Menu
Redactie SEW

Redactie SEW

Webmaster van Schaijk een Werelddorp!

E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Website URL: http://www.sewd.nl

Lekkerz van Hier

Verswinkel Lekkerz van Hier is sinds juli 2018 geopend. In de winkel is een diversiteit aan lekkere (streek)producten te verkrijgen, uiteraard van de hoogste kwaliteit!

Ondernemer Roy Derks is na 22 jaar supermarktervaring de onderneming Lekkerz van Hier gestart. Een droom die er eigenlijk al zeven jaar was: een eigen bedrijf!  In juni 2017 ontstond het idee een winkel in streekproducten te beginnen omdat er zoveel lekkers en gezonds te krijgen is in onze mooie (Maashorst)regio. Toch eten we nog veel te veel voedsel waarvan we de herkomst niet eens weten. Roy vindt dat dat anders kan en zal zo veel mogelijk de klant informeren waar de producten vandaan komen. Door middel van winkelcommunicatie maar ook op deze website en op facebook kunt u veel informatie vinden over de leveranciers. En uiteraard kunt u ook altijd uw vraag stellen aan het personeel in de winkel.

In de winkel zijn de volgende producten verkrijgbaar:

 • - Aardappels, groente en fruit van Gebr. Van Aarle uit Schijndel
 • - Boerderijkaas van Landwinkel Boer Spierings uit Oss
 • - Verse maaltijden en salades van Boerderijwinkel Verdaasdonk uit Sint Anthonis
 • - Verse noten van Koppejan Noten uit Kootwijkerbroek
 • - Boerderijzuivel van zuivelboerderij De Vrolijke koe uit Deurne
 • - Boerderij-ijs van de Vughtse ijsboerderij uit Vught
 • - Eieren van Robert van der Bolt uit Schaijk
 • - Houdbare streekproducten van Voets specialiteiten uit Schijndel
 • - Speciaalbieren van de Oijense bierbrouwerij uit Oijen
 • - Cadeau-artikelen van Zuster Evie uit Heesch

Naast bovenstaande vaste leveranciers komen diverse groenten en fruit uit de eigen streek! Denk daarbij aan aardbeien, asperges, diverse appels etc. Als het seizoen het toelaat en de kwaliteit perfect is, zal er altijd naar gestreefd worden de producten uit de eigen streek te halen.

 

 

BeLEEF Schaijk

 


Zaterdag 13 april
 |  Zondag 14 april

 

Een mooi, nieuw centrum verdient een net zo mooie opening. Het nieuwe centrum van Schaijk is (bijna) klaar. Daar willen we als Schaijkenaren uitgebreid bij stilstaan met een spectaculair openingsweekend. Op zaterdag is de officiële opening en dat vieren we voor & door Schaijkenaren. Samen zijn we trots op ons mooie dorp! Die trots laten we op zondag zien aan iedereen die het wil zien: de inwoners van Landerd, maar ook van andere dorpen en steden om ons heen. In Schaijk is vanalles te beleven, en voor iedereen in de regio (en zelfs daarbuiten) is het de moeite waard om daar van te komen genieten.

Zaterdag 13 april

Gezamenlijk ons “vernieuwde” Schaijk openen en op een spetterende wijze presenteren aan alle Schaijkenaren! Denk hierbij aan een onderonsje met een gezellig feest voor jong & oud met een hapje en een drankje maar ook aan een reünie voor voormalige Schaijkenaren en ruimte voor echte Schaijkse bedrijven, verenigingen etc. Veel muziek, gezelligheid en natuurlijk de knaller: de officiële opening van het centrum! Laten we samen een écht gezellig feestje bouwen op de toekomst van Schaijk!

HEEL SCHAIJK BAKT!

heelschaijkbakt

Ben jij diegene, die de mooiste en lekkerste cup-cake of taart van Schaijk kan bakken of versieren? Ga jij er zelf, jouw buurtvereniging, carnavalsclub of vriendenclub er met één van de hoofdprijzen vandoor?  

Er zijn diverse hoofdprijzen en kinderen t/m 12 jaar, hebben altijd prijs!
Versier cup-cakes of bak een heerlijke taart in het thema: “Beleef Schaijk”

Er wordt beoordeeld in verschillende categorieën: presentatie, originaliteit en natuurlijk de smaak
De beoordeling zal plaatsvinden door een vakkundige jury.

We willen alle cup-cakes en taarten na beoordeling aanbieden aan diverse zorginstellingen van Schaijk, zodat alle bewoners uit het ‘Bruisend centrum’ de opening ook mee kunnen beleven.

De baksels mogen ingeleverd worden op zaterdag 13 april 2019 tussen 15:00-16:30 uur in de Spiegeltent in het hart van ons nieuwe bruisende centrum.

 De prijsuitreiking zal plaatsvinden in de spiegeltent om 18:00 uur. Inschrijven kan via het inschijfformulier aan de rechterkant van dit scherm >>.

GROTE SCHAIJKSE DORPSREUNIE

Win een overnachting in B&B ’t Runnertje na het feest!

Een van de evenementen die plaats vind tijdens het Beleef Schaijk festival van 13 (en 14) april is een grote dorpsreunie. We willen een gezellig feest met zijn allen en dan is het extra leuk als er oud Schaijkenaren ook mee komen feesten. Eens per jaar met zijn allen terug naar je (geboorte)dorp in het gezellige Brabant, naar je voetbalmaten, je scoutingvrienden, oud collega's, familie of gewoon vrienden van vroeger. Het is dan toch feest en alle voorzieningen zijn aanwezig, dus het enige dat je hoeft te doen is gezellig aanschuiven vanaf 15:00 uur. 

Hoe gaan we al in het eerste jaar een gezellige reunie organiseren? Met jouw hulp ! Zoek oude foto's en plaats ze op social media zodat je oude dorpsgenoten kunt taggen. Nog makkelijker; plaats een berichtje in de familie appgroep. Meer informatie staat op www.beleefschaijk.nl, inclusief een formlier om jezelf aan te melden. Dit laaste is interessant, want degene die vanaf het verst weg helemaal naar Schaijk komt om erbij te zijn op 13 april, hoeft niet op zoek naar een slaapplek. Die persoon wint een overnachting voor twee personen, inclusief ontbijt, in de mooie Schaijkse B&B het Runnertje. Dan kun je ook de volgende dag nog genieten van Beleef Schaijk. Ook volgend jaar is Beleef Schaijk er weer ongeveer half april, dus plan je vakantie er alvast omheen ;-). Eerst, tot 13 (en 14) april in ons prachtig vernieuwde dorpshart van Schaijk.

KINDERPLEIN & STRAATTHEATER

Denk hierbij aan een zweefmolen, rodeostier, mini-trein, waarschijnlijk autoscooter (als de ondergrond hiervoor geschikt is). 

Voor 5 euro krijg je een polsbandje en je kunt dan gedurende de dag gebruik maken van deze (kermis)attracties, zoveel je wilt. Ook worden er pannenkoeken gebakken en staat er ranja klaar. Tevens kun je een kinderportret laten maken tijdens een workshop.

Ook zal de scouting aanwezig zijn, met onder andere een klimwand. En er is een tent, waar je kan kijken naar demonstraties met kleine graafmachines, op afstand bestuurd.
Natuurlijk ontbreken de luchtkussens niet.

SPECTACULAIRE OPENING

Spectaculaire opening zaterdag 19.00 uur centrum Schaijk! 

Bij een prachtig nieuw centrum hoort een officiële opening, maar dan wel op z’n Schaijks, niet te stijf dus. We willen letterlijk in beeld brengen hoe het proces verlopen is, betrokkenen (kort) aan het woord laten. Terugkijken, maar vooral ook vooruit, wat het nieuwe centrum voor de toekomst van Schaijk zal betekenen. Een dorp wat klaar is voor deze toekomst met een bruisend centrum waar dorpsgenoten (bezoekers zijn natuurlijk ook welkom!) elkaar ontmoeten. Dat is waar deze officiële opening om draait, de toekomst van Schaijk. Hoe deze opening er uit gaat zien? Denk aan beeld, dynamiek, een muzikale omlijsting op hoogte en een wel hele speciale onthulling! Tot zaterdag 13 april om 19.00 uur in het nieuwe centrum bij het buitenpodium!

KUNST EN CULTUUR

Kom naar de Kerk voor Kunst en Cultuur 

Ja, tijdens Beleef Schaijk kun je genieten van Kunst en Cultuur in de Kerk, alles in het thema verleden en heden van Schaijk. Zo laat de Heemkundekring foto’s zien van de vroegere winkels en andere gebouwen in het centrum van Schaijk. Om het verschil met het nieuwe centrum aan te geven. De Fotoclub toont de mooiste, kunstzinnige foto’s van haar leden. Ook wordt er een film (die met een drone is gemaakt) van de opbouw van het nieuwe centrum getoond. En een groepje kunstenaars uit Schaijk heeft mooie werkstukken bij elkaar gebracht om ten toon te stellen. Dit alles langs de route van de Urban Trail die ook door de Kerk gelopen wordt.

 Dit mag u niet missen, dus komt dat zien, komt dat zien en kom naar de Kerk tijdens Beleef Schaijk.

Zondag 14 april

In de verte hoor je al de drukte, muziek en gezelligheid. Je stapt het centrum in met meerdere area’s waar je een combinatie van een foodtruck- & bierfestival met een heerlijk bourgondische sfeer, heel veel muziek (lokaal), straattheater en workshops voorbij ziet komen. Op het kinderplein is er voor de jeugd allerlei leuks te doen en terwijl je geniet van een lekker drankje luister je naar mooie muziek en kijk je naar het nieuwe centrum van Schaijk. Je zoon speelt een FIFA-toernooi op een groot scherm, je vrouw staat bij de lokale schoenenwinkel te kijken en dat is het moment dat je besluit, ondanks je hoogtevrees, om toch maar het reuzenrad in te stappen om Schaijk van boven te zien. Hé, daar komen de deelnemers van de Urban Fun Run voorbij. Wat is toch mooi geworden allemaal… Dit is mijn dorp!

URBAN FUN RUN & WALK

Er is geen betere manier om Schaijk te beleven dan via de URBAN FUN RUN & WALK! Drie prachtige routes voeren kinderen, hardlopers en wandelaars langs en door de uniekste plekjes van dit gezellige werelddorp. Je loopt buiten, maar ook dwars door allerlei gebouwen heen. Nieuw en oud, binnen en buiten, voorspelbaar maar zeker ook onverwacht. Je maakt het allemaal mee tijdens deze tocht, die start en eindigt in het spiksplinternieuwe centrum. Schrijf je snel in!

Parcours:

 • 10 kilometer voor hardlopers en wandelaars
 • 5 kilometer voor hardlopers en wandelaars
 • Kidsrun*

*Als ouder kun je eventueel meelopen als begeleider voor je kind. Dit kost geen geld, en je hoeft je niet aan te melden. 

Voor wie:

 • Voor getrainde hardlopers en wandelaars
 • Voor de gezellige wandelaar en beginnende hardloper
 • Voor alle kinderen vanaf 6 jaar
 • Voor alle mensen die Schaijk eens op een andere manier willen zien!

Details:

Datum: zondag 14 april 2019

Starttijden: Melden vanaf 10.00 uur

 • Start 10 kilometer: 11.00 uur
 • Start 5 kilometer: 11.30 uur
 • Start Kidsrun: 12.00 uur

Kosten:

 • Volwassenen: 7,50 euro inclusief iets lekkers bij ons Foodtruckfestival!
 • Kids: 2,50 inclusief een gratis pannenkoen en een glaasje ranja bij het Kinderplein.

Wat krijg je?

 • Startbewijs met je naam erop
 • Een uniek en verassend parcours van ongeveer 2.5, 5 of 10 kilometer
 • Toegang tot het unieke 2-daagse evenement Beleef Schaijk!
 • Gratis tassenafgifte
 • Heel veel plezier, want het is een FUN RUN!
 • Spectaculaire warming- up

 

FIFA 2019 CUP

Win jij de FIFA 2019 Cup tijdens BELEEF Schaijk?

Je kunt je nu inschrijven voor FIFA 19 toernooi, welke op zondag 14 april tussen 13.15 en 17.45 wordt georganiseerd tijdens BeLEEF Schaijk. Test je skills en gebruik je talenten om de overwinning te behalen! Al wat je nodig hebt zijn deze skills en enthousiasme om deel te nemen. Schrijf je daarom in om je deelname tot een succes te maken.

 

A3posterOpeningseventSchaijk

Opslagplek gezocht voor de bomen van Schitterend Schaijk

 • Gepubliceerd in Nieuws

Beste Schaijkse ondernemer met het hart op de goede plek. De afgelopen twee jaar hebben we de bomen van Schitterend Schaijk op kunnen slaan bij Dirk Megens aan de Broksteeg 2. Hij heeft echter zijn locatie verkocht en nu zijn we op zoek naar een nieuwe plek. Opslag van 15 bomen (demontabel) beslaat omgeveer 30 m2. Ben je bereid laat het mij dan weten, al is het maar voor het komende jaar. Vanaf volgend weekend worden de bomen ingeleverd. De bomen worden vanaf november weer uitgevent naar de diverse buurtverenigingen. We kunnen een kleine vergoeding aanbieden. 

Klein steentje bijdragen zou fijn zijn!

Stuur me een bericht op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Alvast bedankt

14 buurtbomen op z'n plek

 • Gepubliceerd in Nieuws

De 14 buurtbomen staan inmiddels allemaal op hun plek! Ze zijn vanaf vandaag tot en met 11 januari te aanschouwen. Er volgt ook nog een heuse fietstocht, deze begint en eindigt bij de Wijers en is opgesplitst in Oost en West. Voor de kinderen van de basisschool is er nog een prijs te winnen. Bij elke boom zijn er 1 of meerdere letters te vinden. Ga op zoek naar het woord en vul het formulier in op de website van schitterend schaijk. Uit de goede inzendingen wordt aan het einde van de periode van Schitterend Schaijk een winnaar getrokken. 

Deze en de fietstocht volgen nog op de site van www.schitterendschaijk.nl.

Basisschool Den Omgang houdt dinsdag 6 maart informatiemarkt

 • Gepubliceerd in Nieuws

Basisschool Den Omgang houdt dinsdag 6 maart informatiemarkt

SCHAIJK - Op dinsdagavond 6 maart houdt basisschool Den Omgang in Schaijk een informatiemarkt. Het team van Den Omgang staat die avond klaar om de school aan belangstellende ouders te presenteren. Vaders en moeder die binnenkort een keuze moeten maken voor een basisschool in Schaijk zijn vanaf 20 uur van harte welkom.

Riemer Kramer is sinds januari van dit jaar waarnemend directeur van Den Omgang. Hij geeft tot de zomervakantie tijdelijk leiding aan de school. De vorige schoolleider nam in december afscheid omdat hij een nieuwe uitdagende baan had gevonden. "Het kiezen van een basisschool voor je kind is niet zomaar iets", stelt Riemer Kramer. "Het is een belangrijk moment. Je kiest voor een school waar goed onderwijs wordt gegeven, een plek ook waar jouw kind met plezier naartoe wil gaan. En voordat je als ouder zo’n keuze maakt, wil je graag weten of de school dat goede, fijne onderwijs ook werkelijk kan bieden. De school moet ook een veilige school zijn. Je vertrouwt je kind vijf dagen per week toe aan een juf of meester en je wilt er natuurlijk zeker van zijn dat de leerkrachten en de schoolleiding       ervoor zorgen dat je je over het welbevinden van je zoon of dochter niet ongerust hoeft te maken. Een belangrijke keuze dus."


Daltononderwijs

De leerkrachten en schoolleiding van Den Omgang willen belangstellenden komende dinsdagavond graag laten zien waar zij voor staan en iedereen kennis laten maken met de manier waarop zij werken. Op die avond wordt men welkom geheten door het team van Den Omgang en een vertegenwoordiging van de ouders. Na een korte inleiding over goed onderwijs, ouderbetrokkenheid en het belang van een goede schoolkeuze, zijn er op verschillende plekken in de school presentaties over op Den Omgang in het oog springende onderwijsaspecten. Zo maakt men kennis met Daltononderwijs en hoe de manier van werken van Den Omgang daarbij aansluit. Riemer Kramer: "We laten zien hoe we kinderen leren om goed met elkaar om te gaan en hoe het programma PBS ons daarbij helpt. Men maakt ook kennis met de themagerichte aanpak van IPC (International Primary Curriculum) en we vertellen graag over de zorg die we hebben voor leerlingen die net iets meer aandacht nodig hebben. En natuurlijk nemen de leerkrachten van de onderbouw de bezoekers mee in hun presentatie over het onderwijs aan de jongste kinderen."

Niet alleen de ouders van bijna 4-jarigen worden uitgenodigd, maar ook ouders die hun kinderen al naar Den Omgang laten gaan, zijn welkom. Zij kunnen de nieuwkomers natuurlijk het beste vertellen wat je van Den Omgang mag verwachten.
"We hopen op veel belangstelling en een mooie bijeenkomst. We dragen graag bij aan een bewuste keuze van de basisschool. Iedereen is van harte welkom!"

omgang2

Respect voor de bouwers in de Moeslandse optocht!

Maandenlang in een koude schuur bouwen. Ieder vrij avondje benutten om te bouwen aan je carnavalswagen. Blij zijn als het laatste blaadje papier is geplakt en dan ligt de wagen in de handen van de schilders. Nu kan je er als plakker niets meer aan doen.

Ja, aftellen naar de carnaval, de muziek regelen, de trekstang in elkaar zetten en de jaarlijkse oplapbeurt geven met ijzerverf van Anneke van het pakhuis. “Welke kleur?” vroeg ze dan en steevast was ons antwoord; “Trekstang geel”.

En dan is het carnavalsvrijdag; Plekkersbal. Het bal waar de potten bier 1 gulden waren. Dat waren nog eens tijden. De eerste kater van de carnaval klopte vrijdagavond al op de deur om zaterdagochtend echt aanwezig te zijn. Maar niet zeuren, hup naar de bouwschuur! De hele middag eigenlijk niets doen op het nagenieten van je kater na. En ’s dan toch maar weer eens proberen om te kijken of het bier weer smaakt. Voor je het weet is het vijf uur en dan snel naar huis om te eten, douchen en je carnavalspak aan trekken.

En dan mogen we twee dagen los gaan, nergens naar kijken en volop lallen! Tot maandagmorgen! Want dan gaat het gebeuren. Waar we zo lang voor gebouwd hebben; Moesmoandag! De dag van de tocht der tochten. Zou het dit jaar dan gaan lukken? Pakken we de zo begeerde eerste prijs? Eerst maar eens de wagen opbouwen. Tijdens het lopen van de optocht merk je al snel wat het publiek er van vindt en dat is over het algemeen een hele goede graadmeter. De wagen staat inmiddels op het Europaplein en we kunnen ons gaan opmaken voor de prijsuitreiking.

De zaal is afgeladen vol bij de Raaf en we banen ons een weg naar onze ‘vaste’ plaats. Achter in de hoek bij de nooduitgang en de bar. We hebben nog even de tijd, want de loopgroepen en individuelen zijn ook nog niet geweest.

En dan is het zover; de wagens zijn aan de beurt. Iedere keer als je niet de naam van je club hoort ga je harder juichen. Schreeuwen, maar ook stijgt iedere keer de spanning. Zou het dan toch….? De laatste drie wagens. Als verteld wordt wie de derde plaats heeft gepakt dan weet je dat je bij de laatste twee zit.

De grootvorst noemt de laatste twee clubs (in willekeurige volgorde) en we gaan naar het podium. Onder luid gejuich en geklap mogen we op de knietjes. De spanning is haast niet meer te houden en deze wordt nog even opgevoerd door de Hofkapel nog een nummertje te laten spelen.

Dan gaat het dan nu toch echt gebeuren; de bekendmaking van de nummer twee! En als je dat weet dan weet je wie er eerste is geworden van de schonste optocht van hiejel de wirreld! De spanning wordt onhoudbaar en dan is het eindelijk duidelijk; We zijn de beste van ut olling Moesland! Wat zeg ik, van Nederland, van de hiejel wereld! Iedereen is blij en ik zie vanaf het podium dat heel De Raaf klapt, fluit, blij is voor de winnaars maar wat ik nog veel belangrijker vind; de zaal is vol en er is respect voor de winnaars.

Ik heb al heel veel prijsuitreikingen meegemaakt en wat me de laatste jaren opvalt is dat bij de bekendmaking van de eerste prijs bij de wagens dat er veel mensen niet meer bij zijn. Sterker nog, sommige clubs zijn niet eens bij de prijsuitreiking. Wat vroeger een grote happening was in ons Moesland is nu een ‘verplicht nummertje’ geworden. Heel erg jammer.

Iedere deelnemer, van individueel tot aan de wagens, verdient evenveel aandacht en respect van ons. Er wordt enorm veel tijd en aandacht geschonken aan de bouw van de creaties, de acts tijdens de optocht en het bewegen van de wagens.

Wat zou het mooi zijn als dit jaar de zaal bij de prijsuitreiking nog steeds zo vol is als bij aanvang van de prijsuitreiking en dat er respect en waardering is voor de winnaars van de optocht! En dat de schaal onder een oorverdovend applaus overhandigd kan worden aan de kampioenen van de optocht!


Houdoe!

René Derks
www.deoptocht.nl

Schaijk een Werelddop vervult wensen

 • Gepubliceerd in Nieuws

Op 30 december vond de uitreiking van de Schaijk een Werelddorp wensboom plaats. Vanaf de Late Night Shopping tot en met 27 december kon het winkelend publiek een wens doen die daarna in de wensboom te vinden waren. Er werden leuke wensen gedaan en de jury van Schaijk een Werelddorp heeft er enkele in vervulling kunnen laten gaan. Zo stonden zij om 18.45 uur bij een zeer verraste Marjolein uit Reek met een mooie bos bloemen gewenst door haar schoonzoon. Daarna richting Herpen om Linda te verassen met een heerlijke fles koffielikeur. In Schaijk konden we Rob in het zonnetje zetten door hem een lunch voor twee personen aan te bieden en ook Paula kan heerlijk met haar zussen gaan lunchen. We konden 1 wens nog niet overhandigen maar we proberen dat zo snel mogelijk te doen. Het was een geslaagde actie die zeker weer herhaald zal worden.

De gelukkigen:

Uitslag: Inspiratieboom 2017

 • Gepubliceerd in Nieuws

Op 16 december om precies 20.30 was het dan zover. De prijsuitreiking van de inspiratieboom 2017. Op een overvol Van Spijkplein, waarbij een aantal bezoekers moesten uitwijken naar de parkeerplaats bij Gall & Gall, werd de winaar bekend gemaakt. Onder begeleiding van Fanfare Concordia en de kerstman liep de spanning steeds verder op.

Buurtvereniging de Stroat ging er vandoor met de aanmoedingsprijs. Zij vielen net buiten de prijzen. Het is wel een schitterend plekje geworden midden in De Stroat. Op plek drie kwam nieuw binnen, de Grun'n Hoek. Niemand minder dan Ben Snoeks nam, tijdens het filmen, namens dit clubke fanatiekelingen de prijs in ontvangst. Op de tweede plek vinden we een buurtvereniging dat de laatste jaren bekend staat om een boel voor de wijk voor elkaar te boksen, en ook bij deze eerste editite wisten zij een mooie plek te bemachtingen. Het bleef tot het einde spannend wie zou er met de hoofdprijs een Winter BBQ verzorgd door van Kraaij Keurslagerij vandoor gaan. Het werden de Rotondo's. We kennen ze van de Glow en Snow edities en de zorg voor hun eigen prachtige Rotonde. Het bleef nog lang onrustig en gezellig.

Was je er dit jaar nu niet bij. Volgend jaar gaan we gewoon door en doen we ons best om nog meer buurtverenigingen aan te sluiten en gaan we iedereen nog eerder informeren. Ik zit al te denken aan een buurt der buurtfeesten ;) Denk je nu... het zit er op.. nee hoor we beginnen pas.

Vanaf volgende week... lees, tijdens de kerstvakantie is er voor de jeugd tot 15 jaar de mogelijkheid om mee te doen met een speurtocht. Hier volgt nog meer informatie over. 

Bedankt namens de commissie Schitterend Schaijk:

MKB - Schaijk Reek
Rabobank Oss Bernheze - Schaijk
De Buurtverenigingen
Artisan Decoratieven
Van Kraaij Keurslagerij
De Juryleden

Wil je meedoen, heb je tips, wil je mee organiseren om het nog schitterender te maken. Natuurlijk kun je je nu al aanmelden voor 2018-2019 ;) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Kom in kerstsfeer tijdens de Late Night Shopping

 • Gepubliceerd in Nieuws

Kom in kerstsfeer tijdens de Late Night Shopping in Schaijk op zaterdag 16 december van 19.00 tot 22.00 uur.

 • Vele winkels zijn geopend met leuke acties.
 • Diverse kramen met leuke artikelen, glühwein, chocomelk, oliebollen, broodjes hamburger en braadworst
 • In het centrum gezellige muziek.

Laat je lekker verwennen door de winkeliers. Bij een besteding van € 5,- tot € 10,- krijg je gratis een heerlijke oliebol, bij besteding van € 11,- tot € 25,- krijg je gratis een glaasje Glühwein of chocomelk, bij besteding van € 26,- tot € 50,- krijg je gratis een broodje hamburger of braadworst en bij besteding boven de € 50,- krijg je ze alle drie!

Kom dus lekker genieten van heerlijke muziek, lekkere hapjes en drankjes.

Een nieuwe prins bij de 40e pronkzittingen!


Ondertussen is Bart Bongers alweer een maand de nieuwe heerser over het Moesland. Met zijn prinseske Nomie gaan ze samen twee fantastische jaren tegemoet.

De eerste plichtplegingen zijn alweer gedaan. Het 10-jarig bestaan van Feesterij De Potter en afgelopen weekend het Boomstamzagen bij de Heikneuters in Zeeland. Waar Prins Johnny I vorig jaar een eerste plek pakte moest Prins Bart I tevreden zijn met een tweede plek. Iets wat hij niet echt gewend is met 6 gouden plakken bij de wagens.

En dan kan hij zich opmaken voor zijn eerste pronkzittingen. De veertigste editie ondertussen alweer voor het Moesland, maar de eerste voor Bart Bongers als Prins der Moeslanden.

De pronkzittingen zijn een begrip in Schaijk. Maar liefst 4 x kunnen de artiesten hun beste beentje voor zetten in, over het algemeen, altijd uitverkochte zalen.

Dit jaar is de kaartverkoop niet op vrijdag, maar op zaterdag 23 december om 17.00 uur in de Phoenix. Ik ben benieuwd hoeveel mensen er dit jaar met een slaapzak voor de deur gaan liggen om maar zeker te zijn van kaartjes.

Het is altijd mooi om te zien dat mensen al uren aan het wachten zijn en dat er zelfs pizza’s en frites wordt besteld tijdens het wachten. Anderen zitten rustig een potje te kaarten onder het genot van een drankje. Hoe dan ook, de meesten zijn uren aan het wachten om dan vervolgens tevreden (met de kaartjes in handen) binnen vijf minuten weer buiten te staan.

Of dat bij de eerste pronkzittingen, nu zo’n 40 jaar geleden, ook zo was durf ik niet te zeggen. Wat ik wel weet is dat ook toen de zaal afgeladen vol zat. En de raad van 11 was destijds ook al prominent aanwezig op het podium. Wat overigens ook moet. Tenminste volgens Wikipedia. Lees het maar eens een keer na.

Hoe dan ook, ik heb er zin in. Het nieuwe carnavalsseizoen is begonnen, het 11-11-bal was geslaagd, we hebben een nieuwe prins, een nieuwe jeugdprins en prinses, de pronkzittingen zitten er aan te komen, er doen weer twee nieuwe clubs mee bij de wagens voor de optocht. Kortom, het nieuwe seizoen is begonnen en het carnaval in Moesland leeft!Houdoe!

René Derks
www.deoptocht.nl

Reuze schudbol tijdens Late night shopping

 • Gepubliceerd in Nieuws

Tijdens de Late Night Shopping op 16 december van 19.00 tot 22.00 uur staat er voor de kerk een “reuze schud sneeuwbol” met een doorsnede van 3,20 meter. Hier kun je alleen of met familie en vrienden in om een mooie gratis kerstfoto te laten maken. Hier is natuurlijk ook de kerstman bij aanwezig. De foto’s kun je later zelf via de website van Schaijk een Werelddorp downloaden.

De Schaijk een Werelddorp wensboom

 • Gepubliceerd in Nieuws

Weet of ken jij iemand die wel eens in de watten gelegd mag worden?

Voor deze mensen kun je een wens doen en wie weet komt deze in vervulling. Tijdens de Late Night Shopping op zaterdagavond 16 december a.s. kun je bij de deelnemende winkels een wenskerstbal halen voor jouw wens.

Deze kunnen daarna t/m 27 december ingeleverd worden bij Schoen en sportshop Bento en bij Sisters stoffen & fournituren. Zij zorgen er dan voor dat de wens in de wensboom komt te hangen tegenover het Piet Paaltjes Plein zodat het een gezellig gevulde boom gaat worden. Op 30 december wordt de wens bekend gemaakt die in vervulling zal gaan en uitgereikt.

Inspiratiebomen 2017; hier zijn ze te vinden!

 • Gepubliceerd in Nieuws

Het was vanochtend prachtig om te zien hoe de diverse buurtverenigingen en straten bereid zijn geweest om de inspiratiebomen om te dopen naar eigen buurt bomen. Het zijn allemaal mooie plekjes geworden waar tijdens de komende donkere dagen 's avonds nog een drankje genuttigd kan worden.

Ik zou zeggen, zoek elkaar op en neem wat lekkers mee. We vragen de deelnemende verenigingen om hun foto's te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Misschien nog mooier ga eens bij elkaar op bezoek ;) daarom hieronder de 'exacte' plek waar je de inspiratiebomen kunt vinden. 

Wil je een interactieve kaart klik dan hier. (ik kwam er wel achter dat het stuk fietsroute nog in Beta is bij Google (lees:nogniethelemaalklaar). 

Maar goed daar komen jullie wel uit. 

plattegrond-route

De komende week wordt de fietsroute geplaatst... ach ieder zoekt zijn eigen weg. We maken in ieder geval inzichtelijk waar de bomen zich precies bevinden. 

Bekijk in de tussentijd het album op facebook: https://www.facebook.com/pg/schaijkeenwerelddorp/photos/?tab=album&album_id=1539330612819688 

Buurtverenigingen; Inspiratie nodig??

 • Gepubliceerd in Nieuws

Inspiratie nodig?

De strijd om de mooiste inspiratieboom is begonnen, ik hoorde gisteravond van iemand dat ze al weken bezig zijn om de mooiste boom van het dorp te maken. Het gevecht om de hoofdprijs is dus al van start gegaan.

Voor wie nog begonnen is en wat inspiratie nodig heeft kunnen deze tips misschien wat ideeën opleveren.

Allereerst, zoek het niet te ver en maak gebruik van materialen die je bijvoorbeeld in het bos kunt vinden. Zo kun je van dennenappels hele mooie kerstversiering maken door ze in de latex te dippen. Maak er van te voren al een touwtje aan dan kunnen ze hangen om te drogen.

Als je iemand in de buurt hebt met een goede zaag kun je van wat dikkere takken, plakken laten zagen en deze samen met de buurtbewoners versieren of leuke kerstwensen op schrijven, handafdrukken er op van alle kinderen uit de buurt enz. Gaatje erin, draadje erdoor en klaar.

Ook kun je kenmerken van de buurt als thema nemen voor de boom, bijvoorbeeld kippen en koeien en varkens voor de buurtverenigingen in het buitengebied. In verschillende buurtverenigingen komt een molen terug, misschien is daar wat mee te doen?

Verder is het handig om even op google te zoeken bij afbeeldingen en op Pinterest, daar vind je veel DIY (do it yourself) tips.

Verzamel alle materialen en ga lekker aan de slag met zijn allen, een mooi moment om bij te buurten met elkaar, onder het genot van een kop chocolademelk en een stuk kerstbrood gaat dat zeker lukken toch? Wij zijn heel benieuwd naar alle creaties.

Hopelijk hebben we jullie hier mee op ideeën gebracht, in elk geval heel veel plezier met het knutselen.

Het wordt schitterend in Schaijk!

Groet, Marion, Joep, Patriek en Mark 

Eerste prijswinnaars Prijzenfestijn Schaijk

 • Gepubliceerd in Nieuws

Vanmorgen hebben we bij notaris Theo de Bie de trekking van de eerste ronde van het Prijzenfestijn gedaan.

Hieronder de winnaars van de eerste ronde, Gefeliciteerd!! Prijzen zijn af te halen bij de Bouwklus in Schaijk.

PRIJS WINNAAR
waardebon € 25,00  Albert Heijn Antoinette Princen Molengraaf 22 Schaijk
waardebon € 25,00 Bart Bongers De Echte Bakker H. Pennings Hoogheistraat 7 Schaijk
waardebon € 25,00 The Readshop Spijkers Petra Vogels Wingerd 7 Schaijk
waardebon € 25,00 De Bouwklus Devi Appelhof Spil 11 Schaijk
waardebon € 25,00 DFM Bloemen & Planten B. Vroon Rosmolen 1 Reek
waardebon € 25,00 Gall & Gall Schaijk v/d Bogaert Mackenhof 23 Schaijk
waardebon € 25,00 Keurslager van Kraaij I. Ghelan Klumperstraat 7 Schaijk
waardebon € 25,00 Magnifiek Damesmode Geurts van Kessel Runstraat 79A Schaijk
waardebon € 25,00 Manders Optiek & Juwelier M. Ariëns Smidse 129 Schaijk
waardebon € 25,00 Manders Mode  Kaylee Vos Smidse 37 Schaijk
waardebon € 25,00 Snufenshoe Concept Store T. Bisschops Leeuwerikstraat 42 Mill
waardebon € 25,00 Bento schoenen en sportshop Habraken Klumperstraat 9 Schaijk
waardebon € 25,00 Snufenshoe Kids Diny de Bruin Heiheuvel 6 Schaijk
waardebon € 25,00 Spanjers voor Dier en Tuin Maartje Peeters Past. Van Winkelstraat 37 Schaijk
waardebon € 25,00 't Heuveltje Mode P. Bruijsten Hallestraat 18A Nederasselt
waardebon € 25,00  Warme Bakker Marcel Sanders A. Geenen Heijtmorgen 19 Reek
waardebon € 25,00 Welterusten Slaapwinkel Kinderwinkel T. Janssen Akkerwinde 23 Schaijk
waardebon € 25,00 Haku Witgoedspecialist  Thea Gill Vang 5 Schaijk
waardebon € 25,00 Body Fashion Minerva Martens Akkerwinde 30 Schaijk
waardebon € 25,00 Schoppema Marskramer & Meubel M. Louwinger 't erf 56 Schaijk
waardebon € 25,00 Sisters Stoffen & Fournituren Jeannette Biermans Rondestraat 12 Deursen
waardebon € 100,00 Schaijkeenwerelddorp van Lamoen Hoekstraat 9 Schaijk
waardebon € 100,00 Schaijkeenwerelddorp N. van Ras De Biezen 37 Schaijk
waardebon € 250,00 Schaijkeenwerelddorp Elly Loeffen Lage Baan 13A Schaijk
   
PRIJZEN zijn af te halen bij De Bouwklus   

 

Meer shoppen, meer kans! Succes.

Dit jaar nog twee inspiratiebomen beschikbaar voor Schitterend Schaijk

 • Gepubliceerd in Nieuws

Zoals al aangekondigd in de Arena blazen we Schitterend Schaijk nieuw licht in ;), we willen buurtverenigingen in Schaijk voorzien van een inspiratieboom die zijn in de week na het vertrek van de sint met de buurt kunnen optuigen met verlichting en creativiteit.

Vanuit de werkgroep Schitterend Schaijk hebben we geprobeerd om in contact  te komen met alle buurtverenigingen van Schaijk. In totaal hebben we 15 inspiratiebomen laten maken en inmiddels zijn er twaalf buurtverenigingen die zich hebben aangemeld. Dit jaar hebben we nog twee bomen beschikbaar voor buurtverenigingen die zich nog niet aangemeld hebben.  De bomen blijven in bezit van Schaijk een Werelddorp en zijn mogelijkheid gemaakt door MKB Schaijk Reek en Rabobank Oss Bernheze. 

Een van de bomen wordt in het centrum geplaats in het kader van Midnight Shopping. 

Eerst komt eerst maalt! aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor buurtverenigingen die meedoen:

Volgende week sturen we een brief naar de contactpersonen van de buurtverenigingen over de gang van zaken. 

 

DAW Schaijk start met Walking Football

 • Gepubliceerd in Nieuws

Sportvereniging DAW Schaijk start met Walking Football voor voetballers van 60 jaar en ouder. Op dinsdag 21 november wordt de eerste training gehouden op sportpark D’n Heuvel aan de Bossestraat in Schaijk, waar alle belangstellenden uit Schaijk en omgeving van harte welkom zijn. De spelregels van Walking Football zijn speciaal ontwikkeld voor oudere voetballers: niet hardlopen, geen slidings, beperkt lichamelijk contact en de bal niet boven kniehoogte. Het initiatief van DAW Schaijk wordt professioneel ondersteund door buurtsportcoach Aemy Sevinga van Landerd SpoRtZO.

Walking Football neemt de laatste jaren enorm in populariteit toe. Deze nieuwe sport voor ouderen is overgewaaid uit Engeland en in deze regio schieten de Walking Football-clubs als paddenstoelen de grond uit. In Oss, Grave en Uden zijn al jaren meerdere clubs actief. Belangrijk is niet alleen het sportieve gebeuren; ook de sociale omgang staat bij Walking Football hoog in het vaandel. 

Kick Off Walking Footbal DAW Schaijk
Dinsdag 21 november vindt de Kick Off Walking Football in Schaijk plaats bij sportvereniging DAW Schaijk. De Kick Off zal om 09:45 starten met een inloop waar een kopje koffie of thee niet ontbreken mag. Om 10:00 zal een presentatie over Walking Football worden verzorgd door sportvereniging DAW en Landerd SpoRtZO. Dan wordt het tijd om richting het kunstgrasveld te gaan. De eerste Walking Football training in Schaijk wordt verzorgt door het Walking Football team van voetbalvereniging Estria uit Escharen. We sluiten deze eerste bijeenkomst af  met een broodjeslunch welke wordt aangeboden door DAW Schaijk.

Vervolg Kick Off
Dinsdag 28 november vindt het vervolg op de Kick Off Walking Football plaats. Na ontvangst om 9.45 uur start de 2e training met enkele fitheidstesten. Deze testen worden afgenomen door fysiotherapie praktijk Schaijk. Daarna gaan de deelnemers onder leiding van trainer Twan van der Zanden het veld op voor de 2e Walking Football training.

Dinsdag 5, 12 en 19 december vindt dan training 3, 4 en 5 plaats. Alle trainingen vinden plaats op het kunstgrasveld. Hierna gaan we de winterstop in.

Niet te vergeten

Deelnemen aan Walking Football is tijdens de opstartfase in 2017 kosteloos. Bij voldoende animo zal er na de winterstop een doorstart zijn. Verder raden wij aan om schoenen met noppen te dragen.

Dus wil jij nog graag een balletje trappen, maar is regulier voetbal te hoog gegrepen?

Geef je dan nu op voor Walking football!

Meld je aan via Ton vd Hoogen op 06 10378724 of email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook voor eventuele vragen kunt u bij Ton terecht.

Kartrekker voor Glow & Snow gezocht

 • Gepubliceerd in Nieuws

We zijn op zoek naar een kartrekker voor Glow & Snow. De bedoeling is om een fantastische kidsrun te organiseren in combinatie met Midnight Shopping en Schitterend Schaijk. Alles staat in de steigers, maar we zoeken nog een kartrekker om het tot een goed eind te brengen. Een fanatieke organiserende sportieve hardloper zou ideaal zijn, maar ouders die hun kinderen graag zien bewegen mag ook. Er is al steun van de Buurt Sportcoaches Landerd en het idee en de aanpak liggen klaar. Het moet alleen tot een goed einde worden gebracht. Twee kartrekkers mag ook natuurlijk. Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. naam en telnummer... dan linken we je aan de groep ;)

Laat je horen en meld je aan. 

Draag bij aan de toekomst van ons Werelddorp

 • Gepubliceerd in Nieuws

Vier kartrekkers mobiliseren de zevenduizend inwoners van Schaijk om mee te denken over de toekomst. Dat moet begin 2018  leiden tot een actieprogramma met concrete stappen.

 

Alfons Smits (MKB Schaijk-Reek),  Roy van Boekel (carnaval De Moeslanden), Henrie Lamers (DAW) en Bianca Verkuijlen (zorgcoöperatie  Schaijk) brengen enthousiast hun boodschap. 

,,We zijn trots op Schaijk. Dat willen we juist versterken. Er gebeurt al heel veel. Er zijn allerlei initiatieven die de leefbaarheid ten goede komen. Bijvoorbeeld vanuit de zorgcoöperatie of verenigingen. Iedereen is bezig met leefbaarheid. Dat gaat om wonen, scholen, clubs, winkels, ondernemers en zorg. Het vliegwiel draait, maar je moet het wel aan de gang houden.'' 

Het kwartet kartrekkers heeft 65 inwoners - een doorsnee van Schaijk - uitgenodigd om een avondje mee te denken. Over wat ze missen, waar ze trots op zijn, waar ze last van hebben, zich zorgen over maken. Dat leverde een flinke waslijst op van 24 onderwerpen.

De groep van 65 gaat de thema's verder uitwerken. Iedereen benadert daarvoor een of twee andere personen om ook mee te werken. Via de website www.toekomstvanschaijk.nl kunnen inwoners zich ook aanmelden. 

Bron: Brabants Dagblad

Tijd voor een nieuwe prins!


Op het moment van schrijven zitten we nog zo’n 36 nachtjes van 11 november. En 11-11 is een magisch getal voor de carnavalvierders onder ons. Het is de start van het carnavalsseizoen en in vele dorpen wordt dan ook de nieuwe Prins carnaval bekend gemaakt.

Zo ook in Schaijk. En dit jaar is het 11-11-bal ook echt op 11 november. Mooier kan toch haast niet. Die avond wordt er bekend gemaakt wie de nieuwe heerser wordt over het Moesland voor de aankomende twee jaar. Maar voordat dit bekend wordt gemaakt krijgen Prins Johnny en Prinses Ingrid hun welverdiende afscheid.

Prins Johnny heeft samen met zijn prinseske de afgelopen twee jaar geregeerd over het Moesland. En dat hebben ze prima gedaan. Tijdens de bekendmaking begon hij al sterk met een mooie speech en de toon was direct gezet met zijn slogan; “Un bietje steuke hurt durbe!” Een slogan die de prins op het lijf geschreven was. De rest van Schaijk kon zich hier ook heel goed in vinden, want daar is de carnaval toch voor bedoeld; elkaar een beetje opnaaien.

De eerste optocht onder Prins Johnny verliep erg nat en werd zelfs verzet naar dinsdag. Iets wat nog nooit was voorgekomen in de geschiedenis. Één keer eerder is de optocht verzet geweest, dat was in 1990. Toen werd de optocht een week verzet en op een zondag gelopen.

Overigens nog steeds een prima keuze geweest om de optocht te verzetten. Een jaar later hadden we de tweede optocht onder Prins Johnny en wat we met zijn allen niet wilden gebeurt toch; regen.

Dat heeft mij aan het denken gezet. Een keer regen dat kan, maar twee jaar op rij?
En toen viel het kwartje; de Prins is een Spiering en die houden van water!

Wikipedia schrijft het volgende over een spiering: “De spiering (Osmerus eperlanus) behoort tot de familie van de spieringen (Osmeridae). De spiering wordt ook wel "komkommervisje" genoemd.

Dit visje komt voor in zowel zoet als zout water en is een echte scholenvis. Hij houdt van grote open wateren zoals het IJsselmeer, maar komt ook in de Amsterdamse grachten voor. Een zoutwaterspiering wordt tot 30 cm lang en 8 jaar oud terwijl de zoetwaterspiering meestal niet ouder dan 3 jaar wordt en niet langer dan 14 cm.”

Kortom de prins gedijt in alle wateren, past zich goed aan maar moet veel vocht hebben. Een biertje op zijn tijd is prima, maar om dan ook nog het weer naar zijn hand te zetten…Dat gaat te ver!

Tijd voor een nieuwe prins! Als het kan één van Van Son!

Mocht jij wel weten wie de nieuwe prins wordt geef dit dan door via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en maak kans op twee vrijkaarten voor de pronkzitting!

Houdoe!

René Derks
www.deoptocht.nl

Anja Maathuis

Naam: Anja Maathuis

Naam bedrijf: Firma Spijkers

In 1933 is mijn oma begonnen met een tabakszaak. In 1963 namen mijn ouders de zaak over en werd het assortiment uitgebreid. In 1997 namen Benno en ik de zaak over en werden we Bruna. Vanaf 1 september gaan wij een nieuwe uitdaging aan en gaan wij verder als

The Readshop Express

 

Adres: Runstraat 4, 5374 AC Schaijk

Site: www.readshop.nl

E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Omschrijving gezin:

32 Jaar getrouwd met Benno, we hebben 2 zonen, Luuk van 23 jaar en Jaap van 20 jaar. Sinds 3 jaar een hele leuke schoondochter, Anouk.

Wie ben jij als ondernemer:

Ik ben geboren boven de balie en heb van kleins af aan altijd belangstelling gehad voor de winkel. Inmiddels al 35 jaar werkzaam en nog steeds met heel erg veel plezier. Vooral het contact met mensen is voor mij heel belangrijk.

Nog steeds gedreven en ambitieus en heel veel met mijn winkel bezig. Nu we The Readshop Express worden, mag ik weer meer zelf gaan ondernemen en kan ik beter inspelen op de lokale markt. Ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging.

Wat maakt jouw uniek? Wat is jouw unieke manier van zaken doen?

Tijd en aandacht voor iedere klant. Dat lukt niet altijd, maar ik en niet te vergeten mijn medewerksters, doen daar elke dag ons best voor. Het is belangrijk dat de klant met een blij en tevreden gevoel de winkel verlaat.

Op welk product dat jouw bedrijf levert, ben je het meest trots? En waarom?

Dat zijn absoluut de boeken. Mijn hart ligt bij de boeken. Ik probeer elke week 1 boek te lezen. Ik schrijf een korte recensie en leg die bij het boek.

Mensen vertrouwen op mijn mening en ik verkoop zo gemakkelijker een boek.

Als ze me dan ook nog komen vertellen dat ze het prachtig vonden, dan ben ik echt trots. Daar word ik erg blij van.

Hoe zie je je bedrijf over 5 jaar?

Ik hoop dat in een tijd van digitalisering mijn winkel toch kan blijven bestaan. Mensen hebben toch behoefte aan persoonlijk contact en cadeautjes blijven ze elkaar altijd geven. Die hebben wij dan ook weer hele leuke en we pakken ze altijd met zorg in.

Hoe zie jij de toekomst voor de Schaijkse ondernemers?

Blij dat het nieuwe centrum er aan komt. Blij met de Maashorst, met Hartje Groen, met de Roompot, met de plannen van vakantiepark Herperduin. Van mij mag het bruisen in Schaijk.

Dan is het een fijne plek om te wonen, te leven, te recreëren en om te winkelen (ondernemen).

Hoe kunnen Schaijkenaren bijdragen aan jouw toekomstbeeld?

“Leven en laten leven”. Denk aan de ondernemers in je eigen gemeente.

Laten we Schaijk samen leefbaar houden.

Sissy Ploegmakers

Naam: Sissy Ploegmakers

Naam bedrijf: Kapsalon Ploegmakers

Adres bedrijf: Past. Van Winkelstraat  30

Site: www.kapsalonploegmakers.nl en www.dreadlocks.nl

E-mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Omschrijving gezin: partner, twee kinderen

Wat maakt jou uniek? Wat is jouw unieke manier van zaken doen?

Met onze hoge vakkennis (wij steken erg veel energie in educatie) zorgen wij dat het niveau van onze werkzaamheden erg hoog ligt en dat gecombineerd met een gezellige losse sfeer maakt ons uniek in de regio.

Wie ben jij als ondernemer?

 Ik ben de 3e generatie in het kappersvak en ben echt opgegroeid in de salon. Ik hou ontzettend veel van haar en vind het fantastisch om iemand mooier te maken door middel van mooi haar. Ik geloof in educatie en een positieve probleemoplossende denkwijze. ik vind nieuwe media en technologische ontwikkelingen in mijn vakgebied interessant en probeer hiervan op de hoogte te blijven en toe te passen indien het bij onze salon past. 

Op welk product dat jouw bedrijf levert, ben je het meest trots? En waarom?

Het is te gek om te zien hoe zelfverzekerd een vrouw kan worden als we gebruik maken van haarvermeerdering dmv onze Great Lengths extensions. En als we dan ook terughoren van onze klanten dat zij zelfs bij andere kappers complimenten krijgen over de door ons geplaatste hairextensions, dan ben ik wel trots!

Hoe zie je je bedrijf over 5 jaar?

Dan hoop ik dat we met z'n allen nog steeds mooi haar maken en dat wij tevreden klanten mogen houden, want daar doe je het voor!

Hoe zie jij de toekomst voor de Schaijkse ondernemers?

 Ik hoop dat we er met z'n allen voor kunnen zorgen dat Schaijk een aantrekkelijk dorp blijft en dat iedereen er graag heen blijft gaan. 

Hoe kunnen Schaijkenaren bijdragen aan jouw toekomstbeeld?

 In Schaijk blijven winkelen en actief blijven voor het dorp

Bijdragen aan Schitterend Schaijk 2017, natuurlijk!

 • Gepubliceerd in Nieuws

Schitterend Schaijk 2017, laat je licht er alvast op schijnen. 

We willen vanuit de gemeenschap Schitterend Schaijk hernieuwd leven inblazen. We mogen sowieso trots zijn, want Schaijk is ieder jaar mooi uitgelicht, zeker in vergelijking met andere omringende dorpen. Mocht je het niet weten, Schitterend Schaijk gaat over het uitlichten van Schaijk in de donkere wintermaanden. Vanaf zeg maar half november tot half januari. Bij de eerste edities kreeg het mooist uitgelichte huis en de mooist uitgelichte wijk een prijs. De laatste jaren is het iets wat de buurtverenigingen zelf doen. Nu willen we dit weer onder de aandacht brengen.

Er liggen al flink wat ideeën op tafel en ook willen we het in december samen laten komen met twee andere evenementen en een feestavond.  

Vele handen maken licht werk, dus we zoeken nog enthousiaste bewoners die hier een bijdrage aan willen leveren. Een aantal buurtvoorzitters heb ik al bereid gevonden en ook op het gebied van kunstzinnigheid dragen er al personen bij. Het gaat uiteindelijk om het uitlichten van ons schitterend dorp. 

Denk je, dan wil ik ook, want ik heb een idee, kan mooie stukken schrijven, ben goed in iets wat een ander niet kan.

Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Oja, en als je dit leest, activeer alvast je eigen buurtvereniging ;) lijkt vroeg, maar het is zo november!

Abonneren op deze RSS feed