Menu

Arno van den Akker

Naam: Arno v.d. Akker

Naam bedrijf: v.d. Akker Metaal b.v.

Adres bedrijf: Ketelmeer 31    5347 JX OSS

Site: www.akkermetaal.nl


Omschrijving gezin:                        

Ik ben al bijna 25 jaar getrouwd met Monique en ik ben trots op mijn dochters Amber en Pleun. Ons bedrijf is 10 jaar geleden naar Oss verhuisd, maar wij wonen heerlijk aan het Arkenschot in Schaijk.

Wie ben jij als ondernemer?   

Op mijn 21e ben ik thuis in het bedrijf van mijn ouders gaan werken. 9 jaar later heb ik de zaak overgenomen en hebben we de bedrijfshal flink uitgebreid. Weer een paar jaar later bleek de locatie toch te klein voor de toekomstplannen en zijn we verhuisd naar industrieterrein de Geer in Oss. Daar hebben we een productieomgeving van ruim 5.000 m2, waar ik met de inzet van moderne machines de productiecapaciteit heb verdrievoudigd ten opzicht van de Schaijkse situatie.

Sinds die 10 jaar dat we nu in Oss zitten heb ik deze lijn vastgehouden: het team is nagenoeg gelijk gebleven met zo’n 15 man personeel, maar de productiecapaciteit gaat nog steeds verder omhoog. Ik ben steeds op zoek naar de juiste combinatie van machines, die passen bij de opdrachten die we krijgen en de richting waarheen ik wil groeien. De meest recente grote investering is de aanschaf van een lasrobot die maar liefst 600M2 beslaat. We zijn het tweede bedrijf in Nederland dat over een dergelijk machine beschikt. Een en ander moet natuurlijk wel goed aangestuurd worden door ons kundige personeel.  Met ons team (waarvan het gros al ruim 15 jaar in dienst is) kunnen we de mooiste en meest complexe projecten aan.

Mijn doel voor ons bedrijf is samen te vatten als ‘Perfectie in Uitvoering’ (van bouwtekening tot oplevering.) Samen met onze zeer hoge leverbetrouwbaarheid zorgt dit voor tevreden klanten waar we al lang mee samenwerken.

Wat maakt jou uniek? Wat is jouw unieke manier van zaken doen?

Zeggen wat je doet, en doen wat je zegt: betrouwbaar en integer.

Op welk product dat jouw bedrijf levert, ben je het meest trots? En waarom?

Ik kan niet kiezen. We leveren drie soorten producten:

- We produceren en monteren staalconstructies voor bedrijfspanden, kantoren, scholen et cetera die we compleet gemonteerd opleveren.

- Daarnaast leveren we veel ‘speciale projecten’ zoals een uitkijktoren, een voetgangersbrug, een reclamemast en dat soort zaken.

- Tevens leveren we steeds meer onderdelen voor de eindproducten van andere producenten. Denk hierbij aan frames voor luchtbehandelingskasten, onderdelen voor vrachtauto’s,  stalen onderdelen t.b.v. units en plaatwerk onderdelen etc. Deze laatste groep zal in de toekomst een steeds prominentere rol innemen in ons bedrijf.

Ik ben trots op ons team dat deze diversiteit aan producten maakt.  Je kunt op onze website mooi zien hoe divers ons leveringsprogramma is: www.akkermetaal.nl

DSC03017 - kopie

Hoe zie je je bedrijf over 5 jaar?

Wij hebben de afgelopen jaren ons bedrijf klaar gemaakt voor de toekomst. Er is ontzettend veel geïnvesteerd in nieuwe machines. Met de lasrobot hebben we nu weer een belangrijke mijlpaal gehaald, maar het automatiseren van onze productie is een continue proces. Dit automatiseren is belangrijk om ons doel - om meer als toeleverancier te functioneren - te ondersteunen. Dit betekent natuurlijk ook dat we continue blijven investeren in ons vakkundige personeel.

Hoe zie jij de toekomst voor de Schaijkse ondernemers?

Ook al zit mijn bedrijf in Oss, wij wonen met ons gezin in Schaijk; ook voor mijn kinderen moet er straks nog een mooi Schaijk zijn: Daarom zet ik me in voor het platform Schaijk een Werelddorp. Als alle bedrijven dat zouden doen en de gemeenschap zet zich ook in, gaan we als dorp een mooie toekomst tegemoet.

Met het nieuwe centrumplan in wording liggen er mijn inziens volop kansen voor de Schaijkse ondernemers.  ik zou zeggen, pak die kansen en zorg ervoor dat Schaijk een “Wereld-dorp”blijft.

DSC03010 - kopie


Hoe kunnen Schaijkenaren bijdragen aan jouw toekomstbeeld?

Ik nodig iedereen uit om naar ons toekomst beeld te komen kijken: Op Zaterdag 25 maart houden we een open dag van 10:00 tot 16:00 uur. Iedereen is dan van harte welkom om die nieuwste machines in actie te zien. Je krijgt dan een mooi beeld hoe wij van ontwerp tot eindproduct onze kwaliteit leveren.

Advertentie Zaterdags

AkkerMetaal O-Pandfotos 3

terug naar boven