen op de markt om zo steeds verwachtingen van de klant te overtreffen. We willen gecontroleerd groeien in marktaandeel en aantal medewerkers. Daarom zijn we altijd op zoek naar gedreven en enthousiaste medewerkers uit het dorp of de nabij regio die ons team komen versterken.

Hoe zien jullie de toekomst voor de Schaijkse ondernemers?

Onzes inziens zijn we in Schaijk op de juiste weg. Schaijk een werelddorp begint steeds meer vormen aan te nemen. Weliswaar in een tempo wat velen graag anders zouden zien, maar de stijgende lijn is er. De sociale voorzieningen zijn op orde, het woningaanbod is breed, de plannen voor realisatie voor een nieuw centrumplan worden steeds concreter, horeca bloeit op, recreatie leeft, de omgeving Maashorst / Herperduin is geweldig voor iedereen, jong en oud. De sportclubs zijn (binnenkort) allemaal up-to-date. Kortom een dorp wat leeft en waar bedrijvigheid is. Daar pikt iedere ondernemer zijn vruchten van. Je moet er wel wat voor doen, het komt niet aanwaaien. Winnaars hebben een plan, verliezers een excuus.

Hoe kunnen Schaijkenaren bijdragen aan jullie toekomstbeeld?

Door met een positieve intentie, de initiatieven die worden genomen om Schaijk leefbaarder te maken, te blijven ondersteunen in welke vorm dan ook. Vrijwilligerswerk, tijdsbesteding of financieel. Alles wat aandacht krijgt, groeit! Zo ook Schaijk. Als iedereen kan blijven wonen, werken, recreëren of verzorgd worden, hebben we in Schaijk bestaansrecht. Schaijk een werelddorp….dus niet alleen binnen de dorpsgrenzen kijken maar ook ver daar buiten.

(web)redacteur gezocht voor Schaijk een Werelddorp

 • Gepubliceerd in Nieuws

Voor onze commissie communicatie zijn wij op zoek naar uitbreiding van ons team. Iemand met passie en expertise (of in opleiding) voor content management, web redactie, schrijven en publiceren, ondersteunen van verenigingen en bedrijven met hun content. 

Webredacteur

Als webredacteur ben je soms letterlijk een spin in het web. Internet en Schaijk ;) zijn je lust en je leven. 

Wat zijn je taken?

Als webredacteur houd je je bezig met websites en webcontent: de inhoud van websites in de vorm van koppen, teksten, formulieren, lijsten en banners. Je onderhoudt de website van Schaijk een Werelddorp. 

 • Ondersteuning bij het plaatsen van berichten: je maakt een selectie uit het aanbod van onderwerpen, selecteert persberichten, herschrijft ingekomen stukken, maakt intro's en zoekt naar geschikte links naar pagina’s die meer informatie geven over het onderwerp van je tekst.
 • Content management: je zorgt ervoor dat nieuwe pagina's gepubliceerd worden op het web. Je zorgt ervoor dat alle informatie goed te vinden is door duidelijke teksten op knoppen en links waarvan meteen duidelijk is waar ze heen leiden. Daarbij hoort dus ook het aanbrengen van nieuwe links of het verwijderen van links die niet meer werken. Je archiveert oude content.
 • Design: soms lever je een bijdrage aan het restylen van een site of het herinrichten van de structuur, denk bijvoorbeeld ook aan het toevoegen van foto's.

Contact met bestaande media: Ook het aanleveren van stukken voor Arenalokaal bijvoorbeeld. 

Welke rol vervul je?


Schrijver en redacteur, je stelt nieuwe content samen of redigeert bestaande teksten en maakt ze geschikt voor het web.

Organisator, je regelt dat een website actueel blijft.

Designer, je levert een bijdrage aan het uiterlijk van een site.

Moderator/beheerder/toezichthouder, je ziet bijvoorbeeld toe op een normaal gebruik van een forum en verwijdert beledigingen.

Wat hebben we te bieden

Een gezellig team, met leuke mensen ;).

Ruimte voor eigen invulling en nieuwe ideeen.

Mogelijkheid om betrokken te zijn bij de gemeenschap.

Bouwen aan de toekomst van ons dorp. 

Een mooie vrijwillegersrol op je C.V.

Een kans om met ondernemers in contact te komen, die ondersteuning nodig hebben. 

Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met in het onderwerp Webredacteur gevonden.

 

 

 

 

Hans Kuijpers

Naam: Hans Kuijpers
Naam bedrijf: Witgoedspecialist HAKU
Adres bedrijf: Europaplein 9, 5374 BM Schaijk
Site: www.haku-witgoed.nl
E-mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Omschrijving gezin:
Ik ben 28 jaar getrouwd met Mia, die samen met mij ons bedrijf runt. We hebben twee dochters. Eline van 22 en Julia van 18 jaar. Sinds 1993 wonen wij in Schaijk. Eerst boven onze winkel aan het Europaplein en sinds acht jaar aan de Udensedreef.

Wie ben jij als ondernemer?
33 jaar geleden jong en onbezonnen begonnen, omdat ik uit dienst kwam en geen werk had. Mijn vader hielp me op weg, hij had altijd witgoed gerepareerd bij Leo van Schayik. Ik had een paar duizend gulden en kocht een tweedehands PTT-busje en van de rest van het geld wat gereedschap en onderdelen. Er werd een advertentie gezet in De Omroeper en toen was het afwachten. Ik werkte vanuit mijn ouderlijk huis in Herpen en dat werd na enkele jaren toch wat te krap. Dus werd er een schuur gehuurd in Huisseling en deze werd omgebouwd tot een ‘showroom’. Van daaruit werd er gezocht naar een totaaloplossing van wonen en werken bij elkaar. Dit vonden we in 1993 in Schaijk aan het Europaplein. Tot op de dag van vandaag kunnen we daar goed uit de voeten. Enkele verbouwingen en uitbreiding met personeel zorgen dat dat allemaal goed verloopt. Inmiddels is het jonge en onbezonnen er wel wat af, maar het enthousiasme en het ‘van aanpakken weten’ is er nog steeds. Onze klanten van een gedegen en eerlijk advies voorzien is daarnaast ook een soort van missie.

Wat maakt jou uniek? Wat is jouw unieke manier van zaken doen?
Probleemoplossend te werk gaan, een eerlijk advies geven en luisteren naar de wensen van de klant.

Op welk product dat jouw bedrijf levert, ben je het meest trots? En waarom?
We hebben altijd voor iedereen klaar gestaan, die ons om hulp vroeg. Daar zijn door de jaren heen ook (zorg)instellingen bij gekomen. Hiervoor hebben we jaren geleden ook een professionele tak opgezet, HAKU Professional BV. Ruim twintig jaar geleden zijn wij op die manier terecht gekomen bij het UMC St Radboud in Nijmegen. Tot op de dag van vandaag zijn wij meerdere keren per week daar aanwezig om reparaties uit te voeren, onderdelen en apparatuur te leveren, adviezen te geven en onderhoud uit te voeren. Dat zij na al die jaren nog steeds gebruik maken van onze diensten geeft ons wel aan dat wij dat in ieder geval goed doen op die plek. Daar ben ik best wel trots op. Maar als een klant bijvoorbeeld appelflappen komt brengen, omdat wij daar een probleem op hebben kunnen lossen, dan maakt dat ook dat je je als ondernemer gewaardeerd voelt en weet waarvoor je het doet…

Hoe zie je je bedrijf over 5 jaar?
Ik hoop dat dan het centrumplan in Schaijk klaar is en dat onze winkel daar nog steeds onderdeel van is. Verder hopen we dat er een mooi evenwicht blijft tussen het bedienen van onze particuliere en professionele klanten.

Hoe zie jij de toekomst voor de Schaijkse ondernemers?
Het wordt er allemaal niet makkelijker op met de wereld om ons heen, die door onder andere internet, steeds dichter bij ons staat. Maar met het nieuwe centrumplan, de natuurontwikkeling van de Maashorst en het enthousiasme van de Schaijkse ondernemers moet het toch lukken om ook voor de toekomst het een en ander te kunnen waarborgen!

Hoe kunnen Schaijkenaren bijdragen aan jouw toekomstbeeld?
Het is al veel gezegd en ik wil niet in herhaling vallen, maar het is belangrijk dat men de lokale ondernemers niet vergeet. Misschien lukt het niet altijd, maar het is al fijn als er kansen gecreëerd worden. Verder blijft samenwerking belangrijk, want samen staan we het sterkst. 

Nieuw display Platform Tourisme Landerd

 • Gepubliceerd in Nieuws

Tijdens de ondernemersavond van 13 maart heeft Platform Tourisme Lqanderd hun nieuwe display gepresenteerd. De display van steigerhout wordt gemaakt bij De Nistel in Nistelrode.
In de display kunnen 16 folders geplaatst worden met info over fiets- en wandelroutes en andere toeristische informatie. Een aantal ondernemers heeft die avond al aangeven deze te willen bestellen.

De kosten zijn éénmalig €75,- ex btw. Dankzij een bijdrage van het Platform en de gemeente Landerd hebben we de kosten voor jullie laag kunnen houden. Daarnaast zorgen we voor een pakket folders om de display mee te vullen. Jullie gasten zien dan in één keer wat er in de directe omgeving te beleven is. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om alleen het pakket met folders te willen ontvangen. Op dit moment zijn we volop bezig met de nieuwe folderlijn, alle folders krijgen hetzelfde formaat en lay-out. Enkele voorbeelden van de folders zijn:

Uittips, fietsroute 'van Bossche Bol tot Bossche School', Mondriaan Molen route, Komwandelingen Schaijk, Reek en Zeeland, Landerd in Oorlog en Vrede, Sporen uit het verleden, Docus de Das fietsroutes, Help het bos is Betoverd, Diverse wandelroutes, etc.

Een mooi aanbod voor jullie gasten om uit te kiezen! Alles wordt door ons bij jullie thuis bezorgt en zal ook aangevuld worden.

Bij deze dus de vraag of jullie voor 1 mei aan mij door kunnen geven of je kiest voor:

Optie A Display en folders (kosten €75,- ex btw)

Optie B Alleen het folderpakket

Optie C Geen van beide

Mochten er vragen of opmerkingen zijn, neem dan gerust contact op.

Alvast bedankt!

--

Met toeristische groet,
Marij van der Leest
06-15082914 
 
 
  
 
Platform Toerisme Landerd 
Franse Baan 4 
5374 RS Schaijk 
www.vvvlanderd.nl

Roompot Vakantiepark Schaijk succesvol!

 • Gepubliceerd in Nieuws

ROOMPOT VAKANTIEPARK SCHAIJK SUCCESVOL
De eerste woningen zijn verkocht!

De eerste woning op Vakantiepark Schaijk (Roompot) is verkocht.
Ad en Heike Brekelmans uit Reek hebben deze investering gedaan. Volgens Ad Brekelmans van DMS (Dutch Marine Systems): ,,Hij is een heel jonge ondernemer, super enthousiast, met een goed verhaal. Ik geloof erin. Qua stijl en materialen passen de huisjes mooi in de bosrijke omgeving", verklaart Brekelmans. ,,Het is een investering. Op de bank krijg je niets meer voor je geld. Daar roei je achteruit.

Start verkoop
Zaterdag 1 april bezochten zo'n driehonderd belangstellenden de twee modelwoningen aan de Hermanusweg, Brekelmans ook. Hij was daarvoor al onder de indruk van de plannen van ondernemer Charles Veerkamp. Die wil 136 vakantiehuizen bouwen, te beginnen met 62 stuks.

Particulier en professional
Op 2e paasdag is er ook veel belangstelling getoond voor de woningen, waaruit wederom twee nieuwe reserveringen zijn geplaatst. Charles Veerkamp: "Deze open dagen zijn goed voor de aanloop, het is zeer laagdrempelig onder het genot van een bakje koffie. Wij zien in de persoonlijke gesprekken als hoofdredenen het rendement naar voren komen. Het deels zelf genieten van de investering komt ook terug. Naast de particuliere beleggers hebben er ook al verschillende professionele partijen zich gemeld".

Lokaal
"De voornaamste reden van het investering in Vakantiepark Schaijk is dat men haar investering in de 'achtertuin' doet en de verhuur door een professionele partner laat verzorgen (Roompot Vakanties). Dit voelt vertrouwd voor veel mensen. De instap is laag, en daardoor ook het risico. Lokaal is er erg veel animo voor ons product".

5 dagen per week geopend
Van woensdag tot en met zondag is Veerkamp zelf aanwezig in de modelwoningen om geïnteresseerde te woord te staan. Charles: "het liefst plannen wij een persoonlijk gesprek in, waarvoor wij zo'n 1,5 á 2 uur de tijd nemen om alle wensen door te nemen".
Een oriënterend advies gesprek inplannen kan via www.vakantieparkschaijk.nl , per telefoon 0857-430006 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Werelddorp Schaijk verwelkomt Floortje Dessing en Natalie Righton

 • Gepubliceerd in Nieuws

SCHAIJK – MKB Schaijk-Reek verwelkomde woensdagavond tijdens haar drukbezochte jaarvergadering in De Werkplaets twee prominente gasten: reisverslaggeefster Floortje Dessing en Volkskrant-journaliste Natalie Righton. Een verslag van een interessante avond. (foto's: Gerard Faassen) 

Floortje Dessing en Natalie Righton mogen dan de bekende namen op het affiche zijn, ook de Afghaanse tolk Hamidullah speelt een hoofdrol tijdens de MKB-bijeenkomst. Door zijn werk in Afghanistan als tolk voor westerse mogendheden kwam hij in de problemen en vluchtte hij naar Nederland. Als statushouder probeert Hamidullah in Schaijk een nieuwe toekomst op te bouwen.

Zowel Floortje Dessing als Natalie Righton heeft een connectie met Hamidullah. Floortje werkte een tijdje met hem samen bij het maken van een documentaire in Afghanistan. “Ik voel me sindsdien nauw betrokken bij Hamidullah en wil hem graag helpen waar mogelijk”, vertelt Floortje Dessing, die uitgebreid vertelt over haar samenwerking en belevenissen met Hamidullah tijdens haar werk in Afghanistan.

Natalie Righton
Natalie Righton woonde, uit hoofde van haar beroep als journaliste van de Volkskrant, enkele jaren in Afghanistan. Zij maakte tv-documentaires en schreef boeken over haar leven als vrouw in Afghanistan en de oorlog tegen terrorisme. In die tijd bouwde ook zij een bijzondere band op met Hamidullah, haar tolk ter plaatse. Natalie vraagt de ondernemers in Schaijk en Reek of zij de Afghaanse vluchteling kunnen helpen aan stageplaatsen. “Doelstelling is dat Hamidullah na een jaar zover is dat hij zelf een baan kan vinden, waardoor hij zelf in zijn levensbehoefte, en die van zijn vrouw en vier kinderen, kan voorzien.”

Alfons Smits, voorzitter van MKB Schaijk-Reek, sluit zich hierbij aan. “Ik denk dat we door mee te helpen aan zijn integratieproces een belangrijke sociale bijdrage kunnen leveren aan onze (dorps)maatschappij. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor deze man met zijn gezin, maar ook voor al die andere statushouders die een vast plekje willen opbouwen in ons land. Samen kunnen we deze vluchtelingen een goede basis geven om een nieuw leven op te bouwen in een, voor hun, vreemd land.”

Bron tekst: Arena Lokaal

De fotoreportage is te vinden op http://www.mkbschaijkreek.nl 

 

Antwoorden SOK 3.0 - Maart 2017

 

 

Beste deelnemers,

Dit was ie dan, de laatste ronde van dit jaar, wat gaat de tijd toch snel.
Nogmaals: hebben jullie al allemaal de slotavond genoteerd in jullie agenda's??
Deze wordt namelijk gehouden op Paaszaterdagavond 15 april vanaf 19.30 uur in de Potter.

Het beloofd een leuke avond te worden, Theo heeft in ieder geval al een band geregeld ter afsluiting van het seizoen!!
In tegenstelling tot vorig jaar zal de eindronde dit jaar wel in de eindscore meegenomen worden; er zijn die avond namelijk nog wat bonuspunten te verdienen.
Omdat we snappen dat het zo maar zou kunnen dat jezelf of jullie team niet aanwezig kan zijn op de slotavond kun je tot een week van te voren bij de organisatie een afvaardiging van jullie team aanmelden. 

Maar eerst natuurlijk de antwoorden van Ronde 6; kijk snel hieronder hoe jullie het er van afgebracht hebben.

RUBRIEK SCHAIJK
Geen Schoikse Kwis zonder vragen over Schaijk zelf natuurlijk.
In deze rubriek komt alles voorbij, van vroeger tot nu, van oud-bewoners tot hele jonge en natuurlijk ook een klein beetje van onze omgeving.
Hier een greep uit deze Schoikse rubriek.

 

Vraag 1.
Waar in Schaijk is deze foto genomen?

De boeren in Schaijk worden steeds inventiever, zo ook de familie van Schaijk in de Pastoor van Winkelstraat 49 waar je heerlijke verse melk kunt tappen.

 

Vraag 2.
Met zes medailles op zak heeft deze junior alles in huis om de juiste energie op te wekken. Deze energie kwam goed van pas op de eerste locatie in Schaijk waar hij zijn product neer mocht leggen. Over welke Schaijkenaar en locatie hebben wij het hier?

De junior waar we naar op zoek waren was Hans Heurkens, die zijn zonnepanelen legde op het gebouw van de Fysiotherapie Schaijk in de Bossestraat.

 

Vraag 3.
Welke Schaijkenaar zie je op deze foto?

Dit bleek toch best lastig, maar enigszins gefotoshopt was dit Bart van Gaal bekend van Smaak en tegenwoordig de Werkplaets.

 

Vraag 4.
Wie was de 7000e inwoner die de gemeente Schaijk heeft mogen begroeten?

Nee, niet Erna maar Linda Dorussen was de 7000-ste inwoonster van Gemeente Schaijk.

 

Vraag 5.
In welke Schaijkse straat is deze foto genomen?

Je ziet ze niet veel in Schaijk maar ook wij hebben gebouwen met een trappenhuis; hier gefotografeerd in de Burgemeester Rijckevorselstraat.

 

RUBRIEK SCHAIJK EN OMGEVING
Schaijk is natuurlijk een prachtig dorp, maar ook om ons heen gebeurt van alles.
Heb je een beetje in ons mooie Brabant rondgereisd en de lokale en regionale nieuwsgaring gevolgd dan moeten de volgende vragen te doen zijn.

Vraag 6.
Waar begin je? Bij het speeltuintje waar je onder andere een speeltoestel vindt wat ronddraait, met drie blauwe stoeltjes / zitjes. Als je met je rug naar het speeltuintje staat, kijk je uit op de doorgaande weg. Vanuit dit startpunt ga je linksaf. Deze weg blijf je volgen tot je een klein bordje tegenkomt waarop een fiets staat afgebeeld met het cijfer 25 eronder. Daar ga je linksaf de straat in. Op de splitsing sla je rechtsaf. De doodlopende straat kun je niet in, dus hou links aan. Vervolg je weg en op de t-splitsing ga je rechts. Je blijft rechtdoor gaan tot je vlak voor het witte huis de afslag naar links neemt. Aan het einde rechts. Hier wordt het lastig. Loop even rond en bekijk je omgeving. Je gaat namelijk die kant op waar je een huis vindt met een donkergrijze zon boven de deur. Vervolg je weg en draai op het meest logische punt rechtsaf. Op de t-splitsing ga je linksaf. Neem de 2e straat rechts. Hier ga je alsmaar rechtdoor tot je aan je linkerkant een felle kleur ziet. Kijk je vanuit dit punt naar rechts zie je een niet te missen bord/ plank. Wat staat hierop?

Sommige teams moesten wel 5 keer opnieuw beginnen maar kwamen uiteindelijk ook uit bij het bord van d’ Oliemeulen.

 

Vraag 7.
Seizoen 1984-1985:
In een matige wedstrijd was het ... die als eerste scoorde. J. van Roessel scoorde gelijk.
In de 1e helft liep ... tot 3-1 uit door 2 doelpunten van M. Appelhof.
Wat werd de eindstand en wie speelde tegen wie?

Ondanks het jubileum van vorig jaar bleek het toch nog moeilijk om deze standen te achterhalen …
De tegenstander van Emos 2 was MKC1 en de eindstand werd uiteindelijk 4-1.

 

Vraag 8.
En nog een keer op de fiets en op ontdekkingstocht door ons mooie dorp.          
Waar o waar stond ik toen deze foto werd genomen?

Weliswaar niet helemaal in het dorp maar net daar buiten; de T-splitsing Noordhoekstraat - Duifhuisstraat.

 

Vraag 9.
Welk restaurant is hier gevestigd?

Tegenwoordig zit in het vroegere Huukske in Langenboom de Asian Food Experience – De Beleving.

 

Vraag 10.
Welke twee cijfers ontbreken hier?

Dit waren inderdaad de cijfers 77, allemaal goed!

 

RUBRIEK DE WERELD
Schaijk een werelddorp, maar ook Schaijk een dorp in de wereld. Er gebeurt van alles om ons heen , leuke, maar vooral ook heel veel bijzondere en opzienbarende dingen. Een bron van inspiratie voor de SOK2.0.

 

Vraag 11.
Een speciale vraag voor de die-hard Google wizzkids.
Zoek uit op welk adres dit appartement te koop stond/ staat.

Ik vind dit toch nog steeds knap maar jullie vonden uit dat het aangeboden appartementje van dik een miljoen te koop stond op 22 North 6th street, Unit 23A, Williamsburg, Brooklyn, New York,  USA.

 

Vraag 12.
Gespot in de Maashorst en Zeeland.
Welke bijzondere vogel vloog er op 4 maart over?

De prachtige en zeldzame vogel die alvast de Maashorst eens kwam verkennen was de Rode Wouw, … wauw!

 

Vraag 13.
In 1900 kreeg de architect van dit gebouw een prijs voor zijn ontwerp.
Hoe heet de Broodbakkerij die er nu in gevestigd is?

De bakkerij waar we naar zochten was Bakker Brakenhoff.

 

Vraag 14.
Allemaal billen verpakt in strakke broekjes, maar wat vormt het geheel van nog veel meer broekjes en billen?

Het was zeker geen non of gesluierde vrouw, maar het totaal van broekjes en billen leverde een foto van een vrouw met skibril op.

 

Vraag 15.
Nieuwe politieke gezichten voor na de verkiezingen?
Wie zien we in dit portret?

Jesse Klaver en Lodewijk Asscher zaten er niet tussen, dit waren namelijk delen van het gezicht van Mark Rutte, Alexander Pechtold, Sybrand Buma en Geert Wilders.

 

RUBRIEK KUNST EN CULTUUR
Onder kunst wordt verstaan: het product van creatieve menselijke uitingen en cultuur is alles wat door mensen wordt voortgebracht. Denk aan: schilderen, tekenen, fotografie, grafiek, beeldhouwen, moderne media, theater, muziek en zang, dans, film, bouwkunde of architectuur, literatuur en poëzie. Kortom een onuitputtelijke bron van vragen: doe je best!

 

Vraag 16.
Wie of wat missen wij op deze afbeelding?

Ja dit was natuurlijk appeltje-eitje uit ons collectief geheugen, wie we misten op dit plaatje waren Jip en Janneke (en een klein vogeltje).

 

Vraag 17.
De laatste 6 jaren zat er één eerste en één derde plaats in, de rest moesten ze genoegen nemen met de tweede plaats. Vogel uit over wie en wat dit toe kwam in welke lijst?

De clou zat hem hier in “Vogel uit”, want waar we naar op zoek waren was de band The Eagles met Hotel California in de jaarlijkse Top 2000.
Toen we de vraag, vorig jaar, bedachten was dit ook het juiste antwoord.

Maar de tijd heeft ons ingehaald: laat nou namelijk de genoemde ranking precies overeen komen met de medaillespiegel van Schon Gekwakt in de Moeslandse optocht van de afgelopen 6 jaar. En een kwak is ook een vogel, dus we rekenen ze beiden goed.

 

Vraag 18.
Deze drie plaatjes beelden een nummer en de artiest uit.
Welk lied en welke artiest wordt hier bedoeld?

Inderdaad: Losing my religion van R.E.M.

 

Vraag 19.
En wat is dit dan voor raar ding?

Dat viel nog niet mee, er waren zelfs teams bij die dachten dat dit iets met het uitvaartwezen te maken zou kunnen hebben. Maar het is een instrument bedacht door Benjamin Franklin: de glasharmonica.

 

Vraag 20.
Stop! Met name kever kwaM schuiN aan bij het fabeldier en zij bracht trillingen voort door middel van paardenhaar.

Anagrammen blijken toch het lastigst deze editie van de SOK.
Wie we hier zochten was de violiste Mascha van Nieuwkerk van Fuse (= stop) die een optreden verzorgde in het fabeldier de Phoenix.

 

RUBRIEK VAN ALLERLEI
De mooiste rubriek van allemaal; als we het echt niet meer direct weten te plaatsen kunnen we het altijd hieronder kwijt. Een beetje van de hak op de tak weliswaar maar toch vast wel weer ergens een rode draad te ontdekken. Daarom: doe je best!

 

Vraag 21.
Op welke website moet je de code die op de foto staat invullen om het geschenk te ontvangen?

Om het geschenk de DVD te mogen ontvangen moest je de wincode ingeven op www.remia.nl.

 

Vraag 22.
Welk merk en model auto zoeken we bij deze lijnen?

Stylistisch weergegeven werd hier de grille van een Ferrari Testarossa.

 

Vraag 23.
Op Paaszaterdag komen we samen voor de laatste (en alles bepalende, moewhaha) slotronde. Nu trekken we vast een flesje open. Welk biermerk staat op deze koelkast?

Om dorst van te krijgen deze plaat van Krombacher Pils.

 

Vraag 24.
Met een edel betaalmiddel kun je een prijs winnen en in 1902 werden er verschillende drankjes door elkaar gemixt tot een grogje om te kou uit het lichaam te drijven.
Welk woord zoeken we hier?

Deze crypto was dan eens voor (bijna) iedereen goed te doen; het antwoord was inderdaad het woord nobel.

 

Vraag 25.
Welke namen van Nederlandse oud-sporters staan hier en welke sport beoefenden zij toentertijd?
1.         Non van Dollarbriefjes
2.         N. Energiemarkten.

Ondanks dat er een foutje in het antwoord zat (door meerdere teams scherpzinnig opgemerkt) heeft bijna iedereen de juiste antwoorden weten te vinden:

 1. FlorisJan Bove(n)lander, de hockeyer
 2. Gerrie Knetemann, de wielrenner.

 

 

Dus ... dit was het dan alweer voor deze keer!
Hoe hebben jullie het gedaan?
De uitslag staat er inmiddels ook op.

Willem Griffioen

Naam: Willem Griffioen

Naam bedrijf: Welterusten slaapwinkel kinderwinkel

Adres bedrijf: Schutsboomstraat 18, 5374 CC, Schaijk

Site: www.welterusten.com 

E-mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Omschrijving gezin: Ons gezin bestaat uit 3 dames en één man en die man ben ik. Naast mij staat mijn partner Chantal Broeksteeg met wie ik inmiddels 15 jaar lief en leed deel. We runnen samen nu 8,5 jaar onze winkel. Onze dochter Jip is inmiddels 12 jaar en dochter Eefje is 9 jaar. We hebben ook een konijntje Binkie.

Wie ben jij als ondernemer? In een klein bedrijf ben je van alle markten thuis. Bedden, boxsprings, kinderkamers en matrassen inkopen, verkopen en bezorgen hoort daar natuurlijk bij. Voordeel daarvan is dat ik nog beter weet hoe alles in elkaar zit en wat je kunt verkopen. Een specifieke wens kan ik snel inpassen. Het klantcontact loopt door van oriëntatie tot levering en eventueel service, dat ervaren klanten ook als plezierig. Marketing, boekhouding en planning doe ik ook zelf, daarnaast zorg ik dat ik - zo goed als mogelijk is - op de hoogte ben van de laatste ontwikkelingen in mijn vakgebied. Verder zit in het MKB bestuur en zet ik me op diverse fronten in voor SEW activiteiten en manage ik de optredens van Mari en de Maries, Feestcafé de Snor en The Ameezing People. Ook trim ik graag lang en hard en golf ik sinds een jaar.     

Wat maakt jou uniek? Wat is jouw unieke manier van zaken doen? In de slaapwereld is niet alles even helder voor alle consumenten omdat er veel uiteenlopende informatie stroomt op b.v. internet. Sommige mensen hebben specifieke klachten en willen daar hun slaapsysteem, matras of hoofdkussen op aanpassen. Ik ben geen (wonder)dokter maar probeer goed te luisteren naar klantwensen en zaken begrijpelijk te maken. We laten klanten producten testen zodat ze zelf overtuigd zijn van hun keuze en dus de juiste keuze kunnen maken. In combinatie met slaapgaranties die merken geven zit je nooit vast aan een product dat niet voldoet.

Op welk product dat jouw bedrijf levert, ben je het meest trots? En waarom? Als klanten iets voor ogen hebben op het gebied van comfort (al dan niet naar aanleiding van lichamelijke klachten) of als ze specifieke wensen hebben over hoe hun droomslaapkamer eruit zou moeten zien en ze komen een paar maanden later in de winkel vertellen hoe heerlijk ze slapen en hoe blij ze zijn met hun nieuwe slaapkamer, dan ben ik trots!  

Hoe zie je je bedrijf over 5 jaar? Onze winkel zal zich verder gaan specialiseren, slaapmeetsystemen, aanpasbare matrassen, slaap-apps, middelen tegen snurken, meer aanverwante slaapartikelen.

Hoe zie jij de toekomst voor de Schaijkse ondernemers? Het winkelaanbod in Schaijk wordt door buitendorpsen als zeer divers en aantrekkelijk bestempeld. We hebben een aantal zeer mooie speciaalzaken die zelf het beleid en assortiment bepalen. Zo zou ik nog graag een aantal winkels in Schaijk zien om het aanbod nog unieker te maken. Ketens dragen daar niet aan bij, elk stadscentrum heeft deze al. Met het nieuwe centrum wat er gaat komen kunnen we onze 30.000 potentiele klanten nog beter bedienen en kan Schaijk zijn positie als sterk boodschappendorp verder uitbouwen. Dit biedt kansen voor alle branches in Schaijk. Voeg hieraan alle ontwikkelingen in de Maashorst en recreatie toe en het kan niet anders dat Schaijk binnen korte tijd sterker op de kaart staat.  Met bedreigingen als internet en dorpen om ons heen die wel snel door ontwikkelen zou ik graag zien dat alle mensen in Schaijk proberen vooruit te denken aan de toekomst van hun kinderen en kleinkinderen i.p.v. zaken onnodig te vertragen.

Hoe kunnen Schaijkenaren bijdragen aan jouw toekomstbeeld? Door een heel klein stukje verantwoordelijkheid te nemen over hun eigen dorp en te denken aan toekomstige mogelijkheden: bijdragen in plaats van achterover leunen, deelnemen aan of ondersteunen van nieuwe initiatieven, trots zijn op je eigen dorp en ondernemers! 


Fotoverslag van een zonnige koopzondag op 26 maart

 • Gepubliceerd in Nieuws

Onder het motto 'Schaijk, daar weet je dat je welkom bent!' hebben de winkeliers hun winkels tijdens de koopzondag extra gezellig gemaakt en waren er veel leuke acties, zoals 'Haak maar raak' bij Sisters stoffen en fournituren en 'Hoeveel meter is onze veter' bij Bento Schoenen- en Sportshop. Manders Optiek gaf op haar beurt op 26 maart 10% korting op de nieuwe collectie zonnebrillen en bij Marskramer/Schoppema meubel kreeg je tijdens de voorjaarskoopzondag maar liefst 26% korting op alle showmodellen van 2016. Naast de presentatie van de prachtige voorjaarscollectie organiseerde Manders Be Yourself haar inmiddels befaamde Just Brands Weekend: meer voor mannen: leuke give-aways, drinks & bites. Bij Magnifiek was er op deze zondag een expositie van schilderijen van José Govers uit Reek. 


De winkeliers die deelnemen aan de koopzondag op 26 maart zijn: Albert Heijn, Bento, Bruna, Cycle Station, Spanjers voor dier en tuin, Magnifiek, Manders Be Yourself, Manders Optiek & Juwelier, Minerva bodyfashion, Schoppema Marskramer & Schoppema Meubel, Sisters stoffen & fournituren, Snufenshoe Conceptstore, Snufenshoe Kids, Travel XL, Welterusten Slaapwinkel-Kinderwinkel en Van Zummeren automobielbedrijf.

Hieronder een fotoverslag van deze dag. 

Anja, bedankt voor de foto's!
Arena Lokaal, bedankt voor de tekst.

 

3 PowerVrouwen organiseren het Schaijk een Werelddorp plein 2017

 • Gepubliceerd in Nieuws

Het Schaijk een Werelddorp plein tijdens Braderie Festival Schaijk gaat op 23 april voor de derde editie. Dit jaar staat er een nieuwe kartrekker op die het project gaat trekken. Sterker nog het zijn er drie: samen zijn ze super enthousiast aan de slag gegaan en het belooft weer een prachtig en ander plein te worden dit jaar.

Wie zijn jullie, stel je eens even kort voor:
- Ilona van der Linden: geboren Schaijkenaar, getrouwd met Mark van der Linden en samen twee dochters Evi & Lana. Familiemens, carnavalsliefhebber, verbouwtik, hobby hardloper, betrokken bij het dorp Schaijk en werkzaam bij de Rabobank.  
- Janneke Kierkels: Ik ben Janneke Kierkels. Opgegroeid in Valkenswaard en na tien jaar weg te zijn geweest, twee jaar geleden eindelijk weer in Brabant komen wonen. Dat ik in Schaijk ben komen wonen, is een toevallige samenloop van omstandigheden. Ik heb er overigens geen seconde spijt van. Net zo min van de keuze dat ik twee jaar geleden voor mezelf ben begonnen met OLijf. Ik ben samen met Tobias, heb twee zoontjes en een hond. 
- Patricia van Dorst: Mijn naam is Patricia van Dorst. Ik ben 35 jaar. Samen met mijn man Edwin van Dorst en onze 2 lieve kinderen Tijn en Linde wonen we in het mooie Schaijk. Ik ben eigenaar van Time 4 Gifts het leukste relatiegeschenkenbedrijf van Noord Brabant. Naast relatiegeschenken verkopen wij ook bedrijfskleding en kerstpakketten. Met een jong en dynamisch team zijn wij altijd op zoek naar het perfecte product voor onze klanten.

Waarom ben je donateur geworden van Schaijk een Werelddorp?:
- Ilona: De Rabobank is donateur en ik zet me graag in voor ons prachtige dorp Schaijk.
- Janneke: Ik vind het belangrijk om met elkaar de aantrekkelijkheid van een dorp te vergroten. 
- Patricia: ik ben donateur geworden van SEW omdat ik het erg belangrijk vind om wat te doen voor het dorp waar je woont. Het is heel erg leuk omdat je met SEW echt iets kan doen voor de leefbaarheid van Schaijk en om ons mooie dorp op de kaart te zetten.

Stoer dat jullie de kar trekken van het Schaijk een Werelddorp plein, hoe komt dat zo?:
- Ilona: Bas wilde stoppen, Janneke was direct enthousiast om de rol over te nemen en wilde dit graag met een aantal mensen samen doen. Uiteindelijk in de zomer onder het genot van een drankje bij de Notaris besloten dat we er met z'n 3-en voor gaan.
- Janneke: Ja, dat vraag ik mezelf ook wel eens af! Nee hoor, Bas stopte ermee en niemand stond enthousiast op dus toen heb ik Ilona en Patricia gevraagd en gelukkig wilden ze het samen doen. Anders had ik het niet aangedurfd. 
- Patricia: Janneke was enthousiast om het stokje van Bas Griffioen over te nemen maar wilde dit niet alleen doen. Toen zijn we met zijn drieen bij elkaar gekomen om te kijken of we dit met zijn drieën wilde gaan overnemen en we waren er al snel uit :-)

Hoe doen jullie het andere ten opzichte van vorige keren?:
- Ilona: We zitten nog midden in de organisatie.. 
- Janneke: Vooralsnog gaat het aardig. We hebben in ieder geval niet minder deelnemers, dat vond ik al een fijn begin. Door drie jonge meiden “aan het roer” te hebben waait er in ieder geval een frisse wind door de organisatie. 
- Patricia: Dit jaar is er een nieuwe opzet. Het wordt echt een eenheid met alle deelnemers en geen aparte stands meer. 

Wat gaat deze 2017 editie uniek maken?:
- Ilona: Dat de opzet van het plein dit jaar compleet anders wordt als voorgaande jaren. Er gezorgd wordt voor een spectaculaire show, een toffe band, flitsende dansoptredens en er ook gedacht is aan het vermaak van de kinderen. Al nieuwsgierig geworden....? houdt dan de facebookpagina in de gaten! 
- Janneke: We gaan vooral inzetten op vermaak voor kinderen waardoor het voor iedereen aantrekkelijk wordt om op het plein te vertoeven. En we krijgen natuurlijk prachtig weer. Dat hebben we als eerste vastgelegd!
- Patricia: We willen ons dit jaar vooral richten op alle doelgroepen. Zodat er voor jong en oud iets te beleven is. Ook aan de kleinste kinderen is gedacht zodat de ouders ook geen reden hebben om niet op het plein te blijven.

Als jullie meer tijd zouden hebben, waar zou je dan ook nog eens je schouders onder willen zetten in Schaijk?:
- Ilona: Ik wordt eigenlijk altijd enthousiast als er leuke ideeën zijn om ergens de schouders onder te zetten maar wil nu eerst de focus houden op een geslaagd Schaijk een werelddorpplein 2017 op de braderie!  
- Janneke: Leuke Koningsdagactiviteiten en meer sportieve evenementen. 
- Patricia: Ik zou graag willen dat er met Koningsdag meer te doen is in ons dorp. Het zou toch super zijn als er geen reden was om naar een andere stad te gaan en we in ons eigen dorp een feestje kunnen bouwen. 

Wat zouden jullie nog willen zeggen over jullie kartrekkersrol voor dit evenement?:
- Ilona: Ik zet me op meerdere plekken in en ben altijd druk, maar dit belooft weer een heel mooi evenement te worden en dat geeft veel energie !
- Janneke: Ik vind het als “nieuwkomer” een hele uitdaging maar vind het ontzettend leuk om te merken dat onze rol zo wordt geaccepteerd en dat er leuke initiatieven zijn. 
- Patricia: Het is super leuk om dit met de andere 2 enthousiaste dames aan te pakken en er samen iets moois van te maken.

Op 23 april vanaf 11:00 uur kun je op ons plein-terras terecht voor koffie met gebak en de hele dag door zijn er culinaire hoogstandjes die je bezoek tot een waar feestje maken: leuke mensen, mooie show, ludieke nieuwe acties en een prachtig mooi plein in het Schaijkse zonnetje ! Tot dan

Vragen SOK 3.0 - Maart 2017

Beste deelnemers,

De laatste ronde alweer, wat gaat de tijd toch snel.
Hebben jullie al allemaal de slotavond genoteerd in jullie agenda's??
Deze wordt namelijk gehouden op Paaszaterdagavond 15 april vanaf 19.30 uur in de Potter.

Het beloofd een leuke avond te worden, Theo heeft in ieder geval al een band geregeld ter afsluiting van het seizoen!!
In tegenstelling tot vorig jaar zal de eindronde dit jaar wel in de eindscore meegenomen worden; er zijn die avond namelijk nog wat bonuspunten te verdienen.
Omdat we snappen dat het zo maar zou kunnen dat jezelf of jullie team niet aanwezig kan zijn op de slotavond kun je tot een week van te voren bij de organisatie een afvaardiging van jullie team aanmelden. 

Maar eerst natuurlijk Ronde 6; hieronder weer een greep van 25 vragen uit de inmiddels bekende rubrieken.
Doe jullie best en deze keer sluit de inlevertermijn weer gewoon op 31 maart om 23.59 uur.

 

RUBRIEK SCHAIJK
Geen Schoikse Kwis zonder vragen over Schaijk zelf natuurlijk.
In deze rubriek komt alles voorbij, van vroeger tot nu, van oud-bewoners tot hele jonge en natuurlijk ook een klein beetje van onze omgeving.
Hier een greep uit deze Schoikse rubriek.

 

Vraag 1.
Waar in Schaijk is deze foto genomen?

6-1

 

Vraag 2.
Met zes medailles op zak heeft deze junior alles in huis om de juiste energie op te wekken. Deze energie kwam goed van pas op de eerste locatie in Schaijk waar hij zijn product neer mocht leggen.
Over welke Schaijkenaar en locatie hebben wij het hier?

 

Vraag 3.
Welke Schaijkenaar zie je op deze foto?

6-3

 

Vraag 4.
Wie was de 7000e inwoner die de gemeente Schaijk heeft mogen begroeten?

6-4

 

Vraag 5.
In welke Schaijkse straat is deze foto genomen?

6-5

 

RUBRIEK SCHAIJK EN OMGEVING
Schaijk is natuurlijk een prachtig dorp, maar ook om ons heen gebeurt van alles.
Heb je een beetje in ons mooie Brabant rondgereisd en de lokale en regionale nieuwsgaring gevolgd dan moeten de volgende vragen te doen zijn.

 

Vraag 6.
Waar begin je?
Bij het speeltuintje waar je onder andere een speeltoestel vindt wat ronddraait, met drie blauwe stoeltjes / zitjes. Als je met je rug naar het speeltuintje staat, kijk je uit op de doorgaande weg. Vanuit dit startpunt ga je linksaf. Deze weg blijf je volgen tot je een klein bordje tegenkomt waarop een fiets staat afgebeeld met het cijfer 25 eronder. Daar ga je linksaf de straat in. Op de splitsing sla je rechtsaf. De doodlopende straat kun je niet in, dus hou links aan. Vervolg je weg en op de t-splitsing ga je rechts. Je blijft rechtdoor gaan tot je vlak voor het witte huis de afslag naar links neemt. Aan het einde rechts. Hier wordt het lastig. Loop even rond en bekijk je omgeving. Je gaat namelijk die kant op waar je een huis vindt met een donkergrijze zon boven de deur. Vervolg je weg en draai op het meest logische punt rechtsaf. Op de t-splitsing ga je linksaf. Neem de 2e straat rechts. Hier ga je alsmaar rechtdoor tot je aan je linkerkant een felle kleur ziet.
Kijk je vanuit dit punt naar rechts zie je een niet te missen bord/ plank. Wat staat hierop?

 

Vraag 7.
Seizoen 1984-1985:
In een matige wedstrijd was het ... die als eerste scoorde. J. van Roessel scoorde gelijk.
In de 1e helft liep ... tot 3-1 uit door 2 doelpunten van M. Appelhof.

Wat werd de eindstand en wie speelde tegen wie?

 

Vraag 8.
En nog een keer op de fiets en op ontdekkingstocht door ons mooie dorp.          
Waar o waar stond ik toen deze foto werd genomen?

6-8

 

Vraag 9.
Welk restaurant is hier gevestigd?

6-9 

 

Vraag 10.
Welke twee cijfers ontbreken hier?

6-10

 

RUBRIEK DE WERELD
Schaijk een werelddorp, maar ook Schaijk een dorp in de wereld. Er gebeurt van alles om ons heen , leuke, maar vooral ook heel veel bijzondere en opzienbarende dingen. Een bron van inspiratie voor de SOK.


Vraag 11.
Een speciale vraag voor de die-hard Google wizzkids.
Zoek uit op welk adres dit appartement te koop stond/ staat.

6-11

 

Vraag 12.
Gespot in de Maashorst en Zeeland.
Welke bijzondere vogel vloog er op 4 maart over?

 

Vraag 13.
In 1900 kreeg de architect van dit gebouw een prijs voor zijn ontwerp.
Hoe heet de bakkerij die er nu in gevestigd is?

6-13

 

Vraag 14.
Allemaal billen verpakt in strakke broekjes, maar wat vormt het geheel van nog veel meer broekjes en billen?

6-14

 

Vraag 15.
Nieuwe politieke gezichten voor na de verkiezingen?

6-15

Wie zien we allemaal in dit portret?

 

RUBRIEK KUNST EN CULTUUR
Onder kunst wordt verstaan: het product van creatieve menselijke uitingen en cultuur is alles wat door mensen wordt voortgebracht. Denk aan: schilderen, tekenen, fotografie, grafiek, beeldhouwen, moderne media, theater, muziek en zang, dans, film, bouwkunde of architectuur, literatuur en poëzie. Kortom een onuitputtelijke bron van vragen: doe je best!


Vraag 16.
Wie of wat missen wij op deze afbeelding?

6-16

 

Vraag 17.
De laatste 6 jaren zat er één eerste en één derde plaats in, de rest moesten ze genoegen nemen met de tweede plaats.
Vogel uit over wie en wat dit toe kwam in welke lijst?

 

Vraag 18.
Deze drie plaatjes beelden een nummer en de artiest uit.
Welk lied en welke artiest wordt hier bedoeld?

6-18

 

Vraag 19.
Het heeft iets met muziek te maken maar wat is dit dan voor raar ding en door wie is dit bedacht?

6-19


Vraag 20.
Stop! Met name kever kwaM schuiN aan bij het fabeldier en zij bracht trillingen voort door middel van paardenhaar.
Wie zoeken we hier?

 

RUBRIEK VAN ALLERLEI
De mooiste rubriek van allemaal; als we het echt niet meer direct weten te plaatsen kunnen we het altijd hieronder kwijt. Een beetje van de hak op de tak weliswaar maar toch vast wel weer ergens een rode draad te ontdekken. Daarom: doe je best!

 

Vraag 21.
Op welke website moet je de code die op de foto staat invullen om het geschenk te ontvangen?

6-21

 

Vraag 22.
Welk merk en model auto zoeken we bij deze lijnen?

6-22

Vraag 23.
Op Paaszaterdag komen we samen voor de laatste (en alles bepalende, moewhaha) slotronde. Nu trekken we vast een flesje open.
Welk biermerk staat op deze koelkast?

6-23

 

Vraag 24.
Met een edel betaalmiddel kun je een prijs winnen en in 1902 werden er verschillende drankjes door elkaar gemixt tot een grogje om te kou uit het lichaam te drijven.
Welk woord zoeken we hier.

 

Vraag 25.
Welke namen van Nederlandse oud-sporters staan hier en welke sport beoefenden zij toentertijd?

1.         Non van Dollarbriefjes
2.         N. Energiemarkten.

 

SUCCES!!! 

 

Gebruik alleen het antwoordformulier in het link-kader rechtboven op de SOK pagina!
Waarschijnijk komt er weer te staan dat je het antwoordformulier gebruikt van een eerdere maand; .... gewoon negeren.

Antwoorden SOK 3.0 - Februari 2017

Beste deelnemers,

 

Het was weer een fijn fisje die Carnaval, maar nu is het tijd voor serieuze zaken.
Hieronder de antwoorden op de 25 vragen van Ronde 5:

 

RUBRIEK SCHAIJK
Geen Schoikse Kwis zonder vragen over Schaijk zelf natuurlijk.
In deze rubriek komt alles voorbij, van vroeger tot nu, van oud-bewoners tot hele jonge en natuurlijk ook een klein beetje van onze omgeving.
Hier een greep uit deze Schoikse rubriek.

 

Vraag 1.
Recordpoging touwtrekken, protest tegen bejaardenwoningen, AH Schaijk steunt verenigingen.
Maar welke gebeurtenis maakt dit rijtje compleet?

Dit viel nog niet mee, maar het ging uiteindelijk om het kwartetspel wat ooit bij Albert Heijn gespaard kon worden.
Met het kaartje 'de pensionering van Adriaan Spijkers' was het kwartet compleet.

 

Vraag 2.
Ik sta op Blaaskapel de Rogbloazers, met mijn rug naar de Graauw. Vervolgens maak ik de volgende stappen: kwartslag rechts, 2 tegels vooruit. Kwartslag links, 1 tegel vooruit. Kwartslag rechts, 3 tegels vooruit. Kwartslag rechts, 1 tegel vooruit. Kwartslag links, 2 tegels vooruit. Kwartslag links, 4 tegels vooruit. Kwartslag links, 3 tegels vooruit. Kwartslag links, 1 tegel vooruit. Kwartslag rechts, 3 tegels vooruit. Kwartslag links, 2 tegels vooruit. Kwartslag rechts, 2 tegels vooruit.
Op welke tegel sta ik?

Even al die Carnavalswagens weg en dan nog eens een keer 'uittrèje' en dan kom je uit op de tegel van Bekèk ut Mar.

 

Vraag 3.
Welk object wordt hier door deze bedrijven gesponsord?

Het antwoord hierop was heel officieel het spinnenweb met een uit hout gesneden Schotse hooglander op/ aan het Docus de Das pad.

 

Vraag 4.
Wat staat hier in braille en waar hangt deze?

Deze tekst in braille staat op een aankleedtafel die hangt bij Van Son 't Durp.
Wat er op staat in kortschrift (in het engels) de gebruiksaanwijzing.  

 

Vraag 5.
Het is weer zover; fototijd à la Jan van Ballegoy! 
Voor het verzinnen van alle vragen moeten onze partners ons soms even missen; wij gunnen hen wat extra gezelschap.
Zoek tijdens de Carnaval minstens 3 van de 5 partners van de SOK-organisatie op en ga met hen op de foto, 4 mag, nummer 5 is onmogelijk want die zit in het buitenland. Iedere gescoorde partner is een punt. De foto's kun je sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Prachtige foto's hebben we ontvangen en de meesten van jullie hebben hier dan ook flink wat punten gescoord.
Hieronder een kleine greep uit bijna 50 foto's:

de swart IMG-20170225-WA0013 IMG-20170303-WA0008 keuken Schuts 1 IMG-20170226-WA0002 IMG-20170303-WA0005 partners 4

 

RUBRIEK SCHAIJK EN OMGEVING
Schaijk is natuurlijk een prachtig dorp, maar ook om ons heen gebeurt van alles.
Heb je een beetje in ons mooie Brabant rondgereisd en de lokale en regionale nieuwsgaring gevolgd  dan moeten de volgende vragen te doen zijn.

 

Vraag 6.
Muziek en hout, dat is voor één van onze vragenstellers dè gouden combinatie.
Waar vinden we deze drummer?

Deze drummer staat inderdaad bij de receptie/ kantine van Camping De Holenberg

 

Vraag 7.
Uiteraard begint elke goede sessie van reflecteren op het leven met een periode van ritmische muzikale geluiden die je tot op het bot doordringen.
Aan welke gelegenheid refereert dit stukje tekst?

Dit was een hele lastige, maar in het kader van de aanstaande Carnaval werd hier bedoeld de Ochtendmis van Zuutjes Oan op Moeszondag in De Potter; deze werd namelijk met deze tekst aangekondigd.

 

Vraag 8.
We zijn trots op ons eigen Schaijk, maar hoe groot is Schaijk eigenlijk? 
Bereken in procenten de oppervlakte van Schaijk  t.o.v. de wereld; dit inclusief water.

De oppervlakte van de aarde is 510384762,98 km², de oppervlakte van Schaijk is 30,55 km² en dat is dan 0,00000599%, vooruit afgerond 0,000006%.

 

Vraag 9.
Welk bedrijf, met een duidelijke link naar Schaijk mag zich met trots Royal Warrant Holder noemen?
Op welk paginanummer in het paarse boekje vind je dit bedrijf?

Deze bleek ook niet al te gemakkelijk, maar waar we naar op zoek waren was het bedrijf Loddon Equestrian (onderdeel van De Swart Group) op pagina 15 van de Members Directory.

 

Vraag 10.
Wie zijn deze oudjes en waar kunnen we ze vinden?

Deze oudjes met Schaijkse roots zijn Gerardus van Tilburg en Wilhelmina van Eindhoven en ze zijn te vinden in de winkel van Van Tilburg Mode en Sport te Nistelrode.

 

RUBRIEK DE WERELD
Schaijk een werelddorp, maar ook Schaijk een dorp in de wereld. Er gebeurt van alles om ons heen , leuke, maar vooral ook heel veel bijzondere en opzienbarende dingen. Een bron van inspiratie voor de SOK2.0.

 

Vraag 11.
Waar wijst An Holt naartoe?

Anholt is een klein Deens eilandje in de vorm van een pijlpunt; wanneer je de richting van de pijl doortrekt kom je uit in Zweden bij de plaats Falkenberg.

Anholt

  

Vraag 12.
In welke plaats is de originele foto van deze mensen genomen?

Deze ging misschien wat te ver, gevoed door de fascinatie van één van de vragenstellers voor alles rondom de Apollo 11-missie.
Deze foto werd genomen in Wapakoneta in de USA : het zijn de ouders van Neil Armstrong die op 20 juli nog even zingen en bidden voor hij als eerste mens een stap op de maan gaat zetten.

 

Vraag 13.
In 1978 opende een horecaketen haar eerste restaurant in België.
Tegenover welk markant gebouw is deze vestiging nog steeds gesitueerd?

De eerste McDonalds in België opende haar deuren tegenover het markante Beursgebouw in Brussel.

 

Vraag 14.
Zijn het er vijf of zijn het er zeven? Ooit was het er maar één.
Wat is de naam van dit geheel?

Waar we naar zochten was de oorspronkelijke oerwereld Pangea, zo'n 300 miljoen jaar geleden.
Hieruit zijn de zeven werelddelen ontstaan. 

 

Vraag 15.
Op het plaatje staat een klein roeibootje.
Waar zou deze in de tegenwoordige tijd aanleggen?

Deze mooie overzichtsplaat van het Romeinse Nijmegen hangt in de parkeergarage aan het Kelfkensbos.
Het roeibootje zou dus aanleggen aan de Waalkade.

 

RUBRIEK KUNST EN CULTUUR
Onder kunst wordt verstaan: het product van creatieve menselijke uitingen en cultuur is alles wat door mensen wordt voortgebracht.  Denk aan: schilderen, tekenen, fotografie, grafiek, beeldhouwen, moderne media, theater, muziek en zang, dans, film, bouwkunde of architectuur, literatuur en poëzie. Kortom een onuitputtelijke bron van vragen: doe je best!

 

Vraag 16.
De diepe basstem van Andrey werd ondersteunt door de heldere klanken van de piano.
Wie, waar en wanneer zorgden o.a. deze twee mensen voor een concert?

Dit zijn Andrey Kurlov en Irina Shasheva van het Neva Ensemble uit St. Petersburg die op 8 januari 2017 in Schaijkse kerk een optreden verzorgden. 

 

Vraag 17.
Het hele dorp in één grote optocht, elkaar vasthoudend, carnaval vierend, met aan de top van het feestgedruis: de prins als middelpunt en hoogst bereikbare ambt in het Moesland.
Op welke dag en voor welke gelegenheid zijn deze woorden van toepassing?

We blijven ook hier een beetje in Carnavalssferen: deze tekst refereert aan 7 juni 2013, de dag dat het Moeslands monument ter ere van het 55 jarig bestaan van het Moeslands carnaval onthult werd. 

 

Vraag 18.
Raad de plaat.
Welke albumhoes zie je hier?

Gezamenlijke en eigentijdse nostalgie blijkbaar deze albumhoes van Grease ; allemaal goed!

 

Vraag 19.
Wat hoort een broer voor zijn zus te doen volgens Frank?

Volgens Frank Boeijen (niet de broer van Prinses Ingrid dun Twedde!) moet een broer een troost zijn voor zijn zus. 

 

Vraag 20.
Steek je hand in de mond en als je liegt wordt die afgebeten.
Hij deed het en A. Ruston schrok zich een hoedje. Gelukkig was het maar een grap.
Waar kun je deze ‘leugendetector’ vinden en hoe heet die?

De leugendetector die we zochten was La Bocca della Veritá (de mond der waarheid).
Deze is te vinden in Rome en wel in het voorportaal van de kerk Santa Maria in Cosmedin.

 

RUBRIEK VAN ALLERLEI
De mooiste rubriek van allemaal;  als we het echt niet meer direct weten te plaatsen kunnen we het altijd hieronder kwijt.  Een beetje van de hak op de tak weliswaar maar toch vast wel weer ergens een rode draad te ontdekken. Daarom: doe je best!

 

Vraag 21.
Op de mail ontvangen jullie binnen enkele dagen een geluidsdocumentje.
Welk geluid hoor je?  Wees zo specifiek mogelijk.

We kunnen nog wat leren van het Q-music geluid want jullie hadden bijna allemaal gehoord dat het hier ging om het openen van een beugelfles Grolsch.

 

Vraag 22.
Wat zie je op deze foto?

Deze daarentegen bleek dan toch weer best lastig, maar het was gewoon een detailfoto van een geaard stopcontact/ wandcontactdoos.

 

Vraag 23.
Nee, ik lust ze niet riep vader na moeder.
Welk merk bedoelen we hier?

Lastig 'lust' moest eigenlijk achteraf 'heb' zijn en dan kreeg je het lied: "Nee, ik heb geen bananen" ...
Als die vervolgens wel uit Panama komen zijn ze hoogstwaarschijnlijk van Chiquita.

 

Vraag 24.
Gebruik alleen de bovenste regel van je keyboard (Q-P). Wat is dan het langste officiële woord dat je kunt maken?
De letters mogen zo vaak gebruikt worden als je maar wil.
Degenen met het langste woord krijgen hun punt.

Ondanks mooie inzendingen als powerpoepwerpequipe en Oppertwittertweetoptie is het langste officiële woord toch echt topprioriteit met 13 letters.

 

Vraag 25.
En als hekkensluiter weer eens een cryptogrammetje:
Op die grond is tenminste iets te verdienen (plaatsnaam van in totaal 10 letters).

Ja dit was kat in het bakkie: Loon op Zand natuurlijk.

 

RUBRIEK ‘EN NU EEN WOORD VAN DE SPONSOR’
De titel zegt genoeg, met dank aan onze sponsors.
Hierbij nog een bonusvraag van één van de sponsors:

Bij de Bouwklus staat op de toonbank een grote pot spijkers voor jullie klaar.
Hoeveel spijkers vind je in deze pot?
We hanteren een foutmarge van 5%. Val je hier binnen met je antwoord, verdien je 1 punt. 

Het exacte aantal was 1098, er was zelfs één team die dit exact goed had.
Maar die teams die in het kader van Carnaval dachten het zullen er wel 1111 zijn hebben het dus ook gewoon goed, knap giswerk!!

En voor wie het nog niet wist: het antwoord op de sokkenzoektocht in de Potter was Mackenhof.

 

Hoe hebben jullie het gedaan?

De uitslag houden we uiteraard nog even geheim tot aan de finale op Paaszaterdagavond in de Potter!!
Zorg dat je er bij bent.

 

Schaijk een Werelddorp Plein 2016

Het was weer fantastisch ! SchaijkEenWerelddorp plein tijdens Braderie Festival Schaijk 2016!

 
Schermafbeelding 2016-04-18 om 08.39.05

Bekijk een mooie selectie foto's op onze Facebook pagina.
Extra (kleine) foto's op de site van de Arena.
Hieronder een compilatie van de show


poster2


Een héél plein voor vertier!

We hebben grote plannen: Het enthousiasme van de 25 bedrijven van vorig jaar heeft aanstekelijk gewerkt: dit jaar presenteren we ons met zo'n 35 deelnemende bedrijven ! Dat vraagt natuurlijk om een groter plein. Zie hier onze ruwe plannen voor komend jaar !

2016

Een vol plein dus en een mooie vooruitgang ten opzichte van vorig jaar  toen we nog een half plein hadden!


Hoe was het ook al weer?

Zo zag het er vorig jaar uit: een prachtige start voor een nieuw puur Schaijks evenement. Bekijk de foto's en flmpjes om snel even een indruk te krijgen wat je op 17 april 2016 weer te wachten staat ! KIJK HIER

Programma

Het programma voor het plein van die dag is rond. Belangrijk te weten is dat we dit jaar weer een geweldige show neer gaan zetten met heel veel Schaijkse ondernemers. Hij zal nog grootser en veelzijdiger worden dan vorig jaar. Maaar, we hebben ook een hele mooie band geboekt en een leuke feestje als afsluiter zou ook niet gek zijn, dus onze eigen 'mode'-show voeren we die dag slechts twee keer op. Exclusief voor bezoekers van Braderie Festival Schaijk; zorg dus dat je erbij bent die dag. We zullen nog wat verfijningen komen in het programma, maar zo zal het er ongeveer uit zien: (Tijden lijken wel erg precies: gewoon erbij zijn en meemaken !)

Schermafbeelding 2016-04-07 om 20.54.49

En dit is er allemaal te doen die dag !
13029562 990933444326077 5073258013445463473 o

Begin de dag met een dansje

Heb jij ook zo'n zin in de Braderie? Dan kun je die dag meteen goed starten, want we openen het SeW plein met een dansvoorstelling van ruim een uur ! Bij ons op het plein zie je optredens van Dansgroep Anke & Marieke, Dansgroep Karin Aarts en de danseressen van Pas de Chat. Om 11:00 gaan we los en zorgen we dat de Smith & Dorlas koffie klaar staat voor opa's en oma's, ouders, broertjes en zusjes en de vele buitendorpse gasten. Komt dat zien, komt dat zien !

DSC 7710

Breakout Run groots op ons plein !

De Breakout Run vindt dit jaar weer plaats op 4 en 5 juni. Om met name de jeugd een voorproefje te geven kunnen zij op de braderie al een beetje oefenen en zien of ze dit jaar ook mee gaan doen. (Vorig jaar deden al honderden kinderen mee en stond half Schaijk te kijken !) Maar nog mooier is dat ze een inschrijving kunnen winnen ! Je moet dan wel een parcours vol hooibalen, autobanden, legernetten, touwen en zandzakken overwinnen in een snelle tijd !

Iedereen kan zich inschrijven die dag: Dit geldt voor de Boefjes (6 t/m 11 jaar), Young Gangsters (12 t/m 15 jaar) en de volwassenen.

bor


Flinke Zangert

Robert Sand komt ook twee keer optreden. Lekkere luchtige muziek en mooie covers voor een dag vol gezelligheid !

Robert Sand

Culinaire puur Schaijkse catering en live cooking op het plein!

We gaan met live cooking weer lekkere en betaalbare gerechtjes serveren en ook de consumpties zullen weer voor dezelfde schappelijke prijs verkocht worden als vorig jaar. De koks staan op een kleine verhoging, zodat het goed zichtbaar is wat er voor jullie gemaakt wordt. Er komt weer een mooie aparte auto met ingebouwde koffiemachine te staan, met een ervaren barista, voor het lekkerste kopje koffie. Verder hebben we als eye catcher een heuze champagnebar, waar we champagne en een aantal cocktails serveren op basis van champagne.

koffie


Grootse show midden op het plein

Twee keer gaan we een mooie gave show neerzetten waar door vele Schaijkse bedrijven aan wordt bijgedragen, zowel voor als achter de schermen. We houden het thema nog even geheim, maar het belooft weer een mooie show te worden die je niet wilt missen !

poster

 

Dat wordt weer smullen !
De menukaart voor het SeW plein is vastgesteld: Voor de super vriendelijke prijs van 2 euro per stuk hebben we heerlijke hapjes voor jullie op 17 april. Neem ze alle vier en je hebt een heerlijke tapas lunch. Natuurlijk hebben we er ook iets lekkers te drinken bij.

- Broodje Black Angus burger met smokey BBQ saus`
- Lamsburger met Tzatzikisaus
- Broodje Pulled chicken met tomatensalsa en whiskeysaus
- Gambaspiezen met knoflooksaus


spies

Laat dat maar over aan de deelnemende Schaijkse horecaondernemers !We gaan voor een feestje; de band FRAGMENT is geboekt

Fragment boeken is verrassend en spectaculair. Een drieman formatie die fungeert als een goede Engels-Nederlandse band. Deze drie mannen zijn een ware hit op vele feesttenten, festivals, kermissen en kroegen. Wat deze band uniek maakt? Dat is zeker de humor en de interactie het publiek. Doordat zij niet werken met een set lijst, hebben zij een groot improvisatie gehalte. Jij vraagt en zij spelen. Combineer dit met een flinke bulk aan energie leuke covers in een Fragment-jasje en je hebt de ideale band voor uw evenement. Ga klaar staan en geniet van het leukste en energiekste optreden wat je ooit zal zien. Laat je verrassen door het entertainment-gehalte van Fragment. De band bestaat uit 2 Engels mannen en een Nederlander.

fragment-persfoto-2015

Ze stonden op de Zwarte Cross en waren de huisband van 3FM: . We doen 1 show minder dit jaar, zodat er genoeg tijd is voor een mooi feestje samen met deze top-band. Bekijk hier nog meer foto's en video's van Fragmentvideo's van Fragment.
 • Deelnemers
  Automobielbedrijf v Zummeren B.V.
 • BreakOut Run
 • Bruna
 • Café-feesterij de Potter 
 • Café-restaurant "Nieuw Schaijk" 
 • Schaijk Car Event
 • De Kriekeput
 • Eetcafe De Notaris 
 • FF Factum Firmitas
 • 5A Kindercoach - Helma van de Rakt
 • HWC Uitzendorganisatie
 • Karin Aarts Trends 
 • Magnifiek 
 • Manders Mode
 • Manders Optiek - Juwelier 
 • Natuurbegraafplaats de Maashorst 
 • Olijf
 • Rabobank
 • Schoppema Marskramer 
 • Sisters stoffen & fournituren 
 • Smaak Catering en Events
 • Snufenshoe
 • Snufenshoe Kids
 • Time 4 Gifts 
 • Toonen Catering
 • Travel XL Schaijk 
 • Trends 'n Classics Catering 
 • Van Kraaij Keurslagerij
 • Eurotrade Van Orsouw
 • Welterusten Slaap & Kinderwinkel 
 • Witgoedspecialist HAKU

 

   • Zij worden ondersteund door

    Albers Consultancy / Webdesign
    Centrumplan Schaijk / Movement Real Estate BV
    Elke Dag Bij
    GriffioenMedia
    Markoen
    Peters van Gemert
    Kapsalon Ploegmakers
    Bella Bellezza

 • Samenwerkers
  Manders Keukens (Het eerste bedrijf dat wil ondersteunen heeft zelf al toegezegd)
  Bouwbedrijf van Dinther
 • Kraanverhuur van Griensven
  MultiSound
  VanGaal BV
 • Daan van der Heijden Visual Inspirations
  Verstegen Planten
  Van der Heijden Bouw en Ontwikkeling
  Gerard Faassen
  Van Leuken Zand en Grinthandel

  Programma
  Er komt weer een fantastische show waarin veel van deze bedrijven zich gaan presenteren. Deze show gaan we 2 keer opvoeren. Daarnaast is het expo gedeelte dit jaar sterk uitgebreid, zodat de deelnemers zich ook individueel goed kunnen presenteren. Bij sommigen deelnemer skun je zelfs direct zaken doen! Er is ook dans en muziek en daar starten we op tijd mee zodat het nog een mooi feestje kan worden op het plein. Op 17 april ben je welkom vanaf 11:00 uur !

  12823363 334513196673022 6195841491132871249 o

  Media
  Deze pagina is het centrum voor alle informatie over het SchaijkEenWerelddorp Plein, maar als er nieuws is publiceren we dat ook op onze Facebook pagina.

  Loterij
  Er komt ook weer iets van een loterij, maar hoe en wat houden we nog even geheim. Hou de site(s) en lokale media goed in de gaten! Wat kun je dan winnen? SeW cadeaubonnen die je (alleen) bij de SchaijkeenWerelddorp deelnemers kunt inleveren. Zou houden we de inkomsten in Schaijk en kun jij lekker gaan eten bij een horecaondernemer of zelfs iets moois uitkiezen bij een van de vele winkels. Oh ja, je kunt ze die dag natuurlijk ook meteen inwisselen aan de bar !  :-)

Het was fantastisch!
Om alvast een indruk te krijgen kun je foto's (Bekijk het fotoverslag) en films terug kijken op de 2015 pagina ! Daar zie je hoe de show er ongeveer uitzag, hoe prachtig het weer was en hoe vol het plein. Daar gaan we in 2016 ook weer voor. Jij komt toch ook?

Waarom zetten we ons hiervoor in?
Schaijk een Werelddorp is opgezet en gefinancierd vanuit MKB-Schaijk, met als doel een platform neer te zetten van de Schaijkse mensen voor de Schaijkse mensen, bedrijven en bezoekers. Door diverse werkgroepen op te zetten worden alle onderdelen uit de Schaijkse gemeenschap betrokken bij 'het merk' Schaijk en worden zij in staat gesteld met elkaar informatie te delen over wat er speelt in Schaijk. 
 
Deze website schaijkeenwerelddorp.nl speelt hierbij een centrale rol, maar het zijn vooral de evenementen waarmee we Schaijk goed op de kaart zetten voor de Schaijkenaren, de omgeving en de gasten die Schaijk (Speciaal voor die evenementen) bezoeken. Denk hierbij aan eigen evenementen als de Glow & Snow Run en dit Schaijk een Werelddorp plein tijdens de Schaijkse Braderie. Ook de samenwerking met andere evenementen en verenigingen is van groot belang, want ook die activiteiten dragen bij aan het beeld dat men krijgt in/van Schaijk. 
 
Er zijn ook evenementen en acties speciaal gericht op de eigen bevolking. Denk hierbij aan een negen-tal puur Schaijkse rubrieken op de site: van de Schoikse mensen, over Schoikse mensen, voor Schoikse mensen. Ook is de SOK nieuw leven ingeblazen: de Schoikse Ollingjoar Kwis telt niet minder dan 54 deelnemende teams, waardoor zo'n 500 mensen 'leren' over het Schaijk van vroeger, vandaag en morgen.
 
Het begin is gemaakt en de plannen zijn groots. Het merk 'Schaijk' moet sterk neergezet worden, ook met het oog op een mogelijke herindeling in de toekomst. We willen op den duur nog meer naar buiten treden om (potentiele) bezoekers te wijzen op al het moois in Schaijk en omgeving en de evenementen die hier te beleven zijn.

Banner SeW Logo 600x207
 
Het nieuwste evenement is dit eigen Schaijk een Werelddorp plein tijdens Braderie Festival Schaijk op 17 april, waarbij we na een succesvolle start vorig jaar nu nog grootser gaan bijdragen aan de Moeslandse Braderie. 38 Enthousiaste ondernemers werken samen met diverse verenigingen om een mooie show en unieke beleving neer te zetten: Schaijkse trots, Schaijkse show, Schaijkse hapjes bij elkaar op 1 mooi vol plein: niet om direct omzet te scoren, maar om samen te laten zien wat Schaijk te bieden heeft. Als we een positief beeld neerzetten zullen de mensen in de week/maand/jaar na de Braderie vanzelf terug komen om hun boodschappen in Schaijk te doen.
 
Het doel is om een goed event neer te zetten wat een goede start is om uit te breiden naar een groter (tweedaags) evenement tijdens het Braderie-weekend waarbij nog meer verenigingen en met name ook bedrijven betrokken zullen worden, zodat expo, vertier, proeverij, show en plezier nog mooier tot uiting kunnen komen!

Partners
Dit plein is natuurlijk alleen maar mogelijk door de goede samenwerking met Braderie Festival Schaijk, een activiteit van Stichting Carnaval de Moeslanden uit Schaijk ! Ga hier naar de informatie over Braderie Festival Schaijk


OrgineelMoeskop

SNEU: Jaren '80 games in de Werkplaets

Tussen de Grote Moeslandse Carnavals Optocht en de Braderie met SchaijkEenWerelddorp plein zit in ieder geval de Game avond van SNEU (Schaijkse Nerds Eenmalig United)> Kom je ook dat HubbaBubba / dropmatten / schuimblokken gevoel herleven tijdens het spelen van die mooie jaren 80 games?

Klik op de link hier en dan vervolgens op 'Alle berichten weergeven' > Dan weet je alles en kun je de zolder op: op zoek naar die games van toen ! Iedereen is welkom (onder de 18 alleen onder begeleiding van een volwassene). Gratis entree voor iedereen die een handheld of gameconsole meeneemt (Meld je aan via een PB). Voor de rest een vrije gift voor Stichting Kansarmen Roemenie. PRESS TO START

https://www.facebook.com/events/249506332163152/

SNEU InviteWhatsApp

Open dag op 25 Maart bij Akker Metaal in Oss

 • Gepubliceerd in Nieuws

Akker Metaal 10 jaar gevestigd in Oss

In 2006 is Akker Metaal gevestigd in Oss. Sindsdien is het bedrijf uitgebreid met een extra hal en diverse nieuwe moderne machines. Ons laatste project is de installatie van een lasrobot die een ruimte beslaat van maarliefst 600 m2. Kortom, er is veel veranderd en dus is dit jubileum weer een mooi moment om U uit te nodigen om ons bedrijf eens te komen bekijken tijdens onze open dag op 25 maart 2017. Tijdens die open dag krijgt u een goede indruk van de capaciteiten van Akker Metaal, ons machinepark en het vakkundige personeel. 

We laten niet alleen zien hoe we onze waarde toevoegen aan de diverse projecten, maar we laten ook het eindresultaat zien; onze bijdrage aan fraaie projecten door heel Nederland. Ben je al benieuwd? Onze nieuwe website geeft een goede indruk. Kijk alvast op www.akkermetaal.nl of nog beter: kom naar onze open dag en zie het live ontstaan.

De open dag is op zaterdag 25 maart van 10:00 tot 16:00 uur en iedereen is van harte welkom. Graag tot dan !

Arno & Monique van den Akker en team Akker Metaal
v.d. Akker Metaal b.v., Industrieterrein 'de Geer' , Ketelmeer 31, 5347 JX Oss


DSC03017 - kopie

AkkerMetaal O-Pandfotos 3

Arno van den Akker

Naam: Arno v.d. Akker

Naam bedrijf: v.d. Akker Metaal b.v.

Adres bedrijf: Ketelmeer 31    5347 JX OSS

Site: www.akkermetaal.nl


Omschrijving gezin:                        

Ik ben al bijna 25 jaar getrouwd met Monique en ik ben trots op mijn dochters Amber en Pleun. Ons bedrijf is 10 jaar geleden naar Oss verhuisd, maar wij wonen heerlijk aan het Arkenschot in Schaijk.

Wie ben jij als ondernemer?   

Op mijn 21e ben ik thuis in het bedrijf van mijn ouders gaan werken. 9 jaar later heb ik de zaak overgenomen en hebben we de bedrijfshal flink uitgebreid. Weer een paar jaar later bleek de locatie toch te klein voor de toekomstplannen en zijn we verhuisd naar industrieterrein de Geer in Oss. Daar hebben we een productieomgeving van ruim 5.000 m2, waar ik met de inzet van moderne machines de productiecapaciteit heb verdrievoudigd ten opzicht van de Schaijkse situatie.

Sinds die 10 jaar dat we nu in Oss zitten heb ik deze lijn vastgehouden: het team is nagenoeg gelijk gebleven met zo’n 15 man personeel, maar de productiecapaciteit gaat nog steeds verder omhoog. Ik ben steeds op zoek naar de juiste combinatie van machines, die passen bij de opdrachten die we krijgen en de richting waarheen ik wil groeien. De meest recente grote investering is de aanschaf van een lasrobot die maar liefst 600M2 beslaat. We zijn het tweede bedrijf in Nederland dat over een dergelijk machine beschikt. Een en ander moet natuurlijk wel goed aangestuurd worden door ons kundige personeel.  Met ons team (waarvan het gros al ruim 15 jaar in dienst is) kunnen we de mooiste en meest complexe projecten aan.

Mijn doel voor ons bedrijf is samen te vatten als ‘Perfectie in Uitvoering’ (van bouwtekening tot oplevering.) Samen met onze zeer hoge leverbetrouwbaarheid zorgt dit voor tevreden klanten waar we al lang mee samenwerken.

Wat maakt jou uniek? Wat is jouw unieke manier van zaken doen?

Zeggen wat je doet, en doen wat je zegt: betrouwbaar en integer.

Op welk product dat jouw bedrijf levert, ben je het meest trots? En waarom?

Ik kan niet kiezen. We leveren drie soorten producten:

- We produceren en monteren staalconstructies voor bedrijfspanden, kantoren, scholen et cetera die we compleet gemonteerd opleveren.

- Daarnaast leveren we veel ‘speciale projecten’ zoals een uitkijktoren, een voetgangersbrug, een reclamemast en dat soort zaken.

- Tevens leveren we steeds meer onderdelen voor de eindproducten van andere producenten. Denk hierbij aan frames voor luchtbehandelingskasten, onderdelen voor vrachtauto’s,  stalen onderdelen t.b.v. units en plaatwerk onderdelen etc. Deze laatste groep zal in de toekomst een steeds prominentere rol innemen in ons bedrijf.

Ik ben trots op ons team dat deze diversiteit aan producten maakt.  Je kunt op onze website mooi zien hoe divers ons leveringsprogramma is: www.akkermetaal.nl

DSC03017 - kopie

Hoe zie je je bedrijf over 5 jaar?

Wij hebben de afgelopen jaren ons bedrijf klaar gemaakt voor de toekomst. Er is ontzettend veel geïnvesteerd in nieuwe machines. Met de lasrobot hebben we nu weer een belangrijke mijlpaal gehaald, maar het automatiseren van onze productie is een continue proces. Dit automatiseren is belangrijk om ons doel - om meer als toeleverancier te functioneren - te ondersteunen. Dit betekent natuurlijk ook dat we continue blijven investeren in ons vakkundige personeel.

Hoe zie jij de toekomst voor de Schaijkse ondernemers?

Ook al zit mijn bedrijf in Oss, wij wonen met ons gezin in Schaijk; ook voor mijn kinderen moet er straks nog een mooi Schaijk zijn: Daarom zet ik me in voor het platform Schaijk een Werelddorp. Als alle bedrijven dat zouden doen en de gemeenschap zet zich ook in, gaan we als dorp een mooie toekomst tegemoet.

Met het nieuwe centrumplan in wording liggen er mijn inziens volop kansen voor de Schaijkse ondernemers.  ik zou zeggen, pak die kansen en zorg ervoor dat Schaijk een “Wereld-dorp”blijft.

DSC03010 - kopie


Hoe kunnen Schaijkenaren bijdragen aan jouw toekomstbeeld?

Ik nodig iedereen uit om naar ons toekomst beeld te komen kijken: Op Zaterdag 25 maart houden we een open dag van 10:00 tot 16:00 uur. Iedereen is dan van harte welkom om die nieuwste machines in actie te zien. Je krijgt dan een mooi beeld hoe wij van ontwerp tot eindproduct onze kwaliteit leveren.

Advertentie Zaterdags

AkkerMetaal O-Pandfotos 3

Abonneren op deze RSS feed