Menu

Hans Kuijpers

From:

Naam: Hans Kuijpers
Naam bedrijf: Witgoedspecialist HAKU
Adres bedrijf: Europaplein 9, 5374 BM Schaijk
Site: www.haku-witgoed.nl
E-mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Omschrijving gezin:
Ik ben 28 jaar getrouwd met Mia, die samen met mij ons bedrijf runt. We hebben twee dochters. Eline van 22 en Julia van 18 jaar. Sinds 1993 wonen wij in Schaijk. Eerst boven onze winkel aan het Europaplein en sinds acht jaar aan de Udensedreef.

Wie ben jij als ondernemer?
33 jaar geleden jong en onbezonnen begonnen, omdat ik uit dienst kwam en geen werk had. Mijn vader hielp me op weg, hij had altijd witgoed gerepareerd bij Leo van Schayik. Ik had een paar duizend gulden en kocht een tweedehands PTT-busje en van de rest van het geld wat gereedschap en onderdelen. Er werd een advertentie gezet in De Omroeper en toen was het afwachten. Ik werkte vanuit mijn ouderlijk huis in Herpen en dat werd na enkele jaren toch wat te krap. Dus werd er een schuur gehuurd in Huisseling en deze werd omgebouwd tot een ‘showroom’. Van daaruit werd er gezocht naar een totaaloplossing van wonen en werken bij elkaar. Dit vonden we in 1993 in Schaijk aan het Europaplein. Tot op de dag van vandaag kunnen we daar goed uit de voeten. Enkele verbouwingen en uitbreiding met personeel zorgen dat dat allemaal goed verloopt. Inmiddels is het jonge en onbezonnen er wel wat af, maar het enthousiasme en het ‘van aanpakken weten’ is er nog steeds. Onze klanten van een gedegen en eerlijk advies voorzien is daarnaast ook een soort van missie.

Wat maakt jou uniek? Wat is jouw unieke manier van zaken doen?
Probleemoplossend te werk gaan, een eerlijk advies geven en luisteren naar de wensen van de klant.

Op welk product dat jouw bedrijf levert, ben je het meest trots? En waarom?
We hebben altijd voor iedereen klaar gestaan, die ons om hulp vroeg. Daar zijn door de jaren heen ook (zorg)instellingen bij gekomen. Hiervoor hebben we jaren geleden ook een professionele tak opgezet, HAKU Professional BV. Ruim twintig jaar geleden zijn wij op die manier terecht gekomen bij het UMC St Radboud in Nijmegen. Tot op de dag van vandaag zijn wij meerdere keren per week daar aanwezig om reparaties uit te voeren, onderdelen en apparatuur te leveren, adviezen te geven en onderhoud uit te voeren. Dat zij na al die jaren nog steeds gebruik maken van onze diensten geeft ons wel aan dat wij dat in ieder geval goed doen op die plek. Daar ben ik best wel trots op. Maar als een klant bijvoorbeeld appelflappen komt brengen, omdat wij daar een probleem op hebben kunnen lossen, dan maakt dat ook dat je je als ondernemer gewaardeerd voelt en weet waarvoor je het doet…

Hoe zie je je bedrijf over 5 jaar?
Ik hoop dat dan het centrumplan in Schaijk klaar is en dat onze winkel daar nog steeds onderdeel van is. Verder hopen we dat er een mooi evenwicht blijft tussen het bedienen van onze particuliere en professionele klanten.

Hoe zie jij de toekomst voor de Schaijkse ondernemers?
Het wordt er allemaal niet makkelijker op met de wereld om ons heen, die door onder andere internet, steeds dichter bij ons staat. Maar met het nieuwe centrumplan, de natuurontwikkeling van de Maashorst en het enthousiasme van de Schaijkse ondernemers moet het toch lukken om ook voor de toekomst het een en ander te kunnen waarborgen!

Hoe kunnen Schaijkenaren bijdragen aan jouw toekomstbeeld?
Het is al veel gezegd en ik wil niet in herhaling vallen, maar het is belangrijk dat men de lokale ondernemers niet vergeet. Misschien lukt het niet altijd, maar het is al fijn als er kansen gecreëerd worden. Verder blijft samenwerking belangrijk, want samen staan we het sterkst. 

terug naar boven