Menu
Redactie SEW

Redactie SEW

Webmaster van Schaijk een Werelddorp!

E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Website URL: http://www.sewd.nl

De Schaijk een Werelddorp wensboom

 • Gepubliceerd in Nieuws

Weet of ken jij iemand die wel eens in de watten gelegd mag worden?

Voor deze mensen kun je een wens doen en wie weet komt deze in vervulling. Tijdens de Late Night Shopping op zaterdagavond 16 december a.s. kun je bij de deelnemende winkels een wenskerstbal halen voor jouw wens.

Deze kunnen daarna t/m 27 december ingeleverd worden bij Schoen en sportshop Bento en bij Sisters stoffen & fournituren. Zij zorgen er dan voor dat de wens in de wensboom komt te hangen tegenover het Piet Paaltjes Plein zodat het een gezellig gevulde boom gaat worden. Op 30 december wordt de wens bekend gemaakt die in vervulling zal gaan en uitgereikt.

Inspiratiebomen 2017; hier zijn ze te vinden!

 • Gepubliceerd in Nieuws

Het was vanochtend prachtig om te zien hoe de diverse buurtverenigingen en straten bereid zijn geweest om de inspiratiebomen om te dopen naar eigen buurt bomen. Het zijn allemaal mooie plekjes geworden waar tijdens de komende donkere dagen 's avonds nog een drankje genuttigd kan worden.

Ik zou zeggen, zoek elkaar op en neem wat lekkers mee. We vragen de deelnemende verenigingen om hun foto's te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Misschien nog mooier ga eens bij elkaar op bezoek ;) daarom hieronder de 'exacte' plek waar je de inspiratiebomen kunt vinden. 

Wil je een interactieve kaart klik dan hier. (ik kwam er wel achter dat het stuk fietsroute nog in Beta is bij Google (lees:nogniethelemaalklaar). 

Maar goed daar komen jullie wel uit. 

plattegrond-route

De komende week wordt de fietsroute geplaatst... ach ieder zoekt zijn eigen weg. We maken in ieder geval inzichtelijk waar de bomen zich precies bevinden. 

Bekijk in de tussentijd het album op facebook: https://www.facebook.com/pg/schaijkeenwerelddorp/photos/?tab=album&album_id=1539330612819688 

Buurtverenigingen; Inspiratie nodig??

 • Gepubliceerd in Nieuws

Inspiratie nodig?

De strijd om de mooiste inspiratieboom is begonnen, ik hoorde gisteravond van iemand dat ze al weken bezig zijn om de mooiste boom van het dorp te maken. Het gevecht om de hoofdprijs is dus al van start gegaan.

Voor wie nog begonnen is en wat inspiratie nodig heeft kunnen deze tips misschien wat ideeën opleveren.

Allereerst, zoek het niet te ver en maak gebruik van materialen die je bijvoorbeeld in het bos kunt vinden. Zo kun je van dennenappels hele mooie kerstversiering maken door ze in de latex te dippen. Maak er van te voren al een touwtje aan dan kunnen ze hangen om te drogen.

Als je iemand in de buurt hebt met een goede zaag kun je van wat dikkere takken, plakken laten zagen en deze samen met de buurtbewoners versieren of leuke kerstwensen op schrijven, handafdrukken er op van alle kinderen uit de buurt enz. Gaatje erin, draadje erdoor en klaar.

Ook kun je kenmerken van de buurt als thema nemen voor de boom, bijvoorbeeld kippen en koeien en varkens voor de buurtverenigingen in het buitengebied. In verschillende buurtverenigingen komt een molen terug, misschien is daar wat mee te doen?

Verder is het handig om even op google te zoeken bij afbeeldingen en op Pinterest, daar vind je veel DIY (do it yourself) tips.

Verzamel alle materialen en ga lekker aan de slag met zijn allen, een mooi moment om bij te buurten met elkaar, onder het genot van een kop chocolademelk en een stuk kerstbrood gaat dat zeker lukken toch? Wij zijn heel benieuwd naar alle creaties.

Hopelijk hebben we jullie hier mee op ideeën gebracht, in elk geval heel veel plezier met het knutselen.

Het wordt schitterend in Schaijk!

Groet, Marion, Joep, Patriek en Mark 

Eerste prijswinnaars Prijzenfestijn Schaijk

 • Gepubliceerd in Nieuws

Vanmorgen hebben we bij notaris Theo de Bie de trekking van de eerste ronde van het Prijzenfestijn gedaan.

Hieronder de winnaars van de eerste ronde, Gefeliciteerd!! Prijzen zijn af te halen bij de Bouwklus in Schaijk.

PRIJS WINNAAR
waardebon € 25,00  Albert Heijn Antoinette Princen Molengraaf 22 Schaijk
waardebon € 25,00 Bart Bongers De Echte Bakker H. Pennings Hoogheistraat 7 Schaijk
waardebon € 25,00 The Readshop Spijkers Petra Vogels Wingerd 7 Schaijk
waardebon € 25,00 De Bouwklus Devi Appelhof Spil 11 Schaijk
waardebon € 25,00 DFM Bloemen & Planten B. Vroon Rosmolen 1 Reek
waardebon € 25,00 Gall & Gall Schaijk v/d Bogaert Mackenhof 23 Schaijk
waardebon € 25,00 Keurslager van Kraaij I. Ghelan Klumperstraat 7 Schaijk
waardebon € 25,00 Magnifiek Damesmode Geurts van Kessel Runstraat 79A Schaijk
waardebon € 25,00 Manders Optiek & Juwelier M. Ariëns Smidse 129 Schaijk
waardebon € 25,00 Manders Mode  Kaylee Vos Smidse 37 Schaijk
waardebon € 25,00 Snufenshoe Concept Store T. Bisschops Leeuwerikstraat 42 Mill
waardebon € 25,00 Bento schoenen en sportshop Habraken Klumperstraat 9 Schaijk
waardebon € 25,00 Snufenshoe Kids Diny de Bruin Heiheuvel 6 Schaijk
waardebon € 25,00 Spanjers voor Dier en Tuin Maartje Peeters Past. Van Winkelstraat 37 Schaijk
waardebon € 25,00 't Heuveltje Mode P. Bruijsten Hallestraat 18A Nederasselt
waardebon € 25,00  Warme Bakker Marcel Sanders A. Geenen Heijtmorgen 19 Reek
waardebon € 25,00 Welterusten Slaapwinkel Kinderwinkel T. Janssen Akkerwinde 23 Schaijk
waardebon € 25,00 Haku Witgoedspecialist  Thea Gill Vang 5 Schaijk
waardebon € 25,00 Body Fashion Minerva Martens Akkerwinde 30 Schaijk
waardebon € 25,00 Schoppema Marskramer & Meubel M. Louwinger 't erf 56 Schaijk
waardebon € 25,00 Sisters Stoffen & Fournituren Jeannette Biermans Rondestraat 12 Deursen
waardebon € 100,00 Schaijkeenwerelddorp van Lamoen Hoekstraat 9 Schaijk
waardebon € 100,00 Schaijkeenwerelddorp N. van Ras De Biezen 37 Schaijk
waardebon € 250,00 Schaijkeenwerelddorp Elly Loeffen Lage Baan 13A Schaijk
   
PRIJZEN zijn af te halen bij De Bouwklus   

 

Meer shoppen, meer kans! Succes.

Late night shopping Schaijk

Kom in kerstsfeer tijdens de Late Night Shopping in Schaijk op zaterdag 
16 december.
 
Vele winkels zijn geopend van 19.00 tot 22.00 uur met leuke acties.
In het dorp is van alles te beleven.
 
Genieten van heerlijke muziek, lekkere hapjes en drankjes.
 
Tijdens deze avond worden ook de winnaars van de mooiste inspiratieboom van Schitterend Schaijk bekend gemaakt!
 
Houd deze website en de facebookpagina in de gaten voor meer info & acties!

Dit jaar nog twee inspiratiebomen beschikbaar voor Schitterend Schaijk

 • Gepubliceerd in Nieuws

Zoals al aangekondigd in de Arena blazen we Schitterend Schaijk nieuw licht in ;), we willen buurtverenigingen in Schaijk voorzien van een inspiratieboom die zijn in de week na het vertrek van de sint met de buurt kunnen optuigen met verlichting en creativiteit.

Vanuit de werkgroep Schitterend Schaijk hebben we geprobeerd om in contact  te komen met alle buurtverenigingen van Schaijk. In totaal hebben we 15 inspiratiebomen laten maken en inmiddels zijn er twaalf buurtverenigingen die zich hebben aangemeld. Dit jaar hebben we nog twee bomen beschikbaar voor buurtverenigingen die zich nog niet aangemeld hebben.  De bomen blijven in bezit van Schaijk een Werelddorp en zijn mogelijkheid gemaakt door MKB Schaijk Reek en Rabobank Oss Bernheze. 

Een van de bomen wordt in het centrum geplaats in het kader van Midnight Shopping. 

Eerst komt eerst maalt! aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor buurtverenigingen die meedoen:

Volgende week sturen we een brief naar de contactpersonen van de buurtverenigingen over de gang van zaken. 

 

DAW Schaijk start met Walking Football

 • Gepubliceerd in Nieuws

Sportvereniging DAW Schaijk start met Walking Football voor voetballers van 60 jaar en ouder. Op dinsdag 21 november wordt de eerste training gehouden op sportpark D’n Heuvel aan de Bossestraat in Schaijk, waar alle belangstellenden uit Schaijk en omgeving van harte welkom zijn. De spelregels van Walking Football zijn speciaal ontwikkeld voor oudere voetballers: niet hardlopen, geen slidings, beperkt lichamelijk contact en de bal niet boven kniehoogte. Het initiatief van DAW Schaijk wordt professioneel ondersteund door buurtsportcoach Aemy Sevinga van Landerd SpoRtZO.

Walking Football neemt de laatste jaren enorm in populariteit toe. Deze nieuwe sport voor ouderen is overgewaaid uit Engeland en in deze regio schieten de Walking Football-clubs als paddenstoelen de grond uit. In Oss, Grave en Uden zijn al jaren meerdere clubs actief. Belangrijk is niet alleen het sportieve gebeuren; ook de sociale omgang staat bij Walking Football hoog in het vaandel. 

Kick Off Walking Footbal DAW Schaijk
Dinsdag 21 november vindt de Kick Off Walking Football in Schaijk plaats bij sportvereniging DAW Schaijk. De Kick Off zal om 09:45 starten met een inloop waar een kopje koffie of thee niet ontbreken mag. Om 10:00 zal een presentatie over Walking Football worden verzorgd door sportvereniging DAW en Landerd SpoRtZO. Dan wordt het tijd om richting het kunstgrasveld te gaan. De eerste Walking Football training in Schaijk wordt verzorgt door het Walking Football team van voetbalvereniging Estria uit Escharen. We sluiten deze eerste bijeenkomst af  met een broodjeslunch welke wordt aangeboden door DAW Schaijk.

Vervolg Kick Off
Dinsdag 28 november vindt het vervolg op de Kick Off Walking Football plaats. Na ontvangst om 9.45 uur start de 2e training met enkele fitheidstesten. Deze testen worden afgenomen door fysiotherapie praktijk Schaijk. Daarna gaan de deelnemers onder leiding van trainer Twan van der Zanden het veld op voor de 2e Walking Football training.

Dinsdag 5, 12 en 19 december vindt dan training 3, 4 en 5 plaats. Alle trainingen vinden plaats op het kunstgrasveld. Hierna gaan we de winterstop in.

Niet te vergeten

Deelnemen aan Walking Football is tijdens de opstartfase in 2017 kosteloos. Bij voldoende animo zal er na de winterstop een doorstart zijn. Verder raden wij aan om schoenen met noppen te dragen.

Dus wil jij nog graag een balletje trappen, maar is regulier voetbal te hoog gegrepen?

Geef je dan nu op voor Walking football!

Meld je aan via Ton vd Hoogen op 06 10378724 of email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook voor eventuele vragen kunt u bij Ton terecht.

Kartrekker voor Glow & Snow gezocht

 • Gepubliceerd in Nieuws

We zijn op zoek naar een kartrekker voor Glow & Snow. De bedoeling is om een fantastische kidsrun te organiseren in combinatie met Midnight Shopping en Schitterend Schaijk. Alles staat in de steigers, maar we zoeken nog een kartrekker om het tot een goed eind te brengen. Een fanatieke organiserende sportieve hardloper zou ideaal zijn, maar ouders die hun kinderen graag zien bewegen mag ook. Er is al steun van de Buurt Sportcoaches Landerd en het idee en de aanpak liggen klaar. Het moet alleen tot een goed einde worden gebracht. Twee kartrekkers mag ook natuurlijk. Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. naam en telnummer... dan linken we je aan de groep ;)

Laat je horen en meld je aan. 

Draag bij aan de toekomst van ons Werelddorp

 • Gepubliceerd in Nieuws

Vier kartrekkers mobiliseren de zevenduizend inwoners van Schaijk om mee te denken over de toekomst. Dat moet begin 2018  leiden tot een actieprogramma met concrete stappen.

 

Alfons Smits (MKB Schaijk-Reek),  Roy van Boekel (carnaval De Moeslanden), Henrie Lamers (DAW) en Bianca Verkuijlen (zorgcoöperatie  Schaijk) brengen enthousiast hun boodschap. 

,,We zijn trots op Schaijk. Dat willen we juist versterken. Er gebeurt al heel veel. Er zijn allerlei initiatieven die de leefbaarheid ten goede komen. Bijvoorbeeld vanuit de zorgcoöperatie of verenigingen. Iedereen is bezig met leefbaarheid. Dat gaat om wonen, scholen, clubs, winkels, ondernemers en zorg. Het vliegwiel draait, maar je moet het wel aan de gang houden.'' 

Het kwartet kartrekkers heeft 65 inwoners - een doorsnee van Schaijk - uitgenodigd om een avondje mee te denken. Over wat ze missen, waar ze trots op zijn, waar ze last van hebben, zich zorgen over maken. Dat leverde een flinke waslijst op van 24 onderwerpen.

De groep van 65 gaat de thema's verder uitwerken. Iedereen benadert daarvoor een of twee andere personen om ook mee te werken. Via de website www.toekomstvanschaijk.nl kunnen inwoners zich ook aanmelden. 

Bron: Brabants Dagblad

De Schaijkse Quiz komt er aan!

Beste Schaijkenaren,

Het zal jullie ongetwijfeld al via diverse media bereikt hebben, maar we zijn met een aantal enthousiastelingen de uitdaging aangegaan om een echte Schaijkse Quiz te gaan organiseren.

Na een omweg als Oudjaars en Ollingjoar Kwis via het platform Schaijk een Werelddorp krijgt Schaijk nu zijn eigen dorpsquiz.
De organisatie is samengesteld, de taken zijn verdeeld, de website is gemaakt en het allerbelangrijkste: de data zijn gekozen!!
Data inderdaad, want de Schaijkse Quiz is niet goed voor slechts één leuke avond, maar voor twee fantastische avonden!

Op de eerste avond komen de deelnemende teams de quizboeken ophalen waarna ze een spannende avond tegemoet gaan.
Een avond gevuld met kennisvragen en weetjes, zoek-, geheime en zeker ook bijzondere opdrachten.
Bij deze opdrachten zullen de teams niet alleen de teamgenoten nodig hebben maar ook (oud-) dorpsgenoten, familie, vrienden en misschien zelfs vage kennissen.
Met recht dus een Schaijkse Quiz want het belangrijkste doel is om elkaar als Schaijkenaren (nog) beter te leren kennen.
Daarom eindigen we dan ook niet op dezelfde avond maar laten we iedereen een week in spanning om op de volgende zaterdagavond te knallen op de afsluitende finale- en feestavond.

De Schaijkse Quiz - 2018 gaat plaatsvinden op de zaterdagen 3 en 10 maart 2018.

Dus: vind je het leuk om deel te nemen aan de Schaijkse Quiz, meld je (team) dan snel aan via de website: www.deschaijksequiz.nl !

Met vriendelijke groet,

de schaijkse quiz 2 

                                                                                            

Tijd voor een nieuwe prins!


Op het moment van schrijven zitten we nog zo’n 36 nachtjes van 11 november. En 11-11 is een magisch getal voor de carnavalvierders onder ons. Het is de start van het carnavalsseizoen en in vele dorpen wordt dan ook de nieuwe Prins carnaval bekend gemaakt.

Zo ook in Schaijk. En dit jaar is het 11-11-bal ook echt op 11 november. Mooier kan toch haast niet. Die avond wordt er bekend gemaakt wie de nieuwe heerser wordt over het Moesland voor de aankomende twee jaar. Maar voordat dit bekend wordt gemaakt krijgen Prins Johnny en Prinses Ingrid hun welverdiende afscheid.

Prins Johnny heeft samen met zijn prinseske de afgelopen twee jaar geregeerd over het Moesland. En dat hebben ze prima gedaan. Tijdens de bekendmaking begon hij al sterk met een mooie speech en de toon was direct gezet met zijn slogan; “Un bietje steuke hurt durbe!” Een slogan die de prins op het lijf geschreven was. De rest van Schaijk kon zich hier ook heel goed in vinden, want daar is de carnaval toch voor bedoeld; elkaar een beetje opnaaien.

De eerste optocht onder Prins Johnny verliep erg nat en werd zelfs verzet naar dinsdag. Iets wat nog nooit was voorgekomen in de geschiedenis. Één keer eerder is de optocht verzet geweest, dat was in 1990. Toen werd de optocht een week verzet en op een zondag gelopen.

Overigens nog steeds een prima keuze geweest om de optocht te verzetten. Een jaar later hadden we de tweede optocht onder Prins Johnny en wat we met zijn allen niet wilden gebeurt toch; regen.

Dat heeft mij aan het denken gezet. Een keer regen dat kan, maar twee jaar op rij?
En toen viel het kwartje; de Prins is een Spiering en die houden van water!

Wikipedia schrijft het volgende over een spiering: “De spiering (Osmerus eperlanus) behoort tot de familie van de spieringen (Osmeridae). De spiering wordt ook wel "komkommervisje" genoemd.

Dit visje komt voor in zowel zoet als zout water en is een echte scholenvis. Hij houdt van grote open wateren zoals het IJsselmeer, maar komt ook in de Amsterdamse grachten voor. Een zoutwaterspiering wordt tot 30 cm lang en 8 jaar oud terwijl de zoetwaterspiering meestal niet ouder dan 3 jaar wordt en niet langer dan 14 cm.”

Kortom de prins gedijt in alle wateren, past zich goed aan maar moet veel vocht hebben. Een biertje op zijn tijd is prima, maar om dan ook nog het weer naar zijn hand te zetten…Dat gaat te ver!

Tijd voor een nieuwe prins! Als het kan één van Van Son!

Mocht jij wel weten wie de nieuwe prins wordt geef dit dan door via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en maak kans op twee vrijkaarten voor de pronkzitting!

Houdoe!

René Derks
www.deoptocht.nl

Anja Maathuis

Naam: Anja Maathuis

Naam bedrijf: Firma Spijkers

In 1933 is mijn oma begonnen met een tabakszaak. In 1963 namen mijn ouders de zaak over en werd het assortiment uitgebreid. In 1997 namen Benno en ik de zaak over en werden we Bruna. Vanaf 1 september gaan wij een nieuwe uitdaging aan en gaan wij verder als

The Readshop Express

 

Adres: Runstraat 4, 5374 AC Schaijk

Site: www.readshop.nl

E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Omschrijving gezin:

32 Jaar getrouwd met Benno, we hebben 2 zonen, Luuk van 23 jaar en Jaap van 20 jaar. Sinds 3 jaar een hele leuke schoondochter, Anouk.

Wie ben jij als ondernemer:

Ik ben geboren boven de balie en heb van kleins af aan altijd belangstelling gehad voor de winkel. Inmiddels al 35 jaar werkzaam en nog steeds met heel erg veel plezier. Vooral het contact met mensen is voor mij heel belangrijk.

Nog steeds gedreven en ambitieus en heel veel met mijn winkel bezig. Nu we The Readshop Express worden, mag ik weer meer zelf gaan ondernemen en kan ik beter inspelen op de lokale markt. Ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging.

Wat maakt jouw uniek? Wat is jouw unieke manier van zaken doen?

Tijd en aandacht voor iedere klant. Dat lukt niet altijd, maar ik en niet te vergeten mijn medewerksters, doen daar elke dag ons best voor. Het is belangrijk dat de klant met een blij en tevreden gevoel de winkel verlaat.

Op welk product dat jouw bedrijf levert, ben je het meest trots? En waarom?

Dat zijn absoluut de boeken. Mijn hart ligt bij de boeken. Ik probeer elke week 1 boek te lezen. Ik schrijf een korte recensie en leg die bij het boek.

Mensen vertrouwen op mijn mening en ik verkoop zo gemakkelijker een boek.

Als ze me dan ook nog komen vertellen dat ze het prachtig vonden, dan ben ik echt trots. Daar word ik erg blij van.

Hoe zie je je bedrijf over 5 jaar?

Ik hoop dat in een tijd van digitalisering mijn winkel toch kan blijven bestaan. Mensen hebben toch behoefte aan persoonlijk contact en cadeautjes blijven ze elkaar altijd geven. Die hebben wij dan ook weer hele leuke en we pakken ze altijd met zorg in.

Hoe zie jij de toekomst voor de Schaijkse ondernemers?

Blij dat het nieuwe centrum er aan komt. Blij met de Maashorst, met Hartje Groen, met de Roompot, met de plannen van vakantiepark Herperduin. Van mij mag het bruisen in Schaijk.

Dan is het een fijne plek om te wonen, te leven, te recreëren en om te winkelen (ondernemen).

Hoe kunnen Schaijkenaren bijdragen aan jouw toekomstbeeld?

“Leven en laten leven”. Denk aan de ondernemers in je eigen gemeente.

Laten we Schaijk samen leefbaar houden.

Sissy Ploegmakers

Naam: Sissy Ploegmakers

Naam bedrijf: Kapsalon Ploegmakers

Adres bedrijf: Past. Van Winkelstraat  30

Site: www.kapsalonploegmakers.nl en www.dreadlocks.nl

E-mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Omschrijving gezin: partner, twee kinderen

Wat maakt jou uniek? Wat is jouw unieke manier van zaken doen?

Met onze hoge vakkennis (wij steken erg veel energie in educatie) zorgen wij dat het niveau van onze werkzaamheden erg hoog ligt en dat gecombineerd met een gezellige losse sfeer maakt ons uniek in de regio.

Wie ben jij als ondernemer?

 Ik ben de 3e generatie in het kappersvak en ben echt opgegroeid in de salon. Ik hou ontzettend veel van haar en vind het fantastisch om iemand mooier te maken door middel van mooi haar. Ik geloof in educatie en een positieve probleemoplossende denkwijze. ik vind nieuwe media en technologische ontwikkelingen in mijn vakgebied interessant en probeer hiervan op de hoogte te blijven en toe te passen indien het bij onze salon past. 

Op welk product dat jouw bedrijf levert, ben je het meest trots? En waarom?

Het is te gek om te zien hoe zelfverzekerd een vrouw kan worden als we gebruik maken van haarvermeerdering dmv onze Great Lengths extensions. En als we dan ook terughoren van onze klanten dat zij zelfs bij andere kappers complimenten krijgen over de door ons geplaatste hairextensions, dan ben ik wel trots!

Hoe zie je je bedrijf over 5 jaar?

Dan hoop ik dat we met z'n allen nog steeds mooi haar maken en dat wij tevreden klanten mogen houden, want daar doe je het voor!

Hoe zie jij de toekomst voor de Schaijkse ondernemers?

 Ik hoop dat we er met z'n allen voor kunnen zorgen dat Schaijk een aantrekkelijk dorp blijft en dat iedereen er graag heen blijft gaan. 

Hoe kunnen Schaijkenaren bijdragen aan jouw toekomstbeeld?

 In Schaijk blijven winkelen en actief blijven voor het dorp

Bijdragen aan Schitterend Schaijk 2017, natuurlijk!

 • Gepubliceerd in Nieuws

Schitterend Schaijk 2017, laat je licht er alvast op schijnen. 

We willen vanuit de gemeenschap Schitterend Schaijk hernieuwd leven inblazen. We mogen sowieso trots zijn, want Schaijk is ieder jaar mooi uitgelicht, zeker in vergelijking met andere omringende dorpen. Mocht je het niet weten, Schitterend Schaijk gaat over het uitlichten van Schaijk in de donkere wintermaanden. Vanaf zeg maar half november tot half januari. Bij de eerste edities kreeg het mooist uitgelichte huis en de mooist uitgelichte wijk een prijs. De laatste jaren is het iets wat de buurtverenigingen zelf doen. Nu willen we dit weer onder de aandacht brengen.

Er liggen al flink wat ideeën op tafel en ook willen we het in december samen laten komen met twee andere evenementen en een feestavond.  

Vele handen maken licht werk, dus we zoeken nog enthousiaste bewoners die hier een bijdrage aan willen leveren. Een aantal buurtvoorzitters heb ik al bereid gevonden en ook op het gebied van kunstzinnigheid dragen er al personen bij. Het gaat uiteindelijk om het uitlichten van ons schitterend dorp. 

Denk je, dan wil ik ook, want ik heb een idee, kan mooie stukken schrijven, ben goed in iets wat een ander niet kan.

Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Oja, en als je dit leest, activeer alvast je eigen buurtvereniging ;) lijkt vroeg, maar het is zo november!

Arno en Herbert van der Heijden

Naam: Arno en Herbert van der Heijden

Naam bedrijf:
Van der Heijden bouw en ontwikkeling
FIT Ingenieurs

Adres bedrijf: Industriepark 8 Schaijk

Site:

www.vd-heijden.nl
www.fit-ingenieurs.nl

E-mail adres:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Omschrijving gezinnen:

Arno (49) getrouwd met Fleur en vader van vier zonen en woonachtig in Uden. Herbert (46) getrouwd met Laura en vader van vijf zonen en woonachtig in Schaijk.

Wie zijn jullie als ondernemer?

Sinds 1995 zijn wij de 4de generatie die richting en sturing geeft aan een familiebedrijf dat al 125 jaar actief is in ontwikkeling en bouw in de breedste zin vanaf initiatief tot en met beheer en onderhoud. Daarnaast zijn we sinds 2012 eigenaren van FIT ingenieurs. Een onafhankelijk bedrijf wat adviseert in huisvestingsvraagstukken en gebouwen uitwerkt in een virtuele omgeving (BIM/revit).

Wat maakt jullie uniek? Wat is jullie unieke manier van zaken doen?

Door de rijke ervaring zijn wij in staat “in de huid” van de klant te kruipen en echt samen met hem/haar de vertaling te maken van zijn/haar droom naar een gebouw wat zijn/haar verwachtingen overtreft, voldoet aan de eisen/wensen van de toekomst en gerealiseerd wordt middels strak georganiseerde processen.

Doordat we werken met zelfsturende teams zijn de lijnen met de klant en alle betrokken partners kort. Hierdoor wordt klantwaarde verhoogd, verspillingen geminimaliseerd en iedereen geïnspireerd om zijn of haar werkzaamheden slimmer, sneller en steeds beter te doen. Door met vaste partners te werken is kennisdeling en daarmee het lerend vermogen in de organisatie groter en resulteert het uiteindelijk in een beter proces en beter product.

Op welk product dat jouw bedrijf levert, zijn jullie het meest trots? En waarom?

Op de eerste plaats zijn we enorm trots op het 125-jarige bestaan van ons bedrijf dit jaar. Een mijlpaal die we uitgebreid gaan vieren tijdens “een lang weekend weg” met al onze gewaardeerde medewerkers, hun partners, kinderen en eventuele kleinkinderen. Een uniek moment om samen bij stil te staan. Uiteindelijk werken we al jaren samen aan het succes van Van der Heijden.

Kijkend naar producten, wij bouwen alles op gebied van wonen, werken, sport & recreatie, educatie en zorg. Dromen realiseren voor klanten vanaf idee tot en met ingebruikname geeft ons een enorme drive. Natuurlijk zijn er projecten waarbij je meer gevoel en emotie hebt dan bij andere. Maar elke trotse klant maakt ons weer trots. Bij een tevreden klant heb je gewoon goed je best gedaan en kwaliteit geleverd. Bij een trotse klant heb je verwachtingen overtroffen. Daar zijn wij en onze medewerkers dan trots op.

Hoe zien jullie het bedrijf over 5 jaar?

Waar we elke dag aan werken de komende jaren is, dat de klant en de medewerker “Van der Heijden” als een merk beleeft. Een werkomgeving waar teamflow/familiegevoel hoog in het vaandel staat en waar talent wil zijn. Een bedrijf dat met gedreven en betrokken medewerkers dromen realiseert voor trotse klanten. Continu vooruitstrevend zijn en vooruitlopen op de markt om zo steeds verwachtingen van de klant te overtreffen. We willen gecontroleerd groeien in marktaandeel en aantal medewerkers. Daarom zijn we altijd op zoek naar gedreven en enthousiaste medewerkers uit het dorp of de nabij regio die ons team komen versterken.

Hoe zien jullie de toekomst voor de Schaijkse ondernemers?

Onzes inziens zijn we in Schaijk op de juiste weg. Schaijk een werelddorp begint steeds meer vormen aan te nemen. Weliswaar in een tempo wat velen graag anders zouden zien, maar de stijgende lijn is er. De sociale voorzieningen zijn op orde, het woningaanbod is breed, de plannen voor realisatie voor een nieuw centrumplan worden steeds concreter, horeca bloeit op, recreatie leeft, de omgeving Maashorst / Herperduin is geweldig voor iedereen, jong en oud. De sportclubs zijn (binnenkort) allemaal up-to-date. Kortom een dorp wat leeft en waar bedrijvigheid is. Daar pikt iedere ondernemer zijn vruchten van. Je moet er wel wat voor doen, het komt niet aanwaaien. Winnaars hebben een plan, verliezers een excuus.

Hoe kunnen Schaijkenaren bijdragen aan jullie toekomstbeeld?

Door met een positieve intentie, de initiatieven die worden genomen om Schaijk leefbaarder te maken, te blijven ondersteunen in welke vorm dan ook. Vrijwilligerswerk, tijdsbesteding of financieel. Alles wat aandacht krijgt, groeit! Zo ook Schaijk. Als iedereen kan blijven wonen, werken, recreëren of verzorgd worden, hebben we in Schaijk bestaansrecht. Schaijk een werelddorp….dus niet alleen binnen de dorpsgrenzen kijken maar ook ver daar buiten.

(web)redacteur gezocht voor Schaijk een Werelddorp

 • Gepubliceerd in Nieuws

Voor onze commissie communicatie zijn wij op zoek naar uitbreiding van ons team. Iemand met passie en expertise (of in opleiding) voor content management, web redactie, schrijven en publiceren, ondersteunen van verenigingen en bedrijven met hun content. 

Webredacteur

Als webredacteur ben je soms letterlijk een spin in het web. Internet en Schaijk ;) zijn je lust en je leven. 

Wat zijn je taken?

Als webredacteur houd je je bezig met websites en webcontent: de inhoud van websites in de vorm van koppen, teksten, formulieren, lijsten en banners. Je onderhoudt de website van Schaijk een Werelddorp. 

 • Ondersteuning bij het plaatsen van berichten: je maakt een selectie uit het aanbod van onderwerpen, selecteert persberichten, herschrijft ingekomen stukken, maakt intro's en zoekt naar geschikte links naar pagina’s die meer informatie geven over het onderwerp van je tekst.
 • Content management: je zorgt ervoor dat nieuwe pagina's gepubliceerd worden op het web. Je zorgt ervoor dat alle informatie goed te vinden is door duidelijke teksten op knoppen en links waarvan meteen duidelijk is waar ze heen leiden. Daarbij hoort dus ook het aanbrengen van nieuwe links of het verwijderen van links die niet meer werken. Je archiveert oude content.
 • Design: soms lever je een bijdrage aan het restylen van een site of het herinrichten van de structuur, denk bijvoorbeeld ook aan het toevoegen van foto's.

Contact met bestaande media: Ook het aanleveren van stukken voor Arenalokaal bijvoorbeeld. 

Welke rol vervul je?


Schrijver en redacteur, je stelt nieuwe content samen of redigeert bestaande teksten en maakt ze geschikt voor het web.

Organisator, je regelt dat een website actueel blijft.

Designer, je levert een bijdrage aan het uiterlijk van een site.

Moderator/beheerder/toezichthouder, je ziet bijvoorbeeld toe op een normaal gebruik van een forum en verwijdert beledigingen.

Wat hebben we te bieden

Een gezellig team, met leuke mensen ;).

Ruimte voor eigen invulling en nieuwe ideeen.

Mogelijkheid om betrokken te zijn bij de gemeenschap.

Bouwen aan de toekomst van ons dorp. 

Een mooie vrijwillegersrol op je C.V.

Een kans om met ondernemers in contact te komen, die ondersteuning nodig hebben. 

Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met in het onderwerp Webredacteur gevonden.

 

 

 

 

Hans Kuijpers

Naam: Hans Kuijpers
Naam bedrijf: Witgoedspecialist HAKU
Adres bedrijf: Europaplein 9, 5374 BM Schaijk
Site: www.haku-witgoed.nl
E-mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Omschrijving gezin:
Ik ben 28 jaar getrouwd met Mia, die samen met mij ons bedrijf runt. We hebben twee dochters. Eline van 22 en Julia van 18 jaar. Sinds 1993 wonen wij in Schaijk. Eerst boven onze winkel aan het Europaplein en sinds acht jaar aan de Udensedreef.

Wie ben jij als ondernemer?
33 jaar geleden jong en onbezonnen begonnen, omdat ik uit dienst kwam en geen werk had. Mijn vader hielp me op weg, hij had altijd witgoed gerepareerd bij Leo van Schayik. Ik had een paar duizend gulden en kocht een tweedehands PTT-busje en van de rest van het geld wat gereedschap en onderdelen. Er werd een advertentie gezet in De Omroeper en toen was het afwachten. Ik werkte vanuit mijn ouderlijk huis in Herpen en dat werd na enkele jaren toch wat te krap. Dus werd er een schuur gehuurd in Huisseling en deze werd omgebouwd tot een ‘showroom’. Van daaruit werd er gezocht naar een totaaloplossing van wonen en werken bij elkaar. Dit vonden we in 1993 in Schaijk aan het Europaplein. Tot op de dag van vandaag kunnen we daar goed uit de voeten. Enkele verbouwingen en uitbreiding met personeel zorgen dat dat allemaal goed verloopt. Inmiddels is het jonge en onbezonnen er wel wat af, maar het enthousiasme en het ‘van aanpakken weten’ is er nog steeds. Onze klanten van een gedegen en eerlijk advies voorzien is daarnaast ook een soort van missie.

Wat maakt jou uniek? Wat is jouw unieke manier van zaken doen?
Probleemoplossend te werk gaan, een eerlijk advies geven en luisteren naar de wensen van de klant.

Op welk product dat jouw bedrijf levert, ben je het meest trots? En waarom?
We hebben altijd voor iedereen klaar gestaan, die ons om hulp vroeg. Daar zijn door de jaren heen ook (zorg)instellingen bij gekomen. Hiervoor hebben we jaren geleden ook een professionele tak opgezet, HAKU Professional BV. Ruim twintig jaar geleden zijn wij op die manier terecht gekomen bij het UMC St Radboud in Nijmegen. Tot op de dag van vandaag zijn wij meerdere keren per week daar aanwezig om reparaties uit te voeren, onderdelen en apparatuur te leveren, adviezen te geven en onderhoud uit te voeren. Dat zij na al die jaren nog steeds gebruik maken van onze diensten geeft ons wel aan dat wij dat in ieder geval goed doen op die plek. Daar ben ik best wel trots op. Maar als een klant bijvoorbeeld appelflappen komt brengen, omdat wij daar een probleem op hebben kunnen lossen, dan maakt dat ook dat je je als ondernemer gewaardeerd voelt en weet waarvoor je het doet…

Hoe zie je je bedrijf over 5 jaar?
Ik hoop dat dan het centrumplan in Schaijk klaar is en dat onze winkel daar nog steeds onderdeel van is. Verder hopen we dat er een mooi evenwicht blijft tussen het bedienen van onze particuliere en professionele klanten.

Hoe zie jij de toekomst voor de Schaijkse ondernemers?
Het wordt er allemaal niet makkelijker op met de wereld om ons heen, die door onder andere internet, steeds dichter bij ons staat. Maar met het nieuwe centrumplan, de natuurontwikkeling van de Maashorst en het enthousiasme van de Schaijkse ondernemers moet het toch lukken om ook voor de toekomst het een en ander te kunnen waarborgen!

Hoe kunnen Schaijkenaren bijdragen aan jouw toekomstbeeld?
Het is al veel gezegd en ik wil niet in herhaling vallen, maar het is belangrijk dat men de lokale ondernemers niet vergeet. Misschien lukt het niet altijd, maar het is al fijn als er kansen gecreëerd worden. Verder blijft samenwerking belangrijk, want samen staan we het sterkst. 

Nieuw display Platform Tourisme Landerd

 • Gepubliceerd in Nieuws

Tijdens de ondernemersavond van 13 maart heeft Platform Tourisme Lqanderd hun nieuwe display gepresenteerd. De display van steigerhout wordt gemaakt bij De Nistel in Nistelrode.
In de display kunnen 16 folders geplaatst worden met info over fiets- en wandelroutes en andere toeristische informatie. Een aantal ondernemers heeft die avond al aangeven deze te willen bestellen.

De kosten zijn éénmalig €75,- ex btw. Dankzij een bijdrage van het Platform en de gemeente Landerd hebben we de kosten voor jullie laag kunnen houden. Daarnaast zorgen we voor een pakket folders om de display mee te vullen. Jullie gasten zien dan in één keer wat er in de directe omgeving te beleven is. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om alleen het pakket met folders te willen ontvangen. Op dit moment zijn we volop bezig met de nieuwe folderlijn, alle folders krijgen hetzelfde formaat en lay-out. Enkele voorbeelden van de folders zijn:

Uittips, fietsroute 'van Bossche Bol tot Bossche School', Mondriaan Molen route, Komwandelingen Schaijk, Reek en Zeeland, Landerd in Oorlog en Vrede, Sporen uit het verleden, Docus de Das fietsroutes, Help het bos is Betoverd, Diverse wandelroutes, etc.

Een mooi aanbod voor jullie gasten om uit te kiezen! Alles wordt door ons bij jullie thuis bezorgt en zal ook aangevuld worden.

Bij deze dus de vraag of jullie voor 1 mei aan mij door kunnen geven of je kiest voor:

Optie A Display en folders (kosten €75,- ex btw)

Optie B Alleen het folderpakket

Optie C Geen van beide

Mochten er vragen of opmerkingen zijn, neem dan gerust contact op.

Alvast bedankt!

--

Met toeristische groet,
Marij van der Leest
06-15082914 
 
 
  
 
Platform Toerisme Landerd 
Franse Baan 4 
5374 RS Schaijk 
www.vvvlanderd.nl

Roompot Vakantiepark Schaijk succesvol!

 • Gepubliceerd in Nieuws

ROOMPOT VAKANTIEPARK SCHAIJK SUCCESVOL
De eerste woningen zijn verkocht!

De eerste woning op Vakantiepark Schaijk (Roompot) is verkocht.
Ad en Heike Brekelmans uit Reek hebben deze investering gedaan. Volgens Ad Brekelmans van DMS (Dutch Marine Systems): ,,Hij is een heel jonge ondernemer, super enthousiast, met een goed verhaal. Ik geloof erin. Qua stijl en materialen passen de huisjes mooi in de bosrijke omgeving", verklaart Brekelmans. ,,Het is een investering. Op de bank krijg je niets meer voor je geld. Daar roei je achteruit.

Start verkoop
Zaterdag 1 april bezochten zo'n driehonderd belangstellenden de twee modelwoningen aan de Hermanusweg, Brekelmans ook. Hij was daarvoor al onder de indruk van de plannen van ondernemer Charles Veerkamp. Die wil 136 vakantiehuizen bouwen, te beginnen met 62 stuks.

Particulier en professional
Op 2e paasdag is er ook veel belangstelling getoond voor de woningen, waaruit wederom twee nieuwe reserveringen zijn geplaatst. Charles Veerkamp: "Deze open dagen zijn goed voor de aanloop, het is zeer laagdrempelig onder het genot van een bakje koffie. Wij zien in de persoonlijke gesprekken als hoofdredenen het rendement naar voren komen. Het deels zelf genieten van de investering komt ook terug. Naast de particuliere beleggers hebben er ook al verschillende professionele partijen zich gemeld".

Lokaal
"De voornaamste reden van het investering in Vakantiepark Schaijk is dat men haar investering in de 'achtertuin' doet en de verhuur door een professionele partner laat verzorgen (Roompot Vakanties). Dit voelt vertrouwd voor veel mensen. De instap is laag, en daardoor ook het risico. Lokaal is er erg veel animo voor ons product".

5 dagen per week geopend
Van woensdag tot en met zondag is Veerkamp zelf aanwezig in de modelwoningen om geïnteresseerde te woord te staan. Charles: "het liefst plannen wij een persoonlijk gesprek in, waarvoor wij zo'n 1,5 á 2 uur de tijd nemen om alle wensen door te nemen".
Een oriënterend advies gesprek inplannen kan via www.vakantieparkschaijk.nl , per telefoon 0857-430006 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Werelddorp Schaijk verwelkomt Floortje Dessing en Natalie Righton

 • Gepubliceerd in Nieuws

SCHAIJK – MKB Schaijk-Reek verwelkomde woensdagavond tijdens haar drukbezochte jaarvergadering in De Werkplaets twee prominente gasten: reisverslaggeefster Floortje Dessing en Volkskrant-journaliste Natalie Righton. Een verslag van een interessante avond. (foto's: Gerard Faassen) 

Floortje Dessing en Natalie Righton mogen dan de bekende namen op het affiche zijn, ook de Afghaanse tolk Hamidullah speelt een hoofdrol tijdens de MKB-bijeenkomst. Door zijn werk in Afghanistan als tolk voor westerse mogendheden kwam hij in de problemen en vluchtte hij naar Nederland. Als statushouder probeert Hamidullah in Schaijk een nieuwe toekomst op te bouwen.

Zowel Floortje Dessing als Natalie Righton heeft een connectie met Hamidullah. Floortje werkte een tijdje met hem samen bij het maken van een documentaire in Afghanistan. “Ik voel me sindsdien nauw betrokken bij Hamidullah en wil hem graag helpen waar mogelijk”, vertelt Floortje Dessing, die uitgebreid vertelt over haar samenwerking en belevenissen met Hamidullah tijdens haar werk in Afghanistan.

Natalie Righton
Natalie Righton woonde, uit hoofde van haar beroep als journaliste van de Volkskrant, enkele jaren in Afghanistan. Zij maakte tv-documentaires en schreef boeken over haar leven als vrouw in Afghanistan en de oorlog tegen terrorisme. In die tijd bouwde ook zij een bijzondere band op met Hamidullah, haar tolk ter plaatse. Natalie vraagt de ondernemers in Schaijk en Reek of zij de Afghaanse vluchteling kunnen helpen aan stageplaatsen. “Doelstelling is dat Hamidullah na een jaar zover is dat hij zelf een baan kan vinden, waardoor hij zelf in zijn levensbehoefte, en die van zijn vrouw en vier kinderen, kan voorzien.”

Alfons Smits, voorzitter van MKB Schaijk-Reek, sluit zich hierbij aan. “Ik denk dat we door mee te helpen aan zijn integratieproces een belangrijke sociale bijdrage kunnen leveren aan onze (dorps)maatschappij. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor deze man met zijn gezin, maar ook voor al die andere statushouders die een vast plekje willen opbouwen in ons land. Samen kunnen we deze vluchtelingen een goede basis geven om een nieuw leven op te bouwen in een, voor hun, vreemd land.”

Bron tekst: Arena Lokaal

De fotoreportage is te vinden op http://www.mkbschaijkreek.nl 

 

Antwoorden SOK 3.0 - Maart 2017

 

 

Beste deelnemers,

Dit was ie dan, de laatste ronde van dit jaar, wat gaat de tijd toch snel.
Nogmaals: hebben jullie al allemaal de slotavond genoteerd in jullie agenda's??
Deze wordt namelijk gehouden op Paaszaterdagavond 15 april vanaf 19.30 uur in de Potter.

Het beloofd een leuke avond te worden, Theo heeft in ieder geval al een band geregeld ter afsluiting van het seizoen!!
In tegenstelling tot vorig jaar zal de eindronde dit jaar wel in de eindscore meegenomen worden; er zijn die avond namelijk nog wat bonuspunten te verdienen.
Omdat we snappen dat het zo maar zou kunnen dat jezelf of jullie team niet aanwezig kan zijn op de slotavond kun je tot een week van te voren bij de organisatie een afvaardiging van jullie team aanmelden. 

Maar eerst natuurlijk de antwoorden van Ronde 6; kijk snel hieronder hoe jullie het er van afgebracht hebben.

RUBRIEK SCHAIJK
Geen Schoikse Kwis zonder vragen over Schaijk zelf natuurlijk.
In deze rubriek komt alles voorbij, van vroeger tot nu, van oud-bewoners tot hele jonge en natuurlijk ook een klein beetje van onze omgeving.
Hier een greep uit deze Schoikse rubriek.

 

Vraag 1.
Waar in Schaijk is deze foto genomen?

De boeren in Schaijk worden steeds inventiever, zo ook de familie van Schaijk in de Pastoor van Winkelstraat 49 waar je heerlijke verse melk kunt tappen.

 

Vraag 2.
Met zes medailles op zak heeft deze junior alles in huis om de juiste energie op te wekken. Deze energie kwam goed van pas op de eerste locatie in Schaijk waar hij zijn product neer mocht leggen. Over welke Schaijkenaar en locatie hebben wij het hier?

De junior waar we naar op zoek waren was Hans Heurkens, die zijn zonnepanelen legde op het gebouw van de Fysiotherapie Schaijk in de Bossestraat.

 

Vraag 3.
Welke Schaijkenaar zie je op deze foto?

Dit bleek toch best lastig, maar enigszins gefotoshopt was dit Bart van Gaal bekend van Smaak en tegenwoordig de Werkplaets.

 

Vraag 4.
Wie was de 7000e inwoner die de gemeente Schaijk heeft mogen begroeten?

Nee, niet Erna maar Linda Dorussen was de 7000-ste inwoonster van Gemeente Schaijk.

 

Vraag 5.
In welke Schaijkse straat is deze foto genomen?

Je ziet ze niet veel in Schaijk maar ook wij hebben gebouwen met een trappenhuis; hier gefotografeerd in de Burgemeester Rijckevorselstraat.

 

RUBRIEK SCHAIJK EN OMGEVING
Schaijk is natuurlijk een prachtig dorp, maar ook om ons heen gebeurt van alles.
Heb je een beetje in ons mooie Brabant rondgereisd en de lokale en regionale nieuwsgaring gevolgd dan moeten de volgende vragen te doen zijn.

Vraag 6.
Waar begin je? Bij het speeltuintje waar je onder andere een speeltoestel vindt wat ronddraait, met drie blauwe stoeltjes / zitjes. Als je met je rug naar het speeltuintje staat, kijk je uit op de doorgaande weg. Vanuit dit startpunt ga je linksaf. Deze weg blijf je volgen tot je een klein bordje tegenkomt waarop een fiets staat afgebeeld met het cijfer 25 eronder. Daar ga je linksaf de straat in. Op de splitsing sla je rechtsaf. De doodlopende straat kun je niet in, dus hou links aan. Vervolg je weg en op de t-splitsing ga je rechts. Je blijft rechtdoor gaan tot je vlak voor het witte huis de afslag naar links neemt. Aan het einde rechts. Hier wordt het lastig. Loop even rond en bekijk je omgeving. Je gaat namelijk die kant op waar je een huis vindt met een donkergrijze zon boven de deur. Vervolg je weg en draai op het meest logische punt rechtsaf. Op de t-splitsing ga je linksaf. Neem de 2e straat rechts. Hier ga je alsmaar rechtdoor tot je aan je linkerkant een felle kleur ziet. Kijk je vanuit dit punt naar rechts zie je een niet te missen bord/ plank. Wat staat hierop?

Sommige teams moesten wel 5 keer opnieuw beginnen maar kwamen uiteindelijk ook uit bij het bord van d’ Oliemeulen.

 

Vraag 7.
Seizoen 1984-1985:
In een matige wedstrijd was het ... die als eerste scoorde. J. van Roessel scoorde gelijk.
In de 1e helft liep ... tot 3-1 uit door 2 doelpunten van M. Appelhof.
Wat werd de eindstand en wie speelde tegen wie?

Ondanks het jubileum van vorig jaar bleek het toch nog moeilijk om deze standen te achterhalen …
De tegenstander van Emos 2 was MKC1 en de eindstand werd uiteindelijk 4-1.

 

Vraag 8.
En nog een keer op de fiets en op ontdekkingstocht door ons mooie dorp.          
Waar o waar stond ik toen deze foto werd genomen?

Weliswaar niet helemaal in het dorp maar net daar buiten; de T-splitsing Noordhoekstraat - Duifhuisstraat.

 

Vraag 9.
Welk restaurant is hier gevestigd?

Tegenwoordig zit in het vroegere Huukske in Langenboom de Asian Food Experience – De Beleving.

 

Vraag 10.
Welke twee cijfers ontbreken hier?

Dit waren inderdaad de cijfers 77, allemaal goed!

 

RUBRIEK DE WERELD
Schaijk een werelddorp, maar ook Schaijk een dorp in de wereld. Er gebeurt van alles om ons heen , leuke, maar vooral ook heel veel bijzondere en opzienbarende dingen. Een bron van inspiratie voor de SOK2.0.

 

Vraag 11.
Een speciale vraag voor de die-hard Google wizzkids.
Zoek uit op welk adres dit appartement te koop stond/ staat.

Ik vind dit toch nog steeds knap maar jullie vonden uit dat het aangeboden appartementje van dik een miljoen te koop stond op 22 North 6th street, Unit 23A, Williamsburg, Brooklyn, New York,  USA.

 

Vraag 12.
Gespot in de Maashorst en Zeeland.
Welke bijzondere vogel vloog er op 4 maart over?

De prachtige en zeldzame vogel die alvast de Maashorst eens kwam verkennen was de Rode Wouw, … wauw!

 

Vraag 13.
In 1900 kreeg de architect van dit gebouw een prijs voor zijn ontwerp.
Hoe heet de Broodbakkerij die er nu in gevestigd is?

De bakkerij waar we naar zochten was Bakker Brakenhoff.

 

Vraag 14.
Allemaal billen verpakt in strakke broekjes, maar wat vormt het geheel van nog veel meer broekjes en billen?

Het was zeker geen non of gesluierde vrouw, maar het totaal van broekjes en billen leverde een foto van een vrouw met skibril op.

 

Vraag 15.
Nieuwe politieke gezichten voor na de verkiezingen?
Wie zien we in dit portret?

Jesse Klaver en Lodewijk Asscher zaten er niet tussen, dit waren namelijk delen van het gezicht van Mark Rutte, Alexander Pechtold, Sybrand Buma en Geert Wilders.

 

RUBRIEK KUNST EN CULTUUR
Onder kunst wordt verstaan: het product van creatieve menselijke uitingen en cultuur is alles wat door mensen wordt voortgebracht. Denk aan: schilderen, tekenen, fotografie, grafiek, beeldhouwen, moderne media, theater, muziek en zang, dans, film, bouwkunde of architectuur, literatuur en poëzie. Kortom een onuitputtelijke bron van vragen: doe je best!

 

Vraag 16.
Wie of wat missen wij op deze afbeelding?

Ja dit was natuurlijk appeltje-eitje uit ons collectief geheugen, wie we misten op dit plaatje waren Jip en Janneke (en een klein vogeltje).

 

Vraag 17.
De laatste 6 jaren zat er één eerste en één derde plaats in, de rest moesten ze genoegen nemen met de tweede plaats. Vogel uit over wie en wat dit toe kwam in welke lijst?

De clou zat hem hier in “Vogel uit”, want waar we naar op zoek waren was de band The Eagles met Hotel California in de jaarlijkse Top 2000.
Toen we de vraag, vorig jaar, bedachten was dit ook het juiste antwoord.

Maar de tijd heeft ons ingehaald: laat nou namelijk de genoemde ranking precies overeen komen met de medaillespiegel van Schon Gekwakt in de Moeslandse optocht van de afgelopen 6 jaar. En een kwak is ook een vogel, dus we rekenen ze beiden goed.

 

Vraag 18.
Deze drie plaatjes beelden een nummer en de artiest uit.
Welk lied en welke artiest wordt hier bedoeld?

Inderdaad: Losing my religion van R.E.M.

 

Vraag 19.
En wat is dit dan voor raar ding?

Dat viel nog niet mee, er waren zelfs teams bij die dachten dat dit iets met het uitvaartwezen te maken zou kunnen hebben. Maar het is een instrument bedacht door Benjamin Franklin: de glasharmonica.

 

Vraag 20.
Stop! Met name kever kwaM schuiN aan bij het fabeldier en zij bracht trillingen voort door middel van paardenhaar.

Anagrammen blijken toch het lastigst deze editie van de SOK.
Wie we hier zochten was de violiste Mascha van Nieuwkerk van Fuse (= stop) die een optreden verzorgde in het fabeldier de Phoenix.

 

RUBRIEK VAN ALLERLEI
De mooiste rubriek van allemaal; als we het echt niet meer direct weten te plaatsen kunnen we het altijd hieronder kwijt. Een beetje van de hak op de tak weliswaar maar toch vast wel weer ergens een rode draad te ontdekken. Daarom: doe je best!

 

Vraag 21.
Op welke website moet je de code die op de foto staat invullen om het geschenk te ontvangen?

Om het geschenk de DVD te mogen ontvangen moest je de wincode ingeven op www.remia.nl.

 

Vraag 22.
Welk merk en model auto zoeken we bij deze lijnen?

Stylistisch weergegeven werd hier de grille van een Ferrari Testarossa.

 

Vraag 23.
Op Paaszaterdag komen we samen voor de laatste (en alles bepalende, moewhaha) slotronde. Nu trekken we vast een flesje open. Welk biermerk staat op deze koelkast?

Om dorst van te krijgen deze plaat van Krombacher Pils.

 

Vraag 24.
Met een edel betaalmiddel kun je een prijs winnen en in 1902 werden er verschillende drankjes door elkaar gemixt tot een grogje om te kou uit het lichaam te drijven.
Welk woord zoeken we hier?

Deze crypto was dan eens voor (bijna) iedereen goed te doen; het antwoord was inderdaad het woord nobel.

 

Vraag 25.
Welke namen van Nederlandse oud-sporters staan hier en welke sport beoefenden zij toentertijd?
1.         Non van Dollarbriefjes
2.         N. Energiemarkten.

Ondanks dat er een foutje in het antwoord zat (door meerdere teams scherpzinnig opgemerkt) heeft bijna iedereen de juiste antwoorden weten te vinden:

 1. FlorisJan Bove(n)lander, de hockeyer
 2. Gerrie Knetemann, de wielrenner.

 

 

Dus ... dit was het dan alweer voor deze keer!
Hoe hebben jullie het gedaan?
De uitslag staat er inmiddels ook op.

Willem Griffioen

Naam: Willem Griffioen

Naam bedrijf: Welterusten slaapwinkel kinderwinkel

Adres bedrijf: Schutsboomstraat 18, 5374 CC, Schaijk

Site: www.welterusten.com 

E-mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Omschrijving gezin: Ons gezin bestaat uit 3 dames en één man en die man ben ik. Naast mij staat mijn partner Chantal Broeksteeg met wie ik inmiddels 15 jaar lief en leed deel. We runnen samen nu 8,5 jaar onze winkel. Onze dochter Jip is inmiddels 12 jaar en dochter Eefje is 9 jaar. We hebben ook een konijntje Binkie.

Wie ben jij als ondernemer? In een klein bedrijf ben je van alle markten thuis. Bedden, boxsprings, kinderkamers en matrassen inkopen, verkopen en bezorgen hoort daar natuurlijk bij. Voordeel daarvan is dat ik nog beter weet hoe alles in elkaar zit en wat je kunt verkopen. Een specifieke wens kan ik snel inpassen. Het klantcontact loopt door van oriëntatie tot levering en eventueel service, dat ervaren klanten ook als plezierig. Marketing, boekhouding en planning doe ik ook zelf, daarnaast zorg ik dat ik - zo goed als mogelijk is - op de hoogte ben van de laatste ontwikkelingen in mijn vakgebied. Verder zit in het MKB bestuur en zet ik me op diverse fronten in voor SEW activiteiten en manage ik de optredens van Mari en de Maries, Feestcafé de Snor en The Ameezing People. Ook trim ik graag lang en hard en golf ik sinds een jaar.     

Wat maakt jou uniek? Wat is jouw unieke manier van zaken doen? In de slaapwereld is niet alles even helder voor alle consumenten omdat er veel uiteenlopende informatie stroomt op b.v. internet. Sommige mensen hebben specifieke klachten en willen daar hun slaapsysteem, matras of hoofdkussen op aanpassen. Ik ben geen (wonder)dokter maar probeer goed te luisteren naar klantwensen en zaken begrijpelijk te maken. We laten klanten producten testen zodat ze zelf overtuigd zijn van hun keuze en dus de juiste keuze kunnen maken. In combinatie met slaapgaranties die merken geven zit je nooit vast aan een product dat niet voldoet.

Op welk product dat jouw bedrijf levert, ben je het meest trots? En waarom? Als klanten iets voor ogen hebben op het gebied van comfort (al dan niet naar aanleiding van lichamelijke klachten) of als ze specifieke wensen hebben over hoe hun droomslaapkamer eruit zou moeten zien en ze komen een paar maanden later in de winkel vertellen hoe heerlijk ze slapen en hoe blij ze zijn met hun nieuwe slaapkamer, dan ben ik trots!  

Hoe zie je je bedrijf over 5 jaar? Onze winkel zal zich verder gaan specialiseren, slaapmeetsystemen, aanpasbare matrassen, slaap-apps, middelen tegen snurken, meer aanverwante slaapartikelen.

Hoe zie jij de toekomst voor de Schaijkse ondernemers? Het winkelaanbod in Schaijk wordt door buitendorpsen als zeer divers en aantrekkelijk bestempeld. We hebben een aantal zeer mooie speciaalzaken die zelf het beleid en assortiment bepalen. Zo zou ik nog graag een aantal winkels in Schaijk zien om het aanbod nog unieker te maken. Ketens dragen daar niet aan bij, elk stadscentrum heeft deze al. Met het nieuwe centrum wat er gaat komen kunnen we onze 30.000 potentiele klanten nog beter bedienen en kan Schaijk zijn positie als sterk boodschappendorp verder uitbouwen. Dit biedt kansen voor alle branches in Schaijk. Voeg hieraan alle ontwikkelingen in de Maashorst en recreatie toe en het kan niet anders dat Schaijk binnen korte tijd sterker op de kaart staat.  Met bedreigingen als internet en dorpen om ons heen die wel snel door ontwikkelen zou ik graag zien dat alle mensen in Schaijk proberen vooruit te denken aan de toekomst van hun kinderen en kleinkinderen i.p.v. zaken onnodig te vertragen.

Hoe kunnen Schaijkenaren bijdragen aan jouw toekomstbeeld? Door een heel klein stukje verantwoordelijkheid te nemen over hun eigen dorp en te denken aan toekomstige mogelijkheden: bijdragen in plaats van achterover leunen, deelnemen aan of ondersteunen van nieuwe initiatieven, trots zijn op je eigen dorp en ondernemers! 


Fotoverslag van een zonnige koopzondag op 26 maart

 • Gepubliceerd in Nieuws

Onder het motto 'Schaijk, daar weet je dat je welkom bent!' hebben de winkeliers hun winkels tijdens de koopzondag extra gezellig gemaakt en waren er veel leuke acties, zoals 'Haak maar raak' bij Sisters stoffen en fournituren en 'Hoeveel meter is onze veter' bij Bento Schoenen- en Sportshop. Manders Optiek gaf op haar beurt op 26 maart 10% korting op de nieuwe collectie zonnebrillen en bij Marskramer/Schoppema meubel kreeg je tijdens de voorjaarskoopzondag maar liefst 26% korting op alle showmodellen van 2016. Naast de presentatie van de prachtige voorjaarscollectie organiseerde Manders Be Yourself haar inmiddels befaamde Just Brands Weekend: meer voor mannen: leuke give-aways, drinks & bites. Bij Magnifiek was er op deze zondag een expositie van schilderijen van José Govers uit Reek. 


De winkeliers die deelnemen aan de koopzondag op 26 maart zijn: Albert Heijn, Bento, Bruna, Cycle Station, Spanjers voor dier en tuin, Magnifiek, Manders Be Yourself, Manders Optiek & Juwelier, Minerva bodyfashion, Schoppema Marskramer & Schoppema Meubel, Sisters stoffen & fournituren, Snufenshoe Conceptstore, Snufenshoe Kids, Travel XL, Welterusten Slaapwinkel-Kinderwinkel en Van Zummeren automobielbedrijf.

Hieronder een fotoverslag van deze dag. 

Anja, bedankt voor de foto's!
Arena Lokaal, bedankt voor de tekst.

 

Abonneren op deze RSS feed